Η ανάρτηση είναι μεγάλη αλλά, πιστεύω, αξίζει το κόπο να τη διαβάσετε. Είναι σαν τις δικές μας προτάσεις που όρμησαν οι κάλαθοι των πουλημένων ντενεκέδων και τις έφαγαν. Είναι σαν τις προτάσεις μας για την Safetrack, την ελληνική αυτοκινητοβιομηχανία, την σχεδίαση-κατασκευή οχημάτων από έλληνες σχεδιαστές και ελληνικές εταιρίες. Είναι σαν την δική μου πρόταση για το Πράσινο Νησί, το Φαέθων, τα κέρατά μου τα τράγια… Ότι και να ψελίσουν οι κλέφτες, ότι και να ισχυριστούν πάντα πουλημένους θα τους λέω, ιδιαίτερα αυτούς που έκανα  το λάθος να τους αφιερώσω δεκάδες ώρες από την ζωή μου. Ούστ._Κ.Κ

Δείτε παρακάτω και στα συνημμένα αρχεία την Προσωπική Πρόταση – Προμελέτη μου για την Ανάδειξη της ΑΝΔΡΟΥ σε «Πρότυπο ΠΡΑΣΙΝΟ+ ΓΑΛΑΖΙΟ Νησί στο Αιγαίο και την Ανατολ. Μεσόγειο» (ήδη από τον Σεπτέμβρη 2009) !!!! 

Πολύ δε προηγούμενα (1998-2000) συνέλαβα – σχεδίασα – έλαβα ΟΛΕΣ τις σχετικές Άδειες για την μικρομεσαία Επένδυση της οικογένειας μου και εμού, για ένα Πρότυπο Περιβαλλοντοφιλικό συγκρότημα (12) Ανεξάρτητων Βιοκλιματικών (με πλήρεις εφαρμογές Α.Π.Ε. – Ανακύκλωσης & επανάχρησης υδάτων – Βιολογικό Καθαρισμό μέσω υδρόφιλου καλαμιώνα κ.αλ. Οικο-Περιβαλλοντικά συστήματα) Παραθεριστικών κατοικιών – «ΠΑΝΘΕΑ» – και δεν έχω καταφέρει να το υλοποιήσω μετά από πλήρη απαξίωση και αδιαφορία για την αγορά τέτοιας ποιότητας Τουριστικού καταλύμματος – κόντρα στις «εύκολες» λογικές εδαφικής«υπεραξιοποίησης» για το Μέγιστο Κέρδος !!!!

Ενώ λοιπόν η Τοπική Αυτοδιοίκηση καταγράφει άλματα προς την κατεύθυνση της «Πράσινης» και Αειφόρου Ανάπτυξης και του συνετού Ενεργειακού – Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού των Υποδομών και των Υπηρεσιών της, στην χώρα αυτή που ζούμε και κάποτε έφερε την αίγλη της Πολιτιστικής – Κοινωνικής Κοιτίδας – την Ελλάδα – μπορώ να σας απαριθμήσω μερικές Προτάσεις – Προμελέτες μου που ως Αρχιτέκτων Μηχανικός αλλά και παθιασμένα «τοπικιστής» είχα εκπονήσει εδώ και αρκετά χρόνια !!!!

Αποτέλεσμα – όπως μάλλον εύκολα θα υποθέσατε – είναι να τις «δεί το μαύρο σκοτάδι» και να μην γίνει η παραμικρή αναφορά ή συζήτηση ή διαβούλευση, πόσο δε μάλλον η «Υλοποίηση» – γιατί άλλωστε να δώσουν σημασία σε ένα «γραφικό οραματιστή» ;;;;

1/ Πρόταση για Προμελέτη των κτιρίων Δημαρχείων – στέγασης άλλων Δημοτικών Υπηρεσιών – Δημοτικών σχολείων, Νηπιαγωγείων και Παιδικών Σταθμών των 3 Δήμων της Άνδρου : Άνδρου – Κορθίου – Υδρούσας , με Βιοκλιματικό σχεδιασμό – Εξοικονόμηση Ενέργειας και Εγκατάσταση συστημάτων Α.Π.Ε.- Φωτοβολταϊκά σε στέγες και Ηλιοθερμικά για ζεστό νερό και Θέρμανση / Ψύξη – Περισυλλογή και Αξιοποίηση βρόχινων απορροών ( Άνοιξη 2005 !!!!!)

2/ Προμελέτη του Δημοτικού κτιρίου στην μέση της Αγοράς – κεντρικού πεζοδρόμου στην Χώρα / Δήμο Άνδρου (που έχει παραχωρηθεί στην Ιερά Μητρόπολη Σύρου-Τήνου – Κέας – Μυκόνου, για το γραφείο υποδοχής και εξυπηρέτησης του Μητροπολίτη κύριου Δωρόθεου) με παρόμοιας όπως παραπάνω Σχεδιασμό & Εγκαταστάσεις συστημάτων Α.Π.Ε. – Εξοικονόμησης (Ενέργειας και Νερού) (Μαρτ. 2006 !!!!)

3/ Πρωτοβουλία – Σύνθετη Πρόταση Ολοκληρωμένου Σχεδιασμού και Προγραμματισμού του συνόλου των Ο.Τ.Α. της Άνδρου για την Ανάδειξη του σε «Πρότυπο Πράσινο+Γαλάζιο Νησί του Αιγαίου και της Ανατ. Μεσογείου» με ανάπτυξη όλων των Α.Π.Ε. (Αιολική – Ηλιακή – Γεωθερμία – Θαλάσσια Αιολικά Πάρκα και Υποθαλάσσια / Κυματικής Ενέργειας) – Εξοικονόμηση και Αξιοποίηση των Επίγειων Υδατορροών (υδροφράγματα στις πλαγιές με ταμιευτήρες και Υδροηλεκτρικό Σταθμό) αλλά και του πλούσιου υπόγειου Υδροφόρου δυναμικού που εμπλουτίζει ΜΟΝΑΔΙΚΑ την Άνδρο – Ολοκληρωμένο σύστημα Διαχείρισης Α.Σ.Α. & Λυμάτων με Μηδενικό Υπόλειμμα – Ανακύκλωση – Κομποστοποίηση- Παραγωγή Βιοκαυσίμων (Σεπτ. 2009 !!)

4/ Συνδυασμένη Πρόταση σε Δήμους (Αθηνών και Θεσσαλονίκης) και Ποδοσφαιρικές Α.Ε. (Παναθηναϊκό – ΑΕΚ – ΠΑΟΚ – ΆΡΗ – Α.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ)  για τον Αρχικό Σχεδιασμό των προγραμματιζόμενων Νέων Γηπέδων τους με Βιοκλιματικό & Συνολικά Ενεργειακό Σχεδιασμό και Εφαρμογών Α.Π.Ε., ώστε κάθε τέτοια νέα αθλητική εγκατάσταση στον ιστό της κάθε πόλης να δημιουργήσει Ενεργειακό Κέντρο Παροχής φθηνής – «καθαρής» – εγχώρια παραγόμενης Ηλεκτρικής & Θερμικής Ενέργειας, με αποδέκτες τους κατοίκους των γύρω περιοχών και σαφή περιορισμό Ρύπανσης και της Οικονομίας των Νοικοκυριών – ούτε ΕΝΑΣ παράγοντας τους ή τεχνικός υπάλληλος ΟΥΔΕΠΟΤΕ με «ενόχλησε»………..(συνεχώς από το 2007 έως σήμερα !!!!!) “

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΟΣ ΚΑΛΛΙΒΡΟΥΣΗΣ – Αρχιτέκτων Μηχανικός / ειδικ. Βιοκλιματικός Σχεδιασμός κτιρίων & Εφαρμογές Α.Π.Ε.

–      Μέλος των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ και του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ στο ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

tel. 6970-950642

From: eg_autodioik@googlegroups.com [mailto:eg_autodioik@googlegroups.com] On Behalf Of christina kottori
Sent: Thursday, March 17, 2011 2:48 PM
To: eg_autodioik@googlegroups.com
Subject: Re: {eg_autodioik} Αϊ Στράτης: το πρώτο πράσινο νησί

Δεν είναι το πρώτο πράσινο νησί! Οι Δανοί πάντα είναι πιο μπροστά….

Το νησί Σάμσο στη Δανία κατάφερε μέσα σε 7 χρόνια να καλύπτει τις ενεργειακές του ανάγκες εξ ολοκλήρου από ανανεώσιμες πηγές.

«Μένω επτά χρόνια στο Σάμσο, ένα νησάκι της Δανίας. Είχα την τύχη να δω από την αρχή τη μετατροπή του από συμβατικό νησί στην πρώτη ενεργειακά αυτόνομη περιοχή του πλανήτη μας», λέει ο κ. Χριστόδουλος Χαμπής, ο μοναδικός Έλληνας κάτοικος του πράσινου νησιού. «Έζησα από κοντά τη λαϊκή συμμετοχή σε όλες τις αποφάσεις και μετανιώνω που δεν αγόρασα, όταν έπρεπε, μετοχές των εταιρειών που σήμερα διαχειρίζονται τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας του νησιού», επισημαίνει ο κ. Χαμπής.

Σήμερα το 100% της ενέργειας στο Σάμσο προέρχεται από τον άνεμο, τον ήλιο και τη βιομάζα και γίνονται προσπάθειες να αντικατασταθεί και η βενζίνη στα αυτοκίνητα. Μάλιστα τα τρακτέρ και τα φέρι-μπόουτ, που εξυπηρετούν το νησί, χρησιμοποιούν εναλλακτικά καύσιμα από βιομάζα. Το πρόγραμμα αλλαγής του τρόπου ηλεκτροδότησης και θέρμανσης στο Σάμσο άρχισε το 1998. Ύστερα από επτά χρόνια το νησί είχε ρεύμα και θέρμανση αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Το αυτόνομο σύστημα παραγωγής ενέργειας στο Σάμσο στηρίζεται σε αιολικά πάρκα και σε 4 μονάδες παραγωγής θερμότητας.

Τα εργοστάσια παραγωγής θερμότητας χρησιμοποιούν βιομάζα ως καύσιμο, κυρίως υπολείμματα ξυλείας, και διαθέτουν τεράστιους ηλιακούς συλλέκτες, όπως αυτός του Νόρμπαϊ που εκτείνεται σε 2.500 τετραγωνικά μέτρα.

Περίπου 900 κατοικίες είναι συνδεδεμένες με τα εργοστάσια παραγωγής θερμότητας, με το σύστημα της τηλεθέρμανσης.

Το κόστος της θέρμανσης είναι περίπου 90 ευρώ το μήνα για κατοικία 100 τ.μ. Υπάρχουν τρεις περιοχές όπου έχουν εγκατασταθεί συνολικά 11 ιδιόκτητες ανεμογεννήτριες στο εσωτερικό του νησιού και άλλες 10 υπεράκτιες πλωτές ανεμογεννήτριες στα νότια του νησιού. «Αγόρασα το σπίτι μου πριν από δυόμισι χρόνια και έχω ρεύμα από ανεμογεννήτριες και θέρμανση από ηλιακούς συλλέκτες. Η πρώην σύζυγός μου και μητέρα των δύο παιδιών μου είναι από εδώ και διαθέτει δύο ανεμογεννήτριες στην περιοχή, οι οποίες της παρέχουν σημαντικό επιπλέον εισόδημα», επισημαίνει ο κ. Χαμπής. Το κόστος της κιλοβατώρας είναι 25 λεπτά για τους κατοίκους του Σάμσο, ενώ η κιλοβατώρα από την ανεμογεννήτρια πληρώνεται προς 9 λεπτά στον ιδιοκτήτη της.

«Το καλοκαίρι το Σάμσο είναι επίγειος παράδεισος», λέει ο κ. Χαμπής. «Διοργανώνονται φεστιβάλ και προσέρχονται εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες, για να δουν κυρίως την απεξάρτησή μας από το πετρέλαιο. Τους ονομάζουμε οικο-τουρίστες», τονίζει ο ίδιος. «Περισσότεροι από 3.000 κάτοικοι σε σύνολο 4.000 διαθέτουν μετοχές στις εταιρείες που παρέχουν ρεύμα και θέρμανση στο νησί», τονίζει ο γενικός διευθυντής της Ενεργειακής Ακαδημίας του Σάμσο κ. Σόρεν Χέρμανσεν.

Ο ίδιος γεννήθηκε στο Σάμσο και επέστρεψε πριν από 10 χρόνια για να πρωτοστατήσει στις προσπάθειες μετατροπής του σε απόλυτα πράσινο και ενεργειακά αυτόνομο νησί.

«Όταν πριν από 35 χρόνια αποφασίσαμε στη Δανία ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε ποτέ πυρηνική ενέργεια, στραφήκαμε κυρίως στην αιολική, καλύπτοντας για χρόνια περισσότερο από το 50% της παγκόσμιας παραγωγής ανεμογεννητριών», λέει ο κ. Χέρμανσεν. Η Δανία καλύπτει το 20% της ηλεκτρικής της κατανάλωσης από την αιολική ενέργεια, ενώ οι βιομηχανίες ανεμογεννητριών της εξάγουν το 90% των προϊόντων τους κυρίως στη Γερμανία και την Ισπανία. Σήμερα κατέχει το 40% της παγκόσμιας αγοράς, καθιστώντας τον άνεμο το ισχυρότερο επιχειρηματικό όπλο της χώρας. «Πετύχαμε πολλά, αλλά αποτύχαμε στο να πείσουμε τους κατοίκους να αλλάξουν τα αυτοκίνητά τους με ηλεκτροκίνητα. Ο πληθυσμός είναι ίδιος σε αριθμό με αυτόν του 1998, παρά τις αλλαγές και μάλιστα ο μέσος όρος ηλικίας είναι κοντά στα 60 χρόνια. Οι περισσότεροι συνταξιούχοι της χώρας προτιμούν να έρθουν εδώ, αλλά δεν έχουμε ανάλογη προσέλευση νέων ανθρώπων και επιστημόνων», επισημαίνει ο κ. Χέρμανσεν.

Ο ίδιος συνέβαλε στο σχεδιασμό και τελικώς απέκτησε δική του ανεμογεννήτρια το 1984, ισχύος 55 κιλοβάτ. Ήταν από τους πρώτους ανθρώπους στον κόσμο με ιδιωτική ανεμογεννήτρια. Το 1999 εγκατέστησε 11 ανεμογεννήτριες στο Σάμσο ισχύος 1 μεγαβάτ η καθεμία. Στη συνέχεια ήταν υπεύθυνος για την εγκατάσταση των άλλων 10 πλωτών ανεμογεννητριών- ισχύος 2,3 μεγαβάτ η καθεμία- και συμμετείχε στο σχεδιασμό της τηλεθέρμανσης στο Σάμσο. Από το 2006 είναι ο γενικός διευθυντής της Ενεργειακής Ακαδημίας του Σάμσο, που εποπτεύει όλο το πρόγραμμα ενεργειακής αυτονόμησης του νησιού.

http://www.cbsnews.com/stories/2007/03/08/eveningnews/main2549273.shtml

http://www.onlinepdf.dk/Books/onlinepdf.aspx?onlinepdf=24054

http://www.ngpowereu.com/news/samso-energy-self-sufficient/

Στις 14 Μαρτίου 2011 4:35 μ.μ., ο χρήστης Tasos Krommydas <tkromm@gmail.com> έγραψε:

http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=362&sni%5B524%5D=872&language=el-GR

Αθήνα, 14 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Αϊ Στράτης: το πρώτο πράσινο νησί

Ολοκληρώθηκαν οι διεργασίες σχετικά με το έργο «Υποστήριξη των Πολιτικών και κάλυψη μελλοντικών αναγκών- Πράσινο Νησί» και εκδόθηκε η πρόσκληση χρηματοδότησης των σχετικών έργων προς τον Δήμο Αγίου Ευστρατίου. Προκειμένου να γίνει ο Αϊ- Στράτης το πρώτο πράσινο νησί στην Ελλάδα, όπου η ηλεκτρική ενέργεια θα παράγεται αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές, αιολικά, ηλιακά πάρκα και βιομάζα, έπρεπε να σχεδιαστεί η υλοποίηση του έργου σε πιο ορθολογική βάση, μειώνοντας τις τεχνικές και οικονομικές επισφάλειες, διατηρώντας ωστόσο τον καινοτομικό του χαρακτήρα. Στόχος του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας & Τεχνολογίας (Γ.Γ.Ε.Τ) του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων που θα είναι η χρηματοδοτούσα Αρχή, ήταν η εξάλειψη των γραφειοκρατικών εμποδίων που αφορούσαν τους Φορείς Υλοποίησης & Διαχείρισης του έργου και τη διαδικασία χρηματοδότησής τους. Τα συγκεκριμένα εμπόδια αποτέλεσαν και το βασικό λόγο για τον οποίο δεν είχε προχωρήσει η υλοποίηση του έργου. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 8.903.498,57 ευρώ και περιλαμβάνει τις ακόλουθες παρεμβάσεις:

1.     Έργα ΑΠΕ και αποθήκευσης ενέργειας: Εγκατάσταση στο νησί ανεμογεννητριών ισχύος 500 kW και φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 100 kW, σε συνδυασμό με μονάδες αποθήκευσης της περίσσειας ενέργειας που παράγεται σε συσσωρευτές, αλλά και σε μορφή υδρογόνου.

2.     Παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και κάλυψη θερμικών και ψυκτικών φορτίων με χρήση Γεωθερμικών Αντλιών Θερμότητας (ΓΑΘ) σε δημόσια κτήρια.

3.     Αυτόνομες σταθερές εφαρμογές παροχής ενέργειας βασισμένες σε φωτοβολταϊκά και κυψέλες καυσίμου σε κτηνοτροφικές μονάδες του νησιού, οι οποίες δεν έχουν σήμερα πρόσβαση στο ηλεκτρικό δίκτυο της ΔΕΗ.

4.     Έργα πράσινων μεταφορών (ηλεκτρικών οχημάτων και οχημάτων υδρογόνου), καθώς και αντίστοιχων σταθμών ανεφοδιασμού. Πιο συγκεκριμένα θα εγκατασταθεί στο νησί σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων με ενέργεια προερχόμενη από φωτοβολταϊκά, καθώς και σταθμός ανεφοδιασμού οχημάτων με υδρογόνο («υδρογονάδικο»), ο οποίος θα είναι και ο πρώτος αντίστοιχος σταθμός που υλοποιείται στην Ελλάδα.

5.     Λοιπές πράσινες παρεμβάσεις, όπως υδροπονικά θερμοκήπια, βιολογική γεωργία, αλιεία και κτηνοτροφία.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σχεδίασε το έργο, με Φορέα Χρηματοδότησης τη Γενική Γραμματεία Έρευνας & Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων και Φορέα Υλοποίησης το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), με την υποστήριξη ακαδημαϊκών ιδρυμάτων. Παράλληλα, θα ιδρυθεί άμεσα ο Φορέας Διαχείρισης στον οποίο θα συμμετέχουν η Κοινότητα Αγ. Ευστρατίου, η ΔΕΗ, ΔΕΗ Ανανεώσιμες και το ΚΑΠΕ.

Σε πρώτο στάδιο, ο στόχος διείσδυσης των ΑΠΕ θα αγγίξει το ποσοστό του 85%, ενώ σε δεύτερο στάδιο θα εφαρμοστούν μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας σε κτήρια και θα αναπτυχθούν έξυπνα δίκτυα, με στόχο την επίτευξη της διείσδυσης των ΑΠΕ σε ποσοστό της τάξης του 100%. Το έργο, το οποίο είχε προαναγγελθεί τον Μάρτιο του 2009, δίνει προτεραιότητα στη διασφάλιση της παροχής ηλεκτρισμού στους κατοίκους του Αϊ Στράτη, τόσο κατά τη διάρκεια, όσο και μετά την ολοκλήρωση των έργων, ώστε να τροφοδοτούνται από ένα αξιόπιστο σύστημα παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο Αϊ Στράτης, όντας το πρώτο μη διασυνδεδεμένο νησί της Ευρώπης με τόσο υψηλό ποσοστό διείσδυσης πράσινης ενέργειας, θα αποτελέσει υπόδειγμα για το «πρασίνισμα» όλων των ελληνικών νησιών. Επιπλέον, θα συμβάλλει στην ανάπτυξη ελληνικής τεχνογνωσίας και εμπειρίας στην υλοποίηση ολοκληρωμένων νησιωτικών συστημάτων με υψηλότατα ποσοστά διείσδυσης ΑΠΕ, αλλά και εφαρμογές μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας, καθώς και «πράσινων» μεταφορών.

Με την ολοκλήρωση του έργου, ο Φορέας Διαχείρισης θα είναι οικονομικά βιώσιμος, με ίδιους πόρους που θα προέρχονται κυρίως από την πώληση ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ. Το έργο θα συμβάλλει καθοριστικά στη γενικότερη ανάπτυξη του νησιού, καθιστώντας τον Αϊ Στράτη ένα «ανοιχτό εργαστήριο» δοκιμών και ανάπτυξης ελληνικής τεχνογνωσίας στους τομείς της πράσινης ενέργειας και οικολογίας με παγκόσμια αναφορά.

 

Μοιραστείτε το Άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

5 Comments

    1. Κι’ εγώ το πιστεύω αλλά, φοβάμαι πως τα φωτοβολταϊκά πάρκα θα γίνουν όπως τα καταστήματα ΠΡΟΠΟ. Ένα σε κάθε χωράφι. Απ’ την άλλη πλευρά δεν υπάρχει καθαρότερη ενέργεια απ’ αυτή -μαζί με τα αιολικά. Οι αποκαλούμενοπι “οικολόγοι” δεν θέλουν και τα δύο για δια΄φορους λόγους οι περισσότεροι απ’ τους οποίους αγγίζουν την γελοιότητα και κρύβουν ιδιοτελή συμφέροντα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι, ο κάθε ισχυρός μπορεί να φυτεύει ανεμογεννήτριες και φ/β όπου “του καπνίσει”. Σοβαρότητα και μελέτη από ειδικούς χρειάζεται

Απάντηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Δεκέμβριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Δεκέμβριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.