Επειδή η 17η Ιουνίου πλησιάζει πρέπει να παρουσιάσω το επικαιροποιημένο πρόγραμμα του “Πανελληνίου Σοσιαλ-Νεοφιλευθέρου-Μνημονιακού-4δρομικού Δρόμου προς την Επανίδρυση του Κράτους” (ΠΣΝΜ4ΔΕΚ). Ξέρω ότι, ο τίτλος (που θα ανακοινώσω επίσημα το βράδυ της 17ης Ιουνίου), είναι κάπως μεγάλος αλλά, το ίδιο δεν είναι και τα ονόματα που έδωσα στα Υπουργεία; Θυμηθείτε ω Ψηφοφόροι! Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής.

Αυτό το έκανα το 2009 (και θα το κάνω πάλι αν κερδίσω τις εκλογές) για δύο λόγους: α. επειδή δεν μπορούσα να αλλάξω τις δομές άλλαξα τα ονόματα β. είναι πιο εύκολο για τους ξένους μια και, οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις (e-mail) τους κάνον τη ζωή ευκολότερη. Για παράδειγμα αντί να γράψει ο ξένος διπλωμάτης mojustice.gr  (ministry of Justice) πρέπει να γράψει το πολύ πιο σύντομο, εύκολο και κατανοητό ypourgeio.dikaiosinisdiafanias&antropinondikaiomaton.gr.

Το ίδιο ισχύει και για τα άλλα -υπουργεία. Μετά την νέα αλλαγή των παλαιών υπουργείων θα προχωρήσω στην αντικατάσταση των παλαιών προσώπων με νέα. Στη θέση της Μιλένας Αποστολάκη θα βάλω την Αποστολία Μηλενίδου, στη θέση του Πέτρου Ευθυμίου τον Ευθύμιο Πέτρου, στη θέση του Άρη Σπηλιωτόπουλου τον Σπήλιο Αριοτόπουλο και, στη θέση του Κώστα Σκανδαλίδη τον Σκάνδαλο Κωσνασταντίνου. Με ανάλογα, αποφασιστικά μέτρα θα προχωρήσω και στις αλλαγές στο ίδιο το Κράτος. Το οποίο, αφού το διάλυσα με τις εναλασσόμενες κυβερνήσεις μου απ’ το 74 και μετά, θα δημιουργήσω ξανά χωρίς να έχω σχέση με το τρίδημο Τζήμερου-Μάνου-Κατσέλη που είναι μεν 3δημο άλλα, χωρίς γονείς το καϋμένο.

Συνεχίζω….

Προεκειμένου να παραμείνει η χώρα στην Ε.Ε θα επαναδιαπραγματευτώ το Μνημόνιο το οποίο διαπραγματεύτηκα πριν ένα χρόνο και θα καταργήσω τους ρυθμιστικούς νόμους που υπέγραψα. Αυτό είναι σύμφωνο με τον πολιτικό μας πολιτισμό και την πορεία μου στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης. Αν θυμάστε, στις “18 Οχτώβρη”, έλεγα “ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο Συνδικάτο”, μετά το γύρισα στην  Ισχυρή Ευρώπη -και Ελλάδα, μετά Εκσυγχρόνισα το Κράτος, ύστερα το Επανίδρυσα, μετά το οδήγησα στον 3ο Δρόμο προς τον Σοσιαλισμό και, τέλος, από το ακρτικό Καστελόριζο, το παράδωσα στο ΔΝΤ και Μνημόσυνο, Όλα συμβατά με τον πολιτικό μου λόγο ως παλαιά και νέα ΝΔ, παλαιό, προεδρικό, εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ και Pasok του Γυμναστηρίου και, δια να μη μου διαφύγει, ως κυβέρνηση Εκτάκτων Αναγκών, του Μεγάλου Ανδρός Πάπετ Ντάϊμος

Επειδή βασικοί μου συνεργάτες είναι οι κ.κ. Πάπα Δημούλης, Πάπα Στρατούλης, Παπα Γλυκούλης, Πάπα Ξυνούλης και {‘α[α Πλάγιος θα κρατικοποιήσω ότι αποκρατοικοποίησα, θα κάνω το αεροδρόμιο Ελληνικού λαχανόκηπο (σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Αργυρούπολης-Ελληνικού) και, γενικά ότι πρέπει για να βρίσκομαι σε δουλειά επειδή η ρήση “δουλειά δεν είχε ο διάβολος  ….σε τα παιδιά του” παραμονεύει πάντα στη γωνία

Οι παραπάνω δεν είναι παρά λίγες από τις μεταρυθμίσεις των μεταρυθμίσεων που μεταρύθμισα όταν ανέλαβα την διακυβέρνηση της χώρας αλλά, όπως φορτικά επαναλαμβάνω, τίποτα δεν μπορεί να γίνει στην Ελλάδα αν δεν μεταρυθμιστεί η μεταρύθμιση και ρυθμιστεί το χρέος -το οποίο, όπως έχω πει, έχει πάρει ο κυρ Μήτσος και η κυρά Παγώνα που μένουν σ’ ένα δυάρι στη Δραπετσώνα

Τι; Τίποτα απ’ τα προηγούμενα δεν φαίνεται σοβαρό; Έχετε δίκιο… Αυτός είναι ο λόγος που, παρ’ όλες τις προσπάθειες που κατέβαλα, δεν κατάφερα να γίνω ούτε καν σύμβουλος του Άρη -bed room eyes- Σπηλιωτόπουλου mamma mia sniff, sniff

P.S Το ως άνω πόνημα έχει υποστεί διορθώσεις και αλλαγές. Αυτό οφείλεται α. στην βιασύνη του κ. Boson de Higgs να πει κάτι γρήγορα β. στις ώρες που επιλέγει να εκφράσει τις μοναδικές του σκέψεις (μετά τα μεσάνυχτα με χαμηλό φωτισμό καθ’ ότι, ως καθωσπρέπει μποζόνιο, απεχθάνεται τα πολλά φωτόνια

Μοιραστείτε το Άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

10 Comments

  1. Ευμένης Καρδιανός

    Αγαπητέ κύριε Καββαθά,

    Παρακολουθώ εδώ και πολλά χρόνια όσα γράφετε. Συμφωνώ μαζί σας στα περισσότερα από αυτά, π.χ. για την δημιουργία βιομηχανίας αυτοκινήτων στην Ελλάδα (είμαι περίπου γνώστης του τι συνέβη με την ίδρυση εργοστασίου κατασκευής αυτοκινήτων της Μερσέντες και με τον μακαρίτη Φωστηρόπουλο) και συμφωνώ μαζί σας, ίσως σε όλα.

    Πολλές φορές όταν περνούσα έξω από το ωραίο κτήριο που είχε με μεγάλα γράμματα ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ διερωτόμην ποιούς να είναι αυτή η επιχείρηση.

    Όταν έμαθα πως ήταν δικό σας έργο Σας εξετίμησα ακόμη περισσότερο.

    Έχω κρατήσει ένα Σας άρθρο για την ΣΕΑΠ και τους νεαρούς υποψηφίους εφέδρους αξιωματικούς, που μου είχε στείλει η αείμνηστη μητέρα μου όταν σπούδαζα έξω Πολιτικός Μηχανικός.

    Άδικα οργίζεστε και άδικα χαλάτε το δικό Σας ιδιαίτερο στυλ δημοσιογραφίας. Δεν αλλάζει δυστυχώς τίποτε!

    Ο κ. Βιλιάρδος νομίζω πως αναφέρει ορθά πράγματα, καθώς και ο κ. Κόλμερ ο οποίος αποκαλείται “Κασάνδρα”, αλλά τι τα θέλετε, από το 1974 και μετά, οι Έλληνες δεν ήθελαν να γνωρίζουν πως υπάρχουν κάποια όρια στα δικαιώματα και πως μαζί με αυτά συνυπάρχουν πολλές υποχρεώσεις.

    Μια χώρα δεν μπορεί να ζήσει μόνο με “μάγκες” , “αετονύχηδες”και αερολόγους, χρειάζεται και καλούς πολίτες οι οποίοι να “επιχειρούν” σωστά και ένα δίκαιο και καλά οργανωμένο κράτος.

    Δυστυχώς από αυτά δεν υπάρχει σήμερα τίποτε!

    Λοιπόν μην οργίζεσθε ….

    Φιλικά

    Ευμένης Καρδιανός

  2. mmp@pathfinder.gr

    …Προεδρε του ΠΣΝΜ4ΔΕΚ… μου χαλασε το καγιεν και θελω τη θεση του διευθυντη προμηθειων… αλλοιως δεν σε ψηφιζει …η περιφερεια μου (200 κουκια…)!!!!!

  3. Ανώνυμος

    Εμπρός ραγιάδες έλληνες ,παρατρεχάμενοι των “best employers of Goldman Sachs” να ενωθούμε ,γιατί δεν γίνεται η Ευρώπη να ξεμείνει από δουλοπάροικους ,λακέδες και εκδιδόμενες γυναίκες.
    Τι τα θέλετε τα όνειρα ,τι την θέλετε την δημιουργία ,τι την θέλετε την αξιοπρέπεια?
    Εμπρός για να έρθει η ώρα που θα εκδιδόμαστε για το καλό των αφεντικών πιο ελεύθερα.
    Τι είναι άραγε αν όχι ελευθερία ,να εκδίδεσαι για τόσο μικρή ανταμοιβή?

  4. Εμπρός ραγιάδες έλληνες ,παρατρεχάμενοι των “best employers of Goldman Sachs” να ενωθούμε ,γιατί δεν γίνεται η Ευρώπη να ξεμείνει από δουλοπάροικους ,λακέδες και εκδιδόμενες γυναίκες.
    Τι τα θέλετε τα όνειρα ,τι την θέλετε την δημιουργία ,τι την θέλετε την αξιοπρέπεια?
    Εμπρός για να έρθει η ώρα που θα εκδιδόμαστε για το καλό των αφεντικών πιο ελεύθερα.
    Τι είναι άραγε αν όχι ελευθερία ,να εκδίδεσαι χωρίς αμοιβή?

Απάντηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Οκτώβριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Οκτώβριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.