Δεν …αντέχω! Διαβάζοντας τις “προβλέψεις” ορισμένων για την Θράκη, αναδημοσιεύω ένα από τα πολλά άρθρα μου για το θέμα
Διαβάζω στη «Κυριακάτικη» σε άρθρο του Αντώνη Φουρλή ότι, το υπ. Εξ. υιοθετεί νέο βαλκανικό δόγμα αφού, σύμφωνα με δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου στο Γιουγκοσλαβικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «τα σύνορα δεν είναι τόσο σημαντικά στη περίπτωση που γίνονται αυστηρώς σεβαστά τα δικαιώματα των μειονοτήτων». Εκτός του ότι μου θυμίζει πολύ Μπέρκλει η δήλωση ανοίγει νέες προοπτικές για την Τουρκία. Για παράδειγμα, αφού τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη είναι απολύτως σεβαστά από την Ελλάδα ποιος ο λόγος να υπάρχουν σύνορα με τη Τουρκία; Καταργούνται αμέσως και οι δύο «Θράκες» (ανατολική και δυτική) γίνονται μία. Την ίδια στιγμή η Τουρκία «σέβεται αυστηρά» τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας, με το ίδιο τρόπο που σέβεται τα δικαιώματα των αρμενίων, των κούρδων, των ελληνοκυπρίων και, βέβαια των πολιτικών κρατουμένων (17 πέθαναν μέχρι στιγμής από απεργία πείνας). Με τη νέα πολιτική του υπ.Εξ (που είναι πολιτική του σκληρού πυρήνα της Ευρωπαϊκής ΄Ένωσης) ανοίγει ο δρόμος για να καταργηθούν και άλλα σύνορα όπως αυτά ανάμεσα στους παλαιστίνιους και τους ισραηλινούς, τους Τσάπας και τους αμερικανούς, τους Κούρδους και τους Τούρκους, τους Έλληνες και τους Αλβανούς, τους σκοπιανούς και τους Βούλγαρους κ.ο.κ. Πριν τον υπ. Εξ. δηλώσεις είχε κάνει και ο Άλεξ Ρόντος. Ποίος ο Άλεξ; Μπέρκλι ή Χάρβαρντ δεν είμαι σίγουρος πάντως απ’ την ίδια γενιά των ελληνοαμερικανών  σοσιαλιστών που, καθώς φαίνεται, έχουν αναλάβει να εκσυγχρονίσουν τις αντιλήψεις των «βαλκάνιων χωρικών» που, κατά την άποψη του φίλου μου του Νίκου, κατοικούσαν (και ακόμα κατοικούν;) σε μία περιοχή που αποκαλείται Ελλάδα. Θέλω να πω όταν έχεις μεγαλώσει στο Λος Άντζελες, έχεις σπουδάσει στο Μόναχο, στην Οξφόρδη ή στο Λάντον Σκούλ οφ Εκονόμικς είναι λογικό να έχεις τέτοιες απόψεις. Εσύ (και υποθέτω ο Άλεξ) δεν χρειάζεται να ζήσεις στην Αλεξανδρούπολη, στα Σκόπια ή στο Πρέσεβο. Παίρνεις το Κονκόρντ και πας σε μία από τις χώρες που έχουν σύνορα τα οποία αν κάποιος αμφισβητήσει ή απειλήσει, τον βομβαρδίζουν μέχρι να μη μείνει ούτε η στάχτη του. Τέτοιες χώρες είναι οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Αγγλία, η Γαλλία, η Ιταλία (μάλιστα, η Ιταλία), και βέβαια η Τουρκία ακόμα και η Ισπανία, αλλά όχι η Ελλάδα. Τι με κάνει να πιστεύω ότι η Ελλάδα δεν είναι μεταξύ των χωρών που πιστεύει φανατικά στα σύνορα της; Μα, ο λόγος και η στάση των πολιτικών, των διανοούμενων και της νεολαίας που είναι προφανές ότι έχει τις ίδιες αντιλήψεις με τον υπ. Εξ και τον Άλεξ. Θα πείτε… Ποιος ενδιαφέρεται σήμερα για το τι γίνεται στη Κύπρο ή στη Θράκη; Πρώτον τα μέρη αυτά είναι πολύ μακριά απ’ το Κολωνάκι και το Παλαιό Ψυχικό και δεύτερον, όποιος μιλάει για σύνορα δεν είναι παρά ένας καθυστερημένος «βαλκάνιος χωρικός» που δεν εννοεί να καταλάβει τα καλά της παγκοσμοιοποίησης._Κ.Κ. (pilot@techlink.gr)

Μοιραστείτε το Άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

3 Comments

  1. Alf

    Παντού βλέπεις κινδύνους, τρωκτικά και πάσης φύσεως εχθρούς για την Ελλαδίτσα μας.
    Κατά βάθος αυτό που θα ήθελες και δεν τολμάς να το πείς υποψιάζομαι πως είναι να κάνουμε έναν ωραίο πόλεμο με τους γείτονες εχθρούς μας, να κλείσουμε τα σύνορά μας σε μετανάστες και μετά να ηρεμήσουμε.
    Γιατί δεν το λες ξεκάθαρα πως το μόνο που θες είναι ένας πόλεμος με την Τουρκία που μας απειλεί καθημερινά? Αν αυτό θες πες το. Αν όχι πρότεινε κάτι άλλο.
    Άρχίζεις να με κουράζεις με όλη αυτή την κινδυνολογία.

  2. C_GRIP

    Αν κριθεί αναγκαίο για την προάσπιση της εθνικής μας ακεραιότητας, των συμφερόντων και του μέλλοντος της χώρας μας, ΝΑΙ.
    Δεν το εύχομαι, επιθυμώ ή επιδιώκω να γίνει πόλεμος, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙ ΑΥΤΟΝ, ΩΣΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ.
    Οι γείτονές μας αποθρασύνονται, όταν αντιλαμβάνονται ότι προσπαθούμε με κάθε τρόπο να αποφύγουμε ένοπλη σύγκρουση, εκβιάζοντας έτσι συνεχείς μας παραχωρήσεις.
    Αν κάποιος έχει διαφορετική λύση ή προσέγγιση, αν πιστεύει ότι οι υποχωρήσεις καταπραϋνουν τον αντίπαλο (σε οποιοδήποτε πεδίο, επαγγελματικό, αθλητικό, εθνικό κλπ.), ας την καταθέσει. Παρακαλώ όμως να παραθέσει μαζί και παραδείγματα από την εθνική ή την παγκόσμια ιστορία, όπου κάτι τέτοιο συνέβει…

Απάντηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Δεκέμβριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Δεκέμβριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.