Το παρακάτω κείμενο έστειλε αναγνώστης με e-mail. Είναι τόσο ωραίο που αξίζει να το διαβάσετε όλοι!-Κ.Κ.
Με τέτοιο όνομα ο «ΗΙΥΟΛΑΟΣ ΛΕΓΚΑΖ» θα μπορούσε να ήταν φιλέλληνας του 1821 – ένας λόρδος ποιητής, σαν τον Βύρωνα, ή κάποιος διοικητής, σαν τον Κάρολο Φαβιέρ. Κι αν ο ίδιος δηλώνει πρώην «ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚ/ΩΝ», μάταια προσπαθείτε να θυμηθείτε πότε η Ελλάδα είχε υπουργείο δικυκλιστών, δικομανών ή δίκοχων. Γιατί ο κ. Λεγκάζ ζει ακόμα ανάμεσά μας. Μόνο που τον ξέρετε με το κανονικό του όνομα: Νικόλαος Λέγκας, πρώην υφυπουργός Οικονομικών. Αυτό που δεν ξέρετε, είναι πως οι δάσκαλοί του στο σχολείο δεινοπαθούσαν για να διαβάσουν τα γραπτά του. Τώρα που υποβάλει «πόθεν έσχες», το ίδιο μαρτύριο περνάει η επιτροπή ελέγχου. Το Νικόλαος έγινε «ΙΟΛΑΟΣ», το Λέγκας «ΛΕΓΚΑΖ», και το οικονομικών «ΔΙΚ/ΩΝ»…
Κολλυβογράμματα
Δεν πρόκειται για μοναδικό φαινόμενο. Στο πάκο με τις δηλώσεις «πόθεν έσχες», ο παρατηρητικός αναγνώστης θα εντοπίσει την κυρία «Νερενζίζη», που πιθανότατα τη γνωρίζετε ως «Μερεντίτη», αλλά με τη βοήθεια του ανυπάκουου στυλογράφου παρ’ ολίγον να ονομάσει εαυτόν Νεφερτίτη. Και, βέβαια, υπάρχει και ο βουλευτής «Πρασόπαπας» που επαγγέλεται «τραποθίκος». Οι ελεγκτές θα πρέπει κάθε χρόνο να παίζουν κάτι σαν το «πάρε τον παπά» με τη δήλωση του Χρ. Πρωτόπαπα – γιατί περί αυτού πρόκειται. Ο άτυχος ελεγκτής που θα μείνει με το «πόθεν έσχες» – μουντζούρη στο χέρι, καλείται να αποκρυπτογραφήσει τη σανσκριτική γραφή. Κάτι σαν σουντόκου για δυνατούς λογιστές, από έναν παλαιό «τραποθίκο», δηλαδή τραπεζικό…
Βλέπετε, προς μεγάλη δυστυχία των ελεγκτών, οι περισσότερες δηλώσεις είναι χειρόγραφες. Κι έτσι υπάρχει μεγάλο περιθώριο αυτοσχεδιασμού. Στο πλαίσιο της βουλευτικής δημιουργικότητας, λοιπόν, ο Β. Κεγκέρογλου έχει διακοσμήσει τη δήλωσή του με ένα στριφογυριστό βελάκι απ’ το τηλέφωνό του μέχρι τη διεύθυνσή του δύο αράδες πιο πάνω, μη τον ψάξουν αλλού οι ελεγκτές.
Ο Κ. Αϊβαλιώτης, πάλι, έχει φτιάξει πολλά διαφορετικά βελάκια σε διάφορα σημεία του «πόθεν έσχες» του. Όμως, κανείς δεν συγκρίνεται με τον Θ. Δρίτσα: ζωγραφίζοντας αστερίσκους, παραπομπές, παύλες, αγκύλες, μεγάλα Χ, άσχετες γραμμούλες και άλλες μικρές καλικατζούρες, ο βουλευτής έχει φιλοτεχνήσει ένα «πόθεν έσχες» που αν δεν το παραλάμβανε η επιτροπή, ίσως ενδιαφερόταν το ΜΟΜΑ. Αλλά ό,τι και να κάνει ο Θ. Δρίτσας, δεν φτάνει τον Φ. Σαχινίδη. Καθώς οι μεγαλύτερες ανακαλύψεις γίνονται κατά λάθος, ο κ. Σαχινίδης προσπάθησε με το στυλό του να διορθώσει το «1», να το κάνει «9» και μετά πάλι να το κάνει «2». Κι έτσι, εφηύρε τον χαρακτήρα που μπορεί να οδηγήσει κάθε λογιστή στην παραφροσύνη: μοιάζει εξίσου με το 1, με το 9 και με το 2, ενώ αν δεν ήταν σε δήλωση περιουσιακής κατάστασης, θα ήταν βέβαιον πως πρόκειται για μικρό, ζωγραφιστό δεντράκι. Ο μόνος που τον συναγωνίζεται σε ευρηματικότητα είναι ο υφυπουργός Εσωτερικών Γ. Ντόλιος: εκείνος έχει επινοήσει δική του μονάδα μέτρησης του χρήματος: μετράει τα λεφτά των καταθέσεών του σε «ΕΒΡΩ». Το ότι εκλέγεται στον Έβρο, είναι απλώς μια σατανική σύμπτωση…
Οπως μια άλλη ορθογραφική σύμπτωση συνδέει τρεις άλλους βουλευτές: ο Β. Κεγκέρογλου, ο Γ. Κουτσούκος και ο Γ. Μαγκριώτης παραθέτουν τα στοιχεία των γυναικών τους σημειώνοντας δίπλα πως πρόκειται για… «σύζηγο» βουλευτή!
«Σύζηγος», «των μπετών»!
Οι τρεις εκπρόσωποι του έθνους θα διεκδικούσαν με ίσες πιθανότητες το βραβείο ελληνικής γλώσσας, αν δεν υπήρχε ο Μ. Σαλμάς. Αν ζούσε η Γεωργία Βασιλειάδου, ευχαρίστως θα διάβαζε το «πόθεν έσχες» του μπρος στις κάμερες της Φίνος: «τα κτίσματα το 2008», γράφει ο κ. Σαλμάς, «ευρίσκοντο στο στάδιο των μπετών»! Και καθώς κάτω απ’ «τα μπετά» τα κόκαλα του Μανόλη Τριανταφυλλίδη βγάζουν μικρούς, κροταλιστούς ήχους, οι ελεγκτές των «πόθεν έσχες» καθόλου δεν δυσανασχετούν. Γιατί και μόνο το ότι έφθασαν οι δηλώσεις στα χέρια τους, είναι ένα μικρό θαύμα. Βλέπετε, όσο σουρεαλιστικό, κι αν ακούγεται, κάθε βουλευτής γράφει στη δήλωσή του όποιον παραλήπτη του αρέσει: ο Ε. Αργύρης στέλνει τη δήλωση στην «Επιτροπή Ελέγχου του Άρθρου 21». Ο Θ. Πάγκαλος απευθύνεται στο «Τμήμα Ελέγχου Περιουσιακής Κατάστασης». Ο Β. Πολύδωρας στη «Βουλή των Ελλήνων». Η Β. Νικολαΐδου στον «αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων». Ο Γ. Μαγκριώτης στον «γ’ αντιπρόεδρο της Βουλής». Κι αν αναρωτιέστε γιατί κανείς απ’ αυτούς δεν ρώτησε τον Φ. Πετσάλνικο πού να στείλει τη δήλωση, καλύτερα να διαβάσετε πρώτα το «πόθεν έσχες» του προέδρου της Βουλής. Γιατί ούτε εκείνος ήξερε πού να στείλει τη δήλωσή του, κι έτσι άφησε τη διεύθυνση του παραλήπτη κενή!
2 Comments
χα χα χα λοιπόν αν όλοι τούτοι πήγαιναν στο “Ελλάδα έχεις ταλέντο” θα γελάγανε και οι πέτρες. Όλοι όμως, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των καλόπαιδων που ισχυρίζονται οτι τα λεφτά φαγώθηκαν παρεάκι. Γιαυτό κάποιοι έβγαλαν 71 ακίνητα απο τα φαγωμένα..
Αίσχος κύριε Χατζηνικολάου μου αίσχος…χαχαχα
Το κείμενο καταπληκτικό, τα γεγονότα καταπληκτικότερα
αλλά ας μην ξεχνάμε οτι από τη στιγμή που εμείς τους εκλέγουμε, οι ανθρωποι αυτοί και η συμπεριφορά τους αντικατοπτρίζουν εμάς. Δυστυχώς.