Όσο και να κάνουν κάποιοι πως δεν βλέπουν έντεκα χρόνια πριν έγραφα και πρόβλεπα το μέλλον και δεν θα σταματήσω να υπερηφανεύομαι._Κ.Κ.
Δεν μπορεί… Κάποιοι από τη Νέα οικονομία θα θυμούνται μία παροιμία της παλιάς. Την έλεγε η γιαγιά, αυτό το απειλούμενο με εξαφάνιση (στα ΚΑΠΗ) είδος που σπάνια συναντάται στις βίλες των νεόπλουτων μπουρτζιών. Άλλαξε ο Μανολιός κι’ έβαλε τα ρούχα αλλιώς απλώς σημαίνει ότι τίποτα δεν άλλαξε ή, μάλλον ότι, η «μη αλλαγή» (για να θυμηθούμε τα greeklish του μακαρίτη του Ανδρέα) είναι τόσο εμφανής ώστε κανείς να μη τις δίνει πλέον σημασία. Που άλλαξε ο Μανολιός; Μα βέβαια στο Αιγαίο όπου, αν θυμάστε «δεν παραχωρούσαμε σπιθαμή, αλλά και δεν διεκδικούσαμε μέτρο». Ε, όλα αυτά πάνε αγύριστο μαζί με το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα (άλλη πομφόλυγα κι’ αυτή που στοίχισε στον Έλληνα φορολογούμενο μερικές δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια και για την αγορά των S300 –αλήθεια που εξαφανίστηκαν αυτά τα θέατρα;) αφού, εδώ και λίγες ημέρες το αρχιπέλαγος έπαψε να αποτελεί «ελληνική λίμνη» όπως χρόνια τώρα έλεγε η Άγκυρα και μεταβλήθηκε σε νατοϊκή. Με μία απόφαση που θα ζήλευε και ο Μακιαβέλι οι Τούρκοι πιλότοι που «εισέρχονται» στο ελληνικό FIR δεν θα καταθέτουν σχέδια πτήσεως στην ελληνική πολιτική αεροπορία, αλλά στον διοικητή των αεροπορικών δυνάμεων της νότιας πτέρυγας του ΝΑΤΟ που έχει εγκατασταθεί στο ΑΤΑ στη Λάρισα. Αυτό σημαίνει διάφορα πράγματα σοβαρότερο από τα οποία είναι ότι, επιτέλους λύθηκε (για τη Τουρκία) το πρόβλημα του Αιγαίο στο οποίο μπορεί να πετάει υποβάλλοντας σχέδια πτήσεων στον εκάστοτε διοικητή του στρατηγείου της Λάρισας. Κάποιοι θα πουν ότι αυτό μπορεί να το κάνει μόνο όταν λαβαίνουν χώρα νατοϊκές ασκήσεις όπως η «Νταϊνάμικ Μιξ» και θα συμφωνήσω μαζί του. Επειδή όμως νατοϊκές ασκήσεις μπορεί να γίνονται και μία φορά το μήνα αυτό σημαίνει ότι, μέσω του Μανολιού (ΝΑΤΟ), οι τούρκοι πιλότοι, στρατηγοί και πολιτικοί θα «συνηθίσουν» και θα πετάνε και εκτός ασκήσεων. Στη περίπτωση αυτή πιστεύω ότι κάθε άλλο παρά πολιτικά ορθό είναι η Ελλάδα να προβαίνει σε αναχαιτίσεις που, εκτός του ότι θέτουν σε κίνδυνο το περιβάλλον τρομάζοντας τα πουλιά και τα ψάρια του αρχιπελάγους με τον θόρυβο των αεροπλάνων, υπάρχει και ο κίνδυνος οι χειριστές να κάνουν, όπως έγραψε ένας άσχετος, «επικίνδυνους ελιγμούς» και να πέσουν και επάνω σε κανένα σπίτι. Ηθικό συμπέρασμα: Η Ελλάδα, ως τμήμα της Ευρώπης, επαρχία των Βρυξελών και καπετα-νάτο δεν διεκδικεί πλέον τίποτα και δεν παραδίδει τίποτα (μια και δεν έχει μείνει τίποτα να παραδοθεί). Με αυτό δεν θέλω να υποτιμήσω τη προσπάθεια της πολιτικής μας ηγεσίας να φέρει ειρήνη στο τόπο και κάλμα στο Αιγαίο, αλλά μόνο να πω ότι, όπως η Παλιά Οικονομία έτσι και η Παλιά Εποχή παρήλθε ανεπιστρεπτί. Η χώρα έχει μπει στη Νέα Οικονομία και στη Νέα Τάξη Πραγμάτων και, απ’ εδώ και πέρα η Ζωή Μας Γελά Ευτυχισμένα. Τώρα, το γιατί μερικοί πιτσιρικάδες επιλέγουν να γίνουν χειριστές της Πολεμικής Αεροπορίας και να δώσουν και τη ζωή τους αν χρειαστεί για να υπερασπίσουν τη πατρίδα αυτό είναι μία άλλη ιστορία που δεν τολμώ πλέον να θίξω γιατί μπορεί και να με κατηγορήσουν ότι υποθάλπω την αστάθεια στο Αιγαίο και αλλού. |
|
Όπως είπα η παλιά εποχή πέθανε, ζήτω η νέα (του Μεγάλου Αδελφού) Αδελφού)._Κ.Κ. (pilot@techlink.gr)
Υ.Γ. Μία ομάδα βρετανών καθηγητών που ανθίσταται στο σύστημα παρακολούθησης που ακούει στο όνομα ΄Εσελον σκέφθηκε να κάνει κάτι πολύ απλό. Επειδή το σύστημα τίθεται σε λειτουργία όταν παρακολουθεί δίκτυα και υπολογιστές με λέξεις-κλειδιά όπως …Καντάφι, Λιβύη, Γκεβάρα, βόμβα, και διάφορες άλλες ανοησίες, προσθέτουν τέτοιες λέξεις στο τέλος για να το κάνουν να …ψάχνει συνεχώς. Όταν λοιπόν στέλνετε ένα e-mail στη κοπελιά σας στην Αγγλία ή στη Ζουαζηλάνδη βάλτε στο τέλος κι’ ένα «Μουαμάρ αγάπη μου»