Τους παρακολουθώ στις ειδήσεις να μιλάνε χωρίς να λένε τίποτα. Ποιος ρε συνεταιράκια δανείστηκε 500 δισεκατομμύρια ευρώ; Εγώ; Η Μαρία; Ο Τάκης; Ο απλός πολίτης; Εσείς και οι προηγούμενοι σωτήρες το έκαναν ρε… Και, όποιος έγραφε ή έλεγε ότι, μία χώρα δεν “αναπτύσεται” ψωνίζοντας “μερσεντέ” και “καγιέ” εσείς και οι πληρωμένοι κονδυνολοφόροι-τσιράκια τον αποκαλούσατε γραφικό, φοβικό, εθνικιστή, καταστροφολόγο και χίλια δυό άλλα…
Σας περιφρονώ βαθύτατα άχρηστοι παλιοντενεκάδες. Τίποτα δεν είσαστε εκτός από τρόφιμοι του Da Cappo άχρηστοι, ανεπάγγελτοι, λωποδύτες…
20 Comments
Το δογμα οτι ενα κρατος δεν πρεπει να καταναλωνει περισσοτερα απ’ ο,τι παραγει ειναι παλιομοδιτικο,αναχρονιστικο,παρωχυμενο.
Ενα κρατος,αν κυβερνιεται …εμπνευσμενα,,εχει δικαιωμα & καθηκον να μετερχεται ολων των τροπων πλουτισμου,ειτε θεωρουνται ” παραγωγικοι”,ειτε “παρασιτικοι”…
Η Γκρης ειναι απο τις πιο επιτυχημενες χωρες στον κοσμο
στον πλουτισμο μεσω δανειοδοτησης απο ξενους.
Ισως το #1 τα τελευταια 170 χρονια…
Γι’ αυτο λοιπον,λαος & πολιτικοι στην GR πρεπει να ειναι υπερηφανοι που εκμεταλλευτηκαν τοιυς ξενους με τον πιο αποδοτικο τροπο.
Σε αντιθεση λοιπον με το “δογμα Καβαθα “,η θεση μου ειναι…
” Λεφτα να ‘ναι & μ’ οποιο τροπο ας ερθουν “…
Το εθνικο προιον της GR ειναι η…δανειοληψια & καλα καναμε σαν κρατος που βγαλαμε τοσα λεφτα ευκολα,γρηγορα & ακοπα…
Η εσωτερικη μοιρασια ολων αυτων των χρηματων ειναι βεβαια μια αλλη ιστορια.
Αλλοι εφαγαν λιγο,αλλοι καλα κι αλλοι…καλυτερα…
φιλε εχεις ξεφυγει… εκτος και αν δεν καταλαβαινω το χιουμορ σου…?
Ε, ναι, αν τα γράφει σοβαρά σίγουρα…
Στο να πάρουμε καλοί ήμαστε, τώρα που ήρθε ο καιρός να πληρώσουμε το λογαριασμό να δούμε τί θα κάνουμε…
Αν καταλαβαινατε τι γραφω,θα ανηκατε σε εκεινους
που …εφαγαν καλυτερα…
Προφανώς κάνεις πλάκα και σε αυτό και σε υπόλοιπα σχόλιά σου.
Αν ναι τότε πάω πάσο, αν όχι τότε πραγματικά λυπάμαι γιατί η υπερίσχυση τέτοιων “αξιών”, μας έχει οδηγήσει στο σημερινό τέλμα.
Οι θέσεις της πιο μαύρης δεξιάς, που εκφράζονται από ορισμένους δεν γίνονται δεκτές από τον ιδιοκτήτη του ιστολόγιου -και, πιστεύω, την συντριπτική πλειοψηφία των αναγνωστών. Γι’ αυτό δεν θα δημοσιεύονται. Γκέγκε;
Ποιους εννοεις ?
Μιλησε καθαρα…
1) Eίστε ισοπεδωτικός και άκρως κυνικός, εκφράζετε όμως την πραγματικότητα.
2) Τώρα όμως, παρολο το ρεκόρ μας στο δανεισμό, πρέπει να τα επιστρέψουμε, ή όχι. Τι προτείνετε?
3) Βέβαια μπορεί να έχετε και περίσσεια χιούμορ (μαύρο).
Αν ήμουν “βασιλιάς” θα έλεγα στους τοκογλύφους να πάνε να μαμηθούνε κλαι στον λαό, επιτέλους, να σοβαρευτεί. Για να μπορούσα να τα κάνω πραγματικότητα θα ζητούσα την βοήθεια της ελεύθερης, ανεξάρτητης, προσωπικά και εθνικά υπερήφανης νεολαίας κάθε ηλικίας που, για καλό και για κακό, θα κρατούσε και καμιά ξυλάρα για να δείρει κανένα κωλαράκι του κολλέγιου… Τι λέτε;
Η ειρωνεία είναι εμφανής αλλά εδώ στο μπλόγκ πιστέυω (με την ιδιότητα του επισκέπτη) ότι δεν ενδεικνύεται πααρόμοια γραφή. Θα σου πρότεινα μία κρούση στο http://www.ironictimes.com
Πού ξέρεις…
Ποιός θέλει να ζει σε μια κοινωνία νεο – ευκολό – πλουτων ?
Σε μια χώρα που θα κυβερνά ο ναρκισσισμός και τα λασπωμένα (από αδυναμίες) ΕΓΩ ? Ένα σύνολο αδύναμων μονάδων, που αν κοπεί το ρεύμα θα βάζουν τα κλάματα ?
Το εύκολο χρήμα αποτελεί πανάκεια, αν προέρχεται από τα έργα της διάνοιας που αποσκοπούν στη βελτίωση της ύπαρξής μας, με σεβασμό στο περιβάλλον και το συνάνθρωπο, αν υποστηρίζεται από αίσθημα κοινωνικής συνοχής και προσφοράς.
“Όποιος δε θέλει να εργάζεται, να μην τρώει κιόλας”.
@ ΚΚ : δεν φοβάμαι αυτά που λένε περισσότερο αλλά αυτά που σκέπτονται.
Μετά τα όσα φρικτά, άδικα και σχεδιασμένα από συγκεκριμένη ομάδα αλητών έχω περάσει τα τελευταία 8-9 χρόνια ελάχιστα γραμμάρια “ζωής” έχουν απομείνει μέσα μου. Αυτό σημαίνει ότι όλα είναι πλέον πιθανά, ακόμα και να γίνω …υπουργός στη κυβέρνηση “εθνικής σωτηρίας” Γιωργάκη-Αντωνάκη (κακόγουστο αστείο). Το πιθανότερο είναι πάντως να γίνει ένα fade out, να “σβύσω” στο πουθενά όπως στον κινηματογράφο. Είναι φανερό
ότι, στη ζωή μου έκανα σοβαρά λάθη τα οποία και πληρώνω…
ΟΚ, ίσως κάνατε “λάθη” – αλλά ποιός είναι ο ορισμός του λάθους και του σωστού και πόσο παράλληλα κινείται (ο ορισμός) με το δίκαιο-άδικο, τίμιο-άτιμο, νόμιμο-παράνομο, ηθικό-ανήθικο κλπ
με άλλα λόγια: τα “λάθη” σας είναι πυξίδια για κάποιους από εμάς – μην μασάτε
Φίλτατε ΚΚ, έχεις ακόμα πολλές ώρες πτήσης να καταχωρήσεις στο logbook σου (κυριολεκτικά και μεταφορικά).
Και μερικές από αυτές, θα δεις ότι θα είναι πολύ ενδιαφέρουσες
Όποιος εργάζεται κάνει και λάθη.
Λάθη δεν κάνουν μόνο όσοι βλέπουν τηλεόραση.
Όλοι οι υπόλοιποι χαιρόμαστε τα λάθη μας, είναι αποδείξεις της μαχητικότητάς μας, το θέμα είναι να τα μετατρέψουμε σε εμπειρία για το επόμενό μας βήμα. Αυτό δε θα έλεγε ο Ιωνάθαν ?
Δεν έχει σημασία πόσες φορές θα πέσεις (ν) αλλά πόσες θα σηκωθείς (ν+1) .
Τελειώνει κάτι μόνο αν εμείς το πούμε (πιστέψουμε ) ότι τελείωσε ! Και σιγά μην μας πείσουν να το πιστέψουμε !! 😉
Η σκέψη μας θέλουμε να παραμείνει καθαρή και ελεύθερη ! Τότε θα είναι και τα έργα μας έργα απελευθερωτικά για τους υπόλοιπους.
Μ’ αρέσει αυτή η κινέζικη παροιμία αλλά, στη ζωή έρχεται μία στιγμή που δεν αξίζει να σηκωθείς
Έχετε έναν στρατό που στέκεται πίσω σας…νεότεροι που μεγάλωσαν με τα γραπτά σας, αυτό μαλλον λέει πολλά.
Δε θα άξιζε να σηκωθείς, μόνο αν ήσουν μόνος.
Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται σε ότι πιο όμορφο έχουμε ζήσει. Αυτός είναι λόγος για να ζούμε μαχόμενοι, υπερασπιζόμενοι όχι τη στενή ατομικότητά μας αλλά όλα την ελευθερία του συνόλου των ομοιδεατών μας.
Δε λέω δάσκαλε, λέω συμμαθητή, πάρε ένα κουράγιο και προχώρα, το μόνο που σου ανήκει είναι ο τρόπος με τον οποίο βλέπεις τα πράγματα. Σε όλα τα υπόλοιπα είμαστε ή είμασταν διαχειριστές.
Άλλα τόσα περιμένουν να τα ανακαλύψουμε και να τα δημιουργήσουμε, να συμμετέχουμε σε αυτά.
Έχω γράψει με αρκετή λεπτομέρεια τα όσα έχουν συμβεί αλλά, αυτό ενδιαφέρει 10-15 ανθρώπους -λένε οι επικριτές της δουλειάς και της ζωής μου. Ξέρω ότι είστε πολλοί αλλά, που να σας βρω ρε παιδιά έτσι που ήλθαν τα πράγματα. Περνάει κι’ ο χρόνος….