Απέτυχαν οι “προσπάθειες” του προέδρου Κάρολου να σχηματίσει κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ-ΑΕ-ΔΗΜΑΡ και η χώρα παει πάλι για εκλογές.
Πρόβλεψη: Από τη μία θα είναι ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ που, ελπίζω ν’ αλλάξει διακριτικό τίτλο γιατί με το “συριζα” δεν σε βγάζει πουθενά και να γίνει, “Ριζοσπαστική Αριστερά” και απ’ την άλλη οι άλλες …δημοκρατικές δυνάμεις (Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, Α.Ε, ΔΗΜΑΡ και, όσα κόμματα επιζήσουν από τη νέα αναμέτρηση)
17 Comments
Το κακό είναι θα παραγραφούν όλα όσα έκαναν οι προηγούμενοι που μας έβαλαν στο ΔΝΤ κτλ…..
Επειδή τώρα τελευταία με αυτά που γίνονται έχω αρχίσει να νιώθω σοσιαλιστής φεντεραλιστής … πιστεύω ότι το μνημόνιο και το ΔΝΤ είναι ευλογία για τον τόπο… ξεκαθαρίζουν όλα… πιστεύω ότι το Σύριζα πρέπει να έχει από όλους την αντιμετώπιση που δεν είχε το ΠΑΣΟΚ το 81… και όταν λέω όλους, εννοώ όλους ….
Όταν βγει ο ..Βαξεβάνης να κοκορευτεί ότι υπήρξε “εγγυητής” της διεξαγωγής των νέων εκλογών ενημερώστε.
Τα ιδια Παντελακη μου …τα ιδια….Καρολέ μου.
NON PAPER (ΚΩΛΟ ΧΑΡΤΟ)
Αγαπητέ συνάδελφε,
ζήτησες ενημέρωση για την κατάσταση γενικώς (λες και δεν την ξέρεις).
Με μια λέξη η κατάσταση των τραπεζών είναι για τον π……
για τα υπόλοιπα δεν με νοιάζει, δεν ρώτησα, χέστηκα!
Λοιπόν εγώ τα λεφτά μου τα έχω στο Swiss, εσύ;
Αχ ξέχασα ότι δουλεύεις (τον κόσμο) στο τσάμπα χαχαχαχα!
Αν θες πες τα και στα άλλα αγόρια (τα ξέρουν καλύτερα).
Από αύριο θα είμαι στο Frankfurt, βαρέθηκα εδώ!
Χαιρετισμούς στην Άννα του Ψαρά (που χάθηκε αυτή η ψυχή;)
Lucky Luke
σε τι θα διαφερει το αποτελεσμα των νεων εκλογων?παλι αυτοδυναμια δε θα υπαρξει κατα πασα πιθανοτητα.θελω να πιστευω οτι και η Τουρκια ειναι ψιλοχαλια αν οχι στο οικονομικο,τουλαχιστον σε αλλους τομεις…διοτι αλλιως δεν πιστευω οτι θα ειχαν προβλημα οι συμμαχοι να στησουν λογω ακυβερνησιας κανενα επεισοδιο του κωλου προκειμενου να διοριστει σε χρονο μηδεν κυβερνηση που και θα την παρουσιαζαν σαν πατριωτικη και θα περναγε και το μνημονιο στη ζουλα…να ειναι λιγο σοβαροι οι αρχηγοι των κομματων της χωρας μας…μεχρι σημερα κοιτανε πρωτα το τομαρι τους,μετα το μαντρι τους και οταν πεφτουν για υπνο σκεφτονται και την Ελλαδα…
Κι ο κόσμος θα περιμένει να ψηφίσει προκειμένου να “αλλάξουν τα πράματα” εν μέσω απειλών, τρομοκρατίας, φόβου και ψευτοδιλημμάτων και εκβιασμών. Αυτοί είναι ικανοί να κάνουν κάθε μήνα εκλογές μέχρι τα Χριστούγεννα επειδή “δυστυχώς οι πολιτικοί αρχηγοί δε συμφωνούν στο μείγμα πολιτικής”. Εντωμεταξύ οι αποφάσεις που έχουν υπογραφτεί τρέχουν κανονικά ερήμην του λαού και του κοινοβουλίου. Οι δε αποφάσεις της ΕΕ-ΔΝΤ θα εφαρμόζονται με μια απλή υπογραφή όπως άλλωστε ισχύει εδώ και 2 χρόνια. Οι “αριστερές δυνάμεις” θα εξακολουθούν το αιώνιο τάισμα κουτόχορτου του κόσμου ότι θα τα αλλάξει όλα χωρίς βέβαια λαϊκή συμμετοχή ή λαϊκό κίνημα για τα οποία οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν καν τις έννοιες.
Πρέπει να το καταλάβουμε: Είτε έχει είτε δεν έχει τοπική κυβέρνηση μια χώρα μέλος, δεν έχει καμιά διαφορά πλέον εφόσον η ΕΕ-ΟΝΕ και οι λαοί λειτουργούν και σκέφτονται με το συγκεκριμένο “παγκοσμιοποιημένο” τρόπο.
σωστος φιλε…ας ψαξουμε μετα τις εκλογες ποσα μετρα θα εχουν περασει στη ζουλα την ωρα που στα καναλια συζητουν τα ιδια και τα ιδια προκειμενου να βγει ενα εκλογικο αποτελεσμα που παλι δε θα δινει αυτοδυναμια και απλα θα δινει στον Τσιπρα τη δυνατοτητα να ζητησει περισσοτερες καρεκλες.Παντως δεν ειδα τα κομματα να πολυσχολιαζουν το αδειασμα που φαγαμε απο τον Ολαντ ο οποιος δε μου φαινεται να διαφερει και πολυ ως προς την εξωτερικη πολιτικη της Γαλλιας σε σχεση με τον προκατοχο του.Ας καθισουμε ως χωρα να σχεδιασουμε πολιτικη και ας μη βασιζομαστε αποκλειστικα στην προσωπολατρεια….ειδικα στη χωρα μας βλεπουμε που μας οδηγησε.
Μα ως χώρα είχαμε μία πολιτική ως τώρα : Από το ’81 έχουμε την πολιτική της ΕΕ προκειμένου να πάρουν κάποιοι επιδοτήσεις και φτηνά δάνεια μέχρι που διεφθάρη το σύμπαν και καταστράφηκε η παραγωγή. Περί αυτού πρόκειται χοντρικά.
Αν η εθνική πολιτική που πιθανόν να σχεδιάσουμε έρχεται σε αντίθεση με τις απαιτήσεις της ΕΕ, (η οποία θα έρθει σίγουρα σε αντίθεση αν είναι “εθνική”) τότε τι θα κάνουμε? Έχουμε το νεύρο να έλθουμε σε ρήξη?
Και ας μην έχουμε αυταπάτες ότι τάχα εμείς μόνο είμαστε οι “κακοί” και θα υποστούμε συνέπειες. Την πολιτική της φτώχειας και της έκπτωσης της δημοκρατίας επιβάλλουν σε όλους τους λαούς της ΕΕ χωρίς να κοιτάν αν είναι εργατικοί ή τεμπέληδες.
Τασο, σχεδον παντα εχεις εναν λογο δυνατο, με επιχειρηματα και θετικο.
Εδω σε βρισκω απλα ΜΕΜΨΙΜΟΙΡΟ……..
Γιατί?
Πόσα έχει περάσει αυτή ή Ελλάδα μας.. Δεκαετία τού 50 καί τού 60.. Τότε πού οί εγγεγραμένοι σέ κάποια εκλογικά τμήματα ήταν 1700 καί οί ψηφίσαντες ήταν 2500 αφού ψήφιζαν οί πεθαμένοι καί τά…δέντρα !!.. Καί όμως, αντέξαμε.. Καί μετά ό γύψος τού 67,τό Πολυτεχνείο καί ή προδοσία τής Κύπρου.. Καί όμως, αντέξαμε.. Καί μετά τό ”ή εγώ, ή τά τάνξ”.. Καί εκλέξαμε τό ”εγώ” καί αποφύγαμε τά τάνξ.. Καί πιό μετά, τό ”εδώ καί τώρα αλλαγή” καί τό ”ή Ελλάδα ανήκει στούς Έλληνες”(!!).. Καί τό πιστέψαμε.. Καί μετά τό παιχνίδι χόντρυνε.. Ό ”εκσυγχρονισμός”, ή ”επανίδρυση”, ό ”πέμπτος δρόμος αριστεροδέξια γιά τόν σοσιαλισμό”, τό ”σεμνά καί ταπεινά”, οί ρεμούλες, οί μίζες,οί μασαμπούκες τών κάθε λογής λαμόγιων, καί άχρηστων… Καί όλα αυτά μέ τό ”κερασάκι” τής ένταξής μας στήν Ε.Ε.. Άχ, αυτό τό κερασάκι..
Καί τώρα ;.. Ή Ελλάδα είναι στά ”τέσσερα” καί νταβατζήδες, καί ”πελάτες” ασελγούν πάνω της.. Ό λαός της ΤΑΠΕΙΝΩΝΕΤΑΙ από ανθρώπους πού δέν έχουν καμιά σχέση μέ τόν Ευρωπα’ι’κό πολιτισμό, καί καμία σχέση πιό πολύ μέ τήν παραμικρή γνώση τής ιστορίας τού Αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού.. Καί γιατί νά έχουν αυτοί, αφού δυστυχώς φροντίζουμε ακόμη καί εμείς οί ίδιοι νά τήν ξεχνάμε..
Καί τί βιώνουμε τώρα ;. Όλους αυτούς πού μάς οδήγησαν στό ”στήσημο στά τέσσερα”, χωρίς ίχνος τσίπας, χωρίς ίχνος ντροπής καί μεταμέλειας, μέ θράσος καί έπαρση, νά μάς ζητούν ψήφο !.. Ξανά !!.
Νά λένε ”εγώ δέν συζητώ συνεργασία γιατί δέν μού άρεσε τό χρώμα τής γραβάτας τού τάδε”, ή ”δέν συζητώ γιατί δέν εγκρίνω τό μέικ-άπ τού δείνα”.. Καί οί κωλοτούμπες, βροχή.. Αυτοί πού μάς χώρισαν σέ μνημονιακούς λέει, καί αντιμνημονιακούς, πού μάς μπλα-μπλαδιάζουν συνέχεια μέ τήν ”συνισταμένη” τής ”συνιστώσας”, τήν ”υποτείνουσα” τής ”εφαπτομένης”, καί τή ”διχοτόμο” τού κ@λου τους, νά μήν μπορούν νά ΣΥΝΕΝΟΗΘΟΥΝ γιά τό καλό τού λαού μας γιά νά κάνουν μιά κυβέρνηση πού θά πεί στούς νταβατζήδες ότι ”εδώ είναι Ελλάδα ρέ π@@@@@δες”.. Αλλά καί μιά αρχή στό νά μάθουμε νά δουλεύουμε επιτέλους, νά μή βασιζόμαστε σέ ”πακέτα στήριξης” πού γίνανε μερσεντέ, καί ξαπλώστρες στήν ψαρρού, καί νά μήν γλύφουμε κ@λους γιά τή ”θεσούλα” μέ αντάλαγμα τήν ψήφο μας..
Θά τό αντέξουμε καί ΑΥΤΟ ;.. Πάμε(πάλι) σέ εκλογές..
Προ’ι’δρυτικός
ΥΓ1. Κ.Κ-συνοδοιπόροι συγχωρήστε μου τό ξέσπασμα, αλλά είναι σάν νά βλέπω τό έργο από τήν αρχή, καί απορώ γιά τή μηδενική μας αντίδραση..
ΥΓ2 Πόσο συμφωνώ μέ τούς φόβους τού @Δημήτρης γιά τήν παραγραφή..
Κατά τη δική μου γνώμη τα πράγματα πρέπει να γίνουν ως εξής
1. Εξαφάνιση του πελατειακού κράτους
2. Δραστική μείωση του αριθμου των δημοσίων υπαλλήλων
3. Εκπαίδευση και άριστες αμοιβές για εκείνους που θ’ απομείνουν
4. Παραμονή στην Ε.Ε
5. Καταγγελία του επαχθούς χρέους και των τοκογλυφικών επιτοκίων (που δεν πρόκειται να πληρωθεί ποτέ)
6. Προτεραιότητα στην ικανοποίηση των αναγκών των πολιτώ
9. Προστασία της εθνικής κυριαρχίας
10. Αντιμετώπιση του μεταναστευτικού με έναν απλό κανόνα: η χώρα “κρατάει” μόνο τους εκείνους που χρειάζεται κάθε περίοδο (τόσους ξυλουργούς, μηχανικούς, γιατρούς, μηχανικούς πληροφορικής κ.ο.κ και τους άλλους τους στέλνει στις παατρίδες τους)
11. Προτεραιότητα στην Παιδεία και συντονισμένη γελοιοποίηση του “καθηγηταριού” και των αιώνιων φοιτητών
12. Ανάθεση της “πρωθυπουργίας” στο Τέρενς Κουϊκ με Επικρατείας τον κ. Μπάμπη
Εγώ θα συμφωνήσω σε όλα (αν και παραβλέπω ότι σε κάποια νοσοκομεία σταματούν τη λειτουργία οι κλινικές ελλείψει ιατρών).
Για τα υπόλοιπα, πως θα συνδυαστούν το 4ο με τα 3,5,6,9,10? Η ΕΕ δια των μη εκλεγμένων αφεντικών της (φέουδο), αντιτίθεται ακριβώς σε αυτά, τουλάχιστον όσον αφορά τις εκτός του Γερμανογαλλικού άξονα χώρες.
Με τι τρόπο θα αλλάξει η τακτική της ΕΕ? Ήδη το “ΕΕ 2020” είναι νόμος. Προβλέπει μεταξύ άλλων την σύγκλιση μισθών με βάση το χαμηλότερο της ΕΕ σε συνδυασμό με τους μισθούς των βασικών εμπορικών εταίρων της ΕΕ δηλαδή χοντρικά Κίνα και Ινδία. Η παγκοσμιοποίηση ξεκινά από την ισοπέδωση της αγοράς εργασίας και της μεσαίας τάξης (μικροέμποροι, βιοτέχνες). Με βάση αυτά πως θα εξασφαλιστεί το 6?
Και μια κουβέντα για την παιδεία: Η Παιδεία και ο δημοκρατικός πολιτισμός που εμφανίστηκε σε κάποια περίοδο της αρχαίας Ελλάδας δεν προήλθε από κάποια καλοδουλεμένα μάρμαρα και ποιήματα, αλλά ως αποτέλεσμα συγκεκριμένων συνθηκών στις παραγωγικές σχέσεις της κοινωνίας. Στην κυριαρχία δηλαδή της μεσαίας τάξης και την αύξηση του βιοτικού επιπέδου της πλειοψηφίας των πολιτών. Παραγωγή πλούτου που επιστρέφει στους παραγωγούς ως εισόδημα. Η οικονομική άνεση έδωσε τη δυνατότητα στις πλατιές μάζες να ασχοληθούν με τις επιστήμες και τις τέχνες πέρα από το εμπόριο και τη βιοτεχνία που είναι οι πυλώνες της μεσαίας τάξης.
Στις φεουδαρχικές κοινωνίες όλων των υπολοίπων εποχών δεν υπήρξε απολύτως καμία πρόοδος στην διάδοση της παιδείας στις πλατιές μάζες. Ήταν προνόμιο των φεουδαρχών οι οποίοι ουδέποτε έχουν τη διάθεση να έχουν δούλους με παιδεία.
Ρίξτε παρακαλώ μια μάτια στο παρακάτω και πιο συγκεκριμένα στις σελίδες 14-23 στα σχετικά με την άρρηκτη σχέση των παραγωγικών σχέσεων με την παιδεία.
http://www.scribd.com/doc/29246195/%CE%95%CF%80%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%97-%CE%B1%CE%BB%CE%B7%CE%B8%CE%B9%CE%BD%CE%AE-%CF%8C%CF%88%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%85
Ολόκληρο το βιβλίο σε PDF από εδώ:
http://www.free-ebooks.gr/gre/ebook/1463
Δε γίνεται να μιλούμε για ύπαρξη παιδείας και πολιτισμού τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη μια άνευ προηγουμένου καταστροφή της μεσαίας τάξης και επιστροφής σε φεουδαρχικές κοινωνικές δομές (επέλαση πολυεθνικών γιγάντων που αναζητούν φτηνούς δούλους και όχι αυτόνομους παραγωγούς) .
Νομίζω πως τα πράγματα έχουν φτάσει σε σημείο όπου δεν γίνεται να τρέφουμε αβάσιμες ελπίδες σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος. Απαιτείται μαζική αφύπνιση και γρήγορα.
Μακάρι βρε Κώστα, μακάρι επιτέλους να μπουν τα πράγματα στη θέση τους, εκεί που επιτάσει η κοινή λογική για να πάει ο τόπος επιτέλους μπροστά. Εύχομαι να τα καταφέρει ο “Kawasaki” με το επιτελείο του όσο λάσπη και αν του ρίχνουν….
Για να επιτύχςει μία προσπάθεια πρέπει ο ηγέτης να έχει την μέγιστη δυνατή αποδοχή απ’ τον λαό…
Εντός-εκτός θέματος: Ψάχνοντας τι θα ψηφίσω βρήκα το Θάνο Τζήμερο. Διαβάζοντας τις θέσεις του νόμιζα ότι διαβάζω τους 4 τροχούς που με μεγάλωσαν, δηλαδή εσένα Δάσκαλε. Έχεις άποψη για το θέμα;