από το ‘Εχω μάτια και βλέπω” και το Olympia.gr

Κυριακή, 15 Μαΐου 2011

Δείτε πως ξεκίνησε και πως μεθοδεύτηκε το θέμα του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, του ξεπουλήματος των ασημικών..
Η αρχική πρόβλεψη για αποκρατικοποιήσεις στο μνημόνιο ήταν 5 δις, στην συνέχεια ανέβηκε στα 15 και κατέληξε (άν κατέληξε τελικά) στα 50 δις ευρώ.
Απ την αρχή ήξεραν ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει, αλλά υλοποίησαν την αποτυχημένη “συνταγή” βήμα-βήμα…
Μας έφεραν στα πρόθυρα της εξαθλίωσης και τώρα με απλά λόγια έρχεται η τρόικα και μας λέει, ή απολύετε προσωπικό, κόβετε μισθούς, κάνετε αιματηρές περικοπές ή … ξεπουλάτε τα ασημικά.
Εδώ είναι το μυστικό, εδώ είναι όλα τα λεφτά γιατί όπως θα διαβάσετε και πιο κάτω για την τρόικα η Ελλάδα είναι “μαγαζί γωνία”
Ας δούμε όμως πως ξεκίνησε η ιστορία..

Γ.Α.Π,σε ομιλία του σε εκδήλωση του Economic Club (Νέα Υόρκη 22 Σεπ. 2010), στα καλά καθούμενα, δήλωσε:
Το Δημόσιο διαθέτει ακίνητη περιουσία, η αξία της οποίας υπερβαίνει τα 270 δις – ποσό, που περίπου ισούται με το δημόσιο χρέος της χώρας. Τα ακίνητα αυτά παραμένουν, ως επί το πλείστον, ανεκμετάλλευτα. Για το λόγο αυτό, ξεκινούμε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, που εφαρμόζεται σε ένα ευρύτατο φάσμα τομέων, όπως μεταφορές, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, ακίνητα, ΔΕΚΟ και τράπεζες, μέσω απευθείας πώλησης, υπογραφής σύμβασης παραχώρησης, δημοσίου διαγωνισμού, ιδιωτικοποιήσεων, στρατηγικών συνεργασιών ή χρηματοοικονομικών εταιρειών συμμετοχικού κεφαλαίου – εταιρειών «holding».”
15 Απρ.2011
Δείτε τι είπε ο Antonio Borges (IMF European Department Director) , σε χθεσινή συνέντευξή του σχετικά με τις χθεσινές εξαγγελίες πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.
Το σενάριο ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα είναι ίσως ένα από τα καλύτερα νέα των τελευταίων μηνών…..
Η ελληνική κυβέρνηση, επιμένω σε αυτό, έχει πάνω από 100 % του ΑΕΠ “ιδιωτικοποιήσιμα” περιουσιακά στοιχεία
Η Ελλάδα έχει ένα πολύ υψηλό επίπεδο χρέους, και έτσι αυτό είναι μεγάλη ανησυχία σε όλους μας. Αλλά είναι η κυβέρνηση με το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο περιουσιακών στοιχείων που μπορούν να ιδιωτικοποιηθούν. Έτσι, αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο, του τρόπου που ο καθένας κοιτάζει τώρα την Ελλάδα.
Και στην Ελλάδα, υπάρχουν ακόμη πολύ αξιόπιστα Think tanks, που μας πληροφορούν ότι, από το χαρτοφυλάκιο των περιουσιακών στοιχείων της κυβέρνησης, μια μεγάλη μερίδα μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί μάλλον γρήγορα, κάτι που είναι καθησυχαστικό. Σύμφωνα με τους δικούς σας εμπειρογνώμονες , αυτό θα μπορούσε να γίνει σχετικά γρήγορα. Έτσι, αυτό είναι, πάλι, πολύ καθησυχαστικό.  
Η ελληνική κυβέρνηση, επιμένω σε αυτό, έχει πάνω από 100 % του ΑΕΠ “ιδιωτικοποιήσιμα” περιουσιακά στοιχεία, είναι μια ακραία τιμή στην Ευρώπη και δεν υπάρχει κανένας άλλος σε αυτή την κατάσταση. Έτσι, αν υπάρχει ένα σημαντικό στοιχείο που είναι ένα νέο στοιχείο που πρέπει να μας καθησυχάσει, είναι αυτό. Έτσι, παραμένουμε σίγουροι.Επιτρέψτε μου όμως να τονίσω: Κάναμε μια μελέτη των ιδιωτικοποιήσεων σε όλη την Ευρώπη κατά τα τελευταία 20 χρόνια περίπου. Πολλές χώρες έχουν ιδιωτικοποιήσει περισσότερο από αυτό, πολύ περισσότερο από αυτό, μέχρι 30 % του ΑΕΠ, συμπεριλαμβανομένων των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης όπου υπήρχε πολύ μεγαλύτερη αβεβαιότητα σχετικά με την ιδιοκτησία και για τον τίτλο και το νομικό καθεστώς. Έτσι, αυτό μπορεί να γίνει. Φυσικά, δεν έχει γίνει στην Ελλάδα μέχρι τώρα, διότι οι Έλληνες δεν αισθάνονταν την ανάγκη να το κάνουν. Αλλά τώρα, το νέο σημαντικό στοιχείο είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση αποδέχεται την προτεραιότητα και ξέρετε, οι ιδιωτικοποιήσεις μπορεί να συμβούν πολύ γρήγορα. Ειδικότερα, αν αποφασίσετε να βάλετε εμπειρογνώμονες μέσα και το αναθέσετε, βρίσκοντας τους κατάλληλους ανθρώπους, μπορεί να συμβεί πολύ, πολύ γρήγορα, μπορώ να σας διαβεβαιώσω.” 
Επιπλέον, υπάρχει τώρα ένα μεγάλο αντίτιμο: Εάν κάνετε την ιδιωτικοποίηση, οι Ευρωπαίοι θα είναι στην ευχάριστη θέση να μειώσουν το επιτόκιο κατά 1 ποσοστιαία μονάδα, που δεν είναι άνευ σημασίας, είναι πολύ σημαντικό. Έτσι, το διακύβευμα είναι πολύ υψηλό εδώ.
Και επιπλέον, να έχετε κατά νου ότι, όταν καταρτίστηκε το πρόγραμμα δεν είχαμε κανένα από αυτά τα σενάρια ιδιωτικοποίησης στο μυαλό.
Έτσι, αν υπάρχει ένα σημαντικό στοιχείο που είναι ένα νέο στοιχείο που πρέπει να μας καθησυχάσει, είναι αυτό. Έτσι, παραμένουμε σίγουροι.
Ο ίδιος (ο Borges) μόλις πριν 3 ημέρες  σύμφωνα με το wsj.com δήλωνε :
” Η Ελλάδα μπορεί να πουλήσει περιουσιακά της στοιχεία, δεν έχει ζητήσει επιπλέον βοήθεια”
Το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων αξίας 50 δις ευρώ που συμφωνήθηκε από την Ελληνική Κυβέρνηση, δυνητικά αντιπροσωπεύει μονάχα το 20% περίπου των περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου που θα μπορούσαν να εκποιηθούν
για την εξεύρεση ρευστού στα πλαίσια των προσπαθειών για μεταρρυθμίσεις, αξιωματούχος του ΔΝΤ δήλωσε την Τετάρτη.
“Η Ελλάδα αποτελεί ειδική περίπτωση γιατί αποτελεί ακραία (σσ στα
οικονομικά Αγγλικά το outlier σημαίνει εκτός ορίων) περίπτωση, είναι μια κυβέρνηση η οποία διαθέτει ένα εξωπραγματικό χαρτοφυλάκιο από περιουσιακών στοιχείων”, όπως δήλωσε ο Antonio Borges, διευθυντής του Ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ. “Αυτό δημιουργεί μια ευκαιρία που δεν υπάρχει αλλού (σσ σε άλλες χώρες)”. Η Ελλάδα, προσέθεσε, θα μπορούσε να ρευστοποιήσει περίπου 280 δις ευρώ μονάχα από πωλήσεις ακίνητης δημόσιας περιουσίας, αλλά προειδοποίησε πως οι ιδιωτικοποιήσεις θα είναι χρονοβόρες και πολύπλοκες λόγω θεμάτων όπως η εσωτερική πολιτική και τα συμφέροντα των συνδικάτων.
Όπως θα διαπιστώσατε έχουμε δηλώσεις ταυτόσημες, καρμπόν και οι δυο μιλάνε για ιδιωτικοποιήσιμα περουσιακά στοιχεία πάνω από το 100 % του ΑΕΠ ύψους 270-280 δις ευρώ.
Καταλάβατε τι μας λέει ο κ. Antonio Borges;;

Πουλήστε γρήγορα, έχετε πολύ πράμα, βάλτε εμπειρογνώμονες μέσα, βρείτε τους κατάλληλους ανθρώπους….

Και ποιοι είναι άραγε οι κατάλληλοι άνθρωποι;;
Mήπως όλοι αυτοί που μας έχουν “κατσικωθεί”  και έχουν κατασκηνώσει στην Ελλάδα..
Μήπως είναι αυτοί  που ανέφερε ο κ. Σαχινίδης  ;

Mήπως είναι αυτός ο ανεξάρτητος οργανισμός που θα διοικείται από ξένους εμπειρογνώμονες, όπως ζήτηση η τρόικα και αναφέρουν οι εφημερίδες σήμερα;; 



Ας δούμε τώρα τι είπε μόλις χθες ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Corriere Della Sera»
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αναφερθήκατε στις ιδιωτικοποιήσεις, κεντρικό ζήτημα των επικρίσεων. Θα κατορθώσετε να εγκρίνετε το σχέδιο των 50 δις ευρώ και γιατί περιμένατε ένα χρόνο για να το παρουσιάσετε;
Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Στην αρχή, οι ιδιωτικοποιήσεις δεν αποτελούσαν προτεραιότητα. Τώρα, βρίσκονται στην πρώτη θέση της ατζέντας. Θα αποδείξουμε ότι είμαστε σε θέση να τιμήσουμε τις υποχρεώσεις μας σχετικά με το χρέος, με μια σειρά αναπτυξιακών σχεδίων….

“Θα ήθελα  να προσθέσω και κάτι ακόμα, για το οποίο έχουμε ιδιαίτερη ευαισθησία: το να μας ζητείται ένα νησί ή  ένα μνημείο, ως εγγύηση, είναι σχεδόν προσβλητικό”

Προσέξτε τι λέει ο πρωθυπουργός, στην αρχή, οι ιδιωτικοποιήσεις δεν αποτελούσαν προτεραιότητα. Τώρα, βρίσκονται στην πρώτη θέση της ατζέντας. Θα αποδείξουμε ότι είμαστε σε θέση να τιμήσουμε τις υποχρεώσεις μας σχετικά με το χρέος…
Δηλαδή με απλά λόγια θα είμαστε “καλά παιδιά” και θα σας αποδείξουμε ότι μπορούμε, ξεπουλώντας τα ασημικά..
Απ την άλλη είπε ότι το να μας ζητάνε σαν εγγύηση ένα νησίο ή ένα μνημείο, είναι προσέξτε σχεδόν προσβλητικό….

Κλείνοντας να σας θυμίσουμε τι γράφει για το ΔΝΤ ο Joseph Stiglitz, στο βιβλίο του Stiglitz “Globalization and Its Discontents”, που κυκλοφόρησε το 2002.


Ο Stiglitz είναι Νομπελίστας (2001), ακαδημαϊκός, συγγραφέας, πρώην αντιπρόεδρος της Word Bank, σύμβουλος του Κλίντον, του Ομπάμα και του πρωθυπουργού μας.
Διαβάστε προσεκτικά το κείμενο και πέστε μας σας θυμίζει κάτι;
“Με τα δάνεια ανεξόφλητα ολόκληρα έθνη ρίχνονται σε οικονομικό και κοινωνικό χάος, το ΔΝΤ σπεύδει σε δανεισμό από ξένους κυρίως πιστωτές. Οι πιστωτές παρέχουν επισφαλή δάνεια, γνωρίζοντας ότι, αν οι οφειλέτες δηλώσουν αδυναμία πληρωμής, το ΔΝΤ θα πάρει το λογαριασμό. Εν τω μεταξύ, το ΔΝΤ προτρέπει τις χρεωμένες χώρες, σε περαιτέρω ιδιωτικοποίηση-στην πραγματικότητα στην πώληση των περιουσιακών στοιχείων τους, σε ένα κλάσμα της αξίας τους για να αυξήσουν τα μετρητά τους. Οι ξένες εταιρείες, στη συνέχεια αγοράζουν τα περιουσιακά στοιχεία σε χαμηλές τιμές.”
Συμβαίνει κάτι παρόμοιο στην χώρα μας;

Μήπως αυτά που αναφέρει ο Stiglitz, είναι πανομοιότυπα με τις προχθεσινές δηλώσεις της τρόικας, για την πώληση των περιουσιακών μας στοιχείων;
Τα παραπάνω τα είχαμε αναδείξει :

ΕΔΩ

ΕΔΩ

και ΕΔΩ

Αναρτήθηκε από aristos στις 6:25 μ.μ.

Ετικέτες

Μοιραστείτε το Άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

20 Comments

    1. coyoteracing

      Απ΄οσα εγιναν φετος,μονο ενα γεγονος δεν προβλεφθηκε περισυ.Το που βρισκεται ο DSK σημερα.Οποτε εδω και ενα χρονο δεν παιζει τιποτα …τι πληξη!!!
      Και επειδη θα λεμε τα ιδια και του χρονου,πριν τα cds της θλιψης φτασουν ουρανο,παμε για κανενα τσιπουρο?Αντε να παμε γιατι θα σας φαει η στεναχωρια…δεν τη βλεπω στα πανω της την ομαδα…

      …φανταζεσαι ρε Κωστα τα αμερικανακια να του κανουν και πλακα στη στενη και να του πηγαινουν το φαγητο ντυμενα καμαριερες…αϊντε παμε να πουμε κι αλλα τετοια βαρυγδουπα…

  1. babis

    Αυτό ήταν γνωστό και από άλλα κράτη (Αργεντινή, Βολιβία…) ποιο θα ήταν το τελικό “χτύπημα” κατά της χώρας.
    Να και η συναίνεση που “παιζόταν” πολύ τώρα τελευταία,
    με παπά και με κουμπάρο θέλουν και την υπογραφή της αντιπολίτευσης να μας έχουν δεμένους από παντού (όχι ότι υπάρχει αντίσταση).
    Τελικά το “δεν υπάρχει σάλιο” πάλι μέσα έπεσε, 180 ψήφους δεν ήθελε, μην μας έρθει κανένας “τρελός” και μας το βγάλει αντισυνταγματικό το μνημόνιο 1ο, 2ο, 3ο……..
    Άκουσα χθες και τον μεγάλο εργατοπατέρα να λέει ότι συμφωνεί με τα 4/5 του Ζαπείου, κάτι μου λέει ότι θα τα βρουν τα 2 “μεγάλα” κόμματα και θα πάμε σε συναίνεση, συγκυβέρνηση …………..

    Σε λίγο καιρό θα λέμε ότι χάσαμε τον καλύτερο σύμμαχο μας “DUREX” και δεν κάνω πλάκα, βλέποντας την φάτσα αυτουνού του νέου αρχηγού του ΔΝΤ.

    Αλήθεια έχει ακούσει κανείς με την Ουγγαρία τι συμβαίνει, έχω κάτι μήνες να ακούσω νέα από εκεί;;;;

  2. george..

    Δηλαδή κατά την γνώμη σας έχει καμία ιδιαίτερη σημασία το ξεπούλημα? Δεν καταλαβαίνω τι εθνική ζημιά θα υποστούμε πχ. Αν ο ΟΤΕ ανήκει σε γερμανούς..? δηλαδή τόσα χρόνια που αγοράζαμε εισαγόμενα προϊόντα δεν ήταν ξεπούλημα? Δηλαδή αν ερχόταν ένας επενδυτής και έφτιαχνε ένα ξενοδοχείο στην Κρήτη σε έκταση που έχει αγοράσει για 99 χρόνια, θα ήταν προδοσία ή έγκλημα ? δεν θα δούλευαν σε αυτήν την επιχείρηση έλληνες ? δεν θα έρχονταν τουρίστες από όλων των κόσμο? Τι ποιο ωφέλιμο και παραγωγικό.. μήπως είναι καλύτερο που ξεπουληθήκαμε τόσα χρόνια σε εγχώριους εργολάβους που έβγαλαν τα λεφτά στην Ελβετία..? τώρα δηλαδή ανακαλύψαμε το ξεπούλημα? Προσωπικά δεν καταλαβαίνω γιατί είναι κακό να ανήκει η ΔΕΗ σε ιταλούς ενώ δεν είναι κακό να αγοράζω Φίατ και Άλφα Ρωμαίο…?

    1. Panos

      Πολυ απλο φιλε George. Οταν τα περιουσιακα στοιχεια του κρατους πουληθουν σε ξενους ιδιωτες (γιατι μη σου διαφευγει το γεγονος οτι θα πουληθουν εκει που θελουν τα αρχιλαμογια και οχι οπου-οπου), τοτε αυτοματως θα χαθουν τα αντιστοιχα κρατικα εσοδα απο την εκμεταλλευση τους για παντα.
      Επιπροσθετα, αυτοι που θα τα αγορασουν θα τα αξιοποιησουν και τα κερδη τους απο την αξιοποιηση και την εκμεταλλευση (βλεπε ΔΕΗ π.χ) θα φορολογουνται στο εξωτερικο.
      Και κερατας και δαρμενος δηλαδη……
      Οσο για την ψωροκωσταινα που θα ξεπληρωσει το χρεος, θα το ξαναδημιουργησει παλι λιαν συντομως, εφοσον με την υφισταμενη αντιπαραγωγικη πολιτικη θα συνεχισει να διογκωνεται παλι το ελλειμμα οποτε μετα απο 5-10 χρονια φτου κι απο την αρχη……..
      Ενα ειναι το δεδομενο, τα αρχιλαμογια της Νεας Ταξης Πραγματων, βγαινουν και λενε ευθαρσως πλεον (και σαν να μην εφτανε αυτο αλλα μας προσκαλουν να τους ακολουθησουμε κιολας), οτι θα κανουν τα αδυνατα – δυνατα απο εδω και περα για να δημιουργησουν οσο πιο συντομα γινεται ενα “νεο” κοσμο χωρις θρησκειες, κρατη και κατα συνεπεια εθνη. Και δικαιολογουν το σκεπτικο τους, λεγοντας οτι οι εννοιες της θρησκειας και του κρατους ειναι οι κυριοι υπαιτιοι για τους πολεμους, τις εξαρσεις βιας και τις καταστροφες στον πλανητη κι οχι τα συμφεροντα των καρτελ που εκπροσωπουν και εχουν καταρημαξει ολον τον πλανητη προς ιδιον οφελος.
      Πρεπει κανεις να ειναι τυφλος για να μην αντιλαμβανεται τι κρυβεται πλεον πισω απο την προσπαθεια ισοπεδωσης των πολιτιστικων διαφορων, τις ταυτοχρονες!! “εξεγερσεις” σε κρατη της Αφρικης και Μ. Ανατολης, την καταχρεωση κρατων και την επιδρομη του ΔΝΤ με σκοπο την αλλωση των περιουσιακων στοιχειων των χωρων ανα τον πλανητη.
      Τα γεγονοτα καλπαζουν με διαβολικα γρηγορους ρυθμους πλεον και φανταζει πολυ κοντα μια μεγαλης κλιμακας συρραξη που θα εμπλεξει αναποφευκτα ολον τον πλανητη.
      Μακαρι να βγω ψευτης αλλα τα πραγματα οδευουν με γοργους ρυθμους προς τα εκει…..

      1. george..

        αν τον πλουτο ενος κρατους τον διαχειριζεται 1 ατομο π.χ. ο κανταφη τοτε με τα λεφτα μπορει να αγορασει τα παντα… αν τον πλουτο ενος κρατους των μοιρασουμε σε ολους τους κατοικους του κρατους τοτε αυτοι θα αγορασουν BMW Mercedes κ.ο.κ. … αρα η ποιο ευκολη λυση για τον ελεγχο της μαζας ειναι η δημοκρατια και ο καταναλωτισμος… εμενα παντως δεν μου καιγεται καρφι αν αγορασουν την ΔΕΗ οι γερμανοι… εξαλου σε μερικα χρονια ολα αυτα που τωρα αξιζουν δισεκατομυρια δεν θα αξιζουν μια…

    2. coyoteracing

      Ω Ρωμαιο γιατι να εισαι Αλφα Ρωμαιο…σαν να εχεις δικιο george.Τοσο δικιο οσο ο Ρωμαιος ειναι Αlfa Romeos.Παντως παλι δικιο εχεις γιατι …οσο αξιζει ενας κωλος δεν αξιζει ο “κοσμος ολων”.

      Χαθηκαμε στη μεταφραση εδω και χρονια μα και παλι ηταν “ρωμαια” χρόνια…τελικα δεν καταφεραμε να διαφυλαξουμε τιποτα,ας ξεπουληθουμε γαμω την αχρηστιλα μας.

      Ηταν ωραια χρόνια…τωρα …συναινεση…

      ΥΓ.Η κακαβια ειναι σουπα ή χωριο?Ειναι ο,τι ειναι, αν ετσι νομιζετε.

  3. Κώστας

    Και γιατί να μή πουλήσουμε τα “ασημικά” μας ; Για ώρα ανάγκης δέν τα έχουμε ; Εάν δέν είχαμε θα ήταν κακό.
    Ας φροντίσουμε να μή σπαταλάμε σε είδη που δήθεν τα χρειαζόμαστε. Νεα μοντελλα κινητού, ηχητικού, TV, auto, moto, σκ.το.

      1. Κώστας

        Το έγραψα ήδη. Αν σταματήσουμε τη σπατάλη δέν
        “θα ξαναέχουμε ανάγκη” και θα αποκτήσουμε νέα “ασημικά”.

      2. babis

        Με την λέξη “ασημικά” τι εννοείς, το βραχιόλι της γιαγιάς, γιατί μόνο αυτά αποκτούνται τόσο απλά, και με το “Αν” σταματήσουμε την σπατάλη, μ’ αυτά τα “Αν” και τα “Θα” μεγαλώσαμε με τα γνωστά αποτελέσματα…..

      3. Κώστας

        Η λέξη “ασημικά” αγαπητέ babis είναι σε εισαγωγικά διότι την αναφέρει ο αρθρογράφος όπως θα διάβασες, και υποθέτω οτι εννοεί περιουσιακά στοιχεία του κράτους.
        Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί ο οφειλέτης να κουρέψει π.χ. 45% τα ομόλογα που κατέχουν οι δανειστές (ΤΑΜΕΙΑ-ΙΔΙΩΤΕΣ-κλπ) και να μή ρευστοποιήσει περιουσία δική του ώστε να αποπληρώσει το χρέος του.
        Μη τα αποδίδουμε όλα σε Διεθνή συνωμοσία, η δύναμη του τόκου είναι ακαταμάχητη, τόση που ο ΣΑΫΛΩΚ ήθελε τα σπλάχνα του δανειολήπτη όταν αυτός δεν μπορούσε να πληρώσει το ΜΟΛΟΓΟ.

      4. Ανώνυμος

        Με την λέξη “ασημικά” ξέρω τι εννοεί ο ποιητής, αλλά εσύ το αναφέρεις τόσο απλά να αποκτήσουμε νέα, λες και αν μπουν μέσα οι πολυεθνικές και το μονοπώλιο, θα υπάρξει περίπτωση να ξαναπάρεις “ασημικά”.
        Όταν πουλήσεις το 100% σαν κράτος, της ενέργειας, της επικοινωνίας, των υδάτων, πλεόν δεν είσαι κράτος.
        ‘Οταν είσαι κράτος (το αντίθετο του δικού μας)
        με όλη τη σημασία της λέξεως, κοιτάς πρώτα την παιδεία, την υγεία….. να έχει ο κόσμος ένα κομμάτι ψωμί και μετά αν έχω θα ξεπληρώσω κα τα χρέη μου.
        Πρώτα ο Πόλίτης μας είπε κάποιος πριν λίγο καιρό, αλλά για Πολίτη εννοούσε τις τράπεζες μάλλον, γιατί ως γνωστόν δεν κατέχει την Ελληνική γλώσσα.
        Το χρέος σαν χρέος όπως ξέρεις εξαρτάται στο μεγαλύτερο βαθμό από τον κάθε μαλάκα της S&P, FITCH, GOLDMAN SACHS…….. που αποσκοπούν καθαρά στο κέρδος των κερδοσκόπων σε βάρος κράτους-πολιτών και γι’ αυτό όχι μόνο “κούρεμα”, δεκάρα δεν τους δίνω αν δεν μπορώ να λειτουργήσω νοσοκομεία, σχολεία…….
        Όσον αφορά στην Διεθνή συνωμοσία, δεν τα ρίχνω αποκλειστικά σ’ αυτους γιατί ως γνωστόν αν δεν έχεις τα εγχώρια λαμόγια να καταντήσουν ένα κράτος στην μεγαλύτερη πόρνη του κόσμου, τίποτα δεν θα μπορούσαν να κάνουν ή έστω πολύ λίγα!!

        (συγγνώμη για τις ύβρεις)

        1. Οι χαρακτηρισμοί σας για τα πινόκιο που κυβέρνησαν (και κυβερνούν) την Ελλάδα είναι, τουλάχιστον, επιεικείς. Θα θέσω μόνο δύο ερωτήσεις
          1. αν …εγώ ήμουν πρωθυπουργός μιας χώρας που, ο μπαμπάκας μου και τα άλλα “παιδιά” (“εθνάρχης”, σημίτης, καραμανλής μικρός, μητσοτάκ κλπ) της είχαν κατασπαράξει τις σάρκες και την ψυχή, θα λάβαινα μέρος σε μίνι-μαραθώνιους με βερμούδες στρετς και “ενεργειακά” βραχιολάκια; Θα έτρωγα σούσι των 300 ευρώ; Θα έκανα χαρούμενο κανό στη Πάρο ή θα ντρεπόμουν να βγω έξω και θα ζητούσα συγγνώμη απ’ τον κάθε πολίτη που θα συναντούσα στο δρόμο;
          2. Αν ήμουν υπουργός κυβέρνησης μιας χρεοκοπημένης, καταστραμένης, πουλημένης και σοδομισμένης χώρας θα έκανα γυμναστική στο Holme’s center, θα φορούσα γόβες λουμπουτεν και γούνες αλεπούς;
          Παρακαλώ απαντήστε…

      5. babis

        Αν είσασταν εσείς πρωθυπουργός μάλλον θα ήμουνα καλύτερος πολίτης…..
        Αν ο ακατανόμαστος και συγγνώμη να μου ζητούσε θα του λεγα, πάρτα τα @@!!

      6. coyoteracing

        Δηλ. αν ειχες μπαμπακα εναν απο τους παραπανω θα σ΄ελεγαν
        ή Κωστα Καραμανλη
        ή Κωστα Σημιτη
        ή Κωστα Μητσοτακη (μπρρρρ)
        ή Κωστα Παπανδρεου…

        75% απολυτη φρικη και 25% παρ”αλλαγη”!!!

        Παω να βρω ενα φαρμακειο.Μετα απο το παραπανω σεναριο νιωθω σαν το βατραχο του παρακατω ανεκδοτου…

        …εκαναν πειραματα σ΄εναν βατραχο,του κοβουν το μπροστα το ποδι
        -πηδα βατραχε…
        πηδαει…του κοβουν και το αλλο μπροστινο ποδι
        -πηδα βατραχε…
        δινει μια με τα πισω και δινει ενα πηδο…του κοβουν ακομη ενα…
        -πηδα βατραχε…
        με το τελευταιο πισω ποδι πηδαει ξανα οποτε του το κοβουν κι αυτο…
        -πηδα βαταχε…
        γυριζει και τους λεει…
        -θαρρεις κουμαρες νιωθου,θαρρεις τα ποδια μ΄δεν τα αισθανουμι.

        ΥΓ.Για εφημερευοντα ποιο να παρω?11888 ή 11880 ή 11850 ή το νουμερο επανασταση 11821?

  4. alcotest

    Είδα το βίντεο (διάρκειας μιας ώρας) του Δημήτρη Καζάκη σε μια από τις προηγούμενες αναρτήσεις. Θα το ξαναδώ. Το συνιστώ να το δουν όλοι. ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ!

  5. jalbanis

    ‘Οπως και να έχει το πράγμα, τίθεται μέγιστο θέμα εθνικής ασφάλειας όταν μιλάμε για ξεπούλημα επιχειρήσεων στους τομείς της ενέργειας και της εκμετάλλευσης φυσικών πλουτοπαραγωγικών πηγών.
    Δεν πρέπει να τα ισοπεδώνουμε όλα και να μη βλέπουμε διαφορές στο να μας πουλάει Alfa Romeo ο Ιταλός και στο να μας πουλάει ενέργεια μέσω της πάλαι ποτέ δικής μας ΔΕΗ.
    Γιατί όταν βρεθήκαμε στην έσχατη ανάγκη και ανέχεια, τις εισαγόμενες και τότε Alfa Romeo (που -εννοείται- σύμφωνοι, κακώς σήμερα δεν τις συμπαράγουμε εδώ ή δεν παράγουμε τις ολοδικές μας Alfa Athineo) τις κάναμε γκαζοζέν και τα ψευτοβγάλαμε πέρα. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα αν ξαναφτάσουμε σε ανάλογη ανάγκη.
    Όμως, με τόσους “αγαθούς” γείτονες που μας περικυκλώνουν, αν φτάσουμε να εξαρτώμαστε ενεργειακά από καμιά DEI MAFIOZO s.p.a. ή ακόμη χειρότερα από καμιά DEI EUROTURKGAZOGLOU S.A., τότε κλάφτα κι άστα. Δε θα μπορούμε, ούτε να εξελίξουμε την …τεχνολογία του γκαζοζέν.

Απάντηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Σεπτέμβριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Σεπτέμβριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.