«Λέτε ότι θα συνεκτιμήσετε και άλλους παράγοντες, πέραν των δημοτικών εκλογών, για το αν θα οδηγήσετε τη χώρα σε εκλογές ή όχι. Ποιοι είναι αυτοί οι παράγοντες; Τι άλλο μπορεί να σας οδηγήσει σε αυτό το αδιέξοδο; Τι άλλο υπάρχει;»
Ήταν η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ερώτηση στην οποία ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου δεν απάντησε καν ( έστω και μέσω της γνωστής του οδού της κενολογίας)
ΥΓ. Για την ιστορία και για να σας βάλω στο πνεύμα, θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι στην ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου στην Τουρκίας (όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Kanal D) βρέθηκαν θέματα όπως η υφαλοκρηπίδα, ο διεθνής εναέριος χώρος και η έκταση των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο. Η συζήτηση διήρκεσε 4,5 ώρες και έγινε στο πλαίσιο της ανασκόπησης της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα. Το τουρκικό υπουργικό συμβούλιο συζήτησε σενάρια για την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων από τα 6 στα …7 μίλια σε κάποιες περιοχές και σε ορισμένες στα 8 μίλια. Το αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας μας στα 12 ν.μ το οποίο ΚΑΜΙΑ ελληνική κυβέρνηση δεν διανοήθηκε ΠΟΤΕ να το απεμπολήσει, σήμερα … αναζητείται στην μυστική διπλωματία και στην λογική του κ. Γ. Παπανδρέου …. «Λιγότερα στρέμματα γης για να κοιμάται ήσυχος»!
10 Comments
Γι αυτό και πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση, ώστε να μην επιτρέψουμε να γίνει ΚΑΜΙΑ παραχώρηση στα εθνικά μας θέματα. Η Ιστορία έχει ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ, ότι στον άπληστο γείτονα, η παραχώρηση (πιο κομψά “συμβιβασμός”), οδηγεί σε μικρό διάστημα ηρεμίας, που συνοδεύεται από νέες παράλογες απαιτήσεις, ακομα πιο πιεστικές. Με άλλα λόγια, ο κατευνασμός εκλαμβάνεται ως αδυναμία.
Αν η Κυβέρνηση κάνει κάτι τέτοιο, θα αποτελεί συνταγματική ΕΚΤΡΟΠΗ και θα πρέπει να τιμωρηθεί αναλόγως.
Δυστυχώς όμως, η φοβισμένη μάζα που αποτελείται από μεγάλο αριθμό Ραγιάδων, είναι πολύ πιθανό να το “καταπιεί” για να εξασφαλίσει “την ησυχία” της. Για λίγο βέβαια, μέχρι να γίνουμε και επίσημο προτεκτοράτο της Υψηλής Πύλης.
Τι προτείνω ως αντίμετρα? Σαφώς όχι πραξικόπημα/επανάσταση/στάση. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι συντονισμένης αντίδρασης. Και αυτό είναι ένα θέμα που θα πρέπει να μας αποσχολήσει στο μέλλον…
Φοβάμαι οτι “οι άλλοι τρόποι” πέθαναν με τη γενιά του 40. Φαντάζεστε τα ανδρόγυνα των πρωινάδικων να …πολεμούν για να προστατεύσουν τα σύνορα της Ελλάδας; Ούτε καν αμερικανάκια δεν είναι
Λιγότερα στρέμματα οπωσδήποτε, άλλωστε “η ιδιοκτησία είναι κλοπή” θα μας πει σοφά η “αντιεξουσιαστική” μας κυβέρνηση.
Σε αυτό το ιστολόγιο και τη δημοσιογραφική ιστορία ποτέ δεν αναφέρθηκα σε εδαφικές “ιδιοκτησίες” και, το έκανα ήταν επειδή τα οστά των προγόνων μας είναι θαμένα στην …Ιρλανδική γη και όχι στις Βρυξέλες, το Χάρβαρντ και το ‘Αμχερστ. Για περισσότερους από 21 αιώνες δεν υπήρχε “Ελλάδα” και, μπορεί το ίδιο να γίνει μέχρι το τέλος του κόσμου.
Πάντα μιλούσα για τις ιδιαιτερότητες, τις ιστορίες, τα ήθη και έθιμα ομάδων ή λαών που πρέπει να τιμάμε και να σεβόμαστε.
Αν, κάποια στιγμή, αρχίσει η αστροαποίκηση οι Κινέζοι στον Άρη θα διατηρήσουν τα έθμιά τους για τουλάχτον 1000 χρόνια και, αν τα ξεχάσουν, θα έλθει μία στιγμή που σε αυτά θα αναζητήσουν τη δύναμη να συνεχίσουν. Το ίδιο με τους Ιρλανδούς, τους Ισπανούς, τους νοτιαμερικάνους. Για τους κατοίκους της Χαρτόβιας δεν είμαι τόσο σίγουρος μια και το “καλομπάρισμα” θα συνεχιστεί από τα ενεργούμενα της Παγκοσμοιοποίησης
Η διατήρηση της ταυτότητας/ιδιαιτερότητας είναι σημαντικότερη της διατήρησης των εδαφών. Όπως αναφέρετε και σεις πιο πάνω περί “προστασίας των συνόρων της Ελλάδας”, αποδεχόμαστε τον όρο “εδαφική ιδιοκτησία” υπό την έννοια του δικαιώματος χρήσης του συγκεκριμένου χώρου, στο συγκεκριμένο χρόνο, από συγκεκριμένο έθνος ή λαό ή ομάδα ώστε να μπορούν να ανθίσουν οι ιδιαιτερότητες, οι ιστορίες, τα ήθη και έθιμα ομάδων ή λαών που πρέπει να τιμάμε και να σεβόμαστε.
Αν ο Γιωργάκης προχωρήσει σε λύσεις τύπου «Λιγότερα στρέμματα γης για να κοιμάται ήσυχος» στην υφαλοκρηπίδα (που δεν είναι πια και τόσο κρίσιμη όσο η ΑΟΖ, την οποία δεν την αναφέρει κανείς), τότε θα είναι ανακόλουθος ακόμα και με τα αυτή την ίδια, την ψοφοδεή δήλωσή του, αφού μιλάμε για θαλάσσιο χώρο και όχι για γη.
Επειγόντως πρέπει να κάνει νέα δήλωση του τύπου “Λιγότερα λίτρα/ναυτικά μίλια θάλασσας για να τραβάμε κουπί στο καγιάκ μας πιο ήσυχοι”.
Κύριε Κώστα, δυστυχώς δεν υπάρχει σήμερα ένα αντίβαρο σε όλους, αυτού του είδους, τους πολιτικούς. Έναν ΕΛΛΗΝΑ ψάχνω, φωτεινό φάρο, να μας δείξει πορεία ανάτασης, γιατί πλέουμε χαμένοι στην υφαλοκρηπίδα της φαγωμάρας.
Δεν ψάχνουμε για έναν “Έλληνα” αλλά για ένα αξιοπρεπή και σοβαρό άνθρωπο!
Έβλεπα προχθές ένα ιστορικό φιλμ για τον Τσώρτσιλ και σκεφτόμουν πόσο λάθος δρόμο έχουμε πάρει με αυτή την παγκόσμια μόδα, που πριμοδοτεί την εκλογή νέων σε ηλικία πολιτικών.
Κανείς πλέον δεν θέλει γερασμένο αρχηγό κράτους, δεν συνάδει με την αισθητική μας πια. Ψάχνουμε όλο και μικρότερους για να χαρούμε επειδή θα σπάσουμε ένα ρεκόρ που δεν έχει ακόμα θεσμοθετηθεί, όπως κάποιοι χαίρονταν όταν βγήκε ο Καραμανλής, γιατί είχαμε λέει τον πιο νέο πρωθυπουργό στην Ευρώπη.
Αυτά τα παιδιά λοιπόν, λίγο μεγαλύτερα από εμένα (38 τώρα), ανέλαβαν ευθύνες, που ότι και αν είχαν προλάβει να κάνουν μέχρι τότε, δεν ξέρω πως θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν.
Έβλεπα τον Τσώρτσιλ και σκεφτόμουν τους νάνους που μας κυβερνάνε. Θα φοβόμουν να μιλήσω σε έναν Τσωρτσιλ, γνωρίζοντας ότι με πουλάει και με αγοράζει σε χρόνο μηδέν. Ποιος μπορεί να πει το ίδιο για τους δικούς μας; Χαϊβανάκια.
Πράγματι, στο άλλο φιλμ, της ζωής μας, έβλεπα ένα “γέρο της δημοπρασίας” (σόρρυ, δημοκρατίας), ένα γέρο γιο του, ένα γέρο Μητσοτάκη που με πουλούσαν και με αγόραζαν σε χρόνο μηδέν. Τελευταία μάλιστα μόνο πουλούσαν!
προτημο λιγοτερα στρεμματα αιγιακου πετρελαιου παρα να πολεμισω για αυτους τους αλητες… που με την πρωτη στραβη εξοριζονται στη γαλλια στην αμερικη και στην αγγλια…
εξαλλου οπως ειπες η ελλαδα ειναι πανω απο συνορα.. ελλαδα ειναι ο πολιστισμος… αφου πρεπει να πληρωσουμε το τιμημα της ασχετοσινης μας .. ας ειναι αυτο …. και στο κατω κατω η τουρκια ειναι αυτη που θελει να γινει ευρωπη με οτι και να σημενει αυτο… απο τη στιγμη που παιζουμε συνεχως αμυντικα καποια στιγμη θα το τρωγαμε το γκολ…