Καλώς ή κακώς το κόμμα του Μόρσι πήρε στις εκλογές 62%. Αυτό σημαίνει ότι, εξελέγει απ’ τον λαό με απόλυτη πλειοψηφία. Όμως η νίκη του δεν άρεσε στην “διεθνή κοινότητα” η οποία διέταξε στο στρατό να κάνει πραξικόπημα!

Οι κότες της ελληνκής “αριστεράς” και οι “προοδευτικοί” Τσάτσοι το έκαναν γαργάρα προφανώς επειδή δεν συμφνούν με τις ακρότητες (μαντήλες, Σαρία, αποκεφαλισμοί, μοούργκες κλπ) του Ισλάμ. Και εγώ δεν συμφωνώ όπως δεν συμφωνώ με τις καθολικές, προτεστάντικες και ορθόδοξες θεούσες ΑΛΛΑ… Εξήντα δύοι τοις εκατό πήρε ο άνθρωπος και ο Μεγάλος Δημοκράτης Ομπάμα κρατάει ίοσως αποστάσεις!

Αυτό που ζούμε δεν είνμαι η Κοινωνία του Μεγάλου Αδελφού αλλά εκείνη του Μεγάλου Μαλάκα

Μοιραστείτε το Άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

16 Comments

  1. Ambassador

    Ομολογω πως δεν καταλαβα το πνευμα της αναρτησης. Αν, δηλαδη, καποιος με πλουσιες προεκλογικες υποσχεσεις, ψηφιστει και εκλεγει απο το 80% και μετα αρχισει να ξεπουλαει τα παντα, θα πρεπει να το αποδεχτουμε επειδη τον εξελεξε η πλειοψηφια?
    Κι αν το ελληνικο εκλογικο σωμα ψηφιζει (απο μαλακια) ξανα και ξανα ΝΔ & ΠΑΣΟΚ & τα κλασικα λαμογια, θα πρεπει να αφησουμε να διαλυθει αυτος ο τοπος στο ονομα της εκλογικης ηλιθιοτητας?

  2. Ανώνυμος

    χωρις διαθεση καλαμπουριου, προκειται για εφαρμογη της Αμεσης δημοκρατιας. Δηλαδη οποιος εκλεγεται υποσχομενος κατι και μετα κανει αλλα πρεπει να υποκειται στην κριση του λαου. Να γινουν εκλογες και να δουμε τι θα γινει. ενδεχομενως και να ξαναβγει ο Μορσι.
    το ζητουμενο ειναι αλλο βεβαια. η περιβοητη αραβικη ανοιξη ειναι απλως η μεταφορα των οικονομικων προβληματων στην ζωη των πολιτων και αυτο ξεσπασε με τη μορφη θρησκευτικων διαφορων. και επειδη δεν υπαρχει μαγικος τροπος να λυθουν αυτα -πλην του χρηματος-, οποιες και να ειναι οι εξελιξεις οι αιγυπτιοι θα οδηγηθουν σε εμφυλιο και τελικα σε διχοτομηση (για να ληξει ο εμφυλιος). τα περι εμπλοκης των Αμερικανων στα γεγονοτα ειναι απλως η συνηθισμενη καραμελα

    1. @fidopiastis (ή κάτι εξ ίσου γελοίο)
      Αν καταλαβαίνω καλά οι βομβαρδισμοί της Γάζας, του Λιβάνου, της Γιουγκοσλαβίας,του Ιράκ, της Λιβύης, του Αφγανιστάν, της Συρίας και, όπως λες, ο διαμελισμός της Αιγύπτου είναι εφαρμογή της άμεσης δημοκρατίας, ναι;

      1. Αμεση δημοκρατια ειναι να καθαιρεις καποιον που εξελεγη δημοκρατικοτατα αλλα δεν εκανε αυτα που υποσχεθηκε, και να τον θετεις (ξανα) ενωπιον της κρισης του λαου. Οταν λειπει ο σχετικος μηχανισμος απο ενα πολιτευμα που θα κανει πραξη αυτο το πραγμα τοτε ο στρατος ειναι μια λυση . συμφωνα και με τις σχετικες εξαγγελιες, ο σκοπος τους ειναι να γινουν εκλογες.
        Πισω απο την περυσινη εξεγερση (και καθε εξεγερση) κρυβεται ενα μεγαλο οικονομικο προβλημα. Ακομη και αν αυριο αποκτησουν την κυβερνηση που επιθυμουν, το προβλημα θα παραμεινει. παλι καποιοι θα εξεγερθουν. Για αυτο το λογο, η διχοτομηση ειναι η δικη μου προβλεψη. ειναι πολυ ισχυρα και τα δυο αντιπαλα στρατοπεδα και δεν θα καταφερουν να μονιασουν στο μελλον. δεν εχουμε την περιπτωση μιας μικρης μειοψηφιας που θα ανεχθει την μεγαλη πλειοψηφια
        Εαν ομως βρεθει οικονομικη βοηθεια τοτε ολα αλλαζουν. μηπως βρεθει στους Αμερικανους ?

        1. @φιδοσπάστης, γατοσπάστης, κοχονοσπάστης ή, απλώς, Σπάστης

          Μία αέναη σειρά “σωτήριων” επαμβάσεων των Ενόπλων Δυναάμεων δλδ, εκλογών, μετεκλογών μέχρι να ικανοποιηθεί ο Blowjob, o Πρόεδρος Πίθηκας, η Αδελφή της ΑΜ της Βασιλίσης, ο Πλανητάρχης Ι, ΙΙ, ΙΙΙ και, κατά περίπτωση,, IV
          Μία ατέλειωτη ροή “παράνομων” και “νόμιμων” μεταναστών και ένας Σόρος να προσέχει τους Έλληνες και ξένους φτωχούς. Μούρλια

      2. Γιώργος Φιδοπιάστης

        Φιδοπιαστης ειναι το επιθετο μου. period

        Ετσι απαντας σε οποιον διαφωνει? το blog σου το εφτιαξες για να εσπρατεις μονο συγχαρητηρια για τις αποψεις σου?
        Τις προβλεψεις που εχεις κανει εδω και 2 δεκαετιες για την οικονομια (και επαληθευτηκαν), εσυ τις ελαβες υποψιν σου ? Σε βλεπω μονιμως να κατηγορεις αλλους (και οχι αδικα) γιατι εκαναν αυτο που εσυ ειχες προβλεψει.
        Ειχε πει ο Χατζηδακις, ” την ΕΡΤ θελει ο κοσμος να υπαρχει για να μπορει να την βριζει”. Μηπως θελεις και εσυ καποιους να υπαρχουν για τον ιδιο λογο ?
        Δεν βλεπεις οτι στον καθε Αμερικανο/ ρωσο/υπερδυναμη προστρεχουν οι ηγετες αδυναμων χωρων για οικονομικη βοηθεια για να διατηρηθουν στην εξουσια? οι Αμερικανοι/Ρωσοι/ υπερδυναμεις δεν εχουν δικαιωμα να ζητησουν ανταλλαγματα? 1,5 δις δολλαρια ειναι η ετησια βοηθεια που δινουν οι ΗΠΑ στην Αιγυπτο. Νομιζω εχουν δικαιωμα να τα δινουν στην κυβερνηση που αυτοι επιθυμουν. Αν η κυβερνηση δεν τους κανει δεν εχουν καμια υποχρεωση να τους τα δωσουν.

        ο Μπαξεβανης ( και οχι Βαξεβανης ) ειναι υπο την προστασια σου ? το εθαψες το σχολιο μου στο αλλο θεμα με τον Γιαννη Αντετονκουμπο. και δεν ηταν προσβλητικο

  3. bruce banner

    Και το Χίτλερ τον είχε ψηφίσει η πλειοψηφία του γερμανικού λαού – παρεμπιπτόντως η σύγχρονη έννοια του «λαού» είναι καθαρά γερμανικής εμπνεύσεως και χρήσης (ρομαντικής αρχικά και κατόπιν ναζιστικής). Και ευτυχώς δεν αντέδρασε άκομψα η ασήμαντη εβραϊκή μειοψηφία σεβόμενη τη νομιμότητα. Εξάλλου οι εβραίοι είναι κολλητοί των αμερικάνων, άρα είναι εχθροί μας (ή μήπως το αντίστροφο;) – και επομένως οι κάθε είδους αντιδυτικοί αντισημίτες ισλαμιστές είναι φίλοι μας. Επομένως και ο Ερντογκάν πρέπει να είναι φίλος μας, αλλά πάλι αυτός είναι τούρκος, και οι τούρκοι ως γνωστόν είναι εχθροί μας – εκτός κι αν αντιστέκονται στον Ερντογκάν, που είναι ήδη εχθρός μας, οπότε είναι φίλοι μας.. Τουτέστιν φίλος είναι εκάστοτε ο εκάστοτε εχθρός του εκάστοτε εχθρού μας. Γι’ αυτό εξάλλου και τέτοιες φιλίες δεν κρατάνε για πολύ..

  4. δημητρης

    ΦαδερΓιοντα, να σου υπενθυμισω οτι ο νικητης των ελληνικων εθνικων εκλογων του 2009, ειχε παρει 44%, ενα πολυ υψηλο ποσοστο για τα ελληνικα δεδομενα, λεγοντας ΨΕΜΜΑΤΑ…
    Δεν ευθυνεται αποκλειστικα η “διεθνης κοινοτητα” για αυτο που συμβαινει στην Αιγυπτο.

    1. @ilias
      …και μόνο αυτό αρκεί για να μου δώσει ο Αντουάν τη θέση, τουλάχιστον ενός πολιτικού γίγαντα της τάξης Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά, βρε παιδί μου, δεν έχω άκρες ούτε στη νέα Ν.Δ

  5. Manos

    Κύριοι,

    Ο Μορσι βγήκε με 13 εκατομμύρια ψήφους. Επειδή όταν ανέλαβε καθήκοντα το πρώτο του μέλημα ήταν να ικανοποιήση τους αδελφούς μουσουλμάνους προσπαθώντας να περάση νόμους τύπου “οι γυναίκες μπορούν να παντρεύονται μόλις έχουν την πρώτη τους περίοδο ανεξάρτητα ηλικίας” (π.χ. Εννιά χρόνων) αντί να ασχοληθεί με τα φλέγοντα προβλήματα της χώρας, 40 εκατομμύρια Αιγυπτιοι βγήκαν στους δρόμους ζητώντας του να παραιτηθεί. Οταν δεν το έκανε, τον παραιτήσε ο στρατός. Και πολυ καλά έκανε. Καταλαβαίνω ότι εμείς οι Ελληνες έχουμε κακή εμπειρία απο στρατιωτικές παρεμβάσεις -και με το δικιο μας-, αλλα εδώ έχουμε τη θέληση του λαού να επιβάλλεται απο το στρατό. Σημειώστε ότι τις περισσότερες ψήφους ο Μόρσι τις πήρε για να μην βγει ο αντίπαλος υποψήφιος που προερχόταν απο το προηγούμενο καθεστώς Μουμπάρακ. Και ξανακυττάξτε το 62%. Νομίζω ήταν 52.

Απάντηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Ιανουάριος 2025
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Ιανουάριος 2025
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.