1ο ΘΕΜΑ 25.12.11

Περιμένοντας τον Γεώργιο τον 2ο Παπανδρέου τον 3ο ν’ «ανοίξει τα χαρτιά του» τα οποία, όπως πληροφορούμαι, «κρατάει κλειστά κάτω απ’ το τραπέζι» και στα πλαίσια της Μη Σοβαρής Αντιμετώπισης των «μεγάλων προβλημάτων του ελληνικού λαού» ανακοινώνω τα εξής: μετά την δήλωση υποψηφιότητας του κ. Χρυσοχοϊδη και, εν αναμονή των υποψηφιοτήτων Λοβέρδου, Βενιζέλου, Διαμαντοπούλου θέτω, έστω και καθυστερημένα,  υποψηφιότητα δια την ηγεσία του μετα-σοσιαλιστικού, προεδρικού, εκσυγχρονιστικού, 4δρομικού ΠΑΣΟΚ. Και αυτό διότι, σε αντίθεση με τον κ. Αντιπρόεδρο κ. Βενιζέλο πρώτος είχα προβλέψει τις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση τις οποίες, οι προσεκτικοί εκλέκτορες ίσως ενθυμούνται, είχα δημοσιεύσει υπό μορφή επιστολής προς τον (τότε) Πρόεδρο του Κόμματος σε αυτήν εδώ τη στήλη στις 9 Ιανουαρίου του 2011 σε άρθρο με τίτλο «Ο Μάντης Κάλχας λέει». Την θυμήθηκα διότι την Τετάρτη άκουσα ότι, η ΕΚΤ έδωσε 500 δισεκατομμύρια ευρώ σε 523 τράπεζες με επιτόκιο 1%. Η κίνηση έδωσε προσωρινή ανάσα αλλά, στην επιστολή είχα προβλέψει ότι, το συνολικό ποσό του (πληθωρικού) χρήματος θα φτάσει τα 2,5 με 3 τρισεκατομμύρια ευρώ οπότε ας περιμένουμε λιγάκι. Επειδή ο χώρος που μου διαθέτει η  εφημερίδα είναι μεταβαλλόμενος  (σαν τα γενέθλια της βασιλίσσης της Αγγλίας), παραθέτω μόνο το σχετικό απόσπασμα το οποίο και δικαιολογεί την υποψηφιότητα μου. Έγραφα: «Προτείνω τον Μάρτιο του 2011 και, μετά από πρόταση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι χώρες του Εurogroup, να αγοράσουν το σύνολο του δημόσιου και  ιδιωτικού ελληνικού χρέους, ύψους 450 δις και να το μεταβιβάσουν πίσω στην ΕΚΤ η οποία θα το διαγράψει επιστρέφοντάς τους ισόποσο φρεσκοτυπωμένο χρήμα, με σκεπτικό την διατήρηση της ισορροπίας στη κυκλοφορία του ευρώ με το δολάριο και την λίρα Αγγλίας, που κάνουν από καιρό το ίδιο (τυπώνουν χαρτί). 

Με αυτό το τρόπο οι ελληνικές τράπεζες, που έχουν αποπληρωθεί από την ΕΚΤ για το σύνολο των ενυπόθηκων δανείων που είχαν εκχωρήσει, θα βρεθούν με ρευστότητα 300 δις! Με τα 100 εξαγοράζουν το σύνολο των μεταχρονολογημένων επιταγών, και των εντόκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου τα οποία επίσης διαγράφουν. Με αυτή την διεστραμμένη και διεφθαρμένη πρόταση στην Ελλάδα κανείς δεν χρωστάει τίποτα σε κανέναν…».

Το μόνο λάθος μου ήταν στην ημερομηνία εκταμίευσης που, αντί Μάρτιο έγινε Δεκέμβριο.

Αν οι ικανότητες μου στις μάκρο-οικονομικές προβλέψεις δεν εντυπωσιάζουν τους ψηφοφόρους (τις άλλες δεν τολμώ να αναφέρω) και την Κεντρική Επιτροπή του μετα-ΠΑΣΟΚ, θα θέσω υποψηφιότητα για την ηγεσία της  (νέας) Νέας Δημοκρατίας με την προϋπόθεση ότι, θα το επιτρέψει ο κ. Ανδρουλάκης! Χωρίς την ευλογία του καμία αλλαγή (μικρή ή μεγάλη) δεν είναι δυνατή στο πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα. Αν και η (νέα) Νέα Δημοκρατία δεν την κάνει δεκτή θα ζητήσω άσυλο στη «Δημοκρατική Συμμαχία» η οποία είναι α. πολύ σικ β. δεν ξέρει τίποτα για το έγκλημα καθ’ ότι η αρχηγός της έλλειπε απ’ τη χώρα για δουλειές απ’ το 1975. Αν και εκεί “φάω πόρτα” θα αναζητήσω καταφύγιο σε μία από τις 12 “Συνιστώσες” και, αν απ’ εκεί με διώξουν ως άναρχο-αυτόνομο (ισχυρότερο του πιθανού), τότε θα πρέπει, ως άλλος Μόγλης, να αναζητήσω (πολιτική) στέγη στη ζούγκλα… Αν και αποτύχω  κ α ι  εκεί δεν μένει παρά να ζητήσω ακρόαση από την Οσία Αλέκα αλλά, όπως μου είπε καλός φίλος, το Μοναστήρι είναι πλήρες. Η τελευταία  ελπίδα να ανασυρθώ από την δημοσιογραφική και πολιτική αφάνεια είναι να μου προσφερθεί υπουργική θέση στη κυβέρνηση του Λουκά Παπαντάϊμος αλλά, αυτό είναι μία δοκιμασία που δεν μπορεί να αντέξουν ούτε οι συνιστώσες της._Κ.Κ.

 

Υ.Γ. Η στήλη εύχεται στους αναγνώστες της υπομονή  

 

 

 

 

Μοιραστείτε το Άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

6 Comments

      1. δημητρης

        Απ΄οτι ακουσα ο…εχων τα πνευματικα δικαιωματα αποκλειστικης χρησης του ορου “επανιδρυση του κρατους”, ετοιμαζεται!
        Θα προχωρησει σε… επαναεπανιδρυση, αφου η επανιδρυση διεκοπη αδοξα…

  1. Ευμένης ο Καρδιανός

    Α) Γράφεις …. “Πρόεδρο του Κόμματος” ενώ όφειλες σαν καλός δημοσιογράφος να γνωρίζεις ότι δεν είναι Πρόεδρος του “Κόμματος” αλλά του “Κινήματος” (Δεν αναφέρομαι σε ChaChaCha, Mambo, Salsa Latina, Boogaloo, ή έστω καρσιλαμά …).

    Β) Ελπίζω τώρα να Σου έχει περάσει το κρυολόγημα.

    Γ) Έχω την εντύπωση πως Σε γνώρισα στο ΚΕΝΚ, εφ’ όσον βεβαίως κατετάγης τον Μάρτιο 1963 στην 66η ΕΣΣΟ.

    Δ) Σου εύχομαι Χρόνια Πολλά και Ευτυχές το Νέον Έτος με Υγεία!

    Φιλικά

    Ευμένης Καρδιανός

Απάντηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Ιούλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Ιούλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

%d