Εσύ τα ‘γραφες και τα ‘λεγες αλλά, τα τομάρια που σιτίζονται απ’ τους ξένους οίκους και τις ΜΚΟ έλεγαν πως “κινδυνολογείς”, είσαι απαισιόδοξος και δεν βλέπεις το μεγαλείο της “‘Ισχυρής Ελλάδας”. Και όχι μόνο αυτό αλλά δεν καταλάβαινες το ακτινοβόλο πρόσωπο της Επανίδρυσης του Κράτους, του Αλλάζουμε ή Βουλιάζουμε και του 4ου Δρόμου προς τον Σοσιαλισμό.

Σήμερα ανακοινώθηκε επίσημα το selective default (για ένα μικρό χρονικό διάστημα βέβαια!). Η ρευστότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος δεν “κινδυνεύει”, αφού (όπως πρόσφατα έγραψα) η ΕΚΤ θα πλημμυρίσει τις τράπεζες της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας με πληθωρικά ευρώ (θυμάστε τι έγραψα πριν 6 μήνες στο Πρώτο ΘΕΜΑ και σε αυτό το ιστολόγιο;). Η Ελληνίτσα αγαπητοί αναγνώστες κέρδισε και, συγχρόνως, πήδηξε στο κενό

Όμως τι αξία έχει τι έλεγε ο ΚΚ; Ο υπογράφων ζει την δική του μοναξιά σ’ ένα κόσμο που δεν υπάρχει έχοντας πλέον χάσει τα πάντα: την εταιρία, τα περιοδικά που δημιούργησε με τη γυναίκα του, τα όποια χρήματα είχε και, τώρα, ψάχνει για …δουλειά!

Μήπως κάποιος οικονομικά ισχυρός αναγνώστης του ιστολογίου έχει μία θέση για έναν αιθοράβομονα, ερασιτέχνη μάντη, “αποτυχημένο” εκδότη και επιτυχημένο(;) δημοσιογράφο;-:)

Μοιραστείτε το Άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

23 Comments

  1. tasos

    Οι οικονομικά ισχυροί δε θα σε θελήσουν για να μη τους βγάλεις στη φόρα τις βρωμιές τους!:-)
    Εδώ δεν είναι για δουλειές πλέον, είναι μόνο για “μηχανές”…

  2. Είμαι 33 ετών και είχα την τύχη ή μάλλον δημιούργησα την τύχη μου αμέσως μετά τις σπουδές μου στην Φλωρεντία να εισβάλλω στα γραφεία της τότε ΚΑΤΟΙΚΙΑ (αρχιτεκτονικό περιοδικό ) να βρω τον εκδότη της, Παναγιώτη Ταμπαλή και να προσφερθώ να κάνω τον κουβαλητή. Τότε δεν υπήρχε νοήμων άνθρωπος που να πίστευε ότι επειδή σπούδασε θα γίνει και διευθυντής. Μαζί με τον εκδότη έζησα έντεκα χρόνια και η σχέση μας ήταν σαν πατέρα με γιού. Μου έμαθε τα πάντα γύρω από το περιοδικό από την φωτογράφηση με μηχανή sinar 10χ12.5 μέχρι το μοντάζ και από τις λινοτυπιες μέχρι να ελέγχω το χρώμα στις κυλινδρικές. Δίπλα του πότε δεν έβγαλα λεφτά αλλά με γεμισε με την ψυχή του. Σε αυτα τα 11 χρόνια πάντα του άρεσε να λέει ότι η ΚΑΤΟΙΚΙΑ είναι το τρίτο μακροβιότερο περιοδικό περιπτέρου μετά το ΓΥΝΑΙΚΑ και τους 4ΤΡΟΧΟΥΣ. Μετά κατέβαζε το κεφάλι το σκεφτόταν και έλεγε με πικρία τα βλέπεις αν πεθάνω θα κλείσει το περιοδικό δεν κατάφερα να του δώσω περιουσία για να συνεχίσει όπως πολύ καλά κατάφερε ο ΚΚ. Μάλλον και το λέω ειρωνικά αυτή η χώρα δεν τους σηκώνει τους ονειροπόλους . . . . Ευτυχώς που έφυγες νωρίς κύριε Ταμπαλή γιατί δεν είδες τα χειρότερα

  3. coyoteracing

    Γιατι με κανεις και γινομαι μελο…παρε το αριστουργημα και μη με στεναχωρεις…δεν ειμαστε για τα μουτρα τους.

    ΑΣ ΜΗ ΜΕ ΔΕΙ ΚΑΝΕΙΣ – ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΗΤΣΙΑΣ
    Στίχοι: Άκης Πάνου
    Μουσική: Άκης Πάνου
    Πρώτη εκτέλεση: Μανώλης Μητσιάς

    Ας είχα το κουράγιο ν’ ανεβώ
    στο πιο ψηλό-ψηλό βουνό απάνω
    τ’ αστέρια με τα χέρια μου να πιάνω
    με το Θεό να νιώσω συγγενής –
    κι ας μη με δει, κι ας μη με δει κανείς.

    Το δέντρο που μας κλείνει το στρατί
    τη δύναμη ας είχα να τραβήξω
    τα σύνορα του κόσμου να τα ρίξω
    ξωμάχους να ενώσω κι ευγενείς –
    κι ας μη με δει, κι ας μη με δει κανείς.

    Τα στήθια μου στου χάρου το σπαθί
    τη δύναμη ας είχα να τ’ απλώσω
    μονάκριβο παιδί για να γλυτώσω
    της μάνας της φτωχιάς, της ορφανής –
    κι ας μη με δει, κι ας μη με δει κανείς.

    ΥΓ.Μελο, αλλα καλο.Η μεγαλη βεβαια επιτυχια του δισκου “Παρων” οπου περιεχεται το ανωθεν αρστουργημα ηταν ο “Τρελος” (που πρεπει να τον αφησουμε στη τρελα του ντε).
    Πουλα βρε Μαντη και λιγη τρελλλλα.Τι λες “παμε στοιχημα” να γινουμε πλουσιοι.Με σενα στις προβλεψεις σε ενα μηνα μας βλεπω…Τρισε.Αντε να σαι καλα… κι ας μη μας δει κανεις.

  4. babis

    Κύριε Κ.Κ. γιατί δεν γράφετε στα @@ σας (με το συμπάθειο) τον Ρίτσαρτ Γκίρρρρρ, και κάντε αυτό που ξέρετε να κάνετε πολύ καλά στον έντυπο τύπο, στον ηλεκτρονικό τύπο, και εγώ προσωπικά όπως και πολύ άλλοι, μία συνδρομή των 5-10 ευρώ θα την δίνουμε.

    Όσον αφορά τώρα τα οικονομικά του μπουρδέλου, τα σπασμένα ας τα πληρώσουν οι νταβατζήδες, εφόσον δεν υπάρχει πελατεία.
    Δουλειά με transexual γίνεται, δεν γίνεται…….
    Αν κάποιος μου λεγε πριν μερικά χρόνια “selective default”, θα του απαντούσα, καλά πας, στο τέλος του δρόμου στρίψε αριστερά και μέσα είσαι!!

    1. Η “νέα διοίκηση” απέλυσε όλους τους εξωτερικούς συνεράγτες των περιοδικών και των 4Τ. Ποια νομίζετε ότι είναι η θέση μου μετά απ’ αυτό -και μία …αγωγή που μου έκαναν ζητώντας μου …300.000 ευρώ για λόγους που σύντομα θα διαβάσετε σε αυτό το ιστολόγιο. Οι 300.000 προστίιθενται στο 1.1 εκατ που ήδη πλήρησα-π[ληρώνω στη εταιρία μου (για τα χρέη του λιθογραφείου) και στις 160.000 ευρώ ποπυ ζητάνε για λογιστικές διαφορές του …2005

      1. george..

        Η πορεία όμως προς την Ιθάκη δεν σβήνει, ούτε για σας, ούτε για μας. Ίσως, αυτήν την Ιθάκη μπορεί να μην την δει άλλος ποτέ, αλλά έστω κάποιοι την είδαν. Μέχρι άλλες Ιθακες να εμφανιστούν και άλλοι κύκλωπες.

      2. coyoteracing

        Το νου σου Κωστα…προσεχε τον αυτον τον Δαναο και δωρα φεροντα.Βλεπεις τωρα μιλαει κανονικα σαν Τζεφρυ…οι αλληγοριες σε προδωσαν Γιωργακη…χε χε

      3. Ιωσήφ Τ

        Η καταστροφή ενός “οράματος” lies in the eye of the beholded…ακριβώς επειδή είναι όραμα…κοιτάχτε λοιπόν την φωτεινή πλευρά: η παρακαταθήκη σας είναι η δημιουργία Καββαθικής Σκέψης στην Ελλάδα. Απόδειξη γιαυτό, όχι μόνο το ιστολόγιο και το κίνημα ομοιδεατών, αλλά και οι…γκρεμισμένες πωλήσεις των 4Τ μόλις τους παρατήσετε. Και στο μέλλον, από Σκέψη, θα γίνει και σχολή Πράξης. Οι έλληνες είμαστε μακάκας λαός, αλλά όχι όλοι…

      1. Proteus2

        Aυτό πάει στο σχόλιο για τη ρέπλικα….
        Ρ

        “I’ve seen things you people wouldn’t believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate. All those moments will be lost in time like tears in rain.”

        Blade Runner (1982)

  5. Giorgos

    Που πας ρε Καραμήτρο (Καββαθά) με τέτοιο “βιογραφικό”; Υπομονή για όλους έχει ο Θεός, εσύ περπατάς με το κεφάλι ψηλά και χωρίς τύψεις, και έχεις δίπλα σου καθημερινά φίλους – πολίτες που σε σέβονται και σε εκτιμούν, κάποιοι άλλοι όσο περνάνε οι μέρες δεν θα χουν που να κρυφτούν…

  6. 4Τ χωρις ΚΚ και χωρις “εξωτερικους”
    Μπραβο στον Λυμπερη εκανε τους 4τ autoΤριτη.. Αντε κ burnout να βλεπει τις τσοντες τζαμπα
    11 Χρονια διατηρω ΟΛΑ τα τευχη σαν καινουργια αλλα μαλλον εφτασε η ωρα να κατεβω απο το τρενο τους.. ΚΚ μενει για την επικοινωνια μας το blog και το kavathas.gr σε ευχαριστω για ολα οσα μου εμαθες με εκανες καλυτερο και Καββαθικα σκέπτομενο ανθρωπο(και αυτο είναι το σημαντικοτερο εφοδιο μου)
    ΒΣ

    1. Proteus2

      Eγώ πάλι, όταν έφυγε αυτός σταμάτησα την “Π”….
      Μετά από 30 σχεδόν χρόνια.
      Ακόμα έχω όλα τα τεύχη σε ένα παλιό ράφι ντέξιον σε ένα υπόγειο, κοντά στα θεμέλια ενός σπιτιού.
      Κοντά στα θεμέλια…
      Π

Απάντηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Ιούλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Ιούλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

%d