280 χρόνια! H ιδέα μ’ αρέσει γιατί, κατά ένα περίεργο τρόπο, πιστεύω ότι είναι εύκολο να ζήσουμε 300 χρόνια. Η μέθοδος απαιτεί ένα μείγμα 80% (άρρωστου) χιούμορ και 20% επιστημονικής φαντασίας.
Πρώτο βήμα είναι η άρνηση της διαδικασίας του θανάτου! Αν, όπως έχω γράψει δεκάδες φορές, τον αντιμετωπίσουμε σαν μηχανικό λάθος ή αστοχία υλικού τότε πρέπει να πάμε στο κατάλληλο …συνεργείο και να αντικαταστήσουμε τα “χαλασμένα” ανταλλακτικά(καρδιές, αρτηρίες, στομάχια, συκώτια κλπ).
Γιατρέ μου χρειάζομαι καινούρια καρδιά. Πόσο κάνει; 5000€ απαντάει ο γιατρός. Οι χειρουργοί αλλάζουν καρδιά (ή ότι) και κερδίζεις 70 χρόνια. Αν έχεις οικονομική άνεση ή καλό “ταμείο” αλλάζεις και άλλα εξαρτήματα κερδίζοντας άλλα 100. Αν επιμένεις να φτάσεις 300 πρέπει να αφεθείς στην επιστήμη της Νανοτεχνολογίας. Με εύκολο τρόπο (με την εισπνοή π.χ.) προσλαμβάνεις εκατομμύρια μηχανικά “κύτταρα” τα οποία, ανάλογα με τη σχεδίαση, αντικαθιστούν ή επισκευάζουν τα γηρασμένα και τα χαλασμένα. Στη συνέχεια ζητάς από τον προσωπικό σου γιατρό να επέμβει στο DNA και να σε μεταβάλλει σε κάτι που να μοιάζει σαν τις «φράπες» του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ που βλέπεις στα παράθυρα που φαίνεται ότι δεν έχουν εργαστεί ούτε μία ώρα στη ζωή τους. Κέρδος 80 χρόνια. Με παρόμοιες επεμβάσεις εξασφαλίζεις μακροζωία και, γιατί όχι, αθανασία οπότε μπαίνει το (χαζό) ερώτημα πως ο πλανήτης μπορεί να θρέψει 15 δισεκατομμύρια ηλικιωμένους. Γιατί χαζό; Διότι σε λίγα χρόνια τα εν λόγω ΚΑΠΗ θα ξεκινήσουν την αποίκιση του Σύμπαντος πράγμα που, δεν είναι δυνατόν να γίνει αν οι άνθρωποι δεν ζουν 1000 χρόνια. Με τα παραπάνω ελπίζω να διασκεδάσατε και, γιατί όχι, να προβληματιστείτε.
3 Comments
Ελπίζω αυτά τα ανταλλακτικά κύταρρα να αντιγράφουν ακριβώς αυτά του εγκεφάλου μου γιατί αλλιώς σύντομα δεν θα είμαι αυτός που ήμουν πριν…Πάντως θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε πως ένας γεροξεκούτης με σώμα 20άρη θα άλλαζε μυαλά!
Φαντασθητε οι εχοντες τοτε θα ζουσαν 1000 χρονια και βαλε,μαζευουν που μαζευουν τωρα για 1000 χρονια….Θεος φυλαξοι.Η.Ο.
Ελπίζω να διαβάσατε ποιοι πήραν τα Νόμπελ Ιατρικής και γιατί. Αν ναι τότε θα διαπιστώσετε πόσο δίκιο έχω που, εδώ και 20 χρόνια φράφψ ότι ο θάνατος είναι ένα γαλοίο και άχρηστο μηχανικό λάθος