Άκουσα την απόφαση του Κώστα να κάνει εκλογές στις 4/10 και κάθισα μπροστά στο κουτί να ακούσω αντιδράσεις και σχόλια των κομμάτων και λοιπών ανεπάγγελτων που, αν δεν ήταν βουλευτές ή αρχηγοί θα πέθαιναν τηw πείνας, τρόπος του λέγειν δηλαδή μια και η πολιτική έχει εξασφαλίσει αυτούς και τα παιδιά τους για πέντε γενιές. Γενικολογίες, αρλούμπες, ευχολόγια, φράσεις για όλες τις δουλειές και, γραβάτες! Ω, θεέ μου τι γραβάτες. Κίτρινες οι περισσότερες, ορισμένες ροζ, μία-δυό με τετραγωνάκια. Και σακάκια. Κίτρινα, αλλά και off yellow, με μουσταρδί πουκάμισα αλλά και μαύρα με «λαιμόκοψη». Και κουστούμια giannetos και ρολογάκι σέϊκο με πλαστικό λουράκι όπως στο Yale και στο Harvard. Ούτε μία συγκεκριμένη πρόταση όπως τι σκοπεύουν να κάνουν με τα καμένα δάση, πως θα κόψουν το κεφάλι των καταπατητών, τι θα κάνουν με την αμυντική βιομηχανία, την επιθετικότητα της Τουρκίας, τον διαφαινόμενο εξευτελισμό των Σκοπίων, το μπάχαλο των ΑΕΙ, την κτηνωδία με την καθυστέρηση στις επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την διαφθορά στις δημόσιες υπηρεσίες… Τους άκουσα βαριεστημένα και έφριξα στην σκέψη πως, ορισμένες από τις φράπες που είδα στα παράθυρα, θα ξαναγίνουν υπουργοί αν τις εκλογές κερδίσει ο Γιωργάκης ή ο Κωστάκης. Μα, θα πείτε, αν δεν κερδίσει ένας απ’ τους δύο τότε ποιος; Ανατριχιάζω ακόμα και στη σκέψη! Φαντάζομαι κυβερνήσεις «συνεργασίας» που θα διαρκούν για 30-40 ημέρες όπως παλιά στην Ιταλία επειδή διαφώνησαν οι Συνιστώσες, ο Αλέξης, ο Αλέκος, η Αλέκα, η Γιωργάρα, ακόμα κι’ ο …Τρεμόπουλος! Σκέπτομαι τι έχει να γίνει αν, για παράδειγμα, η Χαρτόβια έχει κυβέρνηση «συνασπισμού» και τα καρντάσια επιτεθούν στα νησιά. Ούτε η πιο αστεία παράσταση του θεάτρου σκιών δεν μπορεί να αποδώσει το πολιτικο-στρατιωτικό μπάχαλο! Η νύχτα των Ιμίων θα είναι μία ωραία ανάμνηση μπροστά στις ενέργειες μιας τέτοιας κυβέρνησης! Δεν θέλω να κάνω χιούμορ με την Δημοκρατία, την οποία θεωρώ ότι είναι το καλύτερο πολίτευμα για μία χώρα σαν την Ελλάδα –μετά το… σταλινικό αλλά, πραγματικά πιστεύετε ότι κάτι θα αλλάξει αν κερδίσει ο Γιώργος ή ο Κώστας; Αρκεί να μελετήσετε τα πρόσωπα και το attire των συνεργατών τους και θα δείτε με τι έχουμε να κάνουμε. Αν υπάρχουν εξαιρέσεις; Και βέβαια υπάρχουν αλλά, οι άνθρωποι είναι χαμένοι διότι, προφανώς, δεν είναι αρεστοί στα αφεντικά των ΜΜΕ. Τι θα ψηφίσω; Όποιο κόμμα έχει λιγότερα σκατί σακάκια και κίτρινες γραβάτες
16 Comments
Είναι μια ιστορική στιγμή αυτή. Για πρώτη φορά από το 1974 δεν μπορούν να κρατηθούν τα προσχήματα.Φοβάμαι πως αρχίζει μια διετία αστάθιας που θα έχει ομοιότητες με εκείνη του 65-67.Και στο βάθος τι;
Ίσως και του 1897….
Επανάληψη…Οι Έλληνες θα ψηφίσουν για άλλη μία φορά γενεαλογικά δέντρα και όχι ανθρώπους που πρέπει να κυβερνήσουν τη χώρα. Τα θέλει ο οργανισμός μας όμως. Το ρουσφέτι το λάδωμα και οι πίσω πόρτες είναι στο αίμα του κάθε Νεοέλληνα. Η συνείδηση δεν υφίσταται πια ούτε σαν λέξη στο λεξικό (αν έχει). Εσείς κύριε Κ.Κ. θα ψηφίσετε; Εγώ πάντως ναι αν και σίγουρα κανένα από τα κόμματα που είναι τώρα στην (Ευρώ)Βουλή.Για τα μπάζα…
Συμμερίζομαι την ανησυχία σας για την περίπτωση κυβέρνησης συνεργασίας και "θερμού επεισοδίου", όμως προσωπικά θεωρώ μια τέτοια κυβέρνηση ως τη μόνη λύση για τον τόπο. Ο λόγος είναι ότι ο έλεγχος (σε όλα τα επίπεδα) που θα έχει τη δυνατότητα να ασκεί το συνεργαζόμενο κόμμα, το οποίο θα δώσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στο μεγαλύτερο, θα (ίσως να) εξυγιάνει την πολιτική μας ζωή. Μπορείτε βέβαια οποιαδήποτε στιγμή να με επαναφέρετε στην πραγματικότητα ;-)Υ.Γ. Σε οποιαδήποτε σοβαρή χώρα, όπως π.χ. η Τουρκία, η εξωτερική και η αμυντική πολιτική δεν επηρεάζονται και δεν πρέπει να επηρεάζονται από το είδος της κυβέρνησης…
Οσο η πολιτική παίρνει διαστάσεις ποδοσφαιρικού οπαδισμού τόσο οι πολιτικοί θα ενδιαφέρονται περισσότερο για τη προσωπική τους περιουσία παρα για το καλό της κακομοίρας της Ελλάδας. Και κάθε φορά που θα ξεσπάει ένα σκάνδαλο θα "βιάζουν" την νοημοσύνη μας με τις δηλώσεις τους και τις πράξεις τους.Και εν μέσω οικονομικής κρίσης … θα ξοδέψουν εκατομμύρια στις προεκλογικές τους καμπάνιες για να μας πείσουν ότι πρέπει να τους ψηφίσουμε ώστε να μπορέσουν να αδειάσουν τα ήδη χρεοκοπημένα ταμεία της χώρας και περίτρανα να δηλώσουν μετά ότι φταίνε οι προηγούμενοι για την οικονομική πολιτική λιτότητας που θα πρέπει να ακολουθήσουμε τα επόμενα χρόνια. Τουλάχιστον θα έχουν δουλειά οι τυπογράφοι….
Ο ΓΑΠ εχει κε. ΚΚ όλα τα εφόδια να πετύχει.Η μαμά του αμερικάνα, η γιαγιά του εβραία και εγώ ο γραφικός της υπόθεσης ψάχνω να βρώ ακόμη τι σημαίνει ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, (λες να είναι … δημιουργία νευρώσεων δι΄εξηρτημένων αντανακλαστικών, δηλ. εξω στο λαό επαναστάτης μέσα στις διαπραγματεύσεις γιέσμεν, βρε ποιόν μου θυμίζει, ποιόν μου θυμίζει …). Πάντως γιά ένα πράγμα είμαι σίγουρος, όσο πιό μεγάλο πανεπιστήμιο βγάλεις τόσο πιό καλά προγραμματισμένος είσαι. Δεν χρειάζεται ούτε νανοτεχνολογία ούτε μικροτσίπς.
@Magister:…Ο λόγος είναι ότι ο έλεγχος (σε όλα τα επίπεδα) που θα έχει τη δυνατότητα να ασκεί το συνεργαζόμενο κόμμα, το οποίο θα δώσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στο μεγαλύτερο, θα (ίσως να) εξυγιάνει την πολιτική μας ζωή…. Έλεγχος; Τι έλεγχος;Η απόλυτη καταστροφή θα επέλθη με μιά κυβέρνηση "συνεργασίας".Το πρώτο πράγμα που θα κάνουν είναι να μοιράσουν τα οφφίκια στους ημετέρους και να υποσχεθούν λαγούς με πετραχήλια σε ένα μεγαλύτερο απ' ότι τώρα ποσοστό ψηφοφόρων.Για δε την ικανότητα λήψης αποφάσεων, όχι μόνο στα φλεγοντα ζητήματα με πρώτο κατα την ταπεινή μου γνώμη το Κυπριακό/Ελληνοτουρκικά, αλλά και σε μικρότερης σημασίας:….. ΧΜΠΠΔΓΕ!!!Στο υστερόγραφο συμφωνώ απολύτως.
Ας μην είμεθα υπερβολικοί και "απαισιόδοξοι". Επειδή η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει όλο και κάτι θα συμβεί και θα περάσουμε και αυτόν τον σκόπελο. Το πιθανότερο (για μένα) είναι να βγούμε απ' τη δοκιμασία ως ένα είδους "φινλανδίας", ένα κράτος που θα διατηρεί την "ανεξαρτησία" του μετά από συμφωνία Ε.Ε-Ουάσιγκτον-Μεγάλης Πύλης αλλά, δεν βάζω τό χέρι μου στη φωτιά. Πριν χρόνια είχα γράψει (10 φορές) ότι, το (προαποφασμένο) μέλλον είναι Γιωργάκης πρωθυπουργός, Ντόρα αρχηγός αντιπολίτευσης αλλά, και εδώ δεν παίρνω όρκο.
MagisterP: Η Τουρκία πήρε το "χρίσμα" όπως ο Τζο Πέσι στη "Τιμή των Πρίντζι". Έίναι περιφερειακή υπερδύναμη και έτσι θα φέρεται απ' εδώ και στο εξής. Δεν χρειάζεται να κάνει πόλεμο. Αρκεί να σπάσει τα νεύρα του Κωστάκη και του Γιωργάκη ο οποίος έχει κάνει και την ιστορική δήλωση στους ομογενείς του Καναδά (ψάξτε την διότι δεν ΄θα την αναπαράγω).Dimitris: Σωστό. Απ' τη μία η κρίση κι' απ' την άλλη οι εκλογές και τα αμύθητα ποσά που θα ξοδευτούν. Κι' όλα αυτά επειδή ο Γιωργάκής δεν "μιλάει" στον Κωστάκη και τούμπαλινΑνώνυμος: Υπερβάλετε. Δεν είναι κακό να έχεις μαμά WASP και γιαγιά από ταινία του Γούντι Άλεν.@Magister: Και αν το συνεργαζόμενο κόμμα είναι ο ΛΑ.Ο.Σ και κανένα από τα "δύο μεγάλα" δεν έχει πλειοψηφία τι θα γίνει; Εκλογές; Και πάλι εκλογές; Και ματα-πάλι εκλογές μέχρις τελικής πτώσεως; Μ' αρέσει η "προοπτική"!
Εχω αντιπρόταση.Να ψηφίσουμε τους υποψηφίους που δε θα βγούν στη τηλεόραση,που δεν ειναι γνωστοίδημοσιογράφοι,αθλητές,ηθοποιοί κλπ.
κ. Καββαθά, τι γνώμη έχετε για το -νέο- κόμμα που βασική γραμμή της ιδρυτικής του διακήρυξης απότελεί το "Αλήθεια και Κοινή Λογική"; (Φαντάζομαι δεν χρειάζεται να πω και το όνομά του…). Δε μου φαίνεται να απέχει και πολύ από τις δικές σας ανησυχίες.Είτε το θέλετε είτε όχι, δεν είστε το μόνο μέλος του "Κόμματος Κοινής Λογικής", όπως σας αρέσει συχνά να γράφετε.Νίκος.
@ανώνυμο (1:32)Η συνεργασία είναι το μόνο μοντέλο που μας απέμεινε. Εάν δεν λειτουργήσει κι αυτό τότε η "μπανανία" είναι άξια της μοίρας της. Οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις ήταν και θα είναι κυβερνήσεις σήψης και διαφθοράς.@ΚΚεάν το συνεργαζόμενο κόμμα είναι ο ΛΑΟΣ και πρώτο κόμμα η ΝΔ, η συνεργασία δύο συγγενών πολιτικών χώρων θα είναι, νομίζω, βέβαιη και θεμιτή. Πείτε μου τι θα γίνει εάν το ΠΑΣΟΚ είναι πρώτο κόμμα και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πιάσει τη "βάση" του 3%;
@ΚΚΠω, πω βρήκα τη δήλωση του Γιωργάκη στους ομογενείς! Μόνο να την διάβαζαν οι ψηφοφόροι του…
Ξεχάσατε; Το έχω γράψει ένα χρόνο πριν. ΓΑΠ πρωθυπουργός και Ντόρα αρχηγός της αντιπολίτευσης -για λίγο. Μετά όλα θα εξαρτηθούν απ' τα …καρντάσια
Διαβάζω πολύ συχνά τελευταία απόψεις ανθρώπων πολιτικοποιημένων που θέλουν να θέσουν τον εαυτό τους έξω από το σύστημα, όμως η σκέψη τους -παρατηρώ μελαγχολικά- παραμένει εντός…Διότι το ζητούμενο δεν είναι η λίστα επιλογών μας (έστω και αν τις απορρίπτουμε!) να εξαντλείται στην ΠΑΣΟΚΟΝΕΟΔημοκρατία σε σχέση με το ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα. Το ζητούμενο είναι η λίστα επιλογών μας να μην εξαντλείται και στους 3-4 που ακολουθούν και ακούμε γι' αυτός νύχτα-μέρα.Δύο και τέσσερις ίσον έξι. Εγώ είχα την τιμή στις πρόσφατες ευρωεκλογές να ψηφίσω τον έβδομο. Υποπτεύομαι ότι οι 10/10 από όσους διαβάσουν αυτό το σχόλιο δεν έχετε ιδέα ποιοι ήταν αυτοί οι έβδομοι. Ελπίζω τουλάχιστον ο 1 από αυτούς τους 10 να το ψάξει και να τους βρει. Δεν λέω, απορρίψτε τον. Αλλά τουλάχιστον βάλτε τον στην σκέψη σας πρώτα και απορρίψτε τον μετά. Και όχι παρακαλώ επειδή είναι "τελειωμένος", αλλά να τον απορρίψετε ως μία πραγματική εναλλακτική λύση για την παρούσα φάση.Θα πω και κάτι ακόμη. Χαμένη δεν είναι καμία ψήφος υπέρ του ενός ή του άλλου κόμματος. Χαμένη είναι εκείνη η ψήφος, η οποία προσδιορίζεται ΑΦΟΥ έχει ο ψηφοφόρος λάβει υπόψιν του το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών, όπως αυτό του το σερβίρουν νυχθημερόν οι διάφοροι δημοσκόποι/στατιστικολόγοι. Και όταν λέμε να βγούμε έξω από το κάδρο και να σκφτούμε ανεξάρτητα, το ΠΡΩΤΟ βήμα είναι αυτό. Να μην συμπεριλάβουμε στα κριτήρια της ψήφου μας το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών, όσο καλά και αν νομίζουμε ότι το γνωρίζουμε.
Όταν η πολιτική μίας χώρας είναι το "σβύσιμο" του ονόματος της "Μακεδονίας" στον αγώνα μπάσκετ με …μαύρο ή άσπρο και κανείς δεν παραιτήται ή, καλύτερα, αυτοκτονει εσείς πειμένετε "χαϊρι" από τον …7ο;