Το ψώνιο μου με την αεροπορία το ξέρετε. Ξεκίνησε νωρίς, στα 14-15 από μία τυχαία συνάντηση με ένα εκπληκτικό καλλιτέχνη και άνθρωπο που δεν είναι πια κοντά μας, τον ζωγράφο Γιώργο Μανουσάκη. Αυτός που έδειξε πως να φτιάχνω μοντέλα, στατικά και ιπτάμενα και με έγραψε στην Ένωση Αερομοντελιστών Αθηνών. Ένα δεύτερο γεγονός ήταν η συμμετοχή μου στη 1η Ανεμοπορική Κατασκήνωση στο α/δ Πάχης.
Οι παιλιοί βαρέθηκαν να το διαβάζουν αλλά, είναι αλήθεια ότι, έκανα το πρώτο μου solo στα 16 και κάτι γλυτώντας τη ρετσινιά των νεόπλουτων τσογλανιών που “ανακάλυψαν” την αεροπορία μόλις μπήκαν στο Χρηματιστήριο.
Και σήμερα προσπάθησα να πετάξω (ανεμόπτερο) αλλά το ρυμουλκό της Λέσχης μας δεν έχει πάρει (ακόμα) πλοϊμότητα και έτσι είμαστε grounded.
Έληξε και το ΠΙΠ του αεροπλάνου και περιμένω τον Κώστα Τράντο της Αερολέσχης Δεκελείας να μου κλείσει ραντεβού με τον εξεταστή για να περάσω τσεκ για ανενεώση του πτυχίου μου.
Το πτυχίο ελικοπτέρου είναι ΟΚ αλλά, τα πρώτα τα οικονομικά και μετά η διάθεση και η προσωπική μου ζωή δεν είναι στα καλύτερα και δεν έχω διάθεση για τίποτα ούτε για τη παιδική μου αγάπη.
Η μέρα άρχισε με επίσκεψη στη ΝΕΤ όπου ήμουν καλασμένος του κ. Τάκη Σπηλιόπουλου να “μιλήσουμε για τα τροχαία” αλλά, τελικά, τον παρακάλεσα να μη παρουσιαστώ γιατί αισθάνθηκα πως, πραγματικά θα γινόμουν γραφικός μιλώντας για ένα θέμα που εξάντλησα στη 40χρονη επαγγελματική μου ζωή. ‘Ισως κάποια άλλη φορά Τάκη, με κάποιο άλλο θέμα που θα έβαζε φωτιά στα μπατζάκια αλλά, επειδή δεν πρόκειται να έλθει σε εκτιμώ μια και είσαι απόν τους λίγους που τιμάς το επάγγελμα
Και μετά; Μετά άκουσα το δυστύχημα με το προεδρικό Tupolev και άρχισα να ψάχνω το γιατί αλλά, σου πρότειναν captain να πας σε δύο εναλλακτικά αεροδρόμια και δεν το έκανες. Η τσιφτιά και η υπερεμπιστοσύνη είναι κακοί σύμβουλοι πράγμα που αποδείχτηκε για μία ακόμα φορά
Τι άλλο; Μα το ΔΝΤ, το πιστόλι στον τραπέζι, ο Τρισέ, η Μέρκελ, τα δάνεια, τα περισσότερα δάνεια, τα ακόμα πιο πολλά δάνεια…
Το von Droutsas, το Ξυνίδης, το Ντόρα που θα “διαγραφεί” (για να κάνει νέο κόμμα) το Αντώνη, το Ψωμιάδη, το Μπένι, ο Κωπηλάτης, το Πάγκαλο με το Κουρασμένο που θέλει πάει Αμερική, διδάξει Πανεπιστήμιο.
Η γλώσσα πρωτόγονη; Είναι. Μόνο έτσι μπορεί καταλάβουν στελέχη κομμάτων που δεν έχουν χειριστεί ποτέ υπολογιστή στη ζωή τους
Τώρα σπίτι. Να βλέπω ειδήσεις για να μάθω πως θα σωθώ απ’ τον εαυτό μου.
Έχει κανείς να μου νοικιάσει μία μικρή μονοκατοικπία με κήπο εκτός Αθηνών να αποσυρθώ

Μοιραστείτε το Άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

0 Comments

  1. Θα σε φιλοξενούσα στην δική μου μονοκατοικία που απόκτησα με πολύ κόπο (απολύτως νόμιμη μιάς και δεν λάδωσα στην εφορία), της έφτιαξα τον κήπο που ονειρευόμουνα,(αφού έχω το σαράκι απο το επαγγελμά μου “γεωπόνος γαρ”) και στη συνέχεια έγινε ο κήπος των τεσσάρων πολυκατοικιών που έχτισαν γύρω μου με τις ευλογίες των “αρμοδίων” τα τσογλάνια. Πάντα μιλώ για επαρχία.

  2. cghera

    Δεν πίστευα στα μάτια μου όταν είδα το βίντεο…
    Προσωπικά αν και θα το ήθελα πολύ δεν έχω καμία πρακτική επαφή με τα στικς (ούτε μοντέλο αεροπλάνου δεν ξέρω να πετάξω).
    Οπότε ΚΚ μπορεί να μην κάνεις loop χωρίς κινητήρες ή roll σερβίροντας κρύο τσάι αλλά “έχεις” πολλά περισσότερα από εμάς 🙂

  3. Σπύρος

    Εκπληκτικός τύπος ο αεροπόρος ακούς εκεί
    energy management by ballerina’s style*
    Αυτό που φαίνεται στο 30ο δευτερόλεπτο είναι συμπύκνωμα; περίεργο γιατί δεν φαίνεται να ανέβηκε τόσο ψηλά ή είναι λόγο της απότομης απώλειας ύψους ή κλήσης!
    Είχα διαβάσει ότι πρέπει να βρίσκετε πάνω από τα 27000ft για το φαινόμενο, εγκυκλοπαιδική η ερώτηση μου.
    Όσο για τον καφέ και το τσάι… κέρασμα σας.
    *Δική μου η περιγραφή του στυλ!

Απάντηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Ιούλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Ιούλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

%d