Το έκαναν πάλι! Οι “τοπικές κοινωνίες” αυτή η λέπρα της νεοελλάδας. Οι κάτοικοι του Μαραθώνα (και η τοπική “αυτοϊκανοποίηση”;) δεν θέλουν την εγκατάσταση αιολοκού πάρκου στην θάλασσα γιατί θα προκαλέσει “οικολογική καταστροφή” και θα “εμποδίζονται τα σκάφη αναψυχής”! Η συλλογική βλακεία έχει σπάσει κάθε ρεκόρ στην Κωλλάδα. Αντί να παρακαλούν να γίνουν αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα, γελοίοι τύποι σε διάφορες περιοχές σκίζουν τα ιμάτια τους για την προσβολή της αισθητικής, την “πολιτιστική κληρονομιά” και το “ιδιαίτερο κάλος” της περιοχής! Δεν τους πειράζουν οι εκατοντάδες τόνοι σκουπιδιών που, ο γίγαντας λαός τους πετάει όπου βρεί, δεν τους ενοχλούν τα αυθαίρετα που έχουν γεμίσει κάθε παραλία, δάσος, βουνό τα αιολικά πάρκα πείραξαν τους καταστροφείς της ίδιας τους της χώρας.
Ου να χαθήτε ντενεκέδες!
Και, όπως διάβασα σήμερα στις εφημερίδες, η WWF λέει ότι, “…η Ελλάδα “κοροϊδεύει” την Ε.Ε διότι, στο θέμα των απορριμμάτων δεν εφαρμόζει την κοινοτική νομοθεσία, δεν έχει ελεγκτικούς μηχανισμούς και κρατάει στο σκοτάδι την τύχη των χρηματοδοτήσεων για το περιβάλλον…”. Είναι φανερό ότι η WWF κάνει …λάθος και σωστές είναι οι “τοπικές κοινωνίες” της Κωλλάδας που έχουν μετατρέψει σε χαβούζες θάλασσες και ποταμούς και έχουν απλώσει την βρόμα των χωματερών τους σε κάθε ραχούλα και βουνό.
Τι είπατε; Δεν είναι έτσι;
Που πετάνε τα σκουπίδια τους οι κάτοικοι της ανατολικής Αττικής; Που της βόρειας; Που της δυτικής;
Χτες, η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας ζήτησε να τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες στις ταράτσες και μεγάλες στον Υμηττό, στην πεντέλη και στην Πάρνηθα για να τις βλέπει η μισή χώρα, που μένει στο λεκανοπέδιο Αττικής, και να συνηθίσει στην ιδέα. Τι στοίχημα βάζετε ότι, οι μεγαλομοδίστρες, το καθηγηταριό και οι οι “οικολόγοι-εναλλακτικοί” θα αρχίσουν να τσιρίζουν υστερικά ζητώντας να μη προχωρήσει το σχέδιο;
Πόσο ωραία θα ήταν η ελλάδα αν δεν την κατοικούσαν …Έλληνες αλλά Ιταλοί, Ισπανοί, Ιρλανδοί, Φινλανδοί ακόμα και …Τούρκοι! Είπα “Τούρκοι”; Μην ανησυχήτε. Όπου να ‘ναι θα είναι πάλι εδώ για 1000 χρόνια αυτή τη φορά

Ενημέρωση
Κάποιοι είπαν πως υπερβάλω στους χαρακτηρισμούς μου. Πως δεν πρέπει αν αποκαλώ πολλούς από τους “άρχοντες” της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ντενεκέδες και την Ελλάδα “κωλλάδα”. Ναι; Μία ολόκληρησ σελίδα αφιερώνει η σημερινή “Καθημερινή” στα περιβαλλοντικά προβλήματα του “λαού” μας. Πρώτο και καλύτερο η αυθαίρετη δόμηση. Χιλιάδες “έξυπνοι” χτίζουν όπου τους καπνίσει καλυμένοι κάτω απ’ ένα διάτρητο νομοθετικό “πλαίσιο” και μία αστυνομία που, δεν μπορεί ή δεν θέλει να κάνει αυτό που πρέπει. Δέκα οικιστικά και αισθητικά “καθάρματα” χτίστηκαν στην περιοχή που μένω χωρίς κανείς να ενοχλήσει τους “γύφτους” που τα έχτισαν. Τριώροφα, 4όροφα, με “αναμονές” για ακόμα περισσότερους ορ΄΄οφους (όταν μεγαλώσει και παντρευτεί η Σούλα Μπαμπούλα της οικογένειας. Τετράγωνα, παραλληλόγραμμα, βαμένα ροζ, πιστό αντίγραφο της μάπας του φριχτού μικρομεσαίου που το έχτισε μία νύχτα με φεγγάρι -και 10 ξένους εργάτες που εκμεταλλεύται σαν ούνος.
Ακολουθούν οι παράνομες χωματερές και η αλήτικη συμπεριφορά των τοπικών παραγόντων και “κοινωνιών”. Όλες οι προσπάθειες της Πολιτείας να φτιάξει χώρους υγιεινής ταφής ή εργοστάσια επεξεργασίας αποβλήτων προσκρούουν στη άρνηση των κοινοταρχών, δημάρχων και, βέβαια, “τοπικών κοινωνιών” σαν αυτή του Μαραθώνα. Όχι στην δική αυλή. Να πάνε αλλού. Μακρυά από μένα.
Που “αλλού” ρε ξεγάνωτοι; Δικά σας δεν είναι τα σκουπίδια; Δική σας δεν είναι η βρόμα; Που αλλού να πάνε ρε γελοίοι.
Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Τα είπα, τα έγραψα, τα ξαναείπα, τα ξαναέγραψα. Μοδίστρες, διασκεδαστές, “οικολόγοι”, εστέτ, “διανοούμενοι” (σε εισαγωγικά γιατί, δεν μπορώ να φανταστώ ένα μορφωμένο άνθρωπο που είναι εναντίον των ΑΠΕ), και λοιπά κοινωνικά και κομματικά σκουπίδια τσιρίζουν υστερικά μόλις κάποιος προσπαθήσει να στήσει ένα αιολικό ή φωτοβολταϊκό “πάρκο”.
Αποχέτευση. No comment αφού, όλη η χώρα ένας βόθρος
Σπατάλη νερού. Περάστε απ’ το περιφερειακό του Κορωπιού και δείτε το νερό να τρέχερι στην άσφαλτο καθώς, οι γυναίκες του καταυλισμού των Ρομά, το χύνουν λές και δεν υπάρχει αύριο. Δείτε και τον μικρομεσαίο μακάκα που πλέει το “γιωταχί” του με το λάστιχο. παρακολουθήστε τους πίδακες νερού απ’ τα σπασμένα, αρχαία φρεάτια της ΕΥΔΑΠ.
Υπεραλίευση. Δείτε τους ψαράδες να εξαφανίζουν τον ερυθρό τόνο, να “ξύνουν” τους βυθούς με τις μηχανότρατες, να αφανίζουν τη ζωή στη θάλασσα με δυναμίτες. Παρακολουθήστε την ταινία “Η επίθεση των Κλώνων στην Ελλάδα
Τι είπατε;
Υπερβάλω;
Λίγα λέω…

Μοιραστείτε το Άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

4 Comments

  1. Anonymous

    "Έκαστος τόπος έχει την πληγή του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας"Εμμανουήλ Ροϊδης

  2. ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ

    Καλημέρα από την Θεσσαλονίκη.Όλα αυτά που συμβαίνουν και πολύ σωστά τα γράφεις, είναι απόρροια του παλιού συνθήματος γνωστού παλιού ΥΠΕΞ της λαμαρινόβιας "σκιστε την Ελλάδα στην κουλτουρα,την γλώσσα…." και όπου αλλού μπορείτε -λέωεγώ-.Και αυτά τα υιοθέτησαν,ίσως χωρίς να το καταλαβαίνουν και οι "ντεμέκ" ΟΙΚωΛΟΓΟΙ.Δεν διορθώνονται οι στραβοί τενεκέδες!!

  3. Λούρδας Βασίλειος

    Από τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιείτε στα κείμενά σας κ. Καββαθά, πολλές φορές αισθάνομαι ότι βγάζετε το άχτι σας σε αυτά, «ξεδίνετε» (κάτι σαν το Roadtube στο Σίδνεϊ). Δυστυχώς όμως, για άλλη μια φορά έχετε δίκιο.

  4. "Jonathan Livingston"

    @ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ:Ανακριβές ψέμμα η δήλωση αυτή.Σαν τέτοια λοιπόν μάλλον αχρηστη. Ψάξτο λίγο καλύτερα!Γενικά μιλώντας, η πόντιση ανεμογεννητριών στη θάλασσα ειναι ένα ζήτημα που απασχόλησε καιρό πρίν περισσότερο προηγμενες απο την δική μας χώρα (και σε σκέψη)και η βασική ένσταση αφορούσε την αισθητική του συνόλου αλλά ποτε την οικολογία υπέρ της οποίας άλλωστε και λειτουργει μια ανεμογεννήτρια. τί να πεί κανείς;Ελλάς Ελλήνων χριστιανώνβοήθειά μας και τρομάρα μας μαζιΑλΤαλ

Απάντηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Οκτώβριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Οκτώβριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.