Πρέπει να παραδεχθούμε ότι τα όσα συμβαίνουν στους δρόμους και (τελευταία) στις θάλασσες της Τζουτζίας δύσκολα θα βρουν το ταίρι τους στον πλανήτη. Οπως γνωρίζετε, τα περισσότερα τροχαία γίνονται επειδή κάποιος «πετάγεται ξαφνικά» παραβιάζοντας την προτεραιότητα στο Στοπ ή το κόκκινο. Εχει πλέον αποδειχθεί ότι οι Τζούτζιοι έχουν μια ικανότητα να «πετάγονται ξαφνικά» και να βρίσκονται εκεί όπου δεν τους περιμένεις.


Θα σας αναφέρω μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα για να καταλάβετε τι εννοώ και αρχίζω από τα όσα συμβαίνουν στους δρόμους της χώρας όπου παρατηρούνται και τα περισσότερα «ξαφνικά πετάγματα».


Από τον κάθετο δρόμο «πετάγεται ξαφνικά» ένα αυτοκίνητο που εμβολίζει ένα άλλο που κινείται κανονικά στην κεντρική λεωφόρο. Από το δεύτερο στον δρόμο πετάγονται νεκροί και βαριά τραυματισμένοι οι επιβάτες. Κάποιος τηλεφωνεί στο ΕΚΑΒ, αλλά το νοσοκομειακό τρακάρει στον δρόμο επειδή κάποιος παραβίασε την προτεραιότητα και «πετάχτηκε ξαφνικά» μπροστά του.


Προ μηνός ένα αυτοκίνητο «πετάχτηκε» (παραβιάζοντας το Στοπ) και εμβόλισε το δικό μου, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί η σύζυγός μου.


Προ ολίγων ημερών μια νταλίκα «πετάχτηκε» επίσης «ξαφνικά» μπροστά σε ένα κοριτσάκι που περπατούσε αμέριμνο στη μέση του δρόμου και το πάτησε.


Προ εβδομάδος μια μάντρα «πετάχτηκε ξαφνικά» μπροστά στο αυτοκίνητο τεσσάρων «παλικαριών» που επέστρεφαν (φέσι από το μεθύσι) από ολονύκτια διασκέδαση και τους σκότωσε (η μάντρα), ενώ μια σπίθα «πετάχτηκε» από την οξυγονοκόλληση και έβαλε φωτιά στα «γκαζάκια» του πετρογκάζ, που στη συνέχεια εξερράγησαν προκαλώντας τον σοβαρό τραυματισμό πέντε «αθώων» παλικαριών.


Εχω παρατηρήσει ότι δεν περνάει όχι ημέρα, αλλά λεπτό, που στην Τζουτζία να μην «πετάγεται ξαφνικά» ένα αυτοκίνητο, ένα δίκυκλο, ένας πεζός, μια μάντρα, μια κολόνα, ακόμη και ένα νησί ή ένα φέρι μπόουτ.


Οπως πριν από λίγο καιρό που ένα νησί (και συγκεκριμένα ο Πάτροκλος), ενώ ταξίδευε ειρηνικά προς τον προορισμό του (νομίζω τη Σάμο), «πετάχτηκε ξαφνικά» (με ταχύτητα 18 μιλίων την ώρα, παρακαλώ) μπροστά σε ένα φέρι μπόουτ που ήταν αγκυροβολημένο έξω από το Σούνιο. Οπως είπαν στις ειδήσεις, το πλοίο δεν έπαθε τίποτα, αλλά πολλά άτομα (που επέβαιναν στο νησί) τραυματίστηκαν σοβαρά.


Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ένα βράδυ ένα κατάφωτο φέρι μπόουτ «πετάχτηκε ξαφνικά» από το λιμάνι της Σάμου και εμβόλισε μια τορπιλάκατο του Πολεμικού Ναυτικού, με αποτέλεσμα να βυθιστεί και να παρασύρει στον τάφο τέσσερις υπαξιωματικούς.


Παρ’ όλο που πολλοί ειδικοί έχουν μελετήσει το φαινόμενο της ξαφνικής εμφάνισης αντικειμένων στον δρόμο των Τζουτζίων που βαδίζουν αμεριμνοαμέριμνοι, κανείς δεν έχει ακόμη παρουσιάσει μια αξιόπιστη θεωρία.


Ορισμένοι ερευνητές λένε ότι οι συγκρούσεις οφείλονται στο μικρόβιο «Ασεγιαύριο», άλλοι στους ιούς «Ελαμωρετώρα» και «Δεβαριέσαι». Μια νέα θεωρία, όμως, που έκανε την εμφάνισή της πριν δέκα περίπου χρόνια, φαίνεται ότι είναι πιο κοντά στην αλήθεια.


Σύμφωνα με αυτήν, οι επιθέσεις βράχων, χαραδρών, τοίχων, κολονών, νήσων και φέρι μπόουτ εναντίον σταθερών στόχων οφείλονται στο «Σύνδρομο του Φραπόγαλου». Οι ερευνητές έχουν καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα μετά από εκατοντάδες επισκέψεις σε σπίτια, αστυνομικά τμήματα, αεροδρόμια, λιμάνια, υπουργεία, στρατιωτικές βάσεις, όπου πάντα βρίσκονταν αντιμέτωποι με το ίδιο θέαμα: δεκάδες πολίτες και υπάλληλοι να κάθονται πίσω από τα γραφεία τους πλέκοντας πουλόβερ, ξύνοντας Ξυστό, συμπληρώνοντας δελτία Προ-Πο και ρουφώντας φραπόγαλο. Ως λύση οι ειδικοί πρότειναν την απαγόρευση του φραπόγαλου, αλλά το μέτρο θεωρήθηκε ανεφάρμοστο (όλοι θα επέστρεφαν στον «βαρύ γλυκό και όχι», με άγνωστες συνέπειες στην υγεία των πολιτών, αλλά και στην άμυνα της χώρας).

Μοιραστείτε το Άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Απάντηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Νοέμβριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Νοέμβριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.