v 1.1
Φοβερή δουλειά. Από το netakias.blospot.com. Θα χρειαστεί χρόνος για να μελετήσατε τα στοιχεία αλλά, αξίζει τον κόπο μια και δείχνει πως λειτούργησε η παρούσα αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις._Κ.Κ.

Απεχθάνομαι τις συνομωσίες, Νεφελίμ και λοιπά. Οπου υπάρχει χρήμα δεν υπάρχουν συνομωσίες, Μπίλντεμπεργκ κι άλλα αφελή. Δεν ξυπνάνε κάποιοι και θέλουν το κακό μας, τα πάντα είναι το χρήμα. Υπάρχουν φυσικά σχέδια και τρόποι να βγάλει κάποιος λεφτά από το μηδέν (CDS) αλλά πρέπει να θέλει και το θύμα να είναι…θύμα. Νομίζω ότι έχω την κρίση, να βλέπω πίσω από τις λέξεις.

O ΓΑΠ κι ο Σόρος έχουν συναντηθεί πολλές φορές στο παρελθόν και δεν είναι κρυφό, ούτε σκευωρία.

Ο Σόρος διακινεί το 95% των CDS σε όλο τον κόσμο. (wall street journal,businessweek ) Ενας προσωπικός του φίλος, γίνεται Πρωθυπουργός σε μια χώρα, και μετά από 6 μήνες η χώρα αυτή μετατρέπεται στον Παράδεισο των CDS! Μιλάμε για τρελά δισεκατομμύρια! Οποιος είχε οποιάδήποτε εσωτερική πληροφόρηση, για το τί θα συμβεί σε αυτή τη χώρα, έβγαλε τεράστια ποσά, ποσά που αντιστοιχούν σε ΑΕΠ ολόκληρων κρατών!

Ποιά είναι η αυτή χώρα;

Στο Παράρτημα στο τέλος μπορείτε να δείτε το αναλυτικότατο ημερολόγιο της προδοσίας, που συνέταξε το dexiextrem.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2009

[UPDATE 05/10/2010]

Αποκαλύπτει στο βιβλίο του “Untermstrich” ο πρώην υπουργός οικονομικών Peer Steinbruck, ότι τον Ιανουάριο του 2009 συναντήθηκε με τον κ. Παπανδρέου όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Βερολίνο και αφού συζήτησαν για τα δημοσιονομικά και ειδικότερα για το έλλειμμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ του είπε ότι «πλέον δεν είναι σίγουρος εάν πραγματικά θέλει να κερδίσει τις εκλογές». Real.gr εδώ http://www.real.gr/

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2009

[UPDATE 22/12/2010]

Η ΕΚΤ εντόπισε για πρώτη φορά συναλλαγή swap με ασυνήθεις όρους τονΑπρίλιο του 2009επτά μήνες πριν ξεσπάσει η ελληνική κρίσησύμφωνα με το σημείωμα της 3/3. Σύμφωνα, δε, με το Μπλούμπεργκ «είναι εντελώς αδιευκρίνιστο εάν τότε η ΕΚΤ έκανε κάτι για να διερευνήσει το θέμα περαιτέρω». Διευκρινίζεται πως η Ελλάδα προχώρησε σε ένα μεγάλο αριθμό ιδιωτικών και εκτός αγοράς συναλλαγών με swaps από το 2001 ως το 2007, σύμφωνα με έκθεση της Eurostat της 15/11.

Το Bloomberg News κατέθεσε αγωγή (στις 21/12/2010) εναντίον της ΕΚΤ, ζητώντας την δημοσιοποίηση εγγράφων που δείχνουν πως η Ελλάδα χρησιμοποίησε παράγωγα προκειμένου να αποκρύψει το δημόσιο έλλειμμά της με αποτέλεσμα να πυροδοτηθεί έτσι η κρίση κρατικών χρεών στην περιοχή.Τα έγγραφα δείχνουν πως η Ελλάδα χρησιμοποίησε τα swaps για να αποκρύψει τον δανεισμό της, σύμφωνα με το συνημμένο εξώφυλλο της 3/3 στα δύο έγγραφα που περιήλθε στην κατοχή του Bloomberg News. Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Jean-Claude Trichet, παρακράτησε τα έγγραφα μετά την διάσωση των 110 δισ. ευρώ της Ελλάδας από τον μηχανισμό ΕΕ-ΔΝΤ!http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=235394 κι εδώ Bloomberg Sues ECB to Force Disclosure of How Greece’s Swaps Hid Deficit

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009

Από τον Σεπτέμβριο του 2009 πριν τις εκλογές ο Προβόπουλος ενημερώνει τα κόμματα για το πρόβλημα του χρέους η είδηση στηνΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ εδω: http://news.kathimerini.gr/

Παρ’ όλα αυτά ο κ.Γ.Α.Παπανδρέου βάζει προεκλογικά το κάλπικο σύνθημα“Λεφτά Υπάρχουν” ! Υστεροβουλο; Ο νοών…

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2009

Τον Οκτώβριο 2009 αποφασίζουν να προσφύγει η χώρα στο Διεθνές Νομισματικά Ταμείο όπως δηλωνει ο υφυπουργός Σαχινίδης στον Δελαστίκ. Η είδηση στο ΕΘΝΟΣ εδω: http://www.ethnos.gr

To βίντεο αποκάλυψη του κ.Σαχινίδη

Ομως, ούτε τα spread δικαιολογούσαν την προσφυγή, ούτε και το ίδιο το έλλειμα από μόνο του, την στιγμή που άλλες χώρες είναι σε χειρότερη μοίρα. Το ΠΑΣΟΚ είναι ανέτοιμο να αναλάβει την εξουσία και κράτος σταματάει να λειτουργεί, με τις “νέες ιδέες” του ΓΑΠ, βιογραφικά, συνεντεύξεις και συζητήσεις επί συζητήσεων με ειδικούς από το εξωτερικό. Δημόσιες υπηρεσίες είναι ακέφαλες για μήνες.

Πως θα πάνε την χώρα στο ΔΝΤ;

Η παραδοχή αυτή του κ.Σαχινίδη μας οδηγεί σε δύο ακόμη συμπεράσματα.

Πρώτον γιατί τόση σπουδή να πάμε στο ΔΝΤ όταν δεν μπορεί να δώσει πάνω από 30δις; Υπήρξε αντάλλαγμα ή άλλο όφελος που δεν το ξέρουμε;

Δευτερόν εξηγεί και δικαιολογεί την αντίδραση της κ.Μέρκελ! Την έφεραν προ τετελεσμένων. Πριν πάρουν μέτρα, πριν προσπαθήσουν να ορθοποδήσουν την Οικονομία, της πήγαν το πακέτο ΔΝΤ! Και μετά με υποκριτικό τρόπο για Οσκαρ μιλούσαν για την “δήθεν” απειλή στην προσφυγή στο ΔΝΤ αν δεν δώσει τα λέφτα η Ευρώπη!

Ο ΓΑΠ και οι Αμερικανοι συμβουλοι του ομως γνωριζαν πολυ καλα οτι η αμφισβητηση του Μααστριχτ θα επισυρει την οργη και αντιδραση της Γερμανιας.

(1) Οι Γερμανοι εκαναν τα στραβα ματια σε αποκρυψεις στοιχειων απο χωρες που δεν τα εβγαζαν περα για να μη διαταραχθει η ευρωζωνη αλλα δεν θα ανεχονταν ανοιχτη αμφισβητηση της συνθηκης.
Η ανακοινωση μεγαλου ελλειμματος και η αρνηση να παρει μετρα ηταν αυτο ακριβως : ανοιχτη αμφισβητηση του Μααστριχτ και προκαλεσε την ελληνογερμανικη κριση.

(2) Οι αγορες που μεχρι τοτε υπεθεταν οτι πισω απο ολη την ευρωζωνη στεκεται η Γερμανια αναστατωθηκαν οταν ειδαν τη ρηξη Ελλαδος – Γερμανιας που σημαινε οτι δεν θα καλυπταν την Ελλαδα οι Γερμανοι.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2009

Οι συμβουλές των Ειδικών ποιές ήταν;

Από τα γεγονότα μπορούμε να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας. Ενας από τους συμβούλους ήταν κι ο Soros.

Στις 7/11/2009 Επισκέπτεται τον ΓΑΠ ο Σορος

Είδηση στην Καθημερινή εδώ

kathimerini.gr

tovima.gr

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009

Στις 8 Δεκεμβρίου 2009 ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings προχωρά στην υποβάθ­μιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε «ΒΒΒ+» από «Α-».

Στις 10 Δεκεμβρίου 2009, τρείς μέρες μετά, έγινε κάτι ακόμη χειρότερο: Η Τράπεζα της Ελλάδος αποφάσισε να μην επιβάλλονται κυρώσεις σε όποιον κερδοσκόπο δεν έδινε τα ομόλογα στον αγοραστή τους μετά τη λήξη των δέκα ημερών! Αρχισε το Σορτάρισμα!

Η αγωγή ζητά από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο Λουξεμβούργο να ανατρέψει την απόφαση της ΕΚΤ να μην αποκαλύψει δύο εσωτερικά έγγραφα που ετοιμάσθηκαν φέτος για το εξαμελές εκτελεστικό συμβούλιο της στη Φραγκφούρτη.

Ειδηση στο ΑΝΤΙ εδώ : http://www.antinews.gr/?p=41425
[UPDATE 13/7/2010]Ερώτηση της Βάσω Παπανδρέου για το θέμα !

εδω : http://www.antinews.gr/

Ακολούθησαν στα ΜΜΕ οι ακατανόητες, τότε, δηλώσεις των στελεχών ΠΑΣΟΚ του τύπου “δεν υπαρχει σάλιο”“Τιτανικός”. Τα sread από 160 πριν τις εκλογές εκτοξεύονται!

Οπως στις 11 Δεκεμβρίου που είπε ότι είμαστε διεφθαρμένοι από την κορυφή ως τα νύχια! Θαυμάστε τον σε CNBC

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2010

Παρά όμως την σπέκουλα του Πρωθυπουργού και το πόλεμο που έκανε εναντίων της ίδια του της χώρας (δεν εννοώ τις ΗΠΑ) το Ιανουάριομπορέσαμε πάλι (!) να δανειστούμε, χωρίς εξωτερική βοήθεια!

Το μνημόνιο δεν ήταν αναπόφευκτο ούτε σε εκείνη τη δεδομένη χρονική στιγμή! Η Ελλάδα δεν είχε παρά να επαναλάβει τη διεργασία που οδήγησε στον επιτυχή δανεισμό 8 δις ευρώ, με προσφορά 25 (ναι, είκοσι πέντε!)δις ευρώ, την 25η Ιανουαρίου 2010.

Πέντε ημέρες μετά στις 30 Ιανουαρίου 2010 δίνει συνέντευξη στο Euronews και μας λέει διεφθαρμένους!

Πως δανειστήκαμε στις 25 Ιανουαρίου;

Τι είχε συμβεί ακριβώς τότε;

Με την εγκληματική μετεκλογική αδράνεια της κυβέρνησης Παπανδρέου, να μην παίρνει μέτρα, παρά το υψηλό έλλειμμα (ας θυμηθούμε ξανά το «ξεκολλήστε» του Σαμαρά), η χώρα είχε φθάσει και τότε σε οριακό σημείο σχετικά με τη δυνατότητα δανεισμού της. Οι αγορές αμφισβητούσαν ανοικτά την πιστοληπτική μας ικανότητα. Το spread είχε πάρει για τα καλά την ανηφόρα.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, ήλθε σε συμφωνία με πέντε σημαντικές τράπεζες, τις οποίες όρισε (έναντι αδρής προμήθειας) αναδόχους της έκδοσης 5ετών ομολόγων, που προγραμμάτισε για τις 25 Ιανουαρίουυπό τον όρο να εγγυηθούν την αγορά ενός ελαχίστου ποσού ομολόγων από τη δημοπρασία, ύψους500 έως 600 εκατ. ευρώ η κάθε μία. Με δεδομένο ότι το Δημόσιο ζητούσε3 με 5 δις από τη δημοπρασία, η εγγύηση που έδιναν οι ανάδοχοι εξασφάλιζε ουσιαστικά την επιτυχία της δημοπρασίας, προτού αυτή ξεκινήσει.

Η ίδια η παροχή εγγύησης από μεγάλες διεθνείς τράπεζες ήταν μια τέλεια ψήφος εμπιστοσύνης στο ότι δεν θα χρεοκοπούσε η οικονομία μας, που προκάλεσε μεγάλο αγοραστικό ενδιαφέρον και σε άλλους. Έτσι, από την αρχή της δημοπρασίας, και μέχρι τη λήξη της, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, τα ελληνικά ομόλογα είχαν γίνει ανάρπαστα. Σύνολο προσφορών: 25 δις! Σε μία ημέρα! Για μία μόνον δημοπρασία ομολόγων!

Με τεσσεράμιση τέτοιες δημοπρασίες καλύπταμε τα 110 δις, που «εξασφάλισε» (για τρία χρόνια και σε πολλές δόσεις) ο «εθνοσωτήρας» ΓΑΠ, υποθηκεύοντας το παρόν και το μέλλον της χώρας! [update 15/9/2010]

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2010

Ξαναβγαίνει στην υψηλής ακροαματικότητας εκπομπή της Αμανπούρ στο CNN, μήπως και δεν το άκουσαν καλά αυτοί που μας δάνεισαν ! Μας εμπιστεύτηκαν τα λεφτά τους κι ο ΓΑΠ βγαίνει στο CNN και λέει ότι είμαστε ΚΛΕΦΤΕΣ ! ! ! ! !

Δείτε την συνέντευξη του ! http://www.tubechop.com/watch/97258
Στις 19 Φεβρουαρίου ορίστηκε ως επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ (OργανισμόςΔιαχείρησης Δημοσίου Χρέους) ο Πέτρος Χριστοδούλου. Ποιός είναι αυτός; Ας διαβάσουμε τι γράφει η Le Monde

Στην Ευρώπη, η Goldman Sachs προσλαμβάνει ισχυρούς για να εδραιώσουν την εξουσία της.

Ο Πέτρος Χριστοδούλου δεν ενδιαφέρεται για τα κομπλιμέντα από όπου και να προέρχονται αυτά. Από όταν ήταν έφηβος, αυτός ο πρώτος μαθητής της τάξης άκουγε τα καλύτερα για το πρόσωπο του. Στις 19 Φεβρουαρίου ορίστηκε ως επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ και βρίσκεται σήμερα στην πρώτη γραμμή.

Ωστόσο, ο πρώην επικεφαλής της διαχείρισης διαθεσίμων της Τράπεζας της Εθνικής Τράπεζας βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας, που διατάχθηκε από την FED, για τις συμβάσεις που υπογράφηκαν για το ελληνικό χρέος και σχετίζονται με τηνGoldman Sachs και άλλους οίκους.

Ο νεοϋρκέζικος οίκος φαίνεται ότι πληρωνόταν για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στην ελληνική κυβέρνηση, κερδοσκοπώντας στο χρέος της χώρας…” (3)(Ανιχνεύσεις ΕΤ3)

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2010

Το Σάββατο 18 Απριλίου νωρίς το πρωί, όμως, δηλαδή τρεις μέρες πριν την έναρξη των συζητήσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους τοποτηρητές του ΔΝΤ (και τους Ευρωπαίους παρατρεχάμενους της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας) φτάνει στην Αθήνα ο μετρ της θεσμοθετημένης παγκόσμιας κερδοσκοπίας Τζ. Σόρος. H είδηση ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ εδώ: www.topontiki.gr

ΜΑΙΟΣ 2010

Από τις 2 Μαρτίου λοιπόν, αποκαλύψαμε (σ.σ.olympia.gr) την κρυφή αναφορά της Goldman Sachs που περιέγραφε ξεκάθαρα τους λόγους για τους οποίους η Μέρκελ τηρούσε αυτή την σκληρή στάση έναντι της Ελλάδας. Ο σκοπός ήταν κάποια στιγμή μέσα στον Μάιο, να ενεργοποιηθεί το άρθρο 122 της συνθήκης της Λισσαβόνας ώστε να πληρώσουν ΟΛΑ τα μέλη της Ευρωζώνης (και αυτά εκτός Ευρώ) την διάσωση των PIGS. Μέσα στις δομές της ΕΕ, χωρίς καμμία συμμετοχή του ΔΝΤ.

Όντως, μέσα στον Μάιο, προαναγγέλεται η σύγκλιση του Ecofin. Αντί λοιπόν η Ελληνική κυβέρνηση να αναμένει τα αποτελέσματα της, όπως θα ήταν πρέπον και φυσιολογικό, ΦΕΡΝΕΙ ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 48 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ: Αποκάλυψη: Η Goldman Sachs γνώριζε την απόφαση του Ecofin. Γι’ αυτό “σκοτώθηκαν” να υπογράψουν το νομοσχέδιο του αίσχους μία ημέρα πριν!

Το μνημόνιο υπογράφηκε από την Ελληνική βουλή με μία πραξικοπηματική πράξη καταστρατήγησης του συντάγματος, χωρίς να απαιτηθεί η ενισχυμένη πλειοψηφία των 181 βουλευτών. Η μεθόδευση ολοκληρώθηκε 24 ώρες αργότερα ή αν θέλετε 24 ώρες ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ECOFIN, η κυβέρνηση καταθέτει αιφνίδια ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ που δίνει υπεραρμοδιότητες στον Παπακωνσταντίνου! Τροπολογία σε νομοσχέδιο 24 ωρών: Καμμένος – Λαφαζάνης – Τζέκης: Πραξικοπηματική, εκποίηση Εθνικών δικαιωμάτων, νομοσχέδιο καραγκιοζιλίκι.

Η συνεδρίαση λοιπόν του Εcofin πραγματοποιείται και αποφασίζεται (όπως είχαμε αποκαλύψει μήνες πριν) η ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 122, που θέτει ασπίδα προστασίας σε ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΕ, εκτός βέβαια από την Ελλάδα που εσκεμμένα απείχε αφού 48 ώρες πριν ΕΙΧΕ ΕΚΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ για να παραδοθεί στο ΔΝΤ.

Έρχονται λοιπόν σήμερα τα στοιχεία της ΕΚΤ και του ΔΝΤ που αποκαλύπτουν τα ακόλουθα:

ΕΚΤ – ενεργοποίηση του άρθρου 122 ΓΙΑ ΟΛΑ τα υπόλοιπα κράτη πλην της Ελλάδας. Δείτε τα στοιχεία του ΦΤΗΝΟΥ δανεισμού εδώ: Την ώρα που άλλες χώρες δανείζονται από την ΕΚΤ, εμείς πήγαμε στο στόμα του λύκου..

Την ίδια ώρα, η Ελλάδα δανείζεται με πολλαπλάσιο κόστος, ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΠΗΓΕΣ!

[UPDATE 31/10/2010]

H αίχμη του δόρατος της κυβέρνησης,του ΛΑΟΣ και της κ.Μπακογιάννη για το κατεπείγον της ψήφισης του μνημονίου, ήταν ότι δεν θα είχαμε λεφτά να πληρωθούν οι μισθοί κι οι συντάξεις! Ουδέν ψευδέστερον !

Στον παρακάτω πίνακα απεικονίζονται οι υποχρεώσεις σε ομόλογα έκδοσης του Ελληνικού Δημοσίου με λήξη έως τα τέλη του 2013 καθώς και οι αντίστοιχες δόσεις από τόν «μηχανισμό στήριξης» :
Λήξη Ομολόγων από 01.05.2010 έως και 31.12.2013 και προγραμματισμός εκταμίευσης μηχανισμού στήριξης (ποσά σε δισεκ. €)


Έτος : Λήξεις ομολόγων / Δάνεια ΕΕ, ΕΚΤ & ΔΝΤ

  • 2010 : 15,80 / 38,00
  • 2011 : 31,30 / 40,00
  • 2012 : 31,70 / 24,00
  • 2013 : 24,90 / 8,00

Σύνολο : 103,70 / 110,00

Πηγή: Υπουργείο Οικονομικών (προσχέδιο προϋπολογισμού)
http://www.gkordis.com/2010/10/blog-post_4919.html

Ο Νίκος Μπογιόπουλος αναλύοντας το δάνειο των 110 δις, αποδεικνύει επίσης το οφθαλμοφανές (εδώ): 

Αρα, η αλήθεια είναι η ακριβώς αντίθετη. Δεν είναι τα δάνεια που πληρώνου ν τους μισθούς και τις συντάξεις. Είναι οι (κομμένοι) μισθοί και οι (κομμ ένες) συντάξεις που πληρώνουν για τα δάνεια!

ΙΟΥΝΙΟΣ 2010

Στις 2 Ιουνίου 2010 γράφει το tvxs.gr

“…Αντιπαράθεση σημειώθηκε σήμερα στη Βουλή, μετά από αίτημα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου ΝΔ, Κ. Μαρκόπουλου, ο οποίος, με αφορμή σχετική ερώτηση στη Βουλή του αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομικών της ΝΔ, Χρ. Σταϊκούρα, ζήτησε να μάθει γιατί απορρίφθηκε πρόταση για φθηνό δανεισμό της χώρας.

Ο κ. Μαρκόπουλος ρώτησε αν αληθεύει ότι στις 11 Ιανουαρίου δέχθηκε επιστολή ο πρωθυπουργός της χώρας, από ένα fund του εξωτερικού, τοHayman Private Equity, για δανεισμό 7 δισ. με επιτόκιο 1,25%, και η υπουργός Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη του απάντησε ότι δεν γνωρίζει τα στοιχεία, ούτε το συγκεκριμένο fund αλλά ότι «σε σοβαρά κράτη όπως η Ελλάδα υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες για δανεισμό κυρίως μέσω τουΟΔΔΗΧ».

Ο κ. Μαρκόπουλος κατέθεσε την επιστολή προς τον κ. Παπανδρέου και είπε ότι δέχθηκε πρόταση για δεκαετή δανεισμό 20 δισ. με το ίδιο επιτόκιο και υπεγράφη Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) μεταξύ της Hayman Private Equity και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για αυτό το δανεισμό…”(εδώ tvxs)

Στις 4 Ιουνίου 2010 ο Σαμαράς φέρνει στην βουλή το θέμα για το τρόπο που επιτεθήκαν στην Ελλάδα μέσω των ομολόγων κι ο Παπανδρέου αρνείται να απαντήσει. Η είδηση εδω: http://www.antinews.gr/?p=48640

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2010

Ο Σόρος δίνει τα εύσημα στον κ.Παπακωνσταντίνου.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 17/10/2010 

Λίγα λόγια για το ΑΕΠ.

ΑΕΠ – Κατανομή 1990-2009 (κλικ μεγενθ.) 

Αν δούμε και το ΑΕΠ του 2009, για παράδειγμα, είναι 240 δις. Ακόμη κι αν χρωστάμε 300 δις, δεν είμαστε και μπανανία! Ειμαστε πλούσια χώρα που έχουμε ένα πρόβλημα χρέους αλλά όχι Εσόδων ή δανεισμού! Ποιος ο λόγος για τον κύριο Παπανδρέου να γυρνάει την Ευρώπη και να επαιτεί για δανεισμό ως ανεργος; Γιατί αλλιώς σε αντιμετωπίζει μια Τράπεζα όταν έχεις λεφτά κι αλλιώς όταν είσαι στο δρόμο.

Στον προυπολογισμό του 2009, τα έσοδα ήταν 59 δις και τα έξοδα 67 δις, εκ των οποίων όμως τα 12 δις ήταν μόνο τόκοι. Αν κάναμε, τουλάχιστον, μόνο την διαπραγμάτευση αυτών των τόκων, χωρίς να δώσουμε την εντύπωση της χρεωκόπημενης χώρας δεν πήγαιναν τα σπρεντ στα 700 και θα είχαμε τον χρόνο να κάνουμε τις απαραίτητες τομές στα έξοδα μας.

Ενα αφελές επιχείρημα ήταν οτι δεν θα μπορούσαν να πληρώσουν τις συντάξεις, δι αυτό πήγαμε στο ΔΝΤ. Την στιγμή που η Ιρλανδία με έλλειμα 32% μπόρεσε να δανειστεί μέχρι τον Φεβρουάριο του 2010! Πως η ΓΑΠ κατάφερε να μείνει με τα ταμεία του Κράτους με υπόλοιπο μόνο για 19 ημέρες; Ανικανότητα;

Μα και τα ταμεία δεν σταμάτησαν σε μια μέρα να μην έχουν εισπράξεις. Ουτε η ΔΕΗ, ούτε η Εφορία. Ο μόνος τρόπος να μην έχει έσοδα το κράτος είναι να καταστραφή η Γη! Κι αυτό δεν έγινε. Ναι, είχαμε πρόβλημα διαχείρησης. Ναί, είχαμε προβλημα διαφθοράς (ΜΚΟ, C4I, Siemens) αλλά αυτό δεν δικαιολογεί το δανεισμο 110 δις! Και μάλιστα μέ αποπληρωμή μέσα σε 3 (τρια!) χρόνια! Ητοι 36,6δις τον χρόνο! Αν προσθέσουμε και τα “τρέχοντα” ομόλογα (πίνακας 1 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ) των ετών 2014-2016 εχουμε τα εξής ποσά :

  • 2014 : 36,60 + 26,97 = 63,57 δις
  • 2015 : 36,60 + 16,05 = 52,26 δις
  • 2016 : 36,60 + 5,82 = 42,42 δις

ΣΥΝΟΛΟΝ 158 δις

Δηλαδή περισσότερα από όλα τα έσοδα του κράτους! Ακόμη κι αυτά του 2009, πριν την ύφεση!

Πίνακας 1 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2010

[UPDATE 23/12/2010]

Τις τελευταίες εβδομάδες, “ξύπνησαν” (;) οι οικονομολόγοι του ΔΝΤ κι ο υπουργός κ.Παπακωνσταντίνου κι “αντελήφθησαν” το λάθος “υπολογισμό”, κι άρχισαν να μιλούν για “επιμήκυνση” του χρέους μέχρι το 2024!

Αντιλαμβανόμαστε, λοιπόν όλοι το πόσο επικίνδυνο παιχνίδι παίζει η κυβέρνηση, γιατί δεν νομίζω να μην γνώριζαν τι υπέγραφαν τον Μάιο, όταν μιλάμε για απλά μαθηματικά Α Δημοτικού! Εκτός αν πάσχουν από σύνδρομο Down και είναι λίγο (;) αργοί!

Αν τελικά δεχτούν την επιμήκυνση οι Γερμανοί, τα τρία χρόνια της περιόδου χάριτος και τα δύο χρόνια αποπληρωμής αυξάνονται σε τέσσερα χρόνια περιόδου χάριτος και επτά χρόνια περιόδου αποπληρωμής (ethnos.gr).

Μιλάνε όμως για ένα “μικρό” αντίτιμο της “επιμήκυνσης! Από 0,1% έως 0,3%. Το “μικρό” αυτό αντίτιμο μεταφράζεται σε 40% με 60% δις ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΟΚΟΥΣ!

  • 110 δις × 0.05 × 3 έτη = 16,50 δις τόκοι
  • 110 δις × 0.053 × 10 έτη = 58,30 δις τόκοι (για ο,3% αυξηση)

(o άνωθι τύπος είναι ο “μπακάλικος” γιατί δεν γνωρίζουμε τις πραγματικές ετήσιες δόσεις, οι “πραγματικοί” τόκοι υπολογίζονται με τον τύπο α(ν)=α*(1+τ)^ν δηλαδή 17,34 και 75,68)

Αλλά δεν αρκούν ΑΥΤΑ!

ΟΧΙ! Θα χρειαστεί να δανειστούμε ΑΛΛΑ 80 δις ! ! ! !

Ακόμη κι κ.Παπακωνσταντίνου στο Δελτίο ειδήσεων του MEGA, παραδέχτηκε ότι θα δανειστούμε το 201-2015 άλλα 80 δις ! Σχεδόν άλλα τόσα από όσα πήραμε με το μνημόνιο! Κι άλλο χρέος, πάνω στο χρέος!

Η τελευταία κυβέρνηση της ΝΔ παρά τα όποια σκάνδαλα, φρόντιζε να δανειστεί από την αρχή του έτους για όλο τον χρόνο χωρίς να διασύρει την χώρα. Ενώ παράλληλα κατά την διάρκεια του έτους έδινε κίνητρα στη αγορά να κινηθεί. Για να θυμιθούμε την COSCO, Αγωγό, Επιδότηση Κλιματιστικών, Μειώσεις φόρου στην αγορά αυτοκινήτου κτλ. Δεν ήταν αρκετά, αλλά δεν ήταν και καταστροφικά.

Αυξησε το χρέος, αλλά έδινε ανάσα στην όποια κυβέρνηση να κάνει τις συμφωνίες χωρίς να φέρει ύφεση στην Αγορά. Για όσους αναρωτιούνται πως μπορεί να μειωθεί το έλλειμα χωρίς να έχουμε ύφεση, ας δουν εκεί στο ΠΑΣΟΚ πως το έκανε ο Σημίτης! Ασχετα με το που κατέληξαν τελικά τα λεφτά της ανάπτυξης.

‘Η λοιπόν η κυβέρνηση ήταν ανίκανη να χειριστεί την οικονομία, ή εκτελεί συμβόλαιο θανάτου της οικονομίας (ΔΝΤ) και των κατοίκων της χώρας (Εργασιακό, Ασφαλιστικό) και μετά θα “βρεί” τα λεφτά που όλοι οι άλλοι δεν βλέπουμε, εκτός από τον ΓΑΠ! Διαβάστε εδώ το ΑΕΠ του 2009

Οσο για τα μέτρα που πήρε για να σώσει την οικονομία, ακόμη και πρωτοετής του οικονομικού, ξέρει ότι όσες περικοπες και να κάνει κάνει κάποιος δεν πρόκειται ποτέ να σωθεί, μειώνοντας τα έσοδα! Κι αυτό ακριβώς εκανε!

Αυξησε το ΦΠΑ και μάλιστα το αυξάνει άλλ0 10% (απο 21% στο23%) μέσω τουριστικής περιόδου! Την μόνη ώρα που θα μπορούσε να σωθεί η Ελλάδα από τον Τουρισμό! Ενώ ετοιμάζει κι άλλη αύξηση σε προϊόντα του χαμηλό συντελεστή ύψους 110% (από 11%στο 23%) από το 2011, εν μέσω ύφεσης 4% τουλάχιστόν!

Γιατί ακόμη κι αν οικονομοτεχνικά θέλει με την μείωση μισθών να βοηθήσει το ισοζύγιο, μειώνοντας την αγοραστική δύναμη του πληθυσμού με ανάλογη μείωση εισαγωγών, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την περικοπη των “εξαγωγων” (τουριστικό συνάλλαγμα).

Οσο για αναπτυξιακό σχέδιο ραντεβού το 2012…

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2011

[UPDATE 3/1/2011]

Τα spread 9 μήνες μετά το “σωτήριο” μνημόνιο είναι στις 1000 !!! μονάδες!

Η ζημιά που θα προκληθεί από αυτή την επιλογή του θα ισοδυναμεί με την Μικραστιατική καταστροφη που 1.2εκ έμειναν άστεγοι!

Τυχαίο κι αυτό; Τι οικονομικά σπουδασε ο Παπακωνσταντίνου;

Η είδηση εδω : Προβληματισμός για τη «μαύρη τρύπα» στα έσοδα

Οποιος έχει κι άλλα κομμάτια του παζλ παρακαλώ να μου τα στείλει.

Σχετικό βίντεο:

http://www.skai.gr/player/TV/?MMID=112208

Σχετικά Αρθρα:

http://kavvathas.wordpress.com

http://olympia.gr

http://arahova.wordpress.com

http://www.market-talk.net

Χ.Γιανναράς : Τι σημαίνει «ολίγιστος» [update]

ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ

(1) Eνα κομματι του παζλ ειναι η διεγερση της Γερμανιας.Επειδη η συνθηκη του Μααστριχτ δεν εχει αναλυθει επαρκως στην Ελλαδα ο κοσμος δεν ξερει λεπτομερειες και δεν ξερει οτι η Γερμανια τη θεωρει ζωτικο εθνικο συμφερον. Επι χρονια τα προοδευτικα παπαγαλακια αναφερονται σε αυτην ως “συνθηκη των τραπεζιτων” παραγνωριζοντας οτι ηταν απαιτηση της Γερμανιας ως ΚΡΑΤΟΥΣ για να δεχθει την καταργηση του μαρκου.

(2) Από σχόλιο φίλου στο http://http://www.antinews.gr/?p=51928&cpage=1#comment-478452

(3) Le Monde : En Europe, Goldman Sachs recrute des hommes de pouvoir pour asseoir le sien

LE MONDE | 01.03.10 | 14h13 • Mis à jour le 01.03.10 | 14h13

Londres Correspondant

es compliments, Petros Christodoulou affecte de s’en moquer d’où qu’ils viennent. Depuis son adolescence, ce premier de la classe a l’habitude d’entendre dire le plus grand bien de sa personne. Nommé le 19 février à la tête de l’organisme de la gestion de la dette publique grecque, il est aujourd’hui aux premiers rangs.

Reste que l’ancien responsable des marchés de la National Bank of Greece (NBG) est au coeur de l’enquête, annoncée le 25 février par la banque centrale des Etats-Unis (Fed), sur les contrats relatifs à la dette grecque liant la banque d’affaires américaine Goldman Sachs, et d’autres sociétés, au gouvernement d’Athènes.


σ.σ.Υποκλίνομαι στην εργασία του dexiextrem.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ AΠ’ ΤΟ «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ» ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Posted by dexiextrem στο Οκτωβρίου 5, 2010

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009

12.9 «Αν σήμερα παγώσουμε τους μισθούς, θα παγώσουμε την αγορά. Αν αυξήσουμε τους φόρους στη μεσαία τάξη, θα μειώσουμε την αγοραστική της δύναμη. Και θα επέλθει ο φαύλος κύκλος της κατάρρευσης.», Γ. Πα­πανδρέου στη ΔΕΘ.

13.9 «Γιατί λεφτά υπάρχουν… έχουμε 31 δισ. ανείσπρακτους φόρους… Έχουμε χαριστικές πράξεις, όπως ασφαλιστικές εισφορές στις τράπεζες, που έφτασαν τα 5 δισ. Έχουμε ένα φορολογικό σύστημα, που χαρίζει 1 δισ. ευρώ το χρόνο σε μεγαλομετόχους.», Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2009
4.10 Εκλογές και νίκη του ΠΑΣΟΚ τα spreads βρίσκονται στις 130 μονάδες.
5.10 Η Τράπεζα της Ελλάδας επιτρέπει τις «ανοιχτές πωλήσεις» των Ελληνικών ομολόγων, διευρύνοντας το χρόνο πληρωμής, που ήταν 3 ημέρες κατά 10 επιπλέον ημέρες. Επίσης, περιορίζει τις όποιες ποινές, σε περίπτωση που η συναλλαγή δεν εκκαθαρισθεί και μετά την παρέλευση των 10 ημερών. Οι κινήσεις αυτές ανοίγουν το δρόμο στην υποτιμητική κερδοσκοπία πάνω στα Ελληνικά ομόλογα.
19-20.10 Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανακοινώνει στα Ευρωπαϊκά όργανα το διπλασιασμό του ελλείμματος. Τονίζει ότι, παρά το έλλειμμα του 12,7, η κυβέρνηση θα υλοποιούσε στο ακέραιο τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.
22.10 Ο οίκος αξιολόγησης Fitch – υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας σε Α-από Α.

5.11 «Αγωνιζόμαστε για να σώσουμε τη χώρα από τη χρεοκοπία. Ξεκινάμε να πραγματοποιήσουμε όλα όσα υποσχεθήκαμε προεκλογικά. Θέλουμε να απογοητεύσουμε όσους προέβλεπαν ότι δεν θα τηρήσουμε τις υποσχέσεις μας», Γ. Παπανδρέου στο Υπουργικό Συμβούλιο.
11.11 Ο Επίτροπος Χ. Αλμούνια ανακοινώνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εισηγήθηκε την υπαγωγή της Ελλάδας σε επιτήρηση, καθώς η Ελλάδα δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος.
18.11 Εγκρίνεται ο προϋπολογισμός του 2010, με στόχο τη μείωση του ελλείμματος στο 9,1% από 12,7% του ΑΕΠ που είναι φέτος. Σύμφωνα με το σχέδιο:

  • δεν θα δοθούν αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους και στους συνταξιούχους του Δημοσίου που έχουν συνολικές μεικτές αποδοχές υψηλότερες των 2.000 ευρώ,
  • οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι θα λάβουν αυξήσεις που θα κυμανθούν στα επίπεδα του 1,5%,
  • αποφασίστηκε η αναστολή των προσλήψεων στο Δημόσιο για το 2010.

24.11 Στην ενδιάμεση έκθεση προς την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για τη νομισματική πολιτική του 2009, η ΤτΕ, προειδοποιεί ότι, αν δεν ληφθούν αμέσως τα απαραίτητα μέτρα, η χώρα θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα.

Επίσης, ο κ. Προβόπουλος δηλώνει ότι είχε ενημερώσει προεκλογικά τόσο τον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή και τον Γ. Παπανδρέου για το ύψος του ελλείμματος και τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

28.11 Ο κ. Παπανδρέου χαρακτηρίζει, κατά την πρώτη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, τραγική την κατάσταση της οικονομίας.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009

8.12 Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings προχωρά στην υποβάθ­μιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε «ΒΒΒ+» από «Α-».

9.12 Η «πατρίδα που βρίσκεται στην εντατική» και το «δημοσιονομικό πρόβλημα απειλεί την εθνική κυριαρχία για πρώτη φορά από το 1974», δηλώνει ο Γ. Παπανδρέου στο Υπουργικό Συμβούλιο.

10.12 Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, θέτει το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας μας, παρότι το θέμα δεν βρισκόταν στην επίσημη ατζέντα.

14.12 Ο Γ. Παπανδρέου δηλώνει: «Θα αποδείξουμε στην πράξη πωςλε­φτά υπάρχουν. Υπάρχουν σε πολλές μεριές. Υπάρχουν πολλά λεφτά στα κυκλώματα του εγκλήματος, στα χέρια όσων ζουνπαρασιτικά εις βά­ρος του κράτους, εις βάρος των ευσυνείδητων φορολογουμένων, των έντιμων πολιτών» και εγκαινιάζοντας τον Εθνικό Κοινωνικό Διάλογο στο Ζάππειο Μέγαρο, ανακοινώνει μέτρα τα οποία μεταξύ άλλων είναι:

  • Μισθολογικές αυξήσεις Δημοσίου, που θα καλύπτουν τον πλη­θωρισμό.
  • Mισθολογική ωρίμανση σε αποδοχές άνω των 2.000 ευρώ στο Δημόσιο.
  • Μείωση κατά 10% στα επιδόματα του Δημοσίου.

16.12 Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s, υποβαθμίζει την πιστο­ληπτική ικανότητα της χώρας από Α-σε ΒΒΒ+.

20.12 Ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, ανακοινώνει μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος, μεταξύ των οποίων τη συγκρά­τηση των δαπανών για μισθούς και συντάξεις.

22.12 Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας από Α2 σε Α1, προχωρά ο διεθνής οίκος Μoody’s.

29.12 «Δεν θα αλλάξει η στρατηγική για την οικονομία και θα προχω­ρήσουμε με βάση όσα έχουμε ανακοινώσει», δηλώνει ο Γ. Παπανδρέου σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους. Συμπληρώνει ότι θα διορ­θωθούν τα λάθη, όπως τα τέλη κυκλοφορίας και προβλέπει ορίζοντα τετραετίας για την ανάκαμψη της οικονομίας.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2010

5.1 Ο Γ. Παπακωνσταντίνου ανακοινώνει ότι το Πρόγραμμα Στα­θερότητας και Ανάπτυξης θα προβλέπει μείωση του ελλείμματος κάτω του 3% του ΑΕΠ το 2012 αντί του 2013 που είχε αρχικά ανα­κοινωθεί.

13.1 Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, με αφορμή τη συμπλήρωση των πρώτων 100 ημερών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ,διαβεβαιώνει ότι η Ελλάδα, ούτε θα βγει από την Ευρωζώνη, ούτε θα προσφύγει στο ΔΝΤ. Κάνοντας αυτοκριτική, λέει ότι «σε αυτές τις 100 ημέρες έγιναν και λάθη, μόνο όταν δεν κινείσαι δεν κάνεις λάθη».

14.1 Το Υπουργικό Συμβούλιο εγκρίνει το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης της χώρας, το οποίο προβλέπειαρνητικό ρυθμό ανά­πτυξης κατά 0,3% το 2010 και άνοδο του ΑΕΠ κατά 1,5% το 2011, κατά 1,9% το 2012 και κατά 2,5% το 2013.

25.1 Κατά τη διάθεση του κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου πε­νταετούς διάρκειας, αν και οι προσφορές έφθασαν στα 25 δισ. ευρώ, που κάλυπταν τις δανειακές ανάγκες της χώρας για το τρέχον έτος, η κυβέρνηση περιορίστηκε να αντλήσει μόνον 8 δισ. ευρώ, με επιτόκιο 6,2%. Η άστοχη και «αφύσικη» αυτή επιλογή, σε συνέχεια της αναπο­τελεσματικής πολιτικής που ακολουθήθηκε, οδήγησε στο «μονόδρο­μο» του Μνημονίου.

27.1 Δημοσίευμα των «Financial Times» αναφέρει ότι η Ελλάδα σχεδι­άζει την πώληση ομολόγων ύψους 25 δισ. ευρώ στην Κίνα,μέσω της αμερικανικής τράπεζας «Goldman Sachs».

τα spreads εκτοξεύονται στις 400 μονάδες

29.1 Ο Γ. Παπανδρέου είπε ότι η Ελλάδα δεν αναμένει οικονομική βο­ήθεια και δεν έχει ζητήσει κανένα σχέδιο διάσωσης.

31.1 Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς, σε συνέντευξή του στην εφημε­ρίδα «Καθημερινή», τόνισε ότι η ΝΔ θα στηρίξει τα μέτρα και τις πρω­τοβουλίες της κυβέρνησης, που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, γιατί οι στιγμές είναι κρίσιμες και γιατί το επιβάλ­λει το συμφέρον του τόπου.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2010

3.2 Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκρίνει το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης για την περίοδο 2010-2013 και θέτει τη χώρα υπό επιτήρη­ση, με στόχο τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ έως το τέλος του 2012.

4.2 Ο πρωθυπουργός, από το Ν. Δελχί, απαντώντας στο ερώτημα εάν θα υπάρξουν νέα βάρη μέσα στο 2010, δηλώνει: «Ναι, θα υπάρξουν για εκείνους που πρέπει να πληρώνουν και δεν πληρώνουν σήμερα», επα­ναλαμβάνοντας ότι μέριμνα της κυβέρνησης είναι η προστασία των αδύναμων και οικονομικά ασθενέστερων.

8.2 Ο Γ. Παπανδρέου, από το βήμα της Βουλής, ανέφερε ότι στις απο­φάσεις που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση, θα γίνεται σαφές τοστίγμα της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αναδιανομής.

11.2 Ο Γ. Παπανδρέου επισήμανε ότι «η κυβέρνηση, έχει ήδη, από και­ρό, ζητήσει τη συνεργασία με το ΔΝΤ σε θέματα τεχνικής φύσης».

14.2 Ο Γ. Παπακωνσταντίνου από τις Βρυξέλλες δηλώνει:«Επιχειρούμε να αλλάξουμε την πορεία του Τιτανικού και αυτό δεν μπορεί να γίνει σε μία ημέρα».

18.2 Δέσμη 23 μέτρων για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την αύξηση της κατανάλωσης ως απάντηση στην ύφεση παρουσίασε η ΝΔ.

Ο Αντ. Σαμαράς, μιλώντας στην ΚΟ της ΝΔ, επέκρινε την κυβέρνηση για την απόφασή της να προχωρήσει στη σύσταση Εξεταστικής Επι­τροπής για τα στατιστικά στοιχεία. Προειδοποίησε ότι «η πρόταση για Εξεταστική σημαίνει να βγάλουμε τα μάτια μας εμείς οι ίδιοι» και υπο­στήριξε ότι «μέσα από τον ολισθηρό δρόμο της Εξεταστικής, θα συρθού­με σε λύσεις εξωευρωπαϊκές. Όλα αυτά μας ωθούν στο ΔΝΤ και θα είναι ομολογία ήττας της Ευρωζώνης, είναι πλήγμα κατά της Ευρώπης».

ΜΑΡΤΙΟΣ 2010

3.3 Στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου αποφασίζονται πρό­σθετα μέτρα:

  • Περικοπή κατά 30% των δώρων Πάσχα, Χριστουγέννων και του επιδόματος αδείας, στο Δημόσιο
  • Αύξηση ΦΠΑ κατά μία μονάδα στο μικρό του κλιμάκιο, το οποίο από 9% θα ανέλθει στο 10% και κατά 2 μονάδες στο μεγάλο κλι­μάκιο που θα ανέλθει από το 19% στο 21%
  • Φόρος 20% στα ποτά και τα τσιγάρα και αύξηση της τιμής της βενζίνης κατά 8 λεπτά και κατά 3 λεπτά στο πετρέλαιο κίνησης
  • Περικοπή επιδομάτων, από 10%, που είχε αρχικά ειπωθεί, στο 12%.

4.3 Ο Γ. Παπακωνσταντίνου στη Βουλή: «Ναι, είναι μόνιμα τα μέτρα».

11.3 Ο Γ. Παπανδρέου και ο Γ. Παπακωνσταντίνου ανοίγουν και πάλι –αυτή την φορά από την Ουάσιγκτον– το ενδεχόμενο της προσφυγής στο ΔΝΤ για δάνειο προς την Ελλάδα. «Δεν είναι λόγια για πίεση, είναι πιθανή προοπτική», λένε στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.

13.3 Ο Γ. Παπανδρέου δηλώνει στα «ΝΕΑ»: «Οι κόποι μας, αυτή τη φορά, θα πιάσουν τόπο». «Αναγκαστήκαμε να λάβουμε αποφάσεις επώδυνες, που αδικούν πολλούς συμπολίτες μας».

19.3 Ο Γ. Παπανδρέου, σε ομιλία του στο συνέδριο της ΓΣΕΕ:«Είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε τις σκληρότερες αποφάσεις που έλαβε ποτέ κυβέρνηση σε αυτή τη χώρα».

Σε ανάλυσή της η «Wall Street Journal», μεταξύ των άλλων, επιση­μαίνει: «Κάθε φορά που ο Παπανδρέου ανοίγει το στόμα του για να παραπονεθεί για την έλλειψη υποστήριξης της ΕΕ προς την Ελλάδα ή υπαινίσσεται ότι μπορεί να προσφύγει για βοήθεια στο ΔΝΤ, στην πραγ­ματικότητα κάνει πιο δύσκολη την αποστολή της χρηματοδότησης του ελλείμματος της χώρας του ».

Οι ηγέτες της Ζώνης του Ευρώ συμφώνησαν στη σύσταση μηχανι­σμού χρηματοπιστωτικής βοήθειας προς την Ελλάδα με την παρεμ­βολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

26.3 «Οι κόποι και οι θυσίες του Ελληνικού λαού, πιάνουν τόπο. Η πο­λιτική της υπευθυνότητας δικαιώνεται. Η Ελλάδα απέδειξε την ισχυρή της θέληση και τη δυνατότητα έγκαιρης αντίδρασής της στην κρίση», δήλωσε ο πρωθυπουργός Γ. Α. Παπανδρέου, μετά το πέρας της συνε­δρίασης των ηγετών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2010

6.4 Το γύρο του κόσμου κάνει δήλωση κυβερνητικού αξιωματούχου ότι, η Ελλάδα θα ζητήσει την αναθεώρηση του μηχανισμού, καθώς δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα κριτήριά του.

τα spreads εκτινάσσονται στις 453 μονάδες.

9.4 Ο Γ. Παπακωνσταντίνου δηλώνει «δεν θα πάμε στο ΔΝΤ, μας στη­ρίζει η ΕΕ.»

11.4 Γ. Παπανδρέου («ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής»): «Δώσαμε μάχη και την κερδίσαμε βεβαίως, για να υπάρξει ένας ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης. Και μετά τις τελευταίες εξελίξεις με προσδιορισμένους πλέ­ον τους όρους, το όπλο στο τραπέζι θα είναι και γεμάτο».

16.4 Τη θέση της κατά της προσφυγής της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) επαναλαμβάνει η Ν.Δ.«Η Κυβέρνηση φαίνεται να οδηγεί τη χώρα προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ως Νέα Δημοκρατία θεωρούμε επιβεβλημένο να επαναλάβουμε, για μία ακόμη φορά, τη διακηρυγμένη πεποίθησή μας ότι πρέπει να δείξουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του Ελληνικού λαού και να προχωρήσου­με με νέο μείγμα οικονομικής πολιτικής, προκειμένου να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας. Και, κυρίως, χωρίς τους νέους δυσβάστακτους όρους, που σίγουρα θα θέσει το ΔΝΤ και θα έχουν καταλυτικές επιπτώσεις στην Ελληνική κοινωνία».

23.4 Ο πρωθυπουργός από το Καστελόριζο«Είναι εθνική και επιτα­κτική ανάγκη να ζητήσουμε και επισήμως από τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης».

24.4 Γ. Παπανδρέου, μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση κατοίκων στην πλατεία της Κρεμαστής της Ρόδου: «Αυτή η κυβέρνηση θα κάνει κάθε τι για να μην πληρώσει αυτός που δεν φταίει, για να δώσουμε σιγουριά στους πολίτες, και επιτέλους να πληρώσουν αυτοί που έχουν χρέος απέναντι στην Ελληνική κοινωνία… Λόγω των ελλειμμάτων μας, ήρθε η Ευρωπαϊκή Ένωση, και είναι και σήμερα και το ΔΝΤ, και επιτη­ρούν. Είναι μια μορφή κηδεμονίας…Είδα, χθες, σε μια διαδήλωση, να αναγράφεται σε αφίσες «Έξω το ΔΝΤ». Θα μπορούσα να συνυπογρά­ψω και να βάλω από κάτω “Έξω και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή”».

ΜΑΪΟΣ 2010

2.5 Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ανακοίνωσε τρι­ετές Πρόγραμμα Δανεισμού, ύψους 36,4 δισ. ευρώ. Τα διαρθρωτικά μέ­τρα περιλαμβάνουν νέες μειώσεις σε μισθούς, επιδόματα και δώρα, αυξήσεις στη φορολογία, καθώς και δραστικές αλλαγές στο ασφαλι­στικό και στην αγορά εργασίας.

Οι υπουργοί Οικονομίας του Eurogroup αποφάσισαν την ενεργοποί­ηση του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας. Το συνολικό ύψος των δανειοδοτήσεων, θα ανέλθει για την τριετία 2010-2012, στο ποσό των 110 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 30 δισ. ευρώ θα χορηγήσει το ΔΝΤ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς δήλωσε: «Βρισκόμαστε μπροστά στην ομολογία ενός αληθινού Βατερλό προβλέψεων και πολιτικών της κυβέρνησης».

3.5 Συνέντευξη του υφυπ. Οικονομικών Φ. Σαχινίδη στην εκπομπή της ΝΕΤ “Πρωινή Ενημέρωση”: «… Όταν ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ τη διακυ­βέρνηση της χώρας, διαπίστωσε ότι η μόνη εναλλακτική επιλογή που είχε ήταν να προσφύγει στο ΔΝΤ».

4.5 Κατατίθεται στη Βουλή, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, το νο­μοσχέδιο που προβλέπει τα νέα οικονομικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνη­ση για τη μείωση του ελλείμματος και την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης από την ΕΕ και το ΔΝΤ. Στο νομοσχέδιο, εκτός από τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, μετα­ξύ άλλων, περιλαμβάνονται: έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις με κέρδη άνω των 100.000 ευρώ την τριετία 2011-2013, ειδικός φόρος στις διαφη­μίσεις που προβάλλονται από την τηλεόραση, ο οποίος ορίζεται σε ποσο­στό 20%, έκτακτη εισφορά στα νομικά πρόσωπα, αύξηση συντελεστών ΦΠΑ για το 30% των προϊόντων και υπηρεσιών μεταξύ αυτών και τρό­φιμαμέσω της μετάταξής τους από το χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 11% στον υψηλό συντελεστή 23%νέες μετατάξεις προϊόντων το 2012, πώ­ληση περιουσιακών στοιχείων και δημοσίων επιχειρήσεων. Για τη λήψη μέτρων δημοσιονομικής πολιτικής θα αρκεί η έκδοση Προεδρικού Δι­ατάγματος, ύστερα από πρόταση του υπουργού Οικονομικών.

6.5 Με ψήφους 172 υπέρ (από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της Ντό­ρας Μπακογιάννη από τη ΝΔ και τους βουλευτές του ΛΑΟΣ), κατά 121(ΝΔ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ) και 3 «παρών» (Γ. Δημαράς, Σ. Σακοράφα, Β. Οικονόμου από το ΠΑΣΟΚ) ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την εφαρμογή του μηχανισμού στή­ριξης της Ελληνικής οικονομίας.

Το spread των Ελληνικών ομολόγων έφθασε τις 1.028 μονά­δες βάσης!

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει διαφορετική οικονομική πολιτική με λήψη μέτρων για την τόνωση της οικονομίας, αλλά και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, και τόνισε ότι τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση θα οδηγήσουν την οικονομία πιο βαθειά στο φαύλο κύκλο της ύφεσης.

7.5 Δέκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εξαπολύουν ευθείες βολές προς την Τράπεζα της Ελλάδος για το Τ+10 (διακανονισμός συναλλαγών στα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου), με ερώτηση που καταθέτουν στη Βουλή προς τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

10.5 Εγκρίνεται από το Υπουργικό Συμβούλιο το ασφαλιστικό νομο­σχέδιο. Μεταξύ άλλων προβλέπεται: τα γενικά όρια ηλικίας στα 65, οι νεοπροσλαμβανόμενοι στο Δημόσιο από το 2013 θα ασφαλίζονται στο ΙΚΑ, καθιέρωση του 60ού έτους ως κατώτατο όριο πρόωρων συνταξι­οδοτήσεων, επιβολή νέου ΛΑΦΚΑ, από τον Αύγουστο, ύψους από 3% έως 9%, στην κύρια σύνταξη πάνω από 1.400 ευρώ, αναθεώρηση των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων και διαχωρισμός της σύνταξης σε βασική και αναλογική από το 2018.

ΙΟΥΝΙΟΣ 2010

14.6 «Τετραπλή υποβάθμιση από τη Moody’s»

16.6 Με σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Εργασίας, Α. Λοβέρδοςανατρέπεται η όποια προστασία απολάμβανε ένας εργαζόμενος από τον εργοδότη. Και αυτό καθώς η αποζημίωση απόλυσης περιορίζεται στο μισό και θα φτάνει το πολύ τους 12 μήνες (σ.σ. συν δύο μηνιάτικα για τα δώρα και το επίδομα αδεί­ας, δηλαδή τον 13ο και 14ο μισθό) για εργασία άνω των 28 ετών, έναντι 24 μηνών έως τώρα (και 28 συνολικά).

21.6 Μετά τις έντονες αντιδράσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός αποφάσισε τελικά η αλλαγή των ερ­γασιακών σχέσεων να γίνει από τη Βουλή και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ και όχι με Προεδρικό Διάταγμα. Η ουσία δεν αλλάζει, αφού όσα προβλέπει το Π.Δ., θα προβλέπει και το νομο­σχέδιο.

26.6 Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντ. Σαμαράςαπό το βήμα του 8ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας,δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει συγκροτημένη στρατηγική απαλλαγής από το Μνη­μόνιο.

27.6 Σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου Ασφαλιστικού, από τα 5 εκατ. των ασφαλισμένων, οι νέες διατάξεις επιβαρύνουν τους όρους συνταξι­οδότησης (αυξάνουν δραστικά τα όρια ηλικίας έως και 15 έτη και μει­ώνονται οι συντάξεις μέχρι και 30% σε ορισμένες περιπτώσεις) σε πε­ρίπου 3,75 εκατ. Ασφαλισμένους. Με μεγαλύτερα θύματαοι μητέρες με ανήλικοκαι οι εργαζόμενοι στα Βαρέα.

ΙΟΥΛΙΟΣ 2010

4.7 Γιώργος Παπανδρέου στην «Ελευθεροτυπία»: «Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω ότι οι θυσίες του Ελληνικού λαού, αυτή τη φορά, θα πιάσουν τόπο. Πιάνουν ήδη τόπο. Είμαστε στο σωστό δρόμο…».

5.7 Ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου,Ντομι­νίκ ΣτροςΚαν σε συνέντευξή του στους «Financial Times»: «η έλλειψη ανταγωνιστικότητας και όχι ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός είναι η αιτία της δυσχερούς κατάστασης της Ελληνικής οικονομίας».

7.7 Τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την έξοδο από το Μνη­μόνιο παρουσίασε στο Ζάππειο ο Αντώνης Σαμαράς:«απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρξει εναλλακτική λύση, είναι να βγούμε από τον αναγκαστικό μονόδρομο του Μνημονίου. Να απαλλαγούμε από τις δε­σμεύσεις του. Ως τότε, θα τηρήσουμε τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα, … δεν θα μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση, αν δεν μπούμε στο δρόμο της ανάπτυξης και δεν θα μπορέσουμε να μπούμε στο δρό­μο της ανάπτυξης, αν δεν ανακτήσουμε τη χαμένη ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας».

8.7 Με 159 ψήφους υπέρ137 κατά και 2 «παρών» ψηφίζεται επί της αρχής το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής. Το νομοσχέδιο καταψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΚΚΕ, του ΛΑΟΣ, του ΣΥΡΙΖΑ και η ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα. Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Ντόρα Μπακογιάννη και Κώστας Κιλτίδης. «Παρών» ψήφισαν οι Γιάννης Δημαράς και Βασίλης Οικονόμου.

12.7 Οι ηγέτες των «27» κατέληξαν χθες σε συμφωνία που προβλέπει την παρακράτηση από τις Βρυξέλλες των επιδοτήσεων που επωφελούνται οι αγρότες και οι αλιείς από το γεωργικό Ταμείοσε περίπτωση που ένα κράτοςμέλος δεν τηρεί τους κανόνες του τροποποιημένου Συμφώνου Σταθερότητας (δημοσιονομικό έλλειμμα άνω ή κοντά στο όριο του 3% του ΑΕΠ και δημόσιο χρέος άνω του 60% και σε ανοδική πορεία). Οι εθνικές αρχές, όμως, θα πρέπει να συνεχίσουν να καταβάλλουν στους αγρότες και αλιείς τις επιδοτήσεις από εθνικούς πόρους.

14.7 Ο κ. Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC: «Όλες οι μεταρρυθμίσεις μας βρίσκονται σε καλό δρόμο. Το 2011 θα είναι μια καλή χρονιά για να επανέλθει η Ελλάδα στην αγορά, με τη προϋπόθεση ότι οι συνθήκες θα είναι πιο ομαλές».

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2010

12.8 Γ. Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στην αμερικανική εφημερίδα «Christian Science Monitor»: «Θα έλεγα ότι, αντί για «τρίτο δρόμο» χρειαζόμαστε «τέταρτο δρόμο». […] Ο «τέταρτος δρόμος» στηρίζεται σε υπεύθυνα, δημοκρατικά θεσμικά όργανα που θέτουν την παγκόσμια αλληλεγγύη πάνω από τα εθνικά συμφέροντα. Πρέπει να πάρουμε την παγκοσμιοποίηση και να αποφασίσουμε εμείς, που θέλουμε να την πάμε. Αυτό συνεπάγεται διάφορα πράγματα. Χρειαζόμαστε παγκόσμια διακυβέρνηση».

20.8 Δημοσιοποιείται το επικαιροποιημένο Μνημόνιο για την Ελληνική οικονομία, το οποίο μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει:αλλαγές σε εργασιακές σχέσεις και στις συλλογικές συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέαμείωση υπερωριακών αποδοχώνπεραιτέρω ανατροπές στο ασφαλιστικόαυξήσεις τιμολογίων ΔΕΗ καιεισιτηρίων συγκοινωνιών.

23.8 Ο Γ. Παπανδρέου, σε πολυσέλιδο άρθρο, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης, αναφέρει: «τους τελευταίους δέκα μήνες μπήκαν τα θεμέλια, ώστε κράτος και πολιτικό σύστημα να τεθούν στην υπηρεσία του πολίτη και το αυτονόητο γίνεται πραγματικότητα…»

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2010

2.9 Ο Γ. Παπανδρέου, σε σύσκεψη με κοινωνικούς εταίρους: «οι φόροι δεν πρέπει να θεωρούνται χαράτσι, αλλά αλληλεγγύη προς εκείνους που έχουν ανάγκη».

10.9 Ο πρωθυπουργός, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου υπό τη νέα του σύνθεση, που συνήλθε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη: «Είμαστε αντι-εξουσιαστές στην εξουσία, είμαστε εκπρόσω­ποι των πολιτών και όχι των υπουργείων μας».

12.9 Συνέντευξη Τύπου του Γιώργου Α. Παπανδρέου στο πλαίσιο της 75ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης: «Λεφτά υπάρχουν και δεν φορολογούνται… Όσο πηγαίνουμε καλά δεν χρειάζεται κανένα νέο μέτρο»

τα spreads βρίσκονται γύρω στις 900 μονάδες

16.9 Ο Γ. Παπανδρέου, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε.: «η Ελλάδα δεν είναι αντίθετη στις γερμανικές προτάσεις για την επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων στους παραβάτες του συμφώνου σταθερότητας, αρκεί να μην αφορούν μόνο στα κράτη μέλη της Ευρωζώνης, αλλά και στο τραπεζικό σύστημα».

18.9 Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της 75ης ΔΕΘ, όπου παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματος για έξοδο από την κρίση: «Η λύση του Μνημονίου είναι χειρότερη από το πρόβλημα» … «δεν χρειάζεται δυνάστης για να αλλάξει η Ελλάδα».

23.9 Ο Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στην ΚΟ της ΝΔ: [..]Η «συμμαχία των προθύμων», βέβαια – κυβέρνηση, εξαπτέρυγα, παπαγαλάκια κ.λπ. – φτάνουν στο σημείο να μιλάνε για «μαγικό Σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας»… Το Σχέδιό μας έχουμε ήδη δείξει ότι είναι ολοκληρωμένο και τεκμηριωμένο. Αλλού είναι τα μαγικά. Ανήκουν στην κυβέρνηση:

– Πρώτο μαγικό: φτάσαμε στο Μνημόνιο χωρίς λόγο και αιτία!

– Δεύτερο μαγικό: Ανεβάζουν τους φόρους. χωρίς να ανεβαίνουν τα έσοδα!

– Τρίτο μαγικό: έχουμε βαθιά ύφεση, κι όμως οι τιμές ανεβαίνουν!

Υστερόγραφο: Ο κ. Γ. Παπανδρέου από τους 12 μήνες που είναι πρωθυπουργός της χώρας, στην πιο δύσκολη συγκυρία των τελευταίων δεκαετιών, έλλειψε σε ταξίδια για ποικίλους λόγους, πάνω από τους 2!

Γιατί λεφτά υπάρχουν… έχουμε 31 δισ. ανείσπρακτους φόρους… Έχουμε χαριστικές πράξεις, όπως ασφαλιστικές εισφορές στις τράπεζες, που έφτασαν τα 5 δισ. Έχουμε ένα φορολογικό σύστημα, που χαρίζει 1 δισ. ευρώ το χρόνο σε μεγαλομετόχους.», Γ. Παπανδρέου στη ΔΕ

v 1.2
Επειδή το θέμα έχει μεγάλο ενδιαφέρον δείτε και το παρακάτω απ’ το ιστολόγιοΑληθινά Ψέματα

Εξαιρετική Ανάλυση : Οικονομική κρίση, από το χθες στο σήμερα!

Μοιραστείτε το Άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

23 Comments

  1. kyriakos

    Λίγη κοινή λογική χρειάζετε για να καταλάβει κανείς ότι μια κυβέρνηση (όχι της Ελλάδας φυσικά ,αλλά της διαγαλαξιακής ομοσπονδίας) που κάνει τέτοια πράγματα είναι είτε ηλίθια είτε έχει πονηρούς σκοπούς.

  2. george..

    Xαιρομαι για ολα αυτα που γράφετε αλλά, δεν έχω χρόνο να τα διαβάσω.. Αν συμπεράνω από τα σχόλια σωστά πιστεύετε ότι, η πορεία της Ελλάδας ήταν σχεδιασμένη συνωμοτικά για χρεοκοπία και όλα… Διαφωνώ πιστεύω οτι η πορεια της Ελλαδας ειχε σχεδιαστεί στην αφελεια του ευκολου πλουτισμου και της λαμογιας και τιποτα περισσοτερο. Όλα τα αλλα ειναι η απόδειξη οτι οι ανθρωποι αυτοι στερουνται κοινης λογικης… Καποια στιγμή μετα τις 9 του μηνα θα το διαβασω το αρθρο γιατι νομιζω ειναι αρκετα ψαγμενο ελπιζω να μπορω να το βρω,…

  3. Και εγώ χαίρομαι που θα βρείτε χρόνο να το διαβάσετε…
    σημ: με με αναγκάζετε να διορθώνω -ορθογραφικά- τα κείμενα σας. Αν τα αναρτήσω όπως τα γράφετε μπορεί να κατηγορηθώ για τον εγκεφαλικό θάνατο κάποιου αναγνώστη-:)

  4. Pingback: O ΓΑΠ κι ο Σόρος σχεδίασαν την χρεωκοπία! Το πάζλ συμπληρώνεται! | αἰέν ἀριστεύειν

  5. Pingback: Ἓνα ἂριστα δομημένο σχέδιο χρεωκοπίας τῆς Ἑλλάδος! Τώρα τί μένει; (παραπομπές) « Φιλονόη καὶ φίλοι……

  6. Pingback: Ἓνα ἂριστα δομημένο σχέδιο χρεωκοπίας τῆς Ἑλλάδος! Τώρα τί μένει; « Φιλονόη καὶ φίλοι……

  7. ΚΩΣΤΑΣΜ

    Συγχαρητήρια για το άρθρο σας.Από τις πληρέστερες αναλύσεις που έχω διαβάσει.Αν και απόφοιτος ελληνικού οικονομικού πανεπιστημίου με μεταπτυχιακό στα διεθνή οικονομικά, σας δηλώνω ότι η ανάλυση σας ξεπερνά, οτιδήποτε παρόμοιο έχω διαβάσει από έγκριτους πανεπιστημιακούς.Το σημαντικότερο όλων όσων αναγράφετε είναι οι παραπομπές σας γιατί έχουμε χορτάσει αναπόδεικτα λόγια του αέρα.

    1. netakias

      netakias.wordpress.com
      Ευχαριστώ πολύ για τα εύσημα!

      Εγώ Γενικό Λύκειο έχω τελειώσει, κι είμαι εργάτης, αλλά δεν το άφησα εκεί. Εμαθα τρεις γλώσσες (εξου κι οι μεταφράσεις) κι διαβάζω πολύ για να γίνω καλυτερος.

      Ειχα καλά πρότυπα, όταν ξεκίνησα στα 13 (τo 1986) να διαβάζω την ΠΤΗΣΗ κι άλλα έντυπα του Κ.Κ.που μου “ανοιξαν τα μάτια” και συνεχίζω μέχρι σήμερα να ασχολούμαι ερασιτεχνικά με τα μαθηματικά που αγαπάω, αλλά και Ιστορία, Φιλοσοφία, Φυσική από χόμπυ.

      Από τον Καμύ στον Ναπολέων κι από τον Μακρυγιάννη στο Παλαμά, κι από τον Πλάτωνα στον Χαιντεγκερ, επίσης κι ο Ζουράρις, ο Καργάκος, ο Β.Β που έγιναν “φιλοι” μου από τις σελίδες των 4Τ κι άλλοι.

      Οπως έλεγε κι Αινσταιν, ανεβαίνω στις πλάτες άλλων, για να βλέπω μακρύτερα.

  8. TakisCH

    Αγαπητέ κε Καββαθά, αγαπητέ κε Netakia,

    Τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί είναι αδιαμφισβήτητα. Δεν οδηγούν όμως υποχρεωτικά στο συμπέρασμα ότι ο ΓΑΠ και ο Σόρος σχεδίασαν τη χρεοκοπία. Χωρίς να το αποκλείω, έχω να παραθέσω ένα εναλλακτικό σενάριο.

    Το σενάριο αυτό μπορεί να οδηγήσει σε άλλο συμπέρασμα που προκύπτει τόσο από τα στοιχεία που έχουν καταχωρηθεί από τον Netakia όσο και από επιπλέον στοιχεία που θα αναφέρω. Το αποτέλεσμα βέβαια είναι το ίδιο, η χρεοκοπία της χώρας. Έχει όμως ενδιαφέρον να κατανοήσουμε έναν παράλληλο μηχανισμό που συνετέλεσε για να φτάσει η χώρα εδώ που βρίσκεται σήμερα. Ο μηχανισμός δεν είναι κατ’ ανάγκη πολιτικός. Μπορεί να είναι απλά τεχνοκρατικός.

    Είναι ο μηχανισμός του κέρδους, όπως έχει εξελιχθεί διαχρονικά από τις πολυεθνικές και εφαρμόζεται σήμερα. Κομμάτια του μηχανισμού διδάσκονται σε ειδικά σεμινάρια σε όλα τα στελέχη πολυεθνικών, το καθένα στην ειδικότητά του. Κανένα στέλεχος δεν διδάσκεται τον συνολικό τρόπο ανάπτυξης του μηχανισμού, είτε γιατί δεν υπάρχει λόγος είτε γιατί δεν πρέπει.
    Πολλά από τα παρακάτω είναι γνωστά. Τα παραθέτω για να υπάρχει συνολική εικόνα.

    Πολυεθνική = Μεγάλη τράπεζα (4-5 μεγαλύτερες του κόσμου και οι μηχανισμοί τους, Σόρος κλπ.)
    Προϊόν = Χρήμα
    Στόχος = Κέρδος

    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΚΕΡΔΟΥΣ

    ΒΗΜΑ 1. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
    Η ανάπτυξη νέων προϊόντων είναι το πάγιο ζητούμενο από κάθε πολυεθνική. Θεωρούν ότι εταιρεία που δεν αναπτύσσει νέα προϊόντα, αργά ή γρήγορα θα κλείσει. Τα νέα προϊόντα μπορεί να είναι συμπληρωματικά πάνω σε υπάρχοντα ώστε να δρουν ενισχυτικά στις πωλήσεις όλων. Ισχύει επίσης ο γνωστός κανόνας των πολυεθνικών: Ανάπτυξε πολλά νέα προϊόντα, διότι: από τα 10, τα 6 θα χαθούν, τα 3 θα κινηθούν μέτρια και το ένα θα σε κάνει πλούσιο.
    Ένα από τα νέα προϊόντα των τραπεζών ήταν τα CDS που εμφανίστηκαν τα τελευταία 8 χρόνια. Προϊόντα μεγάλου ρίσκου που δημιούργησαν την κρίση του 2008 στις ΗΠΑ.

    ΒΗΜΑ 2. ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
    Οι πολυεθνικές έχουν κανάλια προώθησης σε όλο τον κόσμο. Οι μεγάλες Τράπεζες έχουν σαν άτυπους Dealers όλες τις τοπικές τράπεζες των χωρών οι οποίες αγοράζουν χρήμα για να το δανείσουν στην τοπική αγορά. Μέσω αυτού του καναλιού χειρίζονται τις μικρομεσαίες δουλειές και τα μικρομεσαία προϊόντα.
    Τους μεγάλους πελάτες (key-accounts) και τα σοβαρά προϊόντα, τα διαχειρίζονται οι ίδιες και όχι το κανάλι, όπως κάθε πολυεθνική. Μια χώρα σαν την Ελλάδα αποτελεί key-account.

    ΒΗΜΑ 3. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ
    Η αρχή που επικρατεί σε Πολυεθνικές-Τράπεζες είναι: “αν πρέπει να σε πείσω για κάτι θα χρησιμοποιήσω κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο για να το πετύχω. Αν δεν καταφέρω να σε πείσω, τότε θα βρω τρόπους να σε εκβιάσω.”

    Όσο μεγαλύτερες είναι οι προσδοκίες κέρδους, τόσο “πειστικότερα” είναι τα επιχειρήματα. Υπάρχουν άπειρα παραδείγματα “διαχείρισης διαπραγματεύσεων” μεταξύ Πολυεθνικής και τοπικού παράγοντα. Πολλά από αυτά κατέληξαν σε τραγωδίες για τον τοπικό, λόγω σκόπιμης τροφοδότησης των διαπραγματεύσεων με ελλειπή στοιχεία που όμως παρουσιάζονταν σαν “μοναδική ευκαιρία”, “η μόνη λογική λύση”, “η πιο συμφέρουσα προοπτική” κλπ κατά περίπτωση.

    Μέσα από μια τέτοια διαδικασία, ο τοπικός παράγοντας πείθεται στις περισσότερες των περιπτώσεων. Διότι:
    Τον πείθουν ότι βρίσκεται σε δύσκολη θέση και του προσφέρουν τη μόνη διέξοδο.
    Στο παρελθόν τον έχουν εκπαιδεύσει σε ειδικά σεμινάρια, με αφανή σκοπό να αντιλαμβάνεται την αγορά με το δικό τους μάτι, επομένως να είναι ευκολόπιστος στις δικές τους προτάσεις.
    Τον πείθουν ότι είναι πολύ μικρός για να αγωνιστεί μόνος του, ενώ εκείνοι “οι κραταιοί” είναι τεράστιοι και μπορούν να τον βοηθήσουν με “αμοιβαίο όφελος”.
    Γενικά, οι μέθοδοι πειστικότητας προσαρμόζονται κατά περίπτωση. Τα μέσα και τα στοιχεία, το ίδιο.

    Την πειστικότητά τους, την ενισχύουν χρησιμοποιώντας τρίτους που ενώ παρουσιάζονται σαν ανεξάρτητοι και αντικειμενικοί παρατηρητές, στην πραγματικότητα παίζουν το παιχνίδι τους σαν “αφανείς συνεργάτες”, βλέπε εταιρείες συμβούλων, εταιρείες αξιολόγησης κλπ

    Αν διαπιστώσουν ότι ο τοπικός παράγοντας έχει τάσεις επαρχιωτισμού και δουλοπρέπειας τότε η δουλειά τους γίνεται πολύ ευκολότερη.

    Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ο μηχανισμός που επιστρατεύουν για να πετύχουν το στόχο τους, είναι τεράστιος, έξω από κάθε κλίμακα μιας χώρας με το μέγεθος της Ελλάδας. Φανταστείτε ότι μια πολυεθνική ή τράπεζα, έχει π.χ. 200 αντιπροσωπείες σε όλο τον κόσμο, στελεχωμένες με πολυσπουδασμένα και ακριβοπληρωμένα στελέχη το καθένα από τα οποία συνεργάζεται 16 ώρες την ημέρα με όλα τα αντίστοιχα στελέχη της εταιρείας στις άλλες χώρες και ανταλλάσει πληροφορίες και τακτικές. Η γνωσιακή βάση και η συνολική εμπειρία που ανταλλάσσεται, είναι τεράστια. Μιλάμε για εκατοντάδες ειδικούς με εμπειρίες από όλα τα μήκη και πλάτη της γης που είναι ικανοί να αντιμετωπίσουν και να κάμψουν μια αντίσταση, παραθέτοντας εκατοντάδες πειστικότατα στατιστικά στοιχεία. Καμία κρατική μηχανή μικρής χώρας, δεν έχει τις γνώσεις και την εμπειρία, ούτε το μέγεθος να αντιπαρατεθεί και να ακυρώσει τα πειστικά τους επιχειρήματα.

    Και δεν συμμετέχουν σε καμία συνομωσία. Κοινός στόχος όλων είναι τα bonus και το κέρδος. Τα χαμηλόβαθμα στελέχη βλέπουν υψηλά bonus. Τα υψηλόβαθμα στελέχη και οι στρατηγικοί εταίροι βλέπουν όλο το πάζλ και τεράστια οικονομικά οφέλη.

    ΠΩΣ ΕΣΤΗΣΑΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    Το 2009 η Ελλάδα αρχίζει να επηρεάζεται από την κρίση. Η νέα κυβέρνηση, δείχνει ανίκανη να κατανοήσει και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Ο ΓΑΠ είναι άνθρωπος των νεωτερισμών, ακόμα και αυτών που δεν έχουν δοκιμαστεί, εφόσον προτείνονται από τους “ειδικούς”. Έχει αδυναμία στους ειδικούς. Τους θεωρεί “σοφούς” και επομένως τους αντιμετωπίζει με ικανή δόση δουλοπρέπειας. Οι “σοφοί” το αντιλαμβάνονται, όπως συμβαίνει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις. Εξάλλου δεν φημίζεται για την οξυδέρκειά του. Ήδη από την άνοιξη του 2009 προ των εκλογών, δήλωνε ότι “θα δημιουργήσει ομάδες σοφών που θα μελετήσουν τα προβλήματα της χώρας και θα κάνουν προτάσεις”. Κλασική προσέγγιση πολυεθνικών συμβούλων που τον συμβουλεύουν σε θέματα τακτικού προγραμματισμού, προκειμένου να εμπλακούν στη διαμόρφωση της πολιτικής στη χώρα.
    Η κυβέρνηση στην αφέλειά της δήλωσε αναθεώρηση του ελλείμματος προς τα πάνω (μήπως κάποιοι τους έπεισαν να το δηλώσουν “για λόγους διαφάνειας” ή …?). Η αξιοπιστία της χώρας έπεσε και μαζί της μειώθηκε η δυνατότητα για εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους. Η κυβέρνηση, περιμένοντας τους “σοφούς” να κάνουν προτάσεις, δεν έλαβε κανένα μέτρο για αρκετούς μήνες και έκανε τα πράγματα χειρότερα. Οι επενδυτές που είχαν ελληνικά ομόλογα έτρεξαν να αγοράσουν ασφάλεια με αποτέλεσμα η ασφάλεια να ακριβύνει μαζί και τα spreads. Στο μεταξύ οι “σοφοί” επεξεργάζονταν τα σχέδιά τους και διαμόρφωναν τακτικές με στόχο το δικό τους κέρδος. Ήδη από τον Μάρτιο ’10 ειδικοί τραπεζικοί σύμβουλοι (αμερικάνικες τράπεζες) διαχειρίζονται με σύμβαση, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Οι σοφοί έβαλαν γερό πόδι και άρχισαν να βγάζουν πολλά χρήματα.
    Οι περισσότεροι από τους “σοφούς” που επιστρατεύτηκαν, προέρχονταν από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού με την οποία ο ΓΑΠ διατηρεί άριστες σχέσεις και τη θεωρεί πρότυπο ανάπτυξης. Συμβούλευσαν την κυβέρνηση με τον πλέον πειστικό τρόπο να μπει η Ελλάδα στο ΔΝΤ. Μεταξύ των σοφών που έδιναν συμβουλές είναι και ο Σόρος.

    Το ΔΝΤ μπαίνει στη χώρα και το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να διασφαλίσει τα έσοδα των μεγάλων ξένων τραπεζών, δηλαδή τα δικά τους, με δύο τρόπους:
    1. εξασφάλιση των χρημάτων που πρέπει να πληρώσει η Ελλάδα στους δανειστές
    2. εξασφάλιση της βιωσιμότητας του τοπικού τραπεζικού συστήματος (των dealers)
    Το σχέδιο έχει πλέον διαμορφωθεί και αρχίζει να εφαρμόζεται.

    Η κυβέρνηση πείθεται εύκολα για το πρώτο – είναι αυτονόητο – για να σου δώσω χρήματα πρέπει να παίρνω κανονικά αυτά που μου χρωστάς.
    Για το ΔΕΥΤΕΡΟ: η κυβέρνηση δέχεται τον εξής συλλογισμό σαν αξίωμα:
    “Η πιστωτική ικανότητα ενός κράτους αποτελεί παράγοντα δυνατότητας της χώρας να στηρίξει το τραπεζικό σύστημα από το οποίο εξαρτώνται οι αξιολογήσεις καταθέσεων και χρέους των τραπεζών”

    ΔΗΛΑΔΗ: για να αυξηθεί η αξιοπιστία της χώρας και να πέσουν τα spreads, η χώρα θα πρέπει να στηρίζει το τραπεζικό σύστημα!!! (δηλωμένη μεθοδολογία αξιολόγησης της Moody’s και άλλων οίκων αξιολόγησης).

    ΜΕ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ: Για να σου δανείσω, σε αναγκάζω να εξασφαλίσεις τη βιωσιμότητα του καναλιού μου (των τραπεζών) ώστε να μπορώ να μαζεύω το χρήμα.
    Και για να το σιγουρέψω, σε αναγκάζω να πάρεις μέτρα όπως π.χ.:
    όλες οι συναλλαγές να περνάνε πλέον από τις τράπεζες, όπως ο νόμος περί τρόπου εξόφλησης ιδιωτών και εταιρειών προς εταιρείες, με πρόσχημα την πάταξη της φοροδιαφυγής, που πρακτικά δεν τεκμηριώνεται.

    Βλέπουμε ότι η επίθεση στην “ευκαιρία” που λέγεται Ελλάδα, υποστηρίχτηκε με μεγάλη πειστικότητα από τους αφανείς συνεργάτες του συστήματος, όπως Moody’s κ.α.

    Το σχέδιο είναι σε πλήρη εξέλιξη. Η προσπάθεια που πρέπει να κάνουν είναι να πείσουν τη χώρα να μην παρεκκλίνει. Αυτό γίνεται με πειστικά επιχειρήματα, όπως τα σεμινάρια που φέρονται ότι κάνουν ειδικοί “σοφοί” σύμβουλοι στους υπουργούς της κυβέρνησης. Χωρίς να έχω στοιχεία, πιστεύω ότι αυτό αληθεύει γιατί είναι κλασική πρακτική για να σε πείσουν ότι έχουν δίκιο και να μην παρεκκλίνεις. Υπάρχει πάντα και το σενάριο του εκβιασμού. Είναι η απειλή ότι θα σταματήσουν τις εκταμιεύσεις των δόσεων του δανείου που μας χορηγούν και όχι μόνο.

    Μπορεί κανείς να διακρίνει πολλές μικρές λεπτομέρειες εφαρμογής και υποστήριξης του σχεδίου σε πολλούς τομείς της οικονομίας. Πολλές από τις τακτικές που υιοθετεί η κυβέρνηση είναι τεχνοκρατικές και όχι πολιτικές, δηλαδή είναι δανεισμένες από επιχειρήσεις και όχι από Κράτη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα επιχειρήματα που επεξεργάζονται για να πείσουν τους πολίτες να αποκτήσουν την Κάρτα του Πολίτη, τα οποία προέρχονται από εταιρικές πρακτικές. Αν όμως τα εξετάσουμε σε επίπεδο κράτους προς πολίτη, είναι μάλλον αντισυνταγματικά. Πολλές άλλες αποφάσεις που έχουν ληφθεί, θεωρούνται αντισυνταγματικές. Αυτό συμβαίνει διότι προέρχονται από συμβούλους επιχειρήσεων και όχι από πολιτικούς.

    Οι μεγάλες τράπεζες πέτυχαν όχι μόνο να εξασφαλίσουν το κανάλι τους στην Ελλάδα, αλλά να διευρύνουν τον κύκλο εργασιών του, χωρίς δικό τους κόστος. Πέτυχαν επίσης και σε επίπεδο key-account. Δανείζουν στη χώρα και διαχειρίζονται την οικονομία της.

    Τελικά ο ΓΑΠ μπορεί να μην σχεδίασε τη χρεοκοπία μαζί με τον Σόρος. Μπορεί να υπήρξε θύμα του επαρχιωτισμού και της δουλοπρέπειας του απέναντι στο οργανωμένο σύστημα του μεγάλου κεφαλαίου-τραπεζών. Δηλαδή, της ανικανότητάς του.
    Αλλά και οι αφελείς κηρύσσονται ένοχοι.

    1. netakias

      Ευχαριστώ που έκανες τον κόπο να γράψεις όλο αυτό το κείμενο.

      Θα το μελετήσω και θα το εντάξω στο δικό μου, μόλις βρω χρόνο να το διαβάσω, φυσικά θα γράψω και την πηγή του αρθρου “TakisCH”

      Αν θέλεις να γράψω κανονικά το όνομα σου, ή το ψευδώνυμο σου ή να βάλω link για το site σου, μπορείς να μου το στείλεις στο

      netakias24k @ aol .com

      (χωρίς τα κενά που έβαλα για να αποφύγω τα spam)

    2. netakias

      Οσο για την αφέλεια, πόσο αφελής μπορεί να είναι κάποιος, ακόμη κι αν του γράφουν τους λόγους άλλοι, ακόμη κι αν απλώς τους απαγγέλει χωρίς να τους διαβάζει, να μην έχει πάρει πρέφα του τι παίζεται;

      Μιας και μου αρέσει η Ιστορία, ο βασιλιάς Κωσταντίνος ο Β’ στην πτώχευση του 19ου Αιώνα είχε φροντίσει να βγάλει λεφτά από την πτώχευση των Ελληνικών μετοχών στο Λονδίνο, έχοντας την…εσωτερική πληροφορήση. Ετσι για την Ιστορία.

      http://wp.me/p9GCU-df

      Εδώ έχω ένα ανθολόγιο των ομιλιών του στο εξωτερικό.

      Ο Παπανδρέου είναι κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας “Η Παγκόσμια διακυβέρνηση είναι η λύση!”

      http://wp.me/p9GCU-df

      Το περίεργο είναι ότι μετά την ανακοίνωση του Ευρωομολόγου έχει σταματήσει να αναφέρεται στο “global governance”

      1. TakisCH

        Τα στοιχεία που παραθέτεις τα γνωρίζουμε σήμερα και δεν τα γνωρίζαμε τότε. Οι σοβαρές αναλύσεις περί ΔΝΤ και προοπτικών, άρχισαν εκ των υστέρων. Πράγματα που βλέπουμε σήμερα δεν τα βλέπαμε τότε, το ίδιο και ο ΓΑΠ.

        Όπως πολύ σωστά έγραψες, από τότε που ανέλαβε δεν έχει βγει τίποτα από όσα έχει πει. Κανένας πρωθυπουργός δεν θα ήθελε να είναι τόσο ανακόλουθος συνέχεια για τόσο μεγάλο διάστημα. Κανένας πρωθυπουργός δεν θα ήθελε να είναι τόσο μακριά από την πραγματικότητα της χώρας του. Εκείνος όμως είναι. Αυτό από μόνο του αποτελεί σοβαρή ένδειξη ότι ο ΓΑΠ παίζει το παιχνίδι τους εν αγνοία του. Τους πιστεύει, τουλάχιστον μέχρι τώρα. Πιστεύει στο πλάνο τους και βλέπει μόνο τον στόχο που του έχουν παρουσιάσει.

        Εκτιμώ ότι ο ΓΑΠ θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις προτάσεις των “σοφών” μέχρι τέλους, ακολουθώντας διάφορα προαποφασισμένα εναλλακτικά σενάρια (plan B, plan C), τα οποία θα εφαρμόζονται αιφνιδιαστικά τηρώντας τις αρχές της θεωρίας περί αντιμετώπισης κρίσεων.

        Το όνομα TakisCH είναι αρκετό.
        Δεν έχω προσωπικό site.
        Το email μου είναι: takis @ teemail .gr χωρίς κενά.

    1. netakias

      Δεν αναφέρω ΠΟΥΘΕΝΑ για το ΛΑΟΣ ή άλλο κόμμα!

      Γιατί τσίμπισες; Εχεις την Μύγα; Δεν ασχολούμαι με κόμματα (μόνο με κόμματους), αλλά μιας και τσίμπησες να σου θυμίσω τον ΦΑΙΔΡΟ

      “ὕβρις δὲ δὴ πολυώνυμον –πολυμελὲς γὰρ καὶ πολυμερές”
      Να σας το κάνω και νανιά, όταν πρέπει να γράψει κανείς, τόσα πολλά για να μας πείσει, να μην πιστεύουμε στα ίδια μας τα μάτια, αλλά εσένα (ή εσας), μάλλον έχεις (ή έχετε), χάσει την μπάλλα.

      Μακάρι να ήταν ΜΟΝΟ το μνημόνιο! Ολους αυτούς τους μήνες, το ΛΑΟΣ έχει γίνει τόσο “υπεύθυνο” κόμμα (Εθνικά, Απεργίες, Μπουτάρης κτλ) που ακόμη κι ο Τσίπρας σας βγαίνει απο ΔΕΞΙΑ!

      Οταν μάλιστα ο Καρατζαφέρης είναι Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ 9.999.999 κοπρίτες, τεμπέληδες και κλέφτες που δέχεται ευσημα από τον Pangalos (φτου-φτου-σκόρδο) πρέπει να το κοιτάξετε λίγο το θέμα.

      Δεν πειράζει κανείς δεν χάνεται, δεν μπορεί όλοι να είναι πολιτικοί, εμάς πάντως δεν θα μας λείψει κανείς (εκτός από την όμορφη Μανωλίδου) από το ΛΑΟΣ, ένα όνειρο ήταν, που έγινε εφιάλτης.

      Κρίμα.

  9. Κάπου πήγα,κάποιον είδα ,κάτι μούπε να σας πω.Συνωμοσιολογία να φάνε κι κότες.Ε αυτό δεν το θέλω από εσάς κε Κ.Αφήστε σε μας τους ερασιτέχνες αυτό το βίτσιο.Από εσάς άλλου έιδους αρθρογραφία περιμένω!!
    Οσο για τον ρόλο του χρήματος στην ζωή μας ,ε αυτό πια δεν χρειάζεται καμμία ανάλυση και οποιαδήποτε αναφορά σάυτό κουράζει.

    ΥΓ.Δεν εχω καμμία σχέση με σοσιαλισμό,πολύ δε περισσότερο με το ΠΑΣΟΚ.Είμαι Νεοφιλελεύθερος.Αυτά για να μην παρεξηγηθούν τα ανωτέρω.

Απάντηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Δεκέμβριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Δεκέμβριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.