Λέγαμε τότε….
Tο περιοδικό ΓΕΥΣΗ-ΚΟΥΖΙΝΑ προσφέρει άμεση και μοντέρνα πρόσβαση σε θέματα μαγειρικής και γευσιγνωσίας που αναπτύσσονται
γύρω από το θεματικό άξονα «Για να μαγειρεύουμε καλύτερα». Δίνοντας έμφαση στο φαγητό και στους αμέτρητους τρόπους παρασκευής
του, απευθύνεται στο σύγχρονο άνθρωπο, που στο λιγοστό του χρόνο θέλει να ετοιμάζει και να γεύεται νόστιμα πιάτα, γρήγορα,
υγιεινά και οικονομικά. Tο περιοδικό, εκτός από προτεινόμενες συνταγές μαγειρικής και οδηγούς αγοράς, περιλαμβάνει θέματα ειδικού
ενδιαφέροντος, με έμφαση σε όσα συνδέονται με τα υγιεινά και διατροφικά χαρακτηριστικά της εθνικής διατροφικής αλυσίδας.
Μηνιαίo ΚΟΥΖΙΝΑΣ
Για να μαγειρεύουμε καλύτερα
ΓΕΥΣΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΓΕΥΣΗ Extras
Δείτε και άλλα, ξεχασμένα, περιοδικά μας
Και να θέλω δεν μπορώ να το αποφύγω. Όποιο κανάλι και να ανοίξω θα δω κάποιον/α να μαγειρεύει. Από το πρωί μέχρι τα άγρια μεσάνυχτα άτομα από 8 μέχρι 98 ετών μαγειρεύουν. Κεκάκια, πιτούλες, γλυκάκια. Κατσαρόλια, κουτάλες, μαχαίρια, φούρνοι. Βακέτες, κυριούλες, βεφούλες, μαρίτσες, μπούληδες, κούληδες, κοντούς, ψηλούς, αδελφούλες, ξαδελφούλες. Ένα απίθανο πλήθος ντενεκέδων που απεγνωσμένα πασχίζει να πείσει τους διαλυμένους απ’ τα προβλήματα πολίτες ότι, η ζωή είναι ωραία.
Σαν τα άλλα, τα χαρούμενα βλίτα του μεσημεριού που χαχανίζουν ασταμάτητα σχολιάζοντας τα κουτσομπολιά των σκατοφυλλάδων των σκατοεκδοτών της “χαρούμενης” Ελλάδας.
Η κατάσταση έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που αισθάνομαι τύψεις επειδή η εταιρία που δημιούργησα με τη γυναίκα μου τη Σοφία (η “Τεχνικές Εκδόσεις Α.Ε”), κυκλοφόρησε το 1988 το περιοδικό “ΓΕΥΣΗ”! Άλλος ήταν βέβαια ο δικός μας στόχος. Να βγάλουμε ένα περιοδικό το οποίο θα έδειχνε τον τρόπο να ζει κάποιος καλύτερα, όχι προκλητικότερα. Προσπαθήσαμε για λίγα χρόνια αλλά, όπως πολλές απ’ τις εκδόσεις μας έτσι και το “ΓΕΥΣΗ” βγήκε πολύ νωρίς, σε μία εποχή που ο περιούσιος λαός χλαπάκιαζε στις χασαποταβέρνες και μασούσε στα “σιθκ” εστιατόρια της “ισχυρής Ελλάδας”.
Η “ΓΕΥΣΗ” (όπως όλα μας τα περιοδικά) αντιγράφτηκε, “πουλήθηκε” απ’ τους/τις συνεργάτες/τριες, και η “αριστοκρατική” ιδέα κατάντησε ρετάλι, ξέσκισμα, μηχανή κοπής μαύρου χρήματος, πατσουλί των βοθροκάναλων…
Το ίδιο έγινε ή πρόκειται να γίνει και με τα άλλα περιοδικά της εταιρίες που, εδώ και 5 χρόνια, δεν ανήκει πλέον σε ‘μας. Δεν αισθάνομαι τίποτα άλλο παρά θλίψη για την κατάντια της προσπάθειας μιας ζωής
Με την ευκαιρία δείτε και άλλα 12 βιβλία της “ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε” που, όπως το περιοδικό “ΓΕΥΣΗ-Κουζίνα” έχουν “εξαφανιστεί” απ’ την πραγματικότητα |
Αλμυρά και γλυκά κέικ Αλμυρά κέικ για σνακ και πρώτο πιάτο, αλλά και γλυκά κέικ που συνοδεύουν το τσάι, τον καφέ ή το απεριτίφ προτείνει η Ντίνα Νικολάου με το νέο της βιβλίο ΑΛΜΥΡΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑ ΚΕΙΚ . Απλή καθημερινή γεύση,… |
Αλμυρές και γλυκές τάρτες Περιέχει πολλές συμβουλές και μυστικά για τις πιο νόστιμες τάρτες, τεχνικές για απόλυτα πετυχημένες ζύμες samble, σφολιάτας και birsee, ενώ συγχρόνως μας προτείνει τις πιο πρωτότυπες τάρτες για πρώτο … |
Αεροσκάφη Β’ Παγκοσμίου Πολέμου Συνοδεύεται από δεκάδες ασπρόμαυρες φωτογραφίες και σχέδια τριών όψεων…. |
Οδηγώντας το βιβλίο του πραγματικού οδηγού Αναδρομή στην εξέλιξη και κατασκευή του αυτοκινήτου, τεχνικά χαρακτηριστικά κινητήρων, ηλεκτρονικά συστήματα, παθητική ασφάλεια, αεροδυναμική αυτοκινήτων, τροχοί, φρένα, αναρτήσεις, διαφορικό, μετατρο… |
Σύγχρονα άρματα μάχης Σκοπός της έκδοσης είναι να καλύψει ένα κενό στην ελληνική βιβλιογραφία στον τομέα των αρμάτων μάχης παρουσιάζοντας την τεχνολογία και τα επιμέρους συστήματά τους. Επιπλέον γίνεται μια σύντομη παρουσί… |
36 Μαχητικά αεροσκάφη Αεροσκάφη που περιέχει το βιβλίο: McDonnel Douglas, Lockheed, Fiarchild, Saab, Panavia, Boeing, General Dynamics, κ.ά…. |
Η ιστορία των αγώνων αυτοκινήτου στην Ελλάδα Α’ 1896-1973 Έργο ανεκτίμητης αξίας για όλους τους Έλληνες που ασχολούνται με το Σπορ, το οποίο θα αποτελέσει σίγουρα και την εγκυκλοπαίδεια για κάθε μελετητή του μέλλοντος…. |
Δημιουργώντας με φρούτα Επιθυμία μου είναι με το παρόν βιβλίο να μοιραστώ μαζί σας τις ανακαλύψεις και τους γευστικούς πολυεθνικούς φρουτοσυνδυασμούς. Θέλησα να αποτραβήξω τα φρούτα από το γλυκό εγκλωβισμό τους στο… θρόνο … |
Πτήση και Διάστημα Oι συνεντεύξεις με προσωπικότητες των πεδίων που καλύπτει το περιοδικό. … |
Τα χάρτινα όνειρα των παιδικών μας χρόνων εποχής, περασμένης…. |
Αενάως επίκαιρα 4) Το αενάως επίκαιρο της δημοσιογραφικής γραφής και η απαρασάλευτη ακινησία της ελληνικής πραγματικότητας…. |
Το γεφύρι και ο Ηπειρώτης Λαϊκό πολύπτυχο. Είναι η καταγραφή και μελέτη εκφράσεων λαϊκής τέχνης και συμπεριφοράς. Η προσέγγιση γίνεται με τη βοήθεια γνωστής και άγνωστης μέχρι σήμερα βιβλιογραφίας με σχέδια, ζωγραφιές, χάρτες …και βέβαια άλλα ων ουκ έστι αριθμός ή σύγκριση! |
4 Comments
….Και να σκεφθείτε ότι, δεν περιλαμβάνονται τα: “Κάστρο Ηλιόκαστρο” του Ράλλη Κοψίδη, “Το Γεφύρι και ο Ηπειρώτης” του Σπύρου Μαντά, “Οδηγώντας” του γράφοντος και άλλα που πρέπει να ανασύρω απ’ τον “σκληρό”!
Μπραβο ρε (συγγνωμη για το ρε, ειναι για να δωσω εμφαση) MasterYodaKavMcLeod e.t.c.!
Θα πρεπει να κανεις συχνοτερα αυτες τις αναδρομες, προς…γνωση και συμμορφωση…
Να σου υπενθυμισω “Συγχρονα στρατιωτικα αεροσκαφη” και “PORSCHE Ο ΑΝΘΡΩΠΟς ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ”, το οποιο οταν το αγορασα εκει καπου στα τελη ΄80, ειχα…απογοητευθει, γιατι ειχε ελαχιστες εικονες και αυτες…ασπρομαυρες………
Ολα τα παραπανω ειναι απλως επιδοκιμασια, δεν χρειαζεται να τα δημοσιοποιησεις.
ευτυχως ομως που η ζωή είναι ωραία, αρκει να κλεισεις την διαπλεκομενη τηλεοραση
Έχω το “Οδηγώντας το βιβλίο του πραγματικού οδηγού” από τα 16 μου και ακόμα το διαβάζω. Ένα από τα καλύτερα βιβλία που έχω. Όπου και να πάω θα το έχω μαζί μου.