“Ο σκοπός τρόμαξε και ο αστυνομικός των ΜΑΤ …αυτοτραυματίστηκε”, διαβάζω στη πρώτη σελίδα της σημερινής “Ελευθεροτυπίας” και είναι σαν να παρακολουθώ κωμωδία του νεορεαλιστικού ιταλικού κινηματογράφου, Γκρούτσο Μαρξ, Χοντρό-Λιγνό, Άντι Κλάϊντ, Keystone Cops ή όλους μαζί! Ο Παλαιοκώστας δραπέτευσε. Πάλι. Από τον Κορυδαλλό. Με ελικόπτερο όπως πριν δύο χρόνια. Copy paste. O σεναριογράφος του Χολιγουντ που θα έγραφε αυτό το ξεκαρδιστικό, ανατρεπτικό σενάριο θα κέρδισε εκατομμύρια δολάρια. Άντερο δεν μου έμεινε απ’ τα γέλια καθώς παρακολουθούσα τις ανταποκρίσεις των καναλιών που, εκτός απ’ το γέλιο που προκαλούσε το ίδιο το γεγονός, εκτόξευαν και μοναδικά γλωσσικά, συντακτικά και τεχνικά “μαργαριτάρια”.
Βλέποντας τον θίασο να δίνει ακόμα μία παράσταση παντομίμας ξάπλωσα αναπαυτικά και χάαρηκα που έχω τη τύχη να ζω σ’ αυτή τη χώρα.

Μοιραστείτε το Άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

One comment

  1. Anonymous

    Εθνικά Υπερήφανος VIΕπειδή η απόδραση Παλαιοκώστα είναι η κορυφή του παγόβουνου παραθέτω τις παρακάτω σκέψεις, οι οποίες θα μας οδηγήσουν τελικά και εμάς στην απόδραση αλλά από μια διαφορετική φυλακή… Οι γνήσιοι Έλληνες σέβονται τον εαυτό τους αλλά κυρίως και το αυτοκίνητο τους. Έχοντας ξοδέψει μια μικρή περιουσία για την απόκτηση του επιθυμούν να το κινήσουν σε καλοφτιαγμένους δρόμους ,’’ταψί ‘’ όπως λένε κάποιοι ,χωρίς λακκούβες, κακοτεχνίες και πληρώνουν και χρήματα γι ΄ αυτό κάθε χρόνο (τέλη κυκλοφορίας)..Μάλλον περιμένουν πολλά ή ονειρεύονται. Ναι κύριοι ,ζούμε στην Ελλάδα και για να γίνω πιο συγκεκριμένος στην Νότια Ελλάδα..Ζούμε στη γενέτειρα της ‘’λακκούβας’’..Λακκούβες παντού, ακόμα και σε παρκινγκ..και το πιο τρομερό..λακκούβες και σε νέα έργα. Και το πιο αστείο είναι το μπάλωμα της λακκούβας..Εκεί η εφευρετικότητα του Έλληνα εργολάβου δεν έχει όρια ..Γεμίζει τη λακκούβα με παραπάνω άσφαλτο δημιουργώντας ένα εξόγκωμα ,οδηγούμενος από ειδικές επιστημονικές και στατιστικές μελέτες, διότι με τη πάροδο λίγων ημερών η άσφαλτος θα ΄΄ κάτσει ΄΄ και έτσι το πρόβλημα θα λυθεί. Όμως το πρόβλημα των ανυποψίαστων οδηγών τώρα αρχίζει αφού οι επισκέψεις στα βουλκανιζατέρ αυξάνονται δραματικά. Τι να κάνουμε ,πρέπει να ζήσουν και αυτοί. Και με τη πάροδο λίγων μηνών η άσφαλτος θα ΄΄ κάτσει ΄΄ τόσο αρκετά ώστε να έχουμε πάλι λακκούβα, πάλι εργολαβία, πάλι επίσκεψη σε βουλκανιζατέρ και ούτω καθεξής..Η επίσκεψη σε ψυχολόγο επιβάλλεται μετά τον 4ο κύκλο. Τι να κάνουμε , πρέπει να ζήσουν και αυτοί..Μήπως η λακκούβα βοηθά στον κύκλο της οικονομίας? Μήπως είναι όλα στημένα για να συντηρείται το σύστημα? Μήπως είμαι υπερβολικός? Μήπως… θα ήταν καλύτερα να μεταφερθεί το ράλι Dakar στην Κρήτη? Αυτά με τις λακκούβες. Με την κακής ποιότητας άσφαλτο τι να πρωτοπώ? Για νέους δρόμους χωρίς διαχωριστικά τι να πω? Για δρόμους – ποτάμια όταν βρέχει τι να πω που πρέπει να είσαι ολυμπιονίκης στο κανόε καγιάκ για να οδηγήσεις. Για τα καημένα τετράποδα που συναντάς κάθε 100 μέτρα διαμελισμένα τι να πω? Για τη κακή και προπολεμική σήμανση τι να πω? Για τους τόνους σκουπιδιών στους δρόμους τι να πω, με τους φωτεινούς σηματοδότες να καταλήγουν στο ογκολογικό για διάγνωση καρκίνου με τόσα αποτσίγαρα που έχουν καπνίσει.. Για τις διαγραμμίσεις τι να πω , που είναι σαν να λύνεις σταυρόλεξο.. Και το πιο σημαντικό, για τα εκατοντάδες θανατηφόρα τροχαία κάθε χρόνο δε βγάζω άχνα….Δεν έχω να πω ΤΙΠΟΤΑ…Ένα μου μένει… ΝΑ ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΩ!Μάνος Δημητρίου

Απάντηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Οκτώβριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Οκτώβριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.