Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011

 Εξαιρετικό! Από την e-cynical

Ευτυχώς που υπάρχει η τρόικα! Τόνισε με στόμφο, και με τα σάλια να τρέχουν, το ευτραφές δουλικό, ελπίζοντας να βρει καταφύγιο στα τροφαντά της σκέλη, όταν έρθει η ευλογημένη εκείνη ώρα. Που δεν θ’ αργήσει νάρθει, που δεν θ’ αργήσουν ν’ ανάψουν οι φωτιές στ’ ανεραστα σκέλια.

Αν έχεις τέτοιους φίλους τι τους θέλεις τους εχθρούς, που λέει κι ο λαός. Ποιοι είναι όμως οι εχθροί και ποιοι οι φίλοι; Γενεές και γενεές μεγάλωσαν ακούγοντας πως η Δύση είναι καλή, και η Ανατολή κακή. Παρά ταύτα ο Έλληνας, μπορεί να κοίταζε προς το μέλι της Δύσης, όμως τη γλύκα την έπαιρνε πάντα απ’ την Ανατολή. Με τα τραγούδια της και τις μουσικές της, με τους χορούς της, τα λουκούμια της, τους καφέδες της, τα σιρόπια της, τα ραχάτια, την ανθρωπιά της. Μια Ανατολή μπόλικη, και ανοιχτοχέρα, απέναντι στη δυσκοίλια και σφιχτοκώλα Δύση.

Πουλήσαμε την Ανατολή και μαζί μ’ αυτή και την ψυχή μας. Φάνταξε απ’ τα μπιχλιμπίδια και δες την τώρα πώς κατάντησε. Θηρίο, κι αιμοβόρο αγρίμι, παγιδευμένο στις φενάκες του και την οίηση του μυαλού του. Ανθρωποφάγος και στα συντρίμια.

Κι όμως δεν είναι αργά ακόμα. Η Έλλαδα έχει μια ωραία και “πλούσια” γειτονιά, που από κακές συμβουλές της γύρισε την πλάτη και την έκανε εχθρό. Αρνούμενη τη φύση της, δεκαετίες τώρα πάσχιζε να χωθεί στα κολλάρα και τα στενά ρούχα της Δύσης.

Ισως κερδίζαμε περισσότερα αν της στρέφαμε το πρόσωπο και της δίναμε το χέρι. Δυο φίλες ένθεν και ένθεν της ωραιότερης θάλασσας του κόσμου θα μπορούσαν να συναντιώνται το σούρουπο μεσοπέλαγα, να κουτσομπολεύουν, να κουτσοπίνουν και να σιγοτραγουδάνε τους ίδιους καημούς.

Κι αν ενώνανε μάλιστα τα βαπόρια και τ’ αεροπλάνα τους, κάποιοι θα έχαναν για πάντα τον ύπνο τους. Και τα σκέλια τους θα έπαιρναν στ’ αλήθεια φωτιά…

Υ.Γ. Ένα σχόλιο για την πρόσφατη επίδειξη δύναμης της Τουρκίας. Ας Υποθέσουμε ότι η Βίβιαν και η Πάολα είναι δυο κολλητές φίλες, και ότι η Πάολα έχει ένα γκόμενο τον Μήτσο. Η Πάολα κάποια στιγμή τα χαλάει με τον Μήτσο μετά από άγριο μαλλιοτράβηγμα και σκυλοκαυγά. Η Βίβιαν, δεν χάνει καιρό και την άλλη μέρα πάει και τα φτιάχνει με τον Μήτσο και ορίζουν μάλιστα και αρραβώνα. Εσείς αν ήσασταν η Πάολα, πείτε μου πώς θα αντιδρούσατε;

Μοιραστείτε το Άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

8 Comments

  1. Μέρμιγκας

    Βίβιαν, εάν κατά βάθος επιθυμείτε να ξενοκουτσομαμηθείτε αλά τούρκα, δεν πάτε καλά. Πρέπει να διακόψετε αμέσως αυτό το αταίριαστο fling και να επιστρέψετε να προσφέρετε τον έρωτά σας στο Μήτσο.

  2. george..

    ποιοι ειναι οι φιλοι μας εξ ανατολον και ποιους πουλησαμε? τους τουρκους, τους αιγυπτιους, τους συριους, ? δικιο βεβαια οτι στην ανατολη θα επρεπε να ειναι ο γεωπολιτικος μας προσανατολησμος να ξεκιναει απο την νοτια ιταλια την ελλαδα … αλλα να εχεις να τους μεταφερεις και μια κουλτουρα εναν πολιτισμο… σαν τη να παμε, σαν λαμογια, σαν κλεφτες, σαν ψευτες ? να μας κανουν τι? τι να τους διδαξουμε? πως να χρεοκοπησουν…? ενω η τουρκια τωρα τη πουλαει στους αραβες? δηθεν αναπτυξη καλοπεραση κ.λ.π. και τα προβαλει μεσα απο τα γελια σηριαλ στην τν που ολο το χειμωνα ολοι οι ελληνες, απο τις 9 μετα της ειδησεις της μαυρης ελληνικης πραγματικοτητας, θα βλεπουν την ψευτο χλιδη των νεο τουρκων……

    οσο για τον Μπενυ και το ευχαριστώ τα Αμερικανα και τους τροικανους… Οι ανίκανοι που θέλουν και έλεγχο για να κάνουν τα αυτονόητα? δηλαδή μας λέει ότι αν εδώ και 30 χρόνια μας έλεγχε μια Τρόικα δεν θα είχαμε τώρα κανένα πρόβλημα.?.. ε τότε να φύγετε γελοιοι πολιτευτες … πότε δεν είναι αργά..

  3. babis

    Θα όριζα και εγώ αρραβώνα με τον γείτονα που έχω πολύ καλές σχέσεις εδώ και χρόνια, ο οποίος γείτονας έχει αυθαίρετο οικόπεδο και σκέφτεται να το νομιμοποιήσει με την καινούρια ρύθμιση, να κάνουμε και την ρημάδα την συννένωση οικοπέδων.

    Αν και η Βίβιαν πιστεύω πως κουνάει και αλλού την ουρά της, λέτε να πάει για γλέντι τρικούβερτο;;;;

  4. Κυριάκος

    Κανείς δε λέει ότι η Δύση είναι τέλεια. Κουβαλάει πολλές αμαρτίες πάνω της αλλά όχι και ότι η Ανατολή είναι και η αγία που περιγράφει ο/η συγγραφέας του άρθρου.
    Το άρθρο είναι υπεραπλουστευμένο και σε κάποια σημεία ξεχνάει κάποια σημαντικά πράγματα!
    Παραθέτω μερικά αποσμάσματα
    1. “Με τα τραγούδια της και τις μουσικές της…..την ανθρωπιά της”
    Και συμπληρώνω με τη σαρία τη μπούρκα και τους αφ

  5. Κυριάκος

    (συνέχεια σχόλιου) και τους Ταλιμπάν!
    2.”Δυο φίλες ένθεν και ένθεν…….να κουτσοπίνουν…..αν ενώνανε μάλιστα μάλιστα τα βαπόρια και τα αεροπλάνα τους……φωτιά”
    Αυτά να τα πείτε στο Σωλομού που τον πυροβόλησαν στη Κύπρο πάνω στον ιστό της σημαίας και στο Σιαλμά και στον Ηλιάκη που έπεσαν στο Αιγαίο πολεμόντας με τα αεροπλάνα τους γιατί μπήκε ο γείτονας με οπλισμένα αεροπλάνα για να ………τα κουτσοπιούν!!!!!!! ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ.
    Ούτε η Δύση ούτε η Ανατολ’ή είναι άγιοι ή δαίμονες. Το καλό και το κακό υπάρχουν παντού.

  6. βασιλης

    αν παολα δεν εχει πουλησει στο παρεθον φιλιες με παρομοιο τροπο και αν η επιρροη της παολας εκτεινεται στα πλαισια γειτονιας-κομμωτηριου,τοτε η παολα και πρεπει και μπορει να τα παρει στο κρανιο.αν ομως η παολα εχει γραψει στο παρελθον φιλιες στ α…α της και αν εχει-η αν θεωρει οτι εχει-βλεψεις αυτοκρατορικες,τοτε η αντιδραση κατα πρωτον θα εχει τη ρετσινια του οτι <> και κατα δευτερον θα πρεπει να υποκυψει στη νομοτελεια οτι οι αυτοκρατοριες δε γουσταρουν νεες αυτοκρατοριες στα ποδια τους….ολα αυτα με την επιφυλαξη οτι μπορει να εχω κανει λαθος στην αντισχοιχια των ονοματων με τα κρατη!!

  7. coyoteracing

    Κοινή αγορά

    Στίχοι: Άκης Πάνου
    Μουσική: Άκης Πάνου
    Πρώτη εκτέλεση: Μιχάλης Μενιδιάτης

    Όταν θα μπούμε στην Κοινή την Αγορά
    όταν θα γίνουμ’ Ευρωπαίοι επισήμως,
    δε θα κοιτάζουμε τους άλλους πονηρά
    κι οι συνεταίροι θα μας φέρονται εντίμως.

    Εμείς θα στέλνουμε αγγούρια Κρητικά
    και θα εισάγουμε τα πάντα απ’ τη Δύση,
    θα ‘ρθούνε ήθη κάπως πιο ελαστικά
    και δε θα φτάνει στο κακούργημα η χρήση.

    Τώρα θα πεις πώς ονομάζεται Κοινή…
    κι αυτή η λέξη εξηγείται πολυτρόπως,
    μα αφού “δε γίνεται να ζήσουμε ορφανοί”
    με την “κοινή” θα βολευτούμε όπως-όπως.

    YΓ.Εμεις αν ειμασταν Παολα θα ειχαμε και μια υποληψη.Αλλα μαλλον, παμε να γινουμε οι πιο φθηνες… “κοινες” της Ευρωπης.Ο Μητσος ειναι πολυτελεια τωρα πια.Οποτε;

  8. δημητρης

    αυτες τις ΛΑΛΑΚΙΕΣ ο “αρθρογραφος” να τις πει στους συγγενεις-απογονους, απο την ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ των Ποντιων, απο τις καταστροφες-διωξεις στην Κων / πολη, απο την εισβολη στην Κυπρο, επισης στους συγγενεις στρατευμενων που εχουν χασει την ζωη τους, απο “επιθεσεις φιλιας” σε “θερμα επεισοδια”…….
    Καλυτερα να συνεχισει να παρακολουθει τουρκικα σηριαλ, εκει μπορει να ονειρευεται οσο επιθυμει εναγκαλισμους ειδυλλιακα ηλιοβασιλεματα και μισοφεγγαρα……………….

Απάντηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Σεπτέμβριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Σεπτέμβριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.