Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο “1ο ΘΕΜΑ” στις 06.05.12 (ημέρα εκλογών!)

Που θα ήταν σήμερα η Ελλάδα αν κάποιος είχε δώσει (λίγη) σημασία σ’ αυτά που έγραφε ο αποσυνάγωγος που υπογράφει αυτή τη στήλη; Αν, για παράδειγμα, είχε διαχειριστεί με σεβασμό και αξιοπρέπεια τα 42 δισεκατομμύρια(!) ευρώ που, δαπάνησε για την άμυνα από το 1996 ως το 2011; Αν, για παράδειγμα, δεν φτιάξει πυροβόλα «Άρτεμις», δεν είχε δημιουργήσει «ενιαίο αμυντικό δόγμα» και δεν είχε ψωνίσει S300 –για να τους βάλει, ένας θεός ξέρει που; Αν δεν είχε δώσει τρία δισεκατομμύρια ευρώ για έξη υποβρύχια (4+2) από τα οποία παρέλαβε το ένα; Αν δεν έχει προμηθευτεί F16 χωρίς συστήματα αυτοπροστασίας, άρματα χωρίς πυρομαχικά, μεταγωγικά αεροπλάνα χωρίς σοβαρή μελέτη; Πως θα ήταν η Ελλάδα σήμερα χωρίς το πλιάτσικο στα ΕΝΑΕ, τα εκατομμύρια που χάνει η ΕΑΒ, η ΕΛΒΟ, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, η ιστορική ΠΥΡΚΑΛ και δεκάδες άλλες χαμένες περιπτώσεις; Και καλά να ήταν μόνο οι σπατάλες στην άμυνα. Όπου και να κοιτάξει κανείς πλιάτσικο βλέπει για το οποίο, όπως επανειλημμένα και με έμφαση έχουμε τονίσει, ουδεμία ευθύνη φέρουν όσοι κυβέρνησαν τη χώρα απ’ το ’75 και δώθε. Εκτός απ’ τους Πρωθυπουργούς, ο υπογράφων απαλλάσσει όλους τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και τα μέλη του ΚΥΣΕΑ με ιδιαίτερη μνεία (απαλλαγής) στην Τίνα Μπιρμπίλη και στον Γιωργάκη για να μην αναφέρω το Gollum και πείτε πάλι ότι λέω υπερβολές. Κανένας τους δεν είχε καταλάβει και δεν γνώριζε τι ψωνίζει διότι εκτός όλων των άλλων όλοι, και όταν λέω όλοι εννοώ όλοι εκτός απ’ εκείνους που έχουν δουλειά, έλλειπαν απ’ το σπίτι για δουλειές. Πάρτε για παράδειγμα τον Άκη που, να σας πω τη μαύρη μου αλήθεια, έχω αρχίσει να τον λυπάμαι. Γιατί; Διότι ο νους μου δεν μπορεί ακόμα να συλλάβει πως ένας σοσιαλιστής σαν αυτόν έφτασε να παντρευτεί στο “Four Seasons” ενώ υπάρχει ο Άγιος Διονύσιος στη Σκουφά. Διότι αναγνώστη αναρωτήσου: μόνο ο Αγέρωχος Άκης φταίει; Όλος αυτός ο κόσμος που, 36 χρόνια τώρα «πάει μέγαρο», καπνίζει κοχίμπα, οδηγεί καγιέ, μερσεντέ και ρέϊντζ ρόβερ δεν έχει να κάνει τίποτα με τις αμυντικές δαπάνες; Μη τρελαθούμε. Εγώ ξέρω  ένα κύριο που «αντιπροσωπεύει» μαχητικά αεροπλάνα ο οποίος έχει «χ@στεί τόσο πολύ στο χρήμα ώστε έχει 85άρι σκάφος, χρηματοδοτεί περιοδικά, έχει “βίλα” στα Τσουλάκια και ξαπλώστρα στο Parasite Beach. Ξέρω κι’ έναν άλλον που πουλάει πυραύλους, τρένα, ελικόπτερα που ξέρει τον Υπουργό, που ξέρει τον Πρωθυπουργό, που ξέρει τον Μπους, τον Ομπάμα, την Μέρκελ και τον Σαρκοζί (για τον Κάμερον δεν είμαι βέβαιος), ο οποίος αποφάσισε να κάνει μία κυβέρνηση «Ειδικών Αναγκών» η οποία αφού υπόγραψε όλα τα Μνημόνια, λέει να κάνει (σήμερα!) εκλογές μπας και εκλεγεί με άλλο όνομα πράγμα που, ως αποσυνάγωγος, βλέπω απίθανο αλλά, δεν είμαι και μέσα στο μυαλό του Τζόν Μάλκοβιτς, του Μπαράκ Ομπάμα και της Άνγκελα για να μη πω του Ολάν και, μέσα μου ξυπνήσει ο Μακιαβέλι.

Και καλά να ήταν μόνο οι σπατάλες στις αμυντικές δαπάνες που, η Ελληνίτσα κατέχει την 5η θέση στον πλανήτη ανάμεσα στους μεγαλύτερους εισαγωγείς οπλικών συστημάτων, σύμφωνα με την έκθεση του Διεθνούς Ινστιτούτου Ερευνών για την Ειρήνη που εδρεύει στη Στοκχόλμη. Υπάρχουν και άλλες, λιγότερο «λαμπερές» αλλά εξ ίσου καταστροφικές. Τις προάλλες διάβασα πως κάπου 100.000 άτομα έπαιρναν (ή παίρνουν ακόμα δεν τους ρώτησα), σύνταξη ως τυφλοί, κουφοί, καρκινοπαθείς, ανάπηροι ακόμα και πεθαμένοι. Δεν γνωρίζω το ύψος των διαφυγόντων εσόδων του Κράτους και δεν μπορώ να ρωτήσει και κανέναν απ’ τους Πρωθυπουργούς, τους υπουργούς, γενικούς γραμματείς και αρχηγούς πρώην μεγάλων και νυν μικρών κομμάτων γιατί, όπως προείπα, τις κρίσιμες για τη χώρα 10ετίες απουσίαζαν για δουλειές ή «έχτιζαν» το προφίλ τους. Να όμως που, θαύμα παιδί μου θαύμα, την  περασμένη εβδομάδα οι περισσότεροι επέστρεψαν στο σπίτι και υποσχέθηκαν  «ανάπτυξη». Με τον όρο εννοούν καινούριους δρόμους, στους οποίους δεν θα κυκλοφορούν αυτοκίνητα και δίκυκλα λόγω της κρίσης αλλά, θα τους φτιάξουμε έτσι κι’ αλλιώς αφ’ ενός για να μη καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια κι’ αφ’ ετέρου διότι οι κύριοι που σας είπα πιο πάνω έχουν έξοδα και από κάπου πρέπει να τα βγάλουν. Επίσης λέμε να πάρουμε νέα δάνεια για να τους χρηματοδοτήσουμε να κάνουν εξορύξεις για να βγάλουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο που, ο λαός (που πλήρωσε τα δάνεια), θα ψωνίζει από τα ιδιωτικά τους διυλιστήρια σύμφωνα, όπως λέει ένας αναγνώστης, με το Νιγηριανό μοντέλο για το οποίο δεν είμαι πρόχειρος αλλά, θα ερευνήσω. Με λίγα λόγια αν, τα τελευταία 36 χρόνια υπήρχε έστω και ίχνος χρηστής διαχείρησης του Δημόσιου Χρήματος η Ελλάδα δεν θα έκανε σήμερα πίπες στους τοκογλύφους ή κάνω λάθος;._Κ.Κ

 

Μοιραστείτε το Άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

3 Comments

  1. Γιάννης Ζαχαριάδης.

    Σωστός Κ.Κ. Πολύ σωστός!! Πρέπει να αισθάνεσαι δικαιωμένος.Εβαλες κι εσύ ένα λιθαράκι, (τι λιθαράκι,κοτρώνα) για την αφύπνιση μας, Αργήσαμε λίγο, ήταν ανάγκη να φτάσουμε στον πάτο?? αλλά ποτέ δεν είναι αργά.

  2. Ανώνυμος

    Αγαπητέ κ. καββαθά,

    Γράφετε ότι – “Τις προάλλες διάβασα πως κάπου 100.000 άτομα έπαιρναν (ή παίρνουν ακόμα δεν τους ρώτησα), σύνταξη ως τυφλοί, κουφοί, καρκινοπαθείς, ανάπηροι ακόμα και πεθαμένοι.σύνταξη ως τυφλοί, κουφοί, καρκινοπαθείς,
    ανάπηροι ακόμα και πεθαμένοι”.

    Φοβούμαι ότι παραλείψατε, όχι εκουσίως βέβαια, και τους παιδεραστές, τους ομοφυλόφυλους, τους ηδονοβλεψίες, κ.τ.λ. τους οποίους ο συμπαθής σε Σας και σε Εμάς κ. Κουτρουμάνης πρόσφατα απεφάσισε να συνταξιοδοτήσει επειδή είναι άπαντες βαρέως ασθενείς.

    Φιλικά

    Ευμένης Καρδιανός

Απάντηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Οκτώβριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Οκτώβριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.