“…Θα πρέπει πάντως να επισημανθεί ότι πέρα των όποιων σκοπιμοτήτων των Ευρωπαίων και κερδοσκοπικών παιχνιδιών των τραπεζών, η παρομοίωση της ελληνικής οικονομίας με τον «Τιτανικό», μόλις προ ημερών, από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, καθώς και άλλες δραματικές και δραματοποιημένες δηλώσεις, είτε από τον ίδιο είτε από τον πρωθυπουργό, έχουν κάνει ζημιά. Οι κερδοσκόποι δεν χρειάζονται δηλώσεις κανενός Τρισέ και κανενός Γιούνγκερ, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχουν επανειλημμένως κάνει αναφορές σε οικονομία που βρίσκεται στην εντατική και σε απώλεια εθνικής κυριαρχίας…”
Από το ιστολόγιο “Σοφοκλέους 10-Οικονομία”. Απόσπασμα απο άρθρο που αναλύει τις πιθανότητες της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζωνη…

Μοιραστείτε το Άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

10 Comments

  1. Spiros

    Δυστυχώς το πρόβλημά μας δέν είναι ο Τρισέ, δέν είναι κανένας Ευρωπαίος, δέν είναι οι “κερδοσκόποι”.
    Τό πρόβλημά μας είναι εσωτερικό.
    Ανακόλουθες κυβερνήσεις και πολιτικές αναξιόπιστων πολιτικών που εμείς εκλέγουμε (καθ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσή μας) υπαγορεύοντας τους κάθε φορά τι επιθυμούμε ως πελάτες.
    Οποιος θέλει να δεί το πρόβλημα ας δεί τα μούτρα του στόν καθρέφτη. Αν είναι ειλικρινής κι έχει τσίπα θα αντικρίσει κάποιον να του κλείνει το μάτι.
    Αν θέλει πράγματι να σωθεί ας τόν φτύσει.
    Τα υπόλοιπα δεν είναι παρά τροφή που μηρυκάζουν απο στόμα σε στόμα προς τέρψιν του κοινού τους οι (πάλι απο μάς εκλεγμένοι) μπουρδολόγοι που περιφέρονται στα τηλεοπτικά πάνελ.
    Βαρέθηκα!

    1. Δημητρης M.

      Κατα τη ταπεινη μου γνωμη ετσι ειναι οπως τα λετε. Τα ιδια εγραφα κι εγω πριν λιγες μερες σ’αυτο εδω το blog.
      Δυστυχως, οι περισσοτεροι απο μας πιστευουν οτι ΜΟΝΟ οι αλλοι φταινε και μεις, οι πολιτες, δεν φταιμε σε τιποτα. Ομως, αν ειναι ετσι, κι εγω δεν φταιω σε τιποτα, γιατι να αλλαξω? Ας αλλαξουν οι αλλοι, αυτοι που φταινε.
      Εγω λοιπον θα συνεχισω να ψηφιζω Γιωργακη και Κωστακη, θα απαιτω να με διοριζουν στο δημοσιο και να μου δινουν συνταξη στα 50, θα πινω φραπογαλα, θα βλεπω καθε βραδυ τις “ειδησεις” των 8, θα αγοραζω τις φυλλαδες καθε Κυριακη, θα αγοραζω LCD τηλεορασεις (σε 12 ατοκες δοσεις με τις 10 καρτες που εχω στο πορτοφολι μου) και συνδρομη στο Nova για να βλεπω τον Ολυμπιακο, θα απαιτω να μπαινω στο Πανεπιστημιο με βαθμο απολυτηριου 8 (με αριστα το 20), θα χτιζω με τουβλα το γραφειο του καθηγητη μου στο Πανεπιστημιο γιατι ειναι αντιδραστικο στοιχειο, θα διακοπτω την συνεδριαση του ΔΣ της ΔΕΗ και θα υπαγορευω εγω στον Δ/ντα Συμβουλο τι να κανει γιατι η ΔΕΗ ανηκει στο λαο, θα κλεινω τους δρομους γιατι με πνιγει το δικιο μου (και ολοι οι αλλοι να πανε να γ…..), θα στηνομαι στη τηλεοραση (αφου πρωτα παραγγειλω πιτσα και μπυρες) για να δω τον τελικο της Eurovision, θα κλεβω την εφορια γιατι ειμαι μαγκας και … μολις ειδα στους 4Τ οτι κυκλοφορησε το νεο SUV της Banzari Motors, θα το παραγγειλω αυριο και θα το πληρωσω σε 720 δοσεις.

    1. Καλό είναι οι αναγνώστες του ιστολόγιου να δουν όλα τα (12) βίντεο στο youTube για την οικονομική κατάρρευση της Αργεντινής. Οι δρόμοι με την ελληνίτσα είναι παράλληλοι

  2. Όχι και “δεν έχει υποψιαστεί”. Αν υποψιαστώ ότι δεν έχι υποψιαστεί θα γίνω μέλος του ΠαΣοΚ!
    Για μία ακόμα φορά θα επαναλάβω ότι, πάνε πάνω από 20 χρόνια που γράφω τι πρόκειται να συμβεί στην Ελληνίτσα χωρίς κανείς να μου δίνει σημνασία.
    Δεν πειράζει… ίσως κάποτε, εκτός απ’ την Κα Μπιρμπίλη ανακαλύψουν κι’ …εμένα!

    1. Ιωσήφ Τ

      by the way η κυρία μπιρμπίλω ίσως σεβαστεί τον χώρο του πρώην αεροδρομίου περισσότερο από τον (οξω απο δω) σουφλιά, σύμφωνα με ό,τι διαβάζω σημερα

      1. Αυτό είναι σωστό. Αν η Κα Μπιρμπίλη καταλάβει ότι, ο μόνος τρόπος να παραμείνει πράσινο το Ελληνικό είναι να παραμείνει το αεροδρόμιο όλοι έχουμε ελπίδες
        Το πιιανότερο όμως είναι να ΜΗΝ καταλάβει

    2. Δημητρης M.

      ΚΚ
      Γιατι υποτιμας τοσο πολυ τους αναγνωστες σου? Το λες και το ξαναλες οτι γραφεις 20 χρονια και δεν σου δινει κανεις σημασια. Δεν σου δινει κανεις σημασια απο το “ΣΥΣΤΗΜΑ” (το περιεργο θα ηταν να σου εδινε), σου δινουν ομως σημασια, με το παραπανω, χιλιαδες αναγνωστες σου. Ποιος μετραει πιο πολυ για ενα δημοσιογραφο?

Απάντηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Οκτώβριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Οκτώβριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.