Καίγεται πάλι η χώρα απ’ τη μία άκρη στην άλλη και, τα ΜΜΕ περιγράφουν τις πυρκαγιές σαν τυχαία γεγονότα, μπορεί και σταλμένα απ’ τον θεό. Την αλήθεια όλοι τη ξέρουμε και βλέπουμε καθώς οδηγούμε. Ανθρωπόμορφα κτήνη και κατώτερες μορφές ζωής αρσενικού και θηλυκού γένους πετάνε τα αναμένα τους τσιγάρα αντί, οι αλήτες, στα τεφροδοχεία των “γιωταχί” τους.
Σε όλες τις περιοχές των Μεσογείων, που κινούμε πιο συχνά, βλέπω καμένα δίπλα στο δρόμο
Το πιο χαμηλό τμήμα του περιούσιου λαού πυρπολεί τη χώρα από απροσεξία, από εκδίκηση (ο ένας “βλάχος” καίει τα χωράφια ή τους μπάφους του άλλου), από καθαρή μπουνταλοσύνη ή καθαρόαιμη μακακία
Τι να κάνει η Πυροσβεστική και οι χειριστές των Canadair όταν έχουν να κάνουν μ’ αυτό το κοινωνικό κατακάθι;

Μοιραστείτε το Άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

9 Comments

  1. Advisor

    Και όλοι αυτοί, Κώστα, τους οποίους πολύ σωστά περιγράφεις ως “κοινωνικό κατακάθι” είναι οι πρώτοι που θα βγούν ωρυόμενοι και θα φωνάζουν “κάηκαν οι περιουσίες μας” και “πού είναι το κράτος;” γιατί το “κράτος” δεν είχε φροντίσει να έχει μια πυροσβεστική αντλία δίπλα στο χωράφι/σταχτοδοχείο και ένα canadair να υπερίπταται για να προσέχει τον μ@λ@κ@ συμπολίτη μας!!

  2. Δημήτρης

    Είναι καθαρά θέμα παιδείας και συνείδησης, ξέρετε πόσες φορές μέσα από το ταπεινό Νίβα βλέπω μπροστά μου μερικούς με “Μερσεντέ” η με “Μπεμβε” να πετάνε τα αποτσίγαρα η σκουπίδια, και δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά μετά έχουν το θράσος να κοιτάνε στον μεσαίο καθρέφτη για να καμαρώσουν την “εξυπνάδα” τους.
    Κρίμα τα χρήματα τους και την αγωγή τους, διότι όσα χρήματα και να έχουν, παραμένουν ξεγάνωτοι τενεκέδες με χρυσό περιτύλιγμα…..

  3. Προ'ι'δρυτικός

    Συμφωνώ μέ @Advisor, καί επαυξάνω.. Προσθέτοντας ότι, στήν πλειονότητα τών περιπτώσεων,τό ”κοινωνικό κατακάθι” πού θά βγεί στά ”γυαλιά” νά φωνάζει γιά τήν ”περιουσία του” πού καίγεται, μέ τό κουβαδάκι τών 5 λίτρων στό χέρι, δέν λέει ποτέ ότι αυτή ή ”περιουσία του” είναι πολλές φορές τό ”αυθαιρετάκι” στό ”καταπατημένο”, πού έχει φροντίσει νά είναι γύρω-γύρω πήχτρα στό ξεράγκαθο… Τό οποίο δέν καθαρίζει ποτέ, μιάς καί τόν ενδιαφέρει μόνο τό ”πανωσήκωμα” καί τό μπάρμπεκιου γιά τήν τροφοδοσία τής….κουρα@@μηχανής του..
    Προ’ι’δρυτικός

  4. Nikolas K

    Παρολαυτα, αν και συμφωνω για τα ζωα που πετανε τα αποτσιγαρα τους στο δρομο,οι τοσες πυρκαγιες σε ολη την Ευρωπη οφειλονται στις απαραδεκτες καιρικες συνθηκες των χωρων …PIGS.

    1. Και βέβαια το κλίμα παίζει καθοριστικό ρόλο
      Δείτε πυρκαγιές στη Καλιφόρνια. Όμως δεν
      Αναφέρομαι σ´ αυτές αλλά στις άλλες, όπως
      στη Κρήτη για τον …μπάφο κί εκείνες στο πλάι των δρόμων

  5. Β.Γεωργόπουλος

    Νομίζω ότι, για τα ΄ζώα΄΄της Καλιφόρνια΄, έχουν φυτέψει κάπαρη στις άκρες των δρόμων. Έχει την ιδιότητα να σταματά τη φωτιά. Εδώ όμως?

  6. Μην ξεχνάτε επίσης και τους εμπρησμούς από τους
    κτηνοτρόφους, γιά να βοσκήσουν τα ζώα τους στην
    τρυφερή βλάσηση που θα φυτρώσει με την πρώτη βροχή.
    Είναι φαινόμενο ρουτίνας όπου υπάρχουν μεγάλα κοπάδια ζώων…

  7. Nikolaos

    Τελικά φαίνεται ότι μόνο ο Δήμαρχος Πεντέλης κ. Δημήτρης Στεργίου- Καψάλης έχει καταθέσει (από 5 Ιουλίου 2012) ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, αγωγή κατά της Τουρκικής Δημοκρατίας, διεκδικώντας την πλήρη αποκατάσταση των 25.000 στρεμμάτων δάσους, που κάηκαν το 1995 από Τούρκους πράκτορες, σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, κ. Μεσούτ Γιλμάζ. Χαίρω πολύ που εδώ μέσα οι περισσότεροι από μας κάνουν σωστή χρήση της Ελληνικής, με το να γράφουν ορθά … στακτοδοχεία / τεφροδοχεία αντί λανθασμένα … «τασάκια», που είναι «τ’ αρχίδια» (δλδ οι ανδρικοί γεννητικοί αδένες) στα Τούρκικα! Αυτά για όσους παρακολουθούν – μετά μανίας! – τα Τουρκικά σήριαλ … τσ τσ τσ … αμάν!

Απάντηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Σεπτέμβριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Σεπτέμβριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.