Επειδή κάποιοι με ήλεγξαν για το σχόλιο μου για τον Αλέξη παραθέτω το κείμενο της ομιλίας του όπως δημοσιεύθηκε στο “1ο ΘΕΜΑ”._Κ.Κ.

****************************************************************
Yπερχρεωμένα νοικοκυριά
Άμεση βοήθεια για διαγραφή οφειλών αναστολή πλειστηριασμών και χρέη
www.anastasopouloslaw.grΚάλεσμα στην κοινωνία να αντισταθεί για να μην περάσουν τα νέα μέτρα, για να μην συνεχισθεί ο ολισθηρός δρόμος προς την καταστροφή απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο «Βελλίδειο», στο πλαίσιο της 77ης ΔΕΘ.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε ότι εάν συνεχιστεί η ίδια πολιτική και περάσουν τα μέτρα, οδηγούμαστε σε ένα «μακρόσυρτο δράμα» και όχι μόνο δεν θα βγούμε από την κρίση,  αλλά θα επιμένουμε στο λάθος.

Εξέφρασε δε την κατηγορηματική του αντίθεση στην επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, λέγοντας πως με αυτό τον τρόπο απλώς «μακραίνει το σκοινί που θα κρεμαστούμε». Εκτίμησε πάντως ότι είναι σχεδόν σίγουρη την επιμήκυνση, ως μία χρυσή τομή μεταξύ της τρόικας της κυβέρνησης.

Τόνισε πως το πρόβλημα δεν είναι ο χρόνος, αλλά το ότι οι δανειστές μας συνεχίζουν να δίνουν «θανατηφόρο φάρμακο» στην ελληνική κοινωνία. Όπως είπε στόχος των δανειστών «είναι να φτιάξουν μία Ευρώπη του νότου όπου θα ευδοκιμεί ο ‘‘λευκός Κινέζος’’».

Επέρριψε δε τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι «το κλίμα αλλάζει προς το καλύτερο για τη χώρα». Όπως σημείωσε «το κλίμα αλλάζει, αλλά αλλάζει προς το χειρότερο και εάν τελικά η κυβέρνηση περάσει τα μέτρα των 11,5 δισ. δε θα έχει πιθανότητα μακροημέρευσης».

Σημείωσε ότι δεν ζητά εκλογές, καθώς η αναμέτρηση έγινε μόλις πριν λίγο καιρό, αλλά κάλεσε την κοινωνία να αντιδράσεις. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι τους τελευταίους τρεις μήνες, εξάντλησε τα ισχυρά διαπραγματευτικά όπλα της Ελλάδας. Όπως υποστήριξε, στις εκλογές χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης η οποία θα μπορούσε να κερδίσει όσα θέλει ο ελληνικός λαός. Η ευκαιρία αυτή, συμπλήρωσε, χάθηκε κάτω από την πίεση των απειλών, των τρομοκρατικών διλημμάτων και την εξαπάτηση.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για κρίση της Δημοκρατίας, αφού η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να περάσει στη Βουλή αυτά τα μέτρα με ένα μόνο άρθρο.

Αναφερόμενος στους θεσμικούς παράγοντες της ΕΕ, είπε ότι αυτοί υποτιμούν το θεσμό της Δημοκρατίας και τόνισε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση, δεν υπήρχε περίπτωση οι Ευρωπαίοι να μην υποστούν απώλειες σε σχέση με τις δικές τους απαιτήσεις.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι δεν υπάρχει θέμα να βρεθεί εκτός ευρώ η Ελλάδα, γιατί κάτι τέτοιο δεν συμφέρει την Ευρώπη. Τόνισε ότι δεν υπάρχει θεσμική πρόβλεψη, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν είναι ούτε στα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ η έξοδος από το ευρώ.

Αναφερόμενος στο παράδειγμα της Αργεντινής ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι είναι ο τωρινός πρωθυπουργός, που μπορεί να βρεθεί στη θέση του Ντε Λα Ρούα, που είχε φυγαδευτεί με ελικόπτερο στην κρίση της χώρας εκείνης.

Ο κ. Τσίπρας απάντησε και στην κριτική του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου με αφορμή την ομιλία του προς τους παραγωγικούς φορείς. «Ο κ. Κεδίκογλου μας χαρακτήρισε Μαυρογιαλούρους ενώ καταθέσαμε πρόταση για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας» είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας: «Ο Γκρούεζας δεν μπορεί να μιλάει για Μαυρογιαλούρους».Ακόμα, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η Αριστερά αποτελεί το τελευταίο ανάχωμα της Δημοκρατίας.

Παραδέχθηκε ότι στο κόμμα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις που εκφράζονται δημόσια, αλλά γίνονται σεβαστές οι πλειοψηφικές αποφάσεις, ενώ υποστήριξε ότι υπάρχει επικοινωνιακός μηχανισμός διαστρέβλωσης των απόψεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Για την Χρυσή Αυγή, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η δράση της βρίσκεται έξω από τα όρια της νομιμότητας και πως είναι το “μακρύ” χέρι του συστήματος, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κρύβεται πίσω από τη δράση της ένα σχέδιο αποσταθεροποίησης του πολιτικού συστήματος.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να χυθεί άπλετο φως σε υποθέσεις που εμπλέκονται ακροδεξιοί και προειδοποίησε όσους επιχειρούν να συνδέσουν «τη δράση του λαού που αντιστέκεται με τη δράση αυτών των σκοτεινών ομάδων» ότι είτε επιχειρούν να ξεπλύνουν τη δράση της Χρυσής Αυγής, είτε είναι ανιστόρητοι.

Μοιραστείτε το Άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

5 Comments

  1. Συγγνώμη Αλέξη αλλά, για αυτά που συμβαίνουν δεν φταίει η “τρόικα” αλλά, τα αστέρια που κυβέρνησαν (και έκαναν “αντιπολίτευση”). Και βέβαια η όποια Χ.Α (και η δική μας) είναι πάντα το μακρύ χέρι του συστήματος αλλά, το φαινόμενο δεν αντιμετωπίζεται με ευχολόγια αλλά, με το παράδειγμα που δίνουν στους λαούς οι ΗΘΙΚΟΙ ηγέτες.
    Τελειώνοντας για τώρα θα ήθελα να θέσω και σε σένα το ερώτημα: με ποιο κράτος θα λάβεις και επιβάλεις το μέτρα που λες;

  2. coyoteracing

    Τα βαμπιρ δεν ειναι χορτοφαγα…

    το ειδα στο εξωφυλλο στο ποντικι,μου αρεσε και το γραψα εδω…δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν γινεται τιποτα και γιατι δεν υπαρχει γενικευμενος ξεσηκωμος…

    …ωρες ωρες με διασκεδαζουν τοσο πολυ οι αποριες μου,χεχε τι ιλαροτραγωδια..λοιπον παρτε …

    ανθρωποι που δεν αγαπηθηκαν και δεν αγαπησαν,που δεν τους αφιερωσαν και δεν αφιερωθηκαν ,που αντιλαμβανονται τον ερωτα σαν καπριτσιο, που δεν συναισθανθηκαν και πονεσαν στην απωλεια…

    σιγα μην αντιδρασουν…μονο στο τελος στο πλιατσικο θα τα δουμε τα ζωντανα να μεγαλουργουν…

    απο τωρα σας το λεω(φατε για μεσημερι μην μου στεναχωριεστε),εγω δεν ξαναψηφιζω…απο την στιγμη που χαθηκε η μεγαλη ευκαιρια να αναλαβει ο Τσιπραλεξ,οσο ηταν ακομα ανετοιμος,ανοργανωτος,ξεκουρδιστος…

    να του μιλα η μανταμ και αυτος να πεταει αετο,να τρωει παγωτο,να φοραει μπανιερο…

    αφου δεν εγινε αυτο στις τελευταιες εκλογες αποσυρω το ενδιαφερον και δεν αγοραζω την ΠΑΕ…τι λεω?!

    κι αυτη η κριση ρε παιδι μου,το χειροτερο θηλυκο,ενα καλο,ΕΝΑ ρε παιδι μου καλο δεν εχει…μεγαλη πεοζαλαδα…

    …γι΄αυτο την γουσταρω…

    coyoteracing…space traveler…genius…fun… γεια χαρα νταν…

Απάντηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Σεπτέμβριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Σεπτέμβριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.