Μη σας φαίνεται περίεργο που, κατά καιρούς, αναημοσιεύω άρθρα του παρελθόντος. Ο λόγος είναι απλός: να δούμε όλοι ότι, ο μόνος τομέας που κινήται στην Ελλάδα είναι οι κατασκευές (τα μπετά και η δρόμοι) και η ακατάσχετη ασχεολογία και μπουρδολογία των εκάστοτε Διεθυνόντων Συμβούλων των Κομμάτων Α.Ε. Με ελάχιστες εξαιρέσεις την μπουρδολογία συντηρεί το πλήθος των ημιμαθών που παριστάνουν τους πολιτικούς συντάκτες στα τηλεοπτικά κανάλια. Το σχόλιο μου για τους εν λόγω θα κλείσει ακόμα περισσότερο τις πόρτες των ΜΜΕ για μένα αλλά, τελικά, είναι θέμα στάσης ζωής. Ή υπηρετείς τις λούγκρες ή μένεις μακριά και πληρώνεις (αδρά) για τις επιλογές σου. Διαβάστε λοιπόν τι έγραφα το 2000

Το «θέμα» ξεκίνησε με μουσική. Το γνωστό «υποβλητικό» ταρατατζούμ, που η τηλεοπτική δημοσιογραφία χρησιμοποιεί όταν παρουσιάζει σεισμούς, καταποντισμούς, βιασμούς, δολοφονίες, ναυάγια, αεροπορικά και αυτοκινητιστικά δυστυχήματα και, γενικώς, κάποια μικρή ή μεγάλη καταστροφή. Μετά «έπεσαν» οι τίτλοι, οι «ζωντανές» συνδέσεις και τα ονόματα των δραστών. Δεν ήταν η πτώση του Κονκόρντ ούτε η βύθιση του Κουρσκ. Ένα τρομαγμένο σκυλάκι μπήκε σε μια τράπεζα στη Θεσσαλονίκη και, τα τέρατα της δημοσιογραφίας το έκαναν μέγα θέμα. «Ροτβάϊλερ» σε τράπεζα» ο τίτλος του «ρεπορτάζ» και απ’ εκεί και πέρα το χάος. «Πανικόβλητοι οι υπάλληλοι της τράπεζας ανέβηκαν στον ημιώροφο για να γλιτώσουν και κάποιος κάλεσε την αστυνομία» η οποία όμως δεν «κατέφθασε» προφανώς επειδή οι άνδρες βρίσκονται σύσσωμοι σε άδεια. Επί πέντε λεπτά ο ρεπόρτερ μιλούσε για το πεινασμένο, δαρμένο, εγκαταλειμμένο ζώο που «απειλούσε» τη ζωή των χεσμένων απ’ το φόβο νεοελλήνων τζουτζέδων και των δύο φύλων. Αλλά, να που υπάρχει θεός. Κάποια στιγμή εμφανίστηκε ένας άνθρωπος ο οποίος, όπως πληροφορηθήκαμε απ’ το «ρεπορτάζ», ήταν «φιλόζωος» και, σε ειδικό χώρο, είχε συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό αδέσποτων που φρόντιζε με «δικά του χρήματα». Ο άνθρωπος πέρασε ένα σχοινάκι στο λαιμό του άτυχου ζώου και το έβγαλε στο δρόμο ενώ, δυσκοίλιοι, συγκαμένοι, τρομαλέοι και λοιπά σκουπίδια της νεοελληνικής αστικής τάξης, περνούσαν δίπλα κάνοντας προσεκτικά βηματάκια για να «αποφύγουν» το …τέρας!
«Ου να χαθείτε να χάνεστε κανίβαλοι» φώναζα στη τηλεόραση προσπαθώντας να βγάλω από μέσα μου την αηδία. Αυτές οι “ειδήσεις”, και δεκάδες άλλες σαν αυτές, που καθημερινά παρακολουθούμε στα δελτία των «εφτάμιση», σε κάνουν να αισθάνεσαι πως, η ελπίδα απέλειπε, και το μέλλον προβλέπεται ακόμα πιο σκοτεινό.
Μα δεν είναι όλοι οι Έλληνες έτσι θα πει κάποιος. Και βέβαια δ ε ν είναι. Φαντάζεστε σε τι χώρα θα ζούσαμε; Κάθε μέρα που περνάει ο αριθμός των πολιτισμένων ανθρώπων αυξάνεται και, ο αριθμός των πανικόβλητων δίποδων του ρεπορτάζ μειώνεται. Παρ’ όλα αυτά η τελευταία κατηγορία εξακολουθεί να καταλαμβάνει το μεγαλύτερο τμήμα της επικράτειας απόδειξη τα εκατοντάδες χιλιάδες αδέσποτα που κυκλοφορούν στους δρόμους επειδή, νεόπλουτες γκιόσες και συγκαμένοι κυριούληδες τα εγκαταλείπουν επειδή «δεν έχουν ώρα», «δεν έχουν χώρο», «βγάζουν τρίχες» ή «λερώνουν το κήπο» οι γελοίοι.
Και μετά; Και μετά το ρεπορτάζ με τη Καίτη Γαρμπή που είναι ζωόφιλος και θέλει να κάνει ένα ίδρυμα για τη προστασία των ζώων και χίλια μπράβο από μένα στη καλλιτέχνιδα, αλλά τι ζητούσαν δίπλα της τα αρπακτικά; Αυτό που θέλει να κάνει είναι τόσο ωραίο και ευγενικό που δεν πρέπει να επιτρέπει στα ματσούκια να την πλησιάζουν. Κάποια στιγμή το «ρεπορτάζ» με το κακόμοιρο, κατατρομαγμένο από τις κάμερες και τους κανίβαλους που το περιστοίχιζαν, τελείωσε. Ο ρεπόρτερ έκανε το «κλείσιμο», και σε χιλιάδες «λίβινγκ ρουμ» οι τηλεθεατές σχολίασαν το γεγονός ανάλογα με το βαθμό του πολιτισμού τους.

Νόμιζα ότι τα βάσανα μου τέλειωσαν αλλά που… Ο παρουσιαστής μας πληροφόρησε ότι ο υφυπουργός περιβάλλοντος Ευθυμιόπουλος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το μέτρο του «δακτυλίου» διέγραψε την –ιστορική του- πορεία και τώρα η κυκλοφορία των «γιωταχί» πρέπει να απαγορευθεί σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας. «Δουλειά δεν είχε ο διάβολος ….τα παιδιά του» σκέφτηκα. Γι’ αυτό, όπως λένε, στις ειδήσεις των «εφτάμιση», μείνετε μαζί μας για να διαβάσετε πως ο διάβολος συμπεριφέρεται στα παιδιά του σε περιοχές όπως του Ψειρή, το «εμπορικό τρίγωνο», της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Αποστόλου Παύλου (ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων), τα δουκάτα των βορείων προαστίων, και άλλα. Αν στο μεταξύ κάποιος αναφέρει ότι, μόνο το περασμένο σαββατοκύριακο, 12 νέοι έμοτοσικλετιστές χασαν τη ζωή τους από τις γούβες, τα χαντάκια, τις τρύπες και τις λακκούβες των καρόδρομων μη δώσετε σημασία. Αυτά είναι μπανάλ πράγματα που φωτισμένοι άνθρωποι σαν τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, δεν ασχολούνται. Άλλωστε αφού οδηγούν μοτοσικλέτα ή αυτοκίνητο καλά να πάθουν. Ας πήγαιναν με το ταξί ή το λεωφορείο._Κ.Κ. (pilot@techlink.gr)

Το παραπάνω άρθρο δημοσιεύτηκε στις 19.08.2000

Μοιραστείτε το Άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Απάντηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Οκτώβριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Οκτώβριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.