Ο Χατζηνικολάου, ο Ευαγγελάτος, η Τρέμη και οι καναλάρχες


Παρότι οι δημοσιογράφοι των εφημερίδων είναι οι πιο αδικημένοι, μια και συνήθως πάνε σαν το σκυλί στ αμπέλι-κανείς δεν παίρνει χαμπάρι τις απολύσεις τους-θα πούμε δυο τρία πράγματα, για την αποπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου απο τον ΑΝΤ1.

Αναρωτιέται κανείς πως μπορεί να υπερασπισθεί ενας παρουσιαστής κενρικού δελτίου ειδήσεων, το ενημερωτικό προφίλ ενος καναλιού που ταυτίστηκε με τα καλλιστεία, τον Νίκο Μαστοράκη, τη Μενεγάκη, τη Κορομηλά και τη κατινιά γενικότερα. Μια καλή λύση για το δελτίο του ΑΝΤ1, θα μπορούσε να είναι ο Γιούρι Γκέλερ.

Εδω και χρόνια, οι καναλάρχες έχουν αποφασίσει να επενδύουν στο lifestyle και τα “ψυχαγωγικά” προγράμματα, όπως φυσικά αντιλαμβάνονται την ψυχαγωγία τα ημιμαθή και ανεπαρκή στην πλειοψηφία τους στελέχη.
Ετσι μας έχουν πρήξει με τις “απόλυτες Ελληνίδες σταρ” και το κάθε ξέκωλο που παρουσιάζεται ωσαν ντίβα διεθνούς φήμης, επειδή είναι φίλες με τον Βασίλης Δρυμούση και την Σταματίνα Τσιμτσιλή.
Γέμισαν τα κανάλια ξανθές και κάτι περίεργα αγοράκια, τα οποία τιτιβίζουν χαριτωμένα απο νωρίς τω πρωί, αφού πρώτα έχουν περάσει eyeliner στις βλεφαρίδες και ροζ πούδρα στο πισινό, καθότι το αναπάντεχο μπορεί να συμβεί και στα διαλείμματα.

Κάτω απ αυτές τις συνθήκες, γίνεται σχεδόν ηρωική η προσπάθεια των συντελεστών ενος κεντρικού δελτίου ειδήσεων, να πείσουν για την εγκυρότητα της ενημέρωσης που προσφέρουν.

Οταν το μεγαλύτερο κανάλι της χώρας, το Mega, πόνταρε επι σειρά ετών στον Γρηγόρη Αρναούτογλου για παράδειγμα, μπορεί να κατανοήσει κανείς και το επίπεδο των καναλαρχών-ιδιοκτητών του. Μιλάμε για την αισθητική τους. Αναρωτιέμαι αν ο  Μπόμπολας η ο Βαρδινογιάννης, θα πήγαιναν για καφέ, μ ενα τύπο σαν τον Αρναούτογλου. Κι αν πήγαιναν τι θα συζητούσαν μαζί του.

Παρόλα αυτά οι καναλάρχες, ανιμετωπίζοντας τον θεατή σαν σκουπιδοτενεκέ, προσφέρουν ανηλέητα και αφειδώς Αρναούτογλου, Βάσιες Λόη, Δρυμούσηδες, Ελεονώρες, Μενεγάκηδες κι ενα σκασμό τραχανοπλαγιάδες, οι οποίοι έχουν ένα προσόν-κυρίως οι γυναίκες:Mοιάζουν στη μέση Ελληνίδα. Κορομηλά, Μενεγάκη, Μελέτη, Βάσια Λόη και ολα τα υπόλοιπα “τροχαία” που παριστάνουν τις εξωφυλλάτες θεές, είναι εμφανισιακά γκόμενες της σειράς που μόλις έχουν βγει απο το συνοικιακό κομμωτήριο. Με τον ιδιο τρόπο που χτενίζονται, χειρίζονται και την ελληνική γλώσσα, δηλαδή σαν χωνί καλλιγραφίας.

Αφού λοιπόν οι καναλάρχες, μας πιτσιλάνε απο το πρωί ως το βράδι με τον κατιμά, απαιτούν απο τον Χατζηνικολάου, τον Ευαγγελάτο, την Τρέμη, τη Στάη, να βγάλουν το φίδι απο την τρύπα. Να προσδώσουν κύρος στο υποπροιόν τελευταίας κατηγορίας που παράγουν τα κανάλια τους.
Μ αυτή τη λογική πιο τίμιο είναι το δελτίο του Μαλέλη: Τσιλιπουνιδάκη πουλάει το πρωί, Τσιλιπουνιδάκη και το βράδι.

Φυσικά ο Ευαγγελάτος στη προκειμένη περίπτωση, έχει τις ευθύνες του μια και δεν μπορεί να κρύψει την αδυναμία του στην υπερβολή και στο κίτρινο. Ο ίδιος έχει ένα ακλόνητο επιχείρημα: Επι σειρά ετών μ αυτή τη συνταγή έγινε αυτό που είναι σήμερα και πιθανόν επεδίωκε. Πλούσιος και διάσημος εντός συνόρων.

To να του φορτώνουμε την αποτυχία του ΑΝΤ1 να πείσει οτι μπορεί να προσφέρει έγκυρη ενημέρωση, δεν νομίζω οτι είναι δίκαιο.

ΑΝΤ1 σημαίνει Κορομηλά, Λάτσιος, Μενεγάκη, καλλιστεία, Πρεβελάκης, Xfactor.

Τι το θέλει το δελτίο ειδήσεων; Είπαμε ας κάνει το Γιούρι παρουσιαστή.

ΑΝΤ1>Γιούργια με τον Γιούρι.

Μοιραστείτε το Άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

10 Comments

  1. ΑΓΡΥΠΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ

    ΠΡΩΙΝΟΣ ΚΑΦΕΣ πριν μερικά χρόνια Καλεσμένος ο Στέλιος ΡόκοςΜόλις έχει παίξει το τραγούδι "Να μ΄αγαπάς"ΞΑΝΘΙΑ ΚΑΤΙΝΑ: Εκπληκτικό το τραγούδι ΣΟΥ Στέλιο μουΡΟΚΟΣ: Δεν είναι δικό μου. Είναι του Παύλου ΣιδηρόπουλουΞΑΝΘΙΑ ΚΑΤΙΝΑ: Πόλυ καλός συνθέτης ο Σιδηρόπουλος. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑΡOΚΟΣ: …(σιωπή)ΞΑΝΘΙΑ ΚΑΤΙΝΑ: Γιατί δεν μιλάς?ΡΟΚΟΣ: Ξέρεις, ο Σιδηρόπουλος έχει πεθάνει απ το 1990…ΞΑΝΘΙΑ ΚΑΤΙΝΑ: …Ελλαδάρα μου τα πρότυπά σου…

  2. Βασίλης Μαντάς

    Η τηλεόραση έχει διαμορφώσει σε μεγάλο βαθμό με τη ραγδαία ανάπτυξη της τα τελευταία 20 χρόνια την επικρατούσα κοινωνική συνείδηση της Νέας Ελλάδας.Περισσότερο από όλους δεν είναι άμοιροι ευθυνών οι γνωστοί παρουσιαστές/δημοσιογράφοι, οι οποίοι μέσα από την ανεπάρκεια τους κατ'αρχήν και στη συνέχεια λόγω της αυταρέσκειας, πλεονεξίας και άλλων αρετών τους, δεν έπαιξαν το σημαντικό ρόλο που τους αντιστοιχεί σε μια δημοκρατία. Και όταν ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές δεν παίζει το ρόλο του μην περιμένετε η παράσταση να είναι επιτυχημένη.Παρατηρείστε τι κραυγάζουν τις τελευταίες μέρες όλα τα δελτία ειδήσεων σχετικά με την οικονομία…δεν είναι σε θέση να ξεχωρίζουν τη διαφορά μεταξύ ποσοστού και ποσοστιαίας διαφοράς και ποσοστιαίας μονάδας, μονάδες βάσης, και κατά τα άλλα κρίνουν, συγκρίνουν, διαμορφώνουν κοινωνική άποψη, ενώ ο ρόλος του θα έπρεπε να είναι έντονα ελεγκτικός και δημοσιογραφικός, αλλά μήπως ξέρουν τι σημαίνει και η τελευταία λέξη?

  3. Δωρής Τάσος

    Είμαι σίγουρος ,ότι για το χάλι των καναλιών που μας ρίχνουν τα σκουπίδια στην μούρη ,σίγουρα δεν ευθύνεται ο Μπόμπολας ,ο Βαρδινογιάννης και ο Κυριακού.Το κακό ξεκινάει δυστυχώς απο το "νοήμον κοινό",το οποίο έχει δηλώσει μετ'επιφάσεως ότι γουστάρει το "κίτρινο", το σκουπίδι και τις τηλεβίζιτες καθώς επίσης και όλους αυτούς που μέχρι χθές σκούπιζαν τον κώλο τους με πέτρα ,και σήμερα διδάσκουν "lifestyle" απ'το γυαλί.Είναι πολύ απλό. Κανένας και καμμία απ'αυτούς με το μυαλό αμοιβάδας,δεν θα ήταν σε θέση να μας επιβάλλει την θλιβερή του παρουσία ,αν δεν είχαν προηγηθεί οι κάθε λογής διαφημιστικές εταιρίες και εταιρίες σφυγμομετρήσεων (άλλη μάστιγα), οι οποίες υπαγορεύουν στα "golden boys" των καναλιών πως θα τρέξουνε την "μπίζνα" ,ώστε το μαγαζί να είναι κερδοφόρο.Τα μαθήματα έρχονται υπερατλαντικά ,απο τους "προφέσσορες" του είδους. Εδώ απλά το έδαφος είναι πρόσφορο.Τα μπουζουκομάγαζα με τα κάθε λογής ξέκωλα ,βίζιτες πού "κρώζουν" δηλώνοντας οτι παράγουν τέχνη ,ζούν και βασιλεύουν και τον κόσμο κυριεύουν. Γιατί ?? Μα γιατί αυτά επιλέγει το πόπολο.Οπως πολύ εύστοχα λέει ο Σαββόπουλος σε ένα τραγούδι του: "Γιατί αλήθεια να ανεχτείς το σκυλολόι αυτού του Αδη , μόνο και μόνο για να βρεθείς με τους δικούς σου για ένα βράδυ".Η μόνη μου απορία είναι η εξής ,και εάν υπάρχει κάποιος απο εσάς που μπορεί να μου την λύσει, θα με βγάλει απο τεράστιο αδιέξοδο.Πρόκειται για τον ίδιο κόσμο που μερικές δεκαετίες πριν ,χειροκροτούσε μετα μανίας τα έργα των Θεοδωράκη, Χατζιδάκη ,Ξαρχάκου ,Σαββόπουλου ,Πλέσσα, Λοίζου, Μούτσιου ?????Είναι οι ίδιοι που συνωστιζόντουσαν έξω απο τις μπουάτ ????Είναι οι ίδιοι που αγόραζαν και διάβαζαν Ελύτη, Καβάφη ,Σεφέρη και Ρίτσο?????Η όλοι αυτοί μεταλλάχθηκαν ξαφνικά και την θέση των ανωτέρω κατέλαβαν οι Καρβέληδες ,οι Βισοβανδήδες ,οι Λεπαρουβάδες και άλλες "εγκεφαλικές ασθένειες".Παρακαλώ ας απαντήσει κάποιος.Βρίσκομαι σε βαθύ ψυχολογικό αδιέξοδο.

  4. Βασίλης Μαντάς

    Μια εξήγηση φίλε Τάσο μπορεί να είναι και η εξής, χωρίς να έχω κάνει σε βάθος μελέτη στοιχείων.Αυτοί που περιγράφεις ήταν μια προηγούμενη γενιά που έζησε σοβαρές δυσκολίες, με στερήσεις, ανελευθερίες και διάφορα τέτοια.Στη λογική του να μην περάσουν τα παιδιά μου αυτά που πέρασα εγώ, δώσαν τα πάντα απλόχερα στα βλαστάρια τους, για να δώσουν δε ακόμα περισσότερα έπεσαν με τα μούτρα στη δουλειά, και μπαμπάς και μαμά, στερώντας έτσι χρόνο από τα παιδιά και τον εαυτό τους, στη συνέχεια προέκυψαν και μια σειρά από αλλαγές στον κόσμο, με μοχλό τις τεχνολογικές εξελίξεις, που δεν μπόρεσαν οι παλιότεροι ούτε να τις παρακολουθήσουν ούτε να τις εξηγήσουν και πολύ περισσότερο να τις προβλέψουν. Βάλε και μερικές δόσεις λαικισμού και ανιδιοτέλειας από πνευματικούς και πολιτικούς 'ταγούς' και δένει η σούπα…στο μυαλό μου τουλάχιστον.Να'σαι καλά.

  5. Νικ.

    Φίλε Τάσο τι μου θύμισες τώρα Απανεμιά, Εσπερίδες…Δε νομίζω ότι εμείς ακούμε αυτούς τους ακατανόμαστους που αναφέρεις. Εχω να αγοράσω δίσκο πολλά χρόνια.

  6. Δωρής Τάσος

    Να είσαστε καλά βρε παιδιά. Τελικά δεν ειμαστε μόνοι. Απλά είμαστε πιο αθόρυβοι από τους "άλλους". Και εμένα με κρατάει τόσα χρόνια στην "ζωή" η "γκρίνια" του Κ.Κ.Δεν μπορεί λέω, για να γκρινιάζει αυτός και να τον διαβάζουν ανελλιπώς τόσες εκατοντάδες χιλιάδες κάθε μήνα. Αρα κάτι υπάρχει κρυμμένο πίσω απο την κουρτίνα.Ισως "η άλλη Ελλάδα" του Κ.Κ.????Μπορεί. Αλλά αυτό θα το μάθουμε μόνο με μία δική μας επανάσταση.Ας μαζευτούμε λοιπόν και ας αρχίσουμε να τους "κράζουμε" απο όπου μπορούμε και με ότι μέσον διαθέτουμε. Είναι δύσκολο ,το ξέρω αλλά κάπου και μόνο με την ιδέα, μου έρχεται ένα χαμόγελο στα χείλη. Πλάκα θα έχει.Εσύ Κ.Κ. τι λες για όλα αυτά ????

  7. ΑΓΡΥΠΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ

    Κυριε Τασο ΔωρήΤο σχόλιό σου επι της ανάρτησης το θεωρώ καλύτερο και απ την ίδια την ανάρτηση (!)Συνεπώς θα το αναδημοσιεύσω αύριο (στις 17:00) στο "φτωχικό" μου με σαφή αναφορά τόσο στο όνομά σου όσο και στο ΠΟΥ και το ΠΩΣ το βρήκα (ως σχόλιο δηλαδή στην αναδημοσίευση του κυρίου Καββαθά) θεωρώντας υποχρέωση μου να βοηθώ και εγώ με τις μικρές μου δυνάμεις να ακούγονται "απο καρδιάς" αποψειςΩς προς την ερώτησή σου ο κύριος Μαντάς έδωσε ευστοχότατη απάντησηΑΛΛΗ γενια η "τότε" αλλη γενιά η "τώρα"Εγω απλά μια λεπτομέρεια θα προσθέσωΟι μεταλλάξεις δεν λείπουν και ενίοτε συνβαίνουν και στα καλύτερα σπίτια…Εγώ προσωπικά αν καταφέρω είτε να την αποφύγω είτε να μην τρελαθώ μέχρι να αφησω τον μάταιο τούτο κόσμο, θα το θεωρήσω "επιτυχία ζωής"…

  8. ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΒΒΑΘΑΣ

    Τάσο!Τα έχουμε πει… Είναι πολύ δύσκολο, στη κατάσταση που έχουν οδηγήσει, να ξεκινήσω ακόμα ένα αγώνα. Άλλοστε αυτό νομίζω ότι ήθελαν: να με γονατίσουνΚαι βέβαια ΔΕΝ το κατάφεραν αλλά, αν πραγματικά θέλετε να κάνουμε κάτι πρέπει να με …τραβήξετε οργανώντας μία βάση

  9. Δωρής Τάσος

    Φίλε μου Κ.Κ.Γνωρίζοντας τη ιστορία σου και παρακολουθώντας την μέχρι τούδε πορεία σου, όλοι γνωρίζουμε ότι τα κοινωνικά περιττώματα μπορεί να σε γονατίσανε, αλλά δεν καταφέρανε να σε βγάλουν απο το παιχνίδι.Είναι γνωστη,παλιά και δοκιμασμένη συνταγή. Αν καταφέρω σε διαλύσω οικονομικά, τοτε "δεν δικαιούσαι δια να ομιλείς".Την ίδια και απαράλλαχτη συνταγή, παρακολουθούμε αυτή τη φορά να υλοποιείται σε επίπεδο ολόκληρου Κράτους ,από τους κοινοτικούς μας "εταίρους" και "λοιπούς φίλους μας".Μην ανησυχείς λοιπόν. Δεν προσπαθώ να σου βάλω καινούριες "ασκήσεις" ,στην ήδη βεβαρυμένη καθημερινότητά σου.Απλά περιδιαβαίνοντας στα διάφορα αξιόλογα ιστολόγια ,διαπιστώνω ότι υπάρχουν αξιολογότατες "φωνές".Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να αξιοποιήσουμε απλά μέσα ,όπως το ΚΚWebTV ,και αν διαπιστώσουμε ότι αυτό δεν φτάνει ,τότε να βρούμε κάποιον τρόπο να "παρεισφρήσουμε" στα ΜΜΕ και να προσπαθήσουμε να ακουστούν όλες αυτές οι "φωνές" ,που τώρα μοναδικό τους βήμα έχουν τα blogs.Δεν μπορεί να είναι δα και τόσο δύσκολο. Εσύ ξέρεις καλύτερα.Οσο για σένα "άγρυπνε φρουρέ" ,σε ευχαριστώ πολύ που μου έκανες την τιμή να αναρτήσεις στο Radar το σχόλιό μου.

  10. ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΒΒΑΘΑΣ

    Τάσο!Όσοι αναγνώστες επιθυμούν μπορούν να στείλουν τα σχόλια τους σε βίντεο στη διεύθυνση που αναφέρεται στο ΚΚWEBTV. Αυτό το καιρό δουλεύουμε πάνω στη νέα του μορφή που, ελπίζω, να αρέσει στους συνταξιδιώτες.Δεν είναι εύκολο Τάσο από τη μία να πληρώνω τα χρέη που μου συσσώρευσαν οι λωποδύτες και απ' την άλλη να "χτίζω" το site.Μέσα μου πιστεώω πως, θα έλθει κάποια στιγμή που το Δίκαιο θα υπερισχύσει..

Απάντηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

%d