13/10/2011 – 12:47Την έντονη δραστηριοποίηση του αμερικανικού προξενείου Θεσσαλονίκης στην περιοχή της Θράκης, με απώτερο στόχο τη χειραγώγηση…
Αμερικανικός... δάκτυλος στη Θράκη, από άκρως απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ

της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας και την εν συνεχεία αξιοποίησή της για την εξυπηρέτηση των αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή, καταγράφει απόρρητο έγγραφο (υπ. αρ. 1044/ 12 Σεπτεμβρίου 2008) της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.Οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες επισημαίνουν το ιδιαίτερα έντονο ενδιαφέρον που επιδεικνύουν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι για τα ζητήματα που αφορούν στη μειονοτική εκπαίδευση, φτάνοντας μέχρι του σημείου να ασκήσουν ακόμη και πιέσεις προς τη δασκάλα του μειονοτικού δημοτικού σχολείου του Μεγάλου Δέρειου Έβρου, κυρία Χαρά Νικοπούλου. Πρόκειται για τη γνωστή δασκάλα, η οποία, αφού προηγουμένως προκάλεσε τη μήνιν του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, επειδή υποστήριξε με σθένος πως οι Πομάκοι μαθητές της δεν είναι Τούρκοι, εν συνεχεία βρέθηκε στο στόχαστρο του υπουργείου Παιδείας, το οποίο και εσπευσμένα τη μετέθεσε στη λογική ότι έκανε εξωτερική πολιτική μέσα στο χώρο του σχολείου.
(…)Η άμεση εμπλοκή του αμερικανικού προξενείου Θεσσαλονίκης στη συγκεκριμένη υπόθεση καταδεικνύει τον τεράστιο βαθμό παρέμβασής του(…)
(…)Παράλληλα, οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες δεν παραλείπουν να δώσουν ιδιαίτερη έμφαση και στο ρόλο του αμερικανικού προξενείου Θεσσαλονίκης στη χάραξη της αμερικανικής πολιτικής στην περιοχή (…)
(…)Ο ύποπτος ρόλος των Αμερικανών, όμως, σε σχέση με τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς που διαβιούν στη χώρα μας δεν περιορίζεται μόνο στην περιοχή της Θράκης, αλλά εξίσου εμφανής είναι και στην Αθήνα. (…)
Όλο το άρθρο Σπύρου Τρίψα με το αποκαλυπτικό άκρως απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ στα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ», στο τεύχος 104, που κυκλοφόρησαν την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011.

Μοιραστείτε το Άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

9 Comments

  1. Τώρα… Πρέπει να γίνω κακός ή όχι; Τι έγραφα μωρέ πατριώτες πριν 25-30 χρόνια σε βαθμό η “διανόηση” να με χαρακτηρίσει “τουρκοφοβικό”. Δεν έλεγα πως η Θράκη “ετοιμάζεται” για προτεκτοράτο; Δεν έγραφα ότι, όλα τα σημάδια (για όσους είχαν τις γνώσεις και την ικανότητα να τα διακρίνουν) έδειχναν προς αυτή τη κατεύθυνση; Τώρα αποκαλύπτονται τα έργα και οι ημέρες του αμερικανικού “δακτύλου”; Μία ματιά στα Βαλκάνια αρκεί για να δει κανείς το μέλλον της Ελλάδας. Προτεκτοράτα παντού. Α, ξέχασα. Και “καγιέ”…
    Υ.Γ Απ’ το βάθος της καρδιάς εύχομαι να κάνω λάθος και τίποτα να μη συμβεί. Όμως, όσο περνούν τα χρόνια τόσο πιο πολύ “αγριεύει” ο κόσμος.

    1. Κοιτάξτε… Αν σκεφτούμε “λογικά” πριν 50 χρόνια δεν είχαμε άλλες περιοχές (π.χ Δωδεκάνησα). Ακόμα το 1897 τα τουρκικά στρατεύματα είχαν φτάσει στη Λαμία πράγμα που, δεν αποκλείεται να επαναληφθεί, στα πλαίσα της ελληνο-τουρκικής “φιλίας” (διάβαζε ελληνικής ενδοτικότητας). Αυτό σημαίνει ότι, όποιοι μιλάνε γι’ αυτά τα πράγματα είναι “εθνίκια”. Εκτός αν είναι Αμερικανοί και βομβαρδίζουν όποια χώρα ή λαό τους “κουνιέται”, Γάλλοι που ακολουθούν σαν πούντλ, Βρετανοί που είναι μάστορες στην υπεράσπιση των συμφερόντων της “βασίλισας”, ακόμα και Αλβανοί που θέλουν την “τσαμουριά”, σκοπιανοί που λιμπίζονται τη Θεσσαλονίκη. Όλοι αυτοί ΔΕΝ είναι “εθνίκια” για την ραγιάδικη “διανόηση” αλλά, “μαχητές της Δημοκρατίας”, παγκοσμοιοποιημένοι πολίτες και politically correct world citizens. Τι ψάχνουμε λοιπόν; Τίποτα. Όπως έγραψε και ένα πρακτοράκι σε αυτό το ιστολόγιο, “σύντομα η παράγκα θα διαλυθεί”. Αυτοί που την διέλυσαν θα πάνε Παρίσι, Λονδίνιο, Βερολίνο και Ρώμη και θα κάνουν “αντίσταση”. Οι άλλοι θα κάνουν παρέα με τα τσογλάνια που κλέβουν και βιάζουν γυναίκες μπροστά στα μάτια των παιδιών τους. Αυτά. Για τώρα.

    2. Βρέχει στο αεροδρόμιο και δεν πετάμε. Στο “κωσταλέξι” είμαι προσπαθώντας να γράψω καμιά σελίδα απ’ εκείνο το περίφημο “βιβλίο” της ζωής μου. Δεν άκουσα την -καλή- είδηση αλλά, σας έχω πει για ένα τσόγλανο με Χάμερ που, σε μία απεργία βενζινοπωλών, “καβάλησε” ουρά 20 αυτοκίνήτων για να βάλει πρώτο βενζίνη στην Υβρη. Ελπίζω να ήταν αυτό που εγκατέλειψε τα εγκόσμια

  2. Κώστα από τη στιγμή που ασχολούνται σχεδόν όλα τα μέσα ενημέρωσης με τον θάνατο ενός πλουσιόπαιδου από τα νότια προάστια με το Hummer και παρουσιάζουν την πορεία του στον κόσμο της νύκτας σαν παράδειγμα, γεγονός ότι “πουλαει” αυτή η είδηση, τι περιμένεις από αυτό τον έρμαιο τόπο…..

  3. Ανώνυμος

    θα απαντησω με την φραση που ειπε ο θανασης βεγγος ως ταξιτζης σ’εναν αλβανο στο φιλμ του θ.αγγελοπουλου το βλεμμα του οδυσεα . ” η ελλαδα τελειωσε πια ” Η Ελλαδα τελειωσε λοιπον αμετακλητα και οριστικα -και επρεπε ηδη να εχει τελειωσει προ πολλου . Κρατησε παρα πολυ εις βαρος του ελληνισμου και ολης της περιοχης της ανατολικης μεσογειου . Γιατι τουτη η Ελλαδα των “επων” και των ηλιθιων εθνικων γιορτων προυποθετε σε μεγαλο βαθμο την ευτελεια των παντων με τη γνωστη απλη μεθοδο του γενικου διανοητικου κατεβασματος και την ιστορια παραμυθακι που διδασκονται τα παιδια στο σχολειο ,οπως επισης και με κατι “ιδεολογους” “δημοσιογραφους” που παριστανουν τους ευρωπαιους και τους “εθνικοφρονες”…που σε τελικη αναλυση ενδιαφερονται μονο για την τσεπη τους . Αυτη λοιπον η Ελλαδα τελειωσε πια . την τελειωσε η ιδια η ιστορια .

Απάντηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

%d