Από το “Ινφογνώμων

Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2011

 Έχουν δημιουργήσει τη δική τους σελίδα στο facebook και μέσω αυτής ζητούν την αυτονομία της Θράκης. Μάλιστα γράφουν χαρακτηριστικά: Η ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ !


Τίποτα από τα παραπάνω δε θα δημιουργούσε ίσως μεγάλη εντύπωση, καθώς αντίστοιχες σελίδες περί αυτονομίας διαφόρων περιοχών υπάρχουν πολλές. Αυτό όμως που προκαλεί εντύπωση είναι ο χάρτης που παρουσιάζουν για την αυτόνομη Θράκη.  Στο χάρτη ΔΕΝ περιλαμβάνεται τμήμα της Ανατολικής Θράκης, αλλά η Ανατολική Μακεδονία, η Δυτική και η Βόρεια Θράκη. Επίσης ζητούν στην αυτόνομη περιοχή να συμπεριλαμβάνεται και η Λήμνος (να υποθέσουμε, επειδή παράγει εξαιρετικό κρασί;).  Κάπου δεξιά φαίνεται κι ένα μισοφέγγαρο. . .

Όσο για το κεντρικό σήμα της σελίδας δεν είναι άλλο από την Ελληνική Θράκη, σε πράσινα χρώματα. . . (Bati thrakya). 

http://www.thrakinea.gr

Μοιραστείτε το Άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

8 Comments

    1. AMETANOHTOS ΚΟΥΜΑΡΤΖΗΣ

      Αγαπητέ ΚΚ, τι καταλαβαίνεις τώρα δηλαδή; Επειδή γκρίνιαζες επί 30 χρόνια και τα γεγονότα σε ξεπερνούν (ακόμα και εσένα τον συνεχώς …”απαισιόδοξο”) , θα πρέπει να παραμένουμε “πρωσκωλιμενι σε εθνικιστικα πρωτιπα και ιδεωλιψιες του παρελθώντως να εμπωδισωυμε τις δρασις που οδιγωυν στιν σιναδελφωσι των λαων μακρια απω εθνικιστικες εξαρσις και επικινδινωυς δρωμωυς που πρωερχωντε απω ξεπερασμενες ιδεολιψιες αλλων επωχων πωυ οφειλωυμε να αφισωυμε πισω μας”
      Επειδή φιλε ΚΚ, κουράστικα να γράφω στην νέα γλώσσα την Ανεξάρτητης Δημοκρατίας της ΤουρκοΜακεδονοΘράκης έχω να προτείνω τα εξής:

      1) Nα σου αποδοθεί τιμητικά ο τίττλος του Επίτιμου Προέδρου της Ανεξάρτητης Δημοκρατίας της ΤουρκοΜακεδονοΘράκης
      γιατί ήσουν από τους πρώτους που κατάλαβαν το μεγαλείο της ιδέας (φυσικά εννοείται με τον ανάλογο μισθό και με επιχορήγηση από Οπεν Σοσαιετυ του Σόρος)
      2) Αυτοπροτίνομαι ως σύμβουλός σου – Μερικά από τα προσόνατα μου :

      a) Δες το βίντεο:

      b) Αγορασα τηλεοπτικό περιοδικό που προσφέρει εκμάθηση της Τουρκικής σε 8 εβδομάδες.

      Περιμένω απάντησή σου

      1. 1. ‘νταξι. Αποδέχωμε τη θέοι του πρωέδρου της αναιξάρτιτα εξαρτιμένης Διμοκρατας
        2. Το βίντεο ίνε τουλάχοιστων πεδικό
        2β. το καιφαλεο δαιν έχι πατρήδα

  1. Ανώνυμος

    και επειδη το λενε… σημαινει οτι θα γινει? και ποιοι το λενε? και ποιοι ειναι οι κατοικοι της θρακης ετσι οπως την εχουν ζωγραφισει? εξαλλου θρακη χωρις Κωσταντινουπολη δεν νοηται… τιποτα απο αυτα δεν προκειται να γινει … περιμενεται μερικα χρονια ακομα, οταν θα σκασει η φουσκα της τουρκιας να δουμε τοτε ποιος θα ζηταει τι?

  2. Κανονικά θα έπρεπε να ζητήσουν την συγκατάθεση των βουλγάρων ,οι οποίοι και αυτή «δικαιούνται να πάρουν κατιτίς» απ’ αυτές τις περιοχές. Και όπως βεβαία συνέβη και με την περίπτωση της Μακεδονίας όλα αυτά γίνονται με την συμπαράσταση του επισήμου «ελληνικού κράτους» το όποιο «λειτούργει και πράττει» κατόπιν οδηγιών των «φραγκολεβαντίνων», και πάντα,(Ω τι σύμπτωση!)έρχεται κατόπιν εορτής να ρίξει δάκρια απογοήτευσης και να παραπονεθεί προς τα αφεντικά, πως «μας αδικούν». Λειτουργεί με άλλα λόγια ως μουσαφίρης στο ίδιο του το σπίτι.

  3. Astrapogiannos

    Μετά απο την ανάγνωση παρόμοιων άρθρων, όλο και περισσότερες φορές οδηγώντας τα ξημερώματα στην Εγνατία σκέφτομαι για πόσο ακόμη αυτά τα μέρη θα ανήκουν στην Ελλάδα που ξέρουμε…

Απάντηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

%d