ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ του http://fimotro.blogspot.com/
Δεν έφταναν όλα τα άλλα που συμβαίνουν στην Κτηματολόγιο Α.Ε. ήρθε και το κερασάκι στην τούρτα. Μέσω μίας εφαρμογής (τύπου Google), οι υπεύθυνοι της Κτηματολόγιο Α.Ε.“κάλυψαν” με έναν γελοίο τρόπο (με εντονότατες λευκές μουτζούρες) όλες τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις δηλαδή στρατόπεδα, αποθήκες πυρομαχικών, στρατιωτικά αεροδρόμια δίνοντας έτσι… με αυτόν τον τρόπο, τις συντεταγμένες όλων των εγκαταστάσεων αυτών, με ακρίβεια χιλιοστού (!!) σε όποιον τις θέλει, μέσω της ιστοσελίδας της εταιρίας. Μπείτε εδώ και κάντε ζουμ στα ακριτικά ελληνικά νησιά (Καστελόριζο, Σάμος, Χιος κλπ)… Έδωσαν στους Τούρκους όλες τις συντεταγμένες ακόμα και των πιο μυστικών βάσεων και εγκαταστάσεων! Έτσι, με τη βοήθεια του Υπουργείου Περιβάλλοντος και τηςΚτηματολόγιο Α.Ε όλοι οι φίλοι μας και κυρίως οι εχθροί μας, γνωρίζουν τις ακριβείς θέσεις στρατιωτικού ενδιαφέροντος! Συγχαρητήρια κυρία Μπιρμπίλη. Ο Υπουργός Άμυνας το γνωρίζει αυτό; Αυτή η κρατική εταιρία θα διαχειριστεί την ακίνητη περιουσία των πολιτών; Το ρεπορτάζ έχει συνέχεια…
———————————-
Πανικός επικρατεί εδώ και δύο ώρες στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, μετά την αποκάλυψη του Fimotro για το απίστευτο ατόπημα της Κτηματολόγιο Α.Ε. να “καρφώσει” παγκοσμίως όλες τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις δίνοντας την ακριβή θέση τους, μέσω της ιστοσελίδας της. Τα τηλέφωνα του Υπουργείου έχουν πάρει φωτιά, υπάρχει αναταραχή και αναποφασιστικότητα ως προς το αν θα υπάρξει επίσημη απάντηση της Κτηματολόγιο Α.Ε. ή του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Υπήρξε διακριτικό ενδιαφέρον από το Υπουργείο Άμυναςκαι τη Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού. Η Τίνα Μπιρμπίλη ακούει διάφορες γνώμες από το επιτελείο της. Ορισμένοι ανίδεοι της αναφέρουν πως η αποκάλυψη έχει να κάνει με τις ανακοινώσεις για τους Δασικούς Χάρτες και πως πρέπει να υπάρχει υποτίμηση του θέματος, δηλαδή να μην υπάρξει απάντηση. Από την Κτηματολόγιο Α.Ε. προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, λέγοντας πως οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις “έπρεπε” να “καλυφθούν”, παραβλέποντας πως υπάρχουν ήδη παγκόσμιοι χάρτες και δορυφορικές απεικονίσεις (π.χ www.terraserver.commaps.google.com κ.α) οι οποίες, δεν καλύπτουν μεν τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις, αλλά δεν τις προσδιορίζουν κιόλας με ακρίβεια χιλιοστού ! Εξάλλου υπήρχε και η λύση του καμουφλάζ την οποία εφαρμόζουν πολλές χώρες. Θα αναλάβει άραγε κανείς την ευθύνη για αυτό το τεράστιο εθνικό ατόπημα;

Μοιραστείτε το Άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

10 Comments

  1. Kasper

    Γρήγορα να κάνουμε επίθεση και στο google earth που έχει όλα τα στρατόπεδα χωρίς να είναι καλυμένα.
    Να επιτεθούμε και στον Ikonos γιατί πουλάει στην Τουρκία φωτογραφίες των στρατοπέδων μας.
    Καλά ο Παπαγιάννης που το γράφει στο fimotro είναι άσχετος με το αντικείμενο.
    Εσείς κ. Καββαθά που το κατέχετε το αντικείμενο γιατί το αναπαράγετε;

    1. Μόνο για να χαμογελάσουμε! Όλοι οι αναγνώστες του ιστολογίου (και εγώ) φνωρίζουμε΄πως όλα είναι διαθέσιμα εδώ και δύο δεκαετίες. Ο κ. Παπαγιάννης και ο Φον Ντίτριχ μπορεί να μη το γνωρίζουν!

  2. george..

    εξαλλου τι εχουμε να φοβηθουμε..?. ποιος θα τα βαλει μαζι μας ..? εχουμε οικονομικη, πολιτικη, διπλωματικη, στρατιωτικη, ηθικη, θρησκευτικη, αθλητικη, οικολογικη, υπεροχή απο την τουρκια…
    πλησιαζουμε ΓΑΠ την ιθακη…? και που βρησκομαστε τωρα..?

  3. alpinist

    κι όμως, το κακό έγινε. Χρειάστηκε να περιμένουμε τρία χρόνια για να κλείσει η αμαρτωλή «Αγρογή» και να διατεθεί η πρώτη σειρά του online ψηφιακού υποβάθρου που αποκτά η Ελλάδα. Τώρα ποιος ξέρει ποιούς φοβισμένους θα τρομάξουν οι φωνές των πανηλήθιων..
    για την ιστορία, οι φωτογραφίες της πρώτης ψηφιακής σειράς (του 1995) ήταν ακόμη χειρότερες: Ήταν ασρόμαυρες και, εκτός απο τα στρατόπεδα, καποιος απόγονος του Ρόμμελ είχε ξύσει όλες τις ακτογραμμές, ωστε να αποφευχθούν παρατράγουδα τύπου Ομάχα μπίτς..

  4. Κ.Π.

    Προφανώς το πρόβλημα δεν είναι οι… Τούρκοι. ΟΛΑ είναι “κλειδωμένα”, και τα “κρυφά”. Ούτως ή άλλως φωτοερμηνεία γίνεται εδώ και δεκαετίες. Ακόμη κι αν για κάποιον ανεξήγητο λόγο τα έχαναν θα τα έπαιρναν μασημένα από ΝΑΤΟ. Και όποιος έχει υπηρετήσει έστω με τον βαθμό του κολοφάνταρου, γνωρίζει ότι το πρώτο πράγμα που κάνεις σε κόκκινο πέλεκυ είναι να εκκενώσεις το στρατόπεδο.
    Το πρόβλημα οι παρακρατικοί (“αντιεξουσιαστές” και λοιποί, χαμηλής βεβαίως “διαβάθμισης”), διάφοροι χρήσιμοι ηλίθιοι παρεμφερών επιφανειακά “χώρων” (πλην ιδεολόγοι κι όχι μισθοφόροι) και συμμορίες, πλιατσικολόγοι ή χουλιγκάνοι σε εφηβική ή μόνιμα εφηβική ηλικία.
    Με περιορισμένες δυνατότητες ανάλυσης αεροφωτογραφιών, πιθανόν να μην γνώριζαν ορισμένες διαβαθμισμένες εγκαταστάσεις. Τώρα πράγματι γνωρίζουν τα πάντα.
    Και μια ένσταση: τα όρια αρκετών στρατοπέδων είναι λάθος! (ας έβλεπαν και τα “σεντόνια” των δασαρχείων).
    Η Νύφη πρέπει να ασχοληθεί μ΄ αυτά που ξέρει (πατρονάρισμα ΑΠΕ, κάλυψη αφανών ηγεμόνων, aerobics, κλπ) και να αφήσει τ’ άλλα σε μεγαλύτερα παιδιά. Ο Παπαγιάννης είναι ένας δημοσιογράφος και τίποτα παραπάνω, δεν έχει επίσημη θεσμική ιδιότητα. Ο κ. Κ.Κ. θίγει τα κακώς κείμενα._Κ.Π.

Απάντηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

%d