ο Χάρος να με πάρει τώρα π’ ανθίζουν τα κλαριά και βγάζει η γης χορτάρι

(δημώδες)

Πρώτο ΘΕΜΑ, 16.12.12

Η είδηση «έσκασε» τη στιγμή που κατάπινα το 5o χάπι LSD στη προσπάθεια να συναντήσω (ευτυχισμένος) τον Δημιουργό μου. Δεν είναι λίγο να έχεις χρεώσει την πατρίδα σου με 400 δισεκατομμύρια ευρώ, να έχεις 36 ακίνητα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καταθέσεις 2 εκατομμυρίων, να μένεις σε Καστρί, Κολωνάκι, Αρεοπαγίτου, Ραφήνα, Κηφισιά και να σου λένε ότι, είσαι υπεύθυνος για την καταστροφή της χώρας. Παθαίνεις μία ψυχολογία. Πέφτεις, νταουνιάζεις, όπως λέει ένας γνωστός μου με αποτέλεσμα να θέλεις να πεθάνεις -εντελώς. Η διαδικασία του θανάτου μου είχε ξεκινήσει, στη γλώσσα είχα το νόμισμα (1 ούρο) κι’ ο βαρκάρης περίμενε την εντολή να διαβεί τον Αχέροντα όταν  «έσκασε» η είδηση! Στον υποθαλάσσιο χώρο της Ελλάδας κρύβεται φυσικό αέριο και πετρέλαιο αξίας 1,3 τρις δολαρίων! Ένα κόμμα τρία δισεκατομμύρια δολάρια. Πολλά τα ρεάλια. Μούτσο μάνι. Αισθάνθηκα μία φούντωση, μια φλόγα. Σε 3 δευτερόλεπτα συνήλθα, βγήκα απ’ τη βάρκα και αναπρογραμμάτισα το  ραντεβού με την Ιστορία. Οι προσευχές (στον Γιαραμπή) είχαν πιάσει τόπο. Η χώρα είχε, επιτέλους, σωθεί. Με αυτά τα λεφτά θα μπορούσα να επαναλάβω το «θαύμα» της περιόδου διακυβέρνησης της χώρας από τον Gollum de Bidet, να επιτύχω ρυθμούς ανάπτυξης από 4 ως 6%, να δημιουργήσω 200.000 νέες θέσεις εργασίας (όπως επί υπουργίας Γκολντενεϊδη) και, το κυριότερο, να πάρω πίσω (απ’ τη τράπεζα), τη βίλα στο «νησί των ανέμων», και τη κάρτα μέλους στο Ekali Tennis Club.  Με έπνιξε η συγκίνηση όταν, λίγες ώρες αργότερα, στο γραφείο μου στο Μέγαρο Μαξίμου, διάβασα την (εμπιστευτική) έκθεση των κ.κ. Κονοφάγου, Φώσκολου και Λυγερού, που παραδόθηκε (εμπιστευτικά) στα χέρια μου –αφού πρώτα είχε παραδοθεί (εμπιστευτικά), στα χέρια άλλων 30  ηγετών και 22 μυστικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης και της αλβανικής μυστικής υπηρεσίας SHISI.

Κατόπιν τούτου, δεν έμενε παρά να καλύψω το σώμα μου με χρυσό, να βουτήξω στην μυθική λίμνη Guatavita και να ανακαλύψω το El Dorado. Το επόμενο βήμα είναι να προχωρήσω σε συνομιλίες με τα γειτονικά κράτη για την οριοθέτηση της ΑΟΖ –εκτός με την Τουρκία που απειλεί με πόλεμο αν τολμήσω να κάνω έρευνες στο Καστελόριζο. Απ’ την έκθεση έμαθα ότι, μία νορβηγική εταιρία (η PGS) έκανε για χρόνια έρευνες, τις οποίες και βέβαια δεν γνώριζα διότι α. έλλειπα απ’ το σπίτι για δουλειές β. το έμαθα ξαφνικά όπως μαθαίνω το 98% των οικονομικών και στρατηγικών γεγονότων γ. οι υπηρεσίες μου είχαν βγει στη Βαλαωρίτη για εσπρεσάκι. Τώρα όμως, που επέστρεψα απ’ το Abreuvoir, το  Megaron Plus και το Da Capo είδα τον χάρτη για τις έρευνες σε όλη την επικράτεια. Όπως μάλιστα διάβασα στο περιοδικό «Κεφάλαιο», μία μεγάλη  αμερικανική γεωλογική εταιρεία (η USGS), χαρακτηρίζει την περιοχή νότια της Κρήτης ως “gas giant” δηλαδή ως ένα από τα πιθανά γιγαντιαία κοιτάσματα φυσικού αερίου στον πλανήτη! Τον ίδιο χάρτη φαίνεται πως είδε η Άνγκελα, ο Βόλφανγκ και ηDeutsche Bank η οποία, στα τέλη Νοεμβρίου, ανάλυσε την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους σε σχέση με τις μελλοντικές ταμειακές ροές που μπορούν να προέλθουν απ’ τα κοιτάσματα και έδωσε πράσινο φως για τη εκταμίευση της (ή μέρους της) megaδόσης.

Δεν θα σας ζαλίσω με τεχνικές λεπτομέρειες για επαυξητικά πρίσματα, λασποηφαίστεια και αναλύσεις που δείχνουν ότι, οι μπουρμπουλήθρες μεθανίου δεν είναι βιογενετικές αλλά πυρολυτικές. Απλά θα πω ότι, δείχνουν την ύπαρξη τεραστίων κοιτασμάτων αργού πετρελαίου που, μεταφράζονται σε μανιακές αγορές μπεμβέ, μερσεντέ, κοχίμπα, καγιέ, ίσως και Bentley δεν είμαι πρόχειρος. Εδώ πρέπει να επισημάνω (και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό απ’ όλους) ότι, τα ευρήματα των under cover ερευνών βρήκαν το Κράτος πανέτοιμο. Όλες μου οι υπηρεσίες, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής (σε περίπτωση που κάποιος θέλει να έλθει σε επαφή, το e-mailτου είναι: Ypourgio Perivalontos, Energias & Klimatikis Allagis@opengov.gr), μέχρι το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (e-mail: Ypourgio Anaptixis, Antagonistikotitaw, Ypodomon & Diktion@opengov.gr) είναι έτοιμες να ανταποκριθούν σε αιτήματα από Ελλάδα και εξωτερικό. Για τους παρατηρητικούς αναγνώστες οφείλω να διευκρινίσω ότι, η αλλαγή των ονομάτων των υπουργείων απ’ τη κυβέρνηση του Γυμναστηρίου έγινε για να διευκολυνθούν οι επενδυτές  οι οποίοι, αντί να πληκτρολογούν moe@hellgov.gr (ministry (of) hellenic government) γράφουν ένα …σιδηρόδρομο. Το ίδιο συμβαίνει με όλα τα υπουργεία. Το περίεργο είναι ότι, το άτομο που τα άλλαξε κυκλοφορεί ελεύθερο αλλά, το ίδιο ισχύει για τους: Στοχαστή, Gollum,  Αναχωρητή καθώς και για τον lead character των ταινιών του George A. Romero για ζωντανούς νεκρούς, Luke Papapadaïmos.

Κλείνοντας δεν πρέπει να ξεχάσω τις προτάσεις για την εξαγορά του Παναθηναϊκού από τους σαουδάραβες και, ενός μεγάλου μέρους της αμυντικής μας βιομηχανίας απ’ τους Καταριανούς. Είναι περιττό να τονίσω ότι, πετρέλαιο με πετρέλαιο σμίγει. Το πρόβλημα θα είναι με τη Σαρία και το Χαλιφάτο._Κ.Κ.

Μοιραστείτε το Άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

7 Comments

  1. The Ambassador

    Διαβαζοντας τα “ρεπορταζ” και τις “ανταποκρισεις” γυρω απο τις ερευνες υδρογονανθρακων, ειναι απιστευτο ποσες ανοησιες, ψεματα, ανακριβειες μεχρι και βλακειες λεγονται και γραφονται.
    Δεν ειμαι δημοσιογραφος, συνεπως πρεπει να ρωτησω καποιον που ξερει αυτη την “επαγγελματικη ομαδα” μια απλη ερωτηση:

    Ολοι αυτοι που λενε και γραφουν τοσες αυτοσχεδιες μαλακιες, ντρεπονται καθολου ή διασκεδαζουν και γελανε ενδομυχα με τις φαντασιες τους?

    1. george

      Πάντως ρε φίλε, από τη στιγμή που βγήκε η Deutsche Bank και μιλάει για τεράστια κοιτάσματα, εμένα μ’ έπιασε η μαύρη απελπισία. Η υπόθεση μου βρωμάει σπέκουλα και “παράγωγα (derivatives) εκμετάλευσης υδρογονανθράκων”.
      Γιατί αν η DB (ή ο οποιοσδήποτε άλλος) είναι αρκετά σίγουρη οτι πράγματι υπάρχουν τεράστια κοιτάσματα, γιατί να μην κρατήσει για τον εαυτό της αυτή την πληροφορία;

  2. Κων/νος

    Τι USGS και PGS ….,
    όποιος είχε αυτιά , άκουγε τον Σοφιανόπουλο Σωτήρη καμιά 15αριά χρόνια πρίν και ήξερε περί πέτρας έλαιον , – που λέει και ο Δρουίδης.

Απάντηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

%d