☭☭☭Guccini in Stagioni – Tributo a Che Guevara☭☭☭

Μοιραστείτε το Άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

19 Comments

  1. dimitrioskosmas

    ασε μας ρε Κώστα με τον Τσε Γκεβάρα
    Πρίν 10 χρόνια ήσουν μεγαλοεκδότης και έκανες buisness στο ΧΑΑ και τώρα στα 60φεύγα ανακάλυψες την επανάσταση και τον κουμουνισμό. Ήμαρτον…που λέει και ο Γεωργίου!!
    Το ξέρω είμαι σκληρός αλλά ακόμα θυμάμαι τα θαύματα που εκθείαζες πριν 20 χρόνια

  2. papadopoulos nikos

    ας μας πει ο τσε γκεβαρα της αυτοκινησης τι να κανουν τις μετοχες τους οσοι επενδυσαν πανω του…
    ουτε για ταπετσαρια σε συνοικιακο συνεργειο δεν κανουν πλεον!
    δεν υπαρχει τσιπα, δυστυχως…

    1. Αυτό που μπορεί να σας πει ο Κώστας Καββαθάς (ο Τσε δεν πιάνεται, δεν ακουμπιέται, δεν συγκρίνεται) είναι ότι: α. για 40 ολόκληρα χρόνια η Εταιρία του δεν καθυστέρησε ούτε μία ώρα να καταβάλει τους μισθούς των εργαζομένων β. η η εταιρία κατέβαλε σε φόρους ασφαλιστικές εισφορές πάνω από 24 εκατομμύρια ευρώ χωρίς ούτε μία μέρα καθυστέρηση γ. δεν πούλησε ούτε μία μετοχή δ. διέθεσε τη τελευταία του “δραχμή” για να στηρίξει τη μετοχή ε, έχασε τα πάντα από μία ομάδα απατεώνων για να κάνει τα προηγούμενα
      Εσείς πόσα απ’ αυτά έχετε κάνει;
      Το “βιντεάκι” το έβαλα για να το βλέπουμε και να μη χάνουμε (όλοι) την ισορροπία μας

      1. papadopoulos nikos

        με προκαλειτε.
        οχι και δεν εισαστε μεγαλοεκδοτης…
        τι δουλεια ειχε να μπλεξει ο “δημοσιογραφος” με διαφορα “μουτρα” να παρει επιδοτησεις, να παιζει παιχνιδια στο χαα, να ονειρευεται αυτοκρατοριες.
        και καλα τα ονειρα θερινης νυκτος και η μεγαλομανια.
        εσεις τα λαθη σας τα πληρωσατε, τα πληρωνετε και θα τα πληρωνετε.
        οι χιλιαδες κοσμου που σας εμπιστευθηκε διοτι εσεις και οι συνεργατες σας αυτοανακυρηχθηκατε ως οι “αλλοι ελληνες”, τι σας εφταιξε.
        ρωτατε απρεπως τι εκανα εγω.
        αυτο που εκανα ηταν να σας στηριξω με τις οικονομιες μου, οι οποιες τωρα μονο ως χαρτι υγειας μου ειναι χρησιμες.
        το θεμα εδω ομως δεν ειναι τι εκανα εγω. ειναι το τι κανατε εσεις, διοτι εσεις υποσχεθηκατε, εσεις διαχειριστηκατε τα λεφτα αυτων που σας πιστεψαν, εσεις εμφανιζεστε εντελως ανακολουθος σε σχεση με αυτα που υποτιθεται οτι πρεσβευατε και με αυτα που πραξατε.
        οχι τωρα, την εποχη της παντοδυναμιας σας.
        αν λοιπον στο επετειακο τευχος των 25 χρονων (που πρωτοτυπωντας το γιορτασατε στα 24) κανατε αντιστοιχη δουλεια με αυτο των 10 χρονων, αν δεν κανατε απο τοτε διαφημιστικη “αρπαχτη” με ουσια μηδεν, αν βγαινατε τοτε στο εξωφυλο ως τσε, αυτο θα ηταν γνησιο.
        σημερα ειναι απλα θλιβερο. θυμηθηκατε τον τσε οταν γινατε υπαλληλος.

        οσο για τους “εργαζομενους” πανω στους οποιους ολα αυτα τα χρονια στηριχθηκατε, “οικιοποιηθηκατε” τη δουλεια τους και, εξαργυρωσατε την “υπεραξια” τους, αν βρειτε κανεναν στο δρομο ρωτησετε τον τη γνωμη του για ‘σας…

    2. coyoteracing

      Κυριε Παπαδοπουλε,προφανως επενδυσατε στον Τσε και τις μετοχες του,αλλιως φανταζομαι δεν θα υπηρχε λογος να ανακινησετε το θεμα.
      Προφανως οχι μονο σε αυτες αλλα και αλλου.Οι αλλες επενδυσεις σας σας δικαιωσαν?Απεδωσαν τα αναμενομενα?

      1. papadopoulos nikos

        οχι κυριε δεν “επενδυσα” αλλου εκτος της εργασιας μου.
        αυτη, ναι απεδωσε. πολυ πανω απ΄οσα θα μπορουσα να ονειρευτω.
        “επενδυσα” μονο στους “αλλους ελληνες”…
        τα εισαγωγικα διοτι η κινηση αυτη δεν ηταν προσδοκια κερδους, αλλα “ψηφος εμπιστοσυνης” προς κατι που πλασαριστηκε εντεχνως ως υγιες, αληθινο, πρωτοποριακο, διαφορετικο.
        τελικα αγαπητε φιλε, εξαπατηθηκαμε σε ολα τα επιπεδα.
        αυτοι οι ανθρωποι ειχαν χρυσες ευκαιριες και τις σπαταλησαν.
        θα μπορουσα να συμπασχω σημερα για τη δυσαρεστη κατασταση του “ομιλου” και του ιδρυτου του, αλλα τα υπερφιαλα γραπτα γεματα επαρση εχουν ορια.
        λογια, λογια, λογια, θεωριες, αλλα για το “δια ταυτα” δεν μιλαει κανεις.
        παντα και για τα παντα φταινε οι αλλοι…
        κριμα.

      2. coyoteracing

        Στο λεω οσο πιο ξεκαθαρα μπορω.Δεν συμπασχω και δεν νοιωθω συμπαθεια.Φανταζομαι οτι θα παρεις απαντησεις απο εκει που πρεπει.Αν και απαντησες ο ιδιος …

    1. dimitrioskosmas

      το θαύμα της ισπανίας (και μετέπειτα της ιρλανδίας) με 20% ανεργία από τότε, με τόση ανεργία σου κάνω και γω παπάδες, η ουσία είναι να δουλεύουν ΟΛΟΙ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ απλά αυτά είναι ψιλά γράμματα και δεν υπάρχουν στην λεγόμενη νεοφιλελευθερη οικονομία που τόσα χρόνια εκθειάζατε

      1. Θα προτιμούσες Τσαουσέσκου, Χόνεκερ, Μπρεζνιεφ; Μήπως Πινοτσέ, παπαδόπουλο, Φράνκο;
        Υπάρχει και ο μεσαίος δρόμος. Αυτός που κανένα καθίκι δεν ακολούθησε: το χτίσιμο μιας κοινωνίας που βασίζεται στη Παιδεία, στην Ισότητα, στην εθνική και προσωπική Αξιοπρέπεια, σε αυτά που πίστευε ο Τσε αλλά, κανείς μας δεν κατάλαβε

        Υ.Γ Το ξαναλέω: στον μπερέ που φορούσα στη φωτογραφία του εξωφύλλου το σήμα ήταν ένα ΚΩΛΟΔΑΧΤΥΛΟ, ΚΩ-ΛΟ-ΔΑ-ΧΤΥ-ΛΟ που απευθύνονταν προς όλες τις κατευθύνσεις

  3. Για περισσότερη “ισορροπία” παραθέτω άρθρο του Νόαμ Τσόμσκυ ελπίζοντας ότι δεν θα δεχτώ βέλη αναγνωστών…

    “Η στρατηγική της χειραγώγησης και ο βαθύς ύπνος των χειραγωγημένων”

    Ο Αμερικανοεβραίος αναρχικός, γλωσσολόγος, πανεπιστημιακός καθηγητής στό ΜΙΤ και συγγραφέας Νόαμ Τσόμσκυ (Avram Noam Chomsky,b.07/12/28), συνέταξε το 1988 (“The political economy of the Mass Media”), μία λίστα με τις 10 στρατηγικές χειραγώγησης των πολιτών από τα ΜΜΕ.
    Μέχρι σήμερα θεωρείται το “Ευαγγέλιο” τών παγκόσμιων Βαρώνων των Media!!!

    1. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ
    Το θεμελιώδες στοιχείο του κοινωνικού ελέγχου είναι η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής που έγκειται στην εκτροπή της προσοχής του κοινού από τα σημαντικά προβλήματα και τις αποφασισμένες από τις οικονομικές και πολιτικές ελίτ αλλαγές μέσω της τεχνικής του κατακλυσμού συνεχόμενων αντιπερισπασμών και ασήμαντων πληροφοριών. Η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής είναι επίσης απαραίτητη για να μην επιτρέψει στο κοινό να ενδιαφερθεί για απαραίτητες γνώσεις στους τομείς της επιστήμης, της οικονομίας, της ψυχολογίας, της νευροβιολογίας και της κυβερνητικής. «Διατηρήστε την προσοχή του κοινού αποσπασμένη, μακριά από τα αληθινά κοινωνικά προβλήματα, αιχμάλωτη θεμάτων που δεν έχουν καμία σημασία. Διατηρήστε το κοινό απασχολημένο, τόσο πολύ ώστε να μην έχει καθόλου χρόνο για να σκεφτεί – πίσω στο αγρόκτημα, όπως τα υπόλοιπα ζώα» (απόσπασμα από το κείμενο: Αθόρυβα όπλα για ήρεμους πολέμους).
    2. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΛΥΣΕΩΝ
    Αυτή η μέθοδος καλείται επίσης «πρόβλημα-αντίδραση-λύση». Δημιουργείται ένα πρόβλημα, μια προβλεφθείσα «κατάσταση» για να υπάρξει μια κάποια αντίδραση από τον κόσμο, με σκοπό αυτός ο ίδιος να ορίσει τα μέτρα που η εξουσία θέλει να τον κάνει να δεχτεί. Για παράδειγμα: Αφήνεται να ξεδιπλωθεί και να ενταθεί η αστική βία ή οργανώνονται αιματηρές επιθέσεις που αποσκοπούν στο να απαιτήσει ο κόσμος νόμους ασφαλείας και πολιτικές εις βάρος της ελευθερίας. Ή ακόμα: Δημιουργούν μία οικονομική κρίση ώστε να γίνει αποδεκτή ως αναγκαίο κακό η υποχώρηση των κοινωνικών δικαιωμάτων και η διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών.
    3. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΔΙΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
    Για να γίνουν αποδεκτά τα διάφορα απαράδεκτα μέτρα, αρκεί η σταδιακή εφαρμογή τους, λίγο λίγο, επί συναπτά έτη. Κατά αυτόν τον τρόπο επιβλήθηκαν τις δεκαετίες του ΄80 και ΄90 οι δραστικά νέες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες (νεοφιλελευθερισμός): ανύπαρκτος δημόσιος τομέας, ιδιωτικοποιήσεις, ανασφάλεια, ελαστικότητα, μαζική ανεργία, μισθοί που δεν εξασφαλίζουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα, τόσες αλλαγές που θα είχαν προκαλέσει επανάσταση αν είχαν εφαρμοστεί μονομιάς.
    4. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΑΒΟΛΗΣ
    Ένας άλλος τρόπος για να γίνει αποδεκτή μια αντιλαϊκή απόφαση είναι να την παρουσιάσουν ως «επώδυνη και αναγκαία», εξασφαλίζοντας τη συγκατάβαση του λαού τη δεδομένη χρονική στιγμή και εφαρμόζοντάς τη στο μέλλον. Είναι πιο εύκολο να γίνει αποδεκτή μια μελλοντική θυσία απ’ ό,τι μία άμεση. Κατά πρώτον επειδή η προσπάθεια δεν καταβάλλεται άμεσα και κατά δεύτερον επειδή το κοινό, η μάζα, πάντα έχει την τάση να ελπίζει αφελώς ότι «τα πράγματα θα φτιάξουν στο μέλλον» και ότι οι απαιτούμενες θυσίες θα αποφευχθούν. Αυτό δίνει περισσότερο χρόνο στο κοινό να συνηθίσει στην ιδέα των αλλαγών και να τις αποδεχτεί με παραίτηση όταν φτάσει το πλήρωμα του χρόνου.
    5. ΑΠΕΥΘΥΝΣΗ ΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ
    Η πλειονότητα των διαφημίσεων που απευθύνονται στο ευρύ κοινό χρησιμοποιούν λόγο, επιχειρήματα, προσωπικότητες και τόνο της φωνής, όλα ιδιαίτερα παιδικά, πολλές φορές στα όρια της αδυναμίας, σαν ο θεατής να ήταν μικρό παιδάκι ή διανοητικά υστερημένος.Όσο περισσότερο θέλουν να εξαπατήσουν το θεατή τόσο πιο πολύ υιοθετούν έναν παιδικό τόνο. Γιατί; «Αν κάποιος απευθύνεται σε ένα άτομο σαν αυτό να ήταν 12 χρονών ή και μικρότερο, αυτό λόγω της υποβολής είναι πολύ πιθανό να τείνει σε μια απάντηση ή αντίδραση απογυμνωμένη από κάθε κριτική σκέψη, όπως αυτή ενός μικρού παιδιού» (βλ. Αθόρυβα όπλα για ήρεμους πολέμους).
    6. ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ
    Η χρήση του συναισθήματος είναι μια κλασική τεχνική προκειμένου να επιτευχθεί βραχυκύκλωμα στη λογική ανάλυση και στην κριτική σκέψη των ατόμων. Από την άλλη, η χρήση των συναισθημάτων ανοίγει την πόρτα για την πρόσβαση στο ασυνείδητο και την εμφύτευση ιδεών, επιθυμιών, φόβων, καταναγκασμών ή την προτροπή για ορισμένες συμπεριφορές.
    7. Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ
    Κάντε το κοινό να είναι ανήμπορο να κατανοήσει τις μεθόδους και τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο και τη σκλαβιά του… «Η ποιότητα της εκπαίδευσης που δίνεται στις κατώτερες κοινωνικές τάξεις πρέπει να είναι η φτωχότερη και μετριότερη δυνατή, έτσι ώστε το χάσμα της άγνοιας μεταξύ των κατώτερων και των ανώτερων κοινωνικών τάξεων να είναι και να παραμένει αδύνατον να γεφυρωθεί» (βλ. Αθόρυβα όπλα για ήρεμους πολέμους).
    8. ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ
    Προωθήστε στο κοινό την ιδέα ότι είναι της μόδας να είσαι ηλίθιος, χυδαίος και αμόρφωτος…
    9. ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΕΝΟΧΗΣ
    Κάντε τα άτομα να πιστέψουν ότι αυτά και μόνον αυτά είναι ένοχα για την κακοτυχία τους, εξαιτίας της ανεπάρκειας της νοημοσύνης τους, των ικανοτήτων ή των προσπαθειών τους.Έτσι, τα άτομα αντί να εξεγείρονται ενάντια στο οικονομικό σύστημα, υποτιμούν τους εαυτούς τους και νιώθουν ενοχές, κάτι που δημιουργεί μια γενικευμένη κατάσταση κατάθλιψης, της οποίας απόρροια είναι η αναστολή της δράσης… Και χωρίς δράση, δεν υπάρχει επανάσταση.
    10. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠ’ Ο,ΤΙ ΑΥΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ
    Κατά τα τελευταία 50 χρόνια, η ταχεία πρόοδος της επιστήμης έχει δημιουργήσει ένα αυξανόμενο κενό μεταξύ των γνώσεων του κοινού και εκείνων που κατέχουν και χρησιμοποιούν οι κυρίαρχες ελίτ. Χάρη στη βιολογία, στη νευροβιολογία και στην εφαρμοσμένη ψυχολογία, το σύστημα έχει επιτύχει μια εξελιγμένη κατανόηση των ανθρώπων, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Το σύστημα έχει καταφέρει να γνωρίζει καλύτερα τον «μέσο άνθρωπο» απ’ ό,τι αυτός γνωρίζει τον εαυτό του. Αυτό σημαίνει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις το σύστημα ασκεί μεγαλύτερο έλεγχο και μεγάλη εξουσία πάνω στα άτομα, μεγαλύτερη από αυτήν που τα ίδια ασκούν στους εαυτούς τους.
    πηγές:
    http://www.institutojoaogoulart.org.br
    http://www.kaosenlared.net
    http://encyclopedia.thefreedictionary.com/Noam+chamsky
    Contra Info

    ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ
    (από : http://www.kleitor.blogspot.com)

  4. Παπαδόπουλο Νίκο: Αν καταλαβαίνω αυτό που λέτε είναι ότι, επειδή κάποιοι απατεώνες έβαλαν τη χερούκλα τους στη κοιλιά και μου τράβηξαν έξω τα τζέρια και επειδή δεν τα κατάφερα ως λαμόγιο …πρόδωσα τους αναγνώστες!
    Όπως είδατε δημοσίευσα όλο το σχόλιο σας. Τον λόγο έχουν τώρα οι αναγνώστες και συνεργάτες που …έβλαψα με την 50χρονη δημοσιογραφική και εκδοτική παρουσία και δουλειά

    1. coyoteracing

      Να εισαι απατη?Λεεεεεες;…Πολυ καλο για να ειναι αληθινο…Θα γουσταρα τρελα…

      …ελα τωρα μην χανεις το χιουμορ σουΣτον Βολο μενει μονιμα καποιος που αρθρογραφει στο “Ηχος και Εικονα”.Μου ειπε οτι εισαι αψογος εργοδοτης.Αλλον δεν ξερω,αυτο ειναι το δειγμα μου.Ενα στα ενα,αρα 100% αρα εχω δικιο αρα ο Νικολας μας δουλευει αρα παμε για υπνο.

      ΥΓ.Απο Θ αρχιζει το ονομα απο Ν το επιθετο.Gute Nacht.

  5. Επειδη ο παραπανω δεκαλογος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΤΑΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ Ν. ΤΣΟΜΣΚΥ, σας προτρεπω να δειτε ολη την αληθεια σχετικα εδω , http://wp.me/pUPWv-1Pk (διαβαστε το ολοκληρο ειναι 2 αρθρα και στο δευτερο διαψευδεται απο γαλλικα μιντια οτι εγινε απο τον Τσομσκυ)

  6. tasos

    Εμένα μου άρεσε το “Αμερικανοεβραίος αναρχικός πανεπιστημιακός καθηγητής στό ΜΙΤ”! Υπάρχουν στ’ αλήθεια τέτοιοι? Κάτι αντιεξουσιαστές στην εξουσία ξέρω κατά δώθε αλλά δεν τους πολυπιστεύω

Απάντηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Ιούλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Ιούλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

%d