Από το Press.gr
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Μega Σαββατοκύριακο», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος χαρακτήρισε «άχρηστο» το μεγαλύτερο τμήμα των δημοσίων υπαλλήλων, έκανε λόγο για φαυλοκρατία διορισμών, μίλησε με μελανά χρώματα για τη σκοπιμότητα της μονιμότητας και περιέγραψε την ανάγκη να«αδυνατίσει το κράτος από άχρηστους φορείς».
Λίγες ημέρες μετά το «μαζί τα φάγαμε, με διορισμούς», ο κ. Πάγκαλος δήλωσε ότι… «επί χρόνια διορίζαμε για πελατειακούς λόγους (…) Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα έπρεπε να είναι λιγότεροι από 200.000 και είναι 1 εκατομμύριο. Δύο στους τρεις είναι άχρηστοι»και πρόσθεσε ότι η φράση «μαζί τα φάγαμε» σημαίνει ότι έχει έρθει η ώρα για να υπάρξουν «αντικειμενικές διαδικασίες πρόσληψης και εξέλιξης σε όλο το Δημόσιο» και να κατανοηθεί από τους πολίτες ότι το Δημόσιο «διανέμει, καταναλώνει, αλλά δεν παράγει. Μου μιλάνε για εργαζόμενους στο δημόσιο. Ποιους εργαζόμενους; Οι εργαζόμενοι παράγουν κάτι», είπε. «Η τεράστια πλειονότητα των πολιτών, αυτοί που μοχθούν από το πρωί ως το βράδυ και αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του έθνους είναι ο ιδιωτικός τομέας, όχι οι δημόσιοι υπάλληλοι».Ο κ. Πάγκαλος τάχθηκε κατά της μονιμότητας ενώ όταν του επισημάνθηκε ότι η πρόσφατη απογραφή έδειξε 700.000 δημοσίους υπαλλήλους έναντι του ενός εκατομμυρίου που εκείνος επικαλέστηκε είπε: «Ναι αλλά αν βάλουμε μέσα ΔΕΚΟ… μέκο και σέκο…».Αναφερόμενος τέλος στον Αντώνη Σαμαρά, υποστήριξε ότι «δεν κάνει για πρωθυπουργός. Είναι εκδικητικός και αυταρχικός και έχει επιδείξει ξανά τέτοια συμπεριφορά. Θέλει να εκδικηθεί το ΠΑΣΟΚ απειλώντας με εξεταστική για το Μνημόνιο επειδή αυτή τη στιγμή ο κ. Καραμανλής δέχεται μία επίθεση για την υπόθεση Βατοπεδίου, η οποία δεν προέρχεται ωστόσο από το ΠΑΣΟΚ».

Μοιραστείτε το Άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

13 Comments

  1. Συμφωνώ σε όλα με τον κ. Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ότι, 1 στους 3 δημοσίους υπαλλήλους είναι άχρηστος. Το πολύ 200.000 έπρεπε να υπάρχουν (για να κερδίζουν και περισσόιτερα) αλλά, θέλω να ρωτήσω τον γίγαντα της Περιπατητικής Σχολής γιατί δεν λέει τα ίδια για τους συναδέλφους του; Τι έχουν παράξει οι περισσότεροι από τους 300; Τι έχει προσφέρει ο Τεό από την ημέρα που εμφανίστηκε στη πολιτική σκηνή πέρα από εξυπναδισμούς, εθνικές γκάφες και εντυπωσιακές διπλωματικές κωλοτούμπες. Τα λεφτά, είπε ο Γίγαντας, “τα φάγαμε μαζί”. Πότε κ. Εβδομήντα Ένα Ακίνητα “έφαγα” εγώ μαζί σας “λεφτά”; 25 εκατομμύρια ευρώ πλήρωσε η εταιρία μου σε φόρους και σφαλιστικές εισφορές από το 1972 μέχρι το 2009. Πόσα πληρώσαστε εσείς Υψηλότατε;
    Τα σχόλια και οι διαπιστώσεις σας είναι από ανόητα έως γελοία αλλά, κανείς ευλογημένος δημοσιογράφος δεν έχει τα κότσια να το πει

    1. Κ.Π.

      Και να “βγούνε” από το pay-roll; Δεν θά ‘χουνε μετά λεφτά ούτε για παπί όχι για μερσεντέ και μπέμπα.
      Και δύο απορίες:
      1) Όντως ο Ριρής στα 80s κάλυπτε ρεπορτάζ στο Πεντάγωνο; Τον θυμάται κανείς από την ΠΤΗΣΗ & Διάστημα; Είχε και φιλαράκια στην ΚΥΠ – ΕΥΠ;
      2) Ο τυπάκος που την κοπάνησε από την Άλφα Πρες ζει Ελλάντα ή στο Μεντεγίν;
      3) Είναι εύκολο ή δύσκολο να σου “φυτέψω” κάποιον και να περιμένω να τον “ανατινάξω” την κατάλληλη στιγμή; Αποδεδειγμένα αυτοί που γνωρίζουν είναι ο Ντράκουλα, ο COSCOτάς, ο Αντώνης κι η Κόρη του Βρυκόλακα, αλλά κι ο… Άρης Τερζόπουλος.
      _Κ.Π.

  2. Χρήστος

    Στα 71 ακίνητα κ.Καββαθά προσθέστε τη σύνταξη που παίρνει χωρίς να έχει εξασκήσει το επάγγελμα του δικηγόρου, τη κόρη που έχει διορίσει στη βουλή (αυτή άραγε τη θεωρεί άχρηστη ή ικανή ?) και τη σύζυγο που θέλει κάνει δήμαρχο για να συνεχίσει το τζάκι…

  3. Δεν τα φάγαμε μαζί, αλλά μπορεί τα λεφτά να τα πήρε ο αέρας όπως τη σημαία στα Ίμια ή μπορεί να διέφυγαν της προσοχής μας, όπως ο οδηγός του Οτσαλάν στο Ναϊρόμπι

  4. μητσους

    Πάλι μισές αλήθειες ο Αντιπρόεδρας, στις 750.000 ΔΥ που μετρήθηκαν περιλαμβάνονται , στρατιωτικοί, αστυνομικοι, πυροσβέστες, γιατροί, δικαστικοί, δάσκαλοι και καθηγητές, κ.λ.π.
    Δηλαδή, σε λίγο χαιρετείστε για πάντα ατην δυνατότητα δωρεάν φοίτησης για το παιδί σας, την πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, τα δημοτικά προγράμματα αθλησης κ.λ.π.
    Εαν έχετε την ατυχία να μην πληρώνεστε όπως ο αντιπρόεδρας με μισθάρα, τζάμπα αυτοκίνητο, κινητό, τζάμπα μετακινήσεις κ.λ.π. την πατήσατε καλή ψυχή.
    Μου αρέσει που πολύ εκλαμβάνουν την τυποποιημένη παράσταση που κάθε φορά δίνει ο Hulk στα πλαίσια των διατεταγμένων αποστολών που αναλαμβάνει ως θάρρος , κ.λ.π.
    Αφού είναι θαραλλέος και παραδέχτηκε ότι είναι επίορκος ας παραιτηθεἰ … ΞΥΛΟ , ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

  5. μητσους

    Κάθε βουλευτής με τα εισοδήματα του 2008, που είδαμε πριν από λίγες μέρες, έβγαζε από τη Βουλή (για να μην το πω αποζημίωση) 10 ευρώ που δήλωνε, αλλά…
    … Αλλά, είχε φοροαπαλλαγή επί αυτής της αποζημίωσης. Φοροαπαλλαγή επί της αμοιβής για κάθε συνεδρίαση στις επιτροπές. Πάνω από 1.000 ευρώ το μήνα επίδομα γραφείου, που δεν δηλώνεται. Δωρεάν μετακίνηση με αεροπλάνα, πλοία, τρένα, δημόσιες συγκοινωνίες. Ατέλεια στα αστικά και κινητά τηλέφωνα μέχρι 13.500 ευρώ. Επίδομα κίνησης μέχρι 800 ευρώ το μήνα.
    Χίλια ευρώ το μήνα επίδομα για ξενοδοχείο ή νοίκι σπιτιού στους βουλευτές της επαρχίας. Αυτοκίνητα πολυτελείας σε τιμή εξευτελιστική και με leasing.
    Αυτά όλα, λοιπόν, που δεν περιλαμβάνονται στα εισοδήματα, αλλά είναι εισοδήματα, σχεδόν διπλασίαζαν τον μισθό (την αποζημίωση, όπως κομψά λέγεται) του βουλευτή το σωτήριο έτος 2008, που αφορά το δημοσιευμένο «πόθεν έσχες». Ετσι, καθένας που δήλωνε 100.000 το χρόνο, στην πραγματικότητα έπαιρνε 200.000 το χρόνο. Νόμιμα, δεν λέω, και ηθικά. Γιατί ο βουλευτής, κατά τη γνώμη μου, πρέπει να αμείβεται αξιοπρεπώς. Αλλά, να μην τον ακούω να κλαίγεται ότι παίρνει 100 την ώρα που καθαρίζει 200. Χώρια τα κεράσματα και τα πεσκέσια.
    Αντιγραφή απο τον ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ.
    Για όσους αναρωτιούνται γιατί αφού τρώγανε μαζί, ο παχύδερμος έχει 71 ακίνητα και αυτοί το τρίτο το μακρύτερο…(Συγνώμη για την αθυροστομία , αλλά αμάν πια..)

  6. george..

    Συλλογισμοί της κοιλιάς … θα μπορούσε η Ελλάδα να έχει και 2 εκατομμύρια Δ.Υ. και να μην συμβαίνει τίποτα … σημασία έχει να κυκλοφορεί το χρήμα στην Ελλάδα και να μην βγαίνει έξω από αυτήν… δεν με νοιάζει πόσοι είναι οι ΔΥ … αν μπορεί το κράτος με μηδέν ελλείμματα να τους πληρώνει ας τους έχει… με 30 και 40 δις όμως εμπορικό εξωτερικό έλλειμμα και πλεόνασμα να έχει το κράτος πάλι θα χρεοκοπήσουμε…. Απλός δεν θα χρεοκοπήσει το κράτος αλλά οι πολίτες… και τι θα κάνει το κράτος θα απολύει κάθε χρόνο ΔΥ για να εξισορροπήσει το εμπορικό έλλειμμα…? Ή θα κόβει συνέχεια μισθούς και συντάξεις…? Ή θα κλείσει τα σύνορα…?

      1. george..

        απλως φιλε ηθελα να πω οτι αν ενα κρατος εχει να τους πληρωση ας τους εχει…. αν κανουν και κατι ακομα καλυτερο …. απλως κατα την γνωμη μου το μεγαλυτερο προβλημα στην ελλαδα ειναι το εμπορικο εξωτερικο ελλειμα και οχι το χρεος… αν ειχαμε περισοτερες εξαγωγες και λιγοτερες εισαγωγες δεν θα φταναμε εδω που φτασαμε σημερα και κανεις δεν θα μιλαγε για δημοσιους υπαλληλους….

      2. george..

        μπορεις να λες οτι θες …. να γελας με τις αποψεις μου .. μπορεις να λες οτι θες φιλε μου … το γελιο εξαλου δεν κανει κακο… να σε καλα…

  7. C_GRIP

    Αγαπητοί φίλοι, επιτρέψτε μου να θυμίσω ότι:
    H επιχειρηματικότητα και η ιδιωτική πρωτοβουλία, η έρευνα και η δημιουργία, που ως επι μέρους συνιστώσες οδηγούν στη συνισταμένη της Παραγωγής και των Εξαγωγών (δηλαδή μειώνουν το εμπορικό εξωτερικό έλλειμα, ή το κάνουν θετικό), ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ όταν όλοι οι νέοι θέλουν να γίνουν Δημόσιοι υπάλληλοι.
    Συνεπώς το πόσοι είναι οι Δ.Υ. είναι πάρα πολύ σημαντικό, γιατί πέρα από την κάλυψη των μισθών τους (που όλοι ξέρουμε ότι είναι ένα τρομακτικό ποσό συνολικά), με το συνεχές “βόλεμά” τους στο Δημόσιο, ο ιδιωτικός Τομέας πάσχει. Ας μην ξεχνάμε ότι δεν είμαστε κάποια χώρα με π.χ. 50.000.000 κατοίκους & συνεπώς εν δυνάμει απόθεμα νέων εργατών, αλλά 11.000.000 maximun που έχει γαλουχήσει τη νεολαία της με το όνειρο του Δημοσίου Υπαλλήλου. Και ναι, γιατί δεν μπορεί ένας 30χρονος Δ.Υ. να βγει “εκεί έξω” και να πολεμήσει στο στίβο της ελεύθερης αγοράς? Γιατί να μην μειωθεί ο αριθμός τους? και γιατί τελικά να μην έχει το φόβο ότι αν δεν κάνει σωστά τη δουλειά του, θα βρεθεί στο δρόμο? Ολοι εμείς οι υπόλοιποι που από τα 20 μας παλεύουμε στη ζούγκλα του ιδιωτικού τομέα, ο κάθενας από το δικό του μετερίζι, είμαστε αφελείς?
    Ζητώ συγγνώμη για τον κυνισμό μου, αλλά τα προνόμια πρέπει να συνοδεύονται από υποχρεώσεις. Οποιος δεν μπορεί να το συνειδητοποιήσει, απλά υποθηκεύει το μέλλον του, που αργά ή γρήγορα γίνεται ζοφερό…

Απάντηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

%d