του Παναγιώτη Ήφαιστου 

Το ιστολόγιο του καθηγητή Παναγιώτη Ήφαιστου υπάρχει στο blogroll  του δικού μου ιστολογίου μια και, ο Π.Η ήταν και συνεργάτης του περιοδικού μου “ΠΤΗΣΗ & Διάστημα”. Είναι ένας απ’ εκείνους που ανήκουν στο …Μαντείο όπου “εργάζεται” και ο Κάλχας ή, πιο απλά, ένας από εκείνους που πρόβλεψαν πολλές από τις εξελίξεις στο κρατίδιο._Κ.Κ 

Διαβάστε με προσοχή….

Γιατί ανασύρθηκε, επαναφέρθηκε, αναρτήθηκε ευρέως και σχολιάστηκε αντίστοιχα το «Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης»(http://www.ifestosedu.gr/111KatastasiEktaktouAnagkis.htm), διερωτηθήκαμε στην τελευταία ανάρτηση στην προσωπική μας σελίδα στο facebook(https://www.facebook.com/panayiotis.ifestos).

Όπως και σε άλλες παρεμβάσεις, στο κείμενο αυτό υποστηρίχθηκε ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Οι αντοχές της κοινωνίας εξαντλούνται. Το ίδιο ισχύει για τηνοικονομία και την

κοινωνική συνοχή.

Η διαφύλαξη των ζωτικών και στοιχειωδών της επιβίωσής μας επιβάλλει, υποστήριξα, να βρεθεί ειρηνικός και αναίμαχτος τρόπος να εξαφανιστούν από το προσκήνιο οι σάπιοι δράστες της μεταπολιτευτικής διαφθοράς, να υπάρξει μεταβατική διακυβέρνηση άξιων ελλήνων για να διαπραγματευτούν σκληρά με τους ξένους και να δοθεί η δυνατότητα ενός χρόνου για ριζική ανασύνταξη του πολιτικού μας συστήματος με κεντρικό στόχο την δημιουργία δημοκρατικών προϋποθέσεων.

Να θυμίσω, μεταξύ άλλων, τρία κύρια σημεία αυτής της ανάλυσης του περασμένου Απριλίου που επανέφερα πριν λίγες μέρες στο πιο γλαφυρό κείμενο «Απολείπειν ο Θεός Αντώνιον» (http://www.ifestosedu.gr/131ApoleipeinTheosAntonion.htm).

Πρώτον, ο στρατός να έχει το βλέμμα προς τα έξω διαφυλάττοντας την κρατική μας κυριαρχία.

Δεύτερον, σκοπός των δυνάμεων εσωτερικής τάξης είναι η διαφύλαξη της κοινωνίας και των πολιτών που διαμαρτύρονται κατά των προβοκατόρων.

Τρίτον και συναφές, δεν υπάρχουν προϋποθέσεις εμφυλίου πολέμου αλλά μπορεί να προκληθούν από προβοκάτορες.

Σε τηλεφωνικές συζητήσεις με φίλους για την δολοφονία μελών της Χρυσής Αυγής στην Κρήτη αμέσως μετά την δολοφονική επίθεση διατύπωσα την εξής απορία-ερώτηση: Ποιοι ωφελούνται; Ωφελούνται:

Πρώτον, ξένοι προβοκάτορες που θέλουν αστάθεια με σκοπούς άγνωστους. Θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε επιβουλεύεται τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας αλλά και μεγάλες δυνάμεις στο αέναο ανταγωνισμό τους για τον έλεγχο της κατανομής ισχύος. Σε αυτό τον ανταγωνισμό δεν υπάρχουν φίλοι και εχθροί αλλά απρόσεκτα πιόνια που συνθλίβονται στις συμπληγάδες αυτού του ανταγωνισμού.

Δεύτερον, το ανώνυμο εξουσιαστικό σύστημα που όντας στα πρόθυρα κατάρρευσης λόγω εξάντλησης των αντοχών της κοινωνίας ενδέχεται να δοκιμάσει να ελιχθεί και να σχοινοβατήσει επικίνδυνα. Ιστορικά, ο ελκυστής είναι η «καρέκλα», τα προνόμια και η νομή της εξουσίας από όσους την νέμονται.

Τρίτον, εγγενείς και ανεξέλεγκτες δυνάμεις στο εσωτερικό της χώρας που θρέφει η κρίση και που θα μπορούσαν να εκδηλωθούν με οποιοδήποτε απρόβλεπτο και αστάθμητο τρόπο.

Η εκτίμησή μου είναι ότι το πρώτο βαραίνει! Το γιατί είναι μεγάλο ζήτημα για να συζητηθεί εδώ. Η διεθνής πολιτική γίνεται ολοένα και πιο άγρια και ο ανταγωνισμός των μεγάλων δυνάμεων ολοένα και πιο ανελέητος ()http://www.ifestosedu.gr/130MearsheimerSyria.htm). Δυστυχώς, είναι αμφίβολο κατά πόσο είμαστε ικανοί να αντιμετωπίσουμε τέτοιες προκλήσεις.

Η κρίση μας αποδυνάμωσε σε βαθμό θανάσιμα επικίνδυνο. Κάθε μέρα που περνάει η κατάσταση είναι χειρότερη.

Κατά τα άλλα οι κρατούντες τον χαβά τους. Επειδή κατέχουν τα δελτία των 8 νομίζουν πως κρατούν τον Θεό της εξουσίας από τα πόδια. Γι’ αυτό και είναι ακραία ακατάλληλοι για να διαχειριστούν την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της πατρίδας μας.

Είναι πολιτικά κωφοί. Δεν μπορούν να ακούσουν την βοή των επερχομένων γεγονότων, τα στρατιωτάκια των τεχνοκρατών της τρόικα. Οι καιροί είναι δύσκολοι. Στο επίπεδο της κοινωνίας απαιτείται ψυχραιμία, υπομονή και σωφροσύνη.

Μοιραστείτε το Άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

10 Comments

  1. hippieboy

    Ας μου θυμίσει κάποιος πόσες από τις εκατομμύρια αιτιάσεις για «προβοκάτσια» έχουν επαληθευτεί τα τελευταία εκατό χρόνια. Αν η λογική του «ποιος ωφελείται» μπορούσε να εφαρμοστεί συνεπώς σε χώρες σαν τη δικιά μας, δεν θα βρίσκονταν εκεί που είναι. Δε είναι σύμπτωση το γεγονός ότι η κακόηχη αυτή λέξη ποτέ δε βρήκε αντίστοιχο στα ελληνικά. Δε μας χρειάζεται καμιά προβοκάτσια. Η εγγενής ανοησία μας φτάνει και περισσεύει.

      1. tasos

        Για να μπορεί όμως να θριαμβεύει πάντα και παντού και να είναι και διαχρονική, μάλλον το πλήθος των ονοματεπωνύμων γεμίζει τηλεφωνικούς καταλόγους.

  2. george

    Εδώ και 2 μήνες βγαίνουν και προσπαθούν να μας πείσουν στα λόγια για τη θεωρία των 2 άκρων. Είδαν οτι πλέον δεν ψαρώνουμε όσο θα θέλανε, οπότε αποφάσισαν να σκληρύνουν το παιχνίδι, βάζοντας για μία ακόμη φορά μπροστά τους Γκοτζαμάνηδες να κάνουν τα λόγια πράξη.

    Μπορεί να σιχαίνομαι τους χρυσαυγίτες, αλλά ρε γαμώτο 2 νέα παιδιά… Που αναγκάζονται να τα θάψουνε οι γονείς τους… Σκατά…

  3. george..

    Πολλά τα περίεργα των δολοφονιών αλλά ένα ακόμα ποιο σημαντικό είναι η ευκολία που βγαίνουν στα κανάλια οι γονείς των νεκρών και με τι ηρεμία παρουσιάζουν τα παιδιά τους λες και πρωταγωνιστούν σε κάποιο σίριαλ και πως μόλις φύγουν οι κάμερες θα τελειώσει το έργο θα γυρίσουν στα σπίτια τους και θα επιστρέψει και ο νεκρός γιος τους … σαν χαζοχαρούμενα στρουφακια πρωταγωνιστές οι ίδιοι σε έργο, που κάποιοι άλλοι μας εκτελούν και νομίζουμε ότι θα ξαναζήσουμε, όπως οι κασκαντερ στον αμερικανικό κινηματογράφο… είναι τόσο μεγάλη η πλύση εγκεφάλου, είναι τέτοια η δύναμη των μέσων που έχει προγραμματίσει τον εγκέφαλο μας, που ούτε τα ποιο δυνατά ψυχοφάρμακα δεν έχουν αυτή την ικανότητα να μας κάνουν ζόμπι… ούτε ο Χίτλερ δεν θα πίστευε το πόσο εύκολα τελικά η άρια φυλή θα μεταμορφωνόταν σε ζόμπι εύπλαστο … ούτε οι μουλάδες τον ταλιμπαν δεν εχούν καταφέρει τέτοια πλύση εγκεφάλου… οι ευαίσθητοι γερμανοί το μόνο που κοιτανε είναι την πάρτι τους και την καλοπέραση, τους το ίδιο και οι υπόλοιποι βόρειο ευρωπαίοι… έκτισαν την ευμάρεια τους με την βοήθεια όλων μας, δουλεύουν και έλληνες τούρκοι ισπανοί και ιταλοί στα εργοστάσια σας … θα έπρεπε όλοι να θέλουν μια περισσότερο ενωμένη Ευρώπη και ποιο ανθρώπινη αλλά αυτοί κοιτανε την πάρτι τους… όλοι η Ευρώπη ζει τον φασισμό της αποβλάκωσης που γεμίζει με νεκρούς από χτυπήματα τρελών τύπου Μπρειβικ και δεν αντιδρά στην ευκολία που τα μέσα παρουσιάζουν με στυλ lifestyle δολοφόνους … έχει πλέον προγραμματιστεί ο εγκέφαλος και συναισθηματικά νομίζουμε ότι ήμαστε τρουφάκια στο στρουμφοχωριο και όλα ωραία και καλά… όταν όμως τα σκατα πλημυρίσουν τα σπίτια, μας θα καταλάβουμε ότι η στάθμη της αποβλάκωσης έχει ξεπεράσει την στάθμη της πραγματικότητας και σαν τσουνάμι θα μας βυθίσει στον βυθό του αργού θανάτου, του αδιαμαρτύρητου ελεγχόμενου βασανιστηρίου μέχρι το τέλος, μαζί όλοι σε ένα τσουβάλι, νεκροί, ζωντανοί, δολοφόνοι, κλέφτες, πόρνες και αγίες…

    1. coyoteracing

      Λες μαλακίες…υπάρχουν κι άλλοι george σ´ αυτό το ιστολόγιο οπότε,αφού george έχουμε,δεν είναι χρήσιμη με καμία έννοια η παροιμιώδης ανορθογραφία της σκέψης σου…

      και η μάνα του Φυσσα και η μάνα του Γέροντα δεν άφησαν περιθώρια για παρερμηνείες …

      …μαλακόγραφε george…πώς τολμάει ο ούτως ή άλλως βλαμμένος συλλογισμός σου να έχει αφετηρία μία μομφή,απο μέρους σου,εις βάρος των γονέων!;

      …ηλίθιε…ΗΛΊΘΙΕ…

Απάντηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

%d