ΑΡΘΡΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ
Του Σταυρου Λυγερου

Ηταν ζήτημα χρόνου να δούμε και αυτό το παράγωγο φαινόμενο της μαζικής λαθρομετανάστευσης. Η δημόσια προσευχή των μουσουλμάνων στα Προπύλαια και σε άλλα κεντρικά σημεία της Αθήνας δεν είναι απλώς μία διαμαρτυρία, επειδή δεν έχει κατασκευαστεί τζαμί στην πρωτεύουσα. Είναι μία ειρηνική, αλλά ηχηρή επίδειξη δύναμης.

Οι μουσουλμάνοι διακήρυξαν με την πρωτοβουλία τους όχι μόνο ότι είναι εδώ, αλλά και ότι είναι αποφασισμένοι να προβάλλουν δυναμικά τη δική τους θρησκευτικο-πολιτισμική ταυτότητα στον ελληνικό δημόσιο χώρο.
Οι άρχουσες ελίτ είχαν βολευτεί με το γεγονός ότι οι μουσουλμάνοι φυτοζωούσαν γκετοποιημένοι στα «υπόγεια» της κοινωνίας και εμφανίζονταν στον δημόσιο χώρο μόνο ως εξατομικευμένη κακοπληρωμένη «μαύρη» εργασία.Χωρίς επαρκή επαφή με την πραγματικότητα, δεν αντιλαμβάνονταν ότι η συλλογική έκφραση των μουσουλμάνων ως κοινότητας ήταν ζήτημα χρόνου.Και βεβαίως, οι μουσουλμάνοι εκμεταλλεύθηκαν για λογαριασμό τους το παγιωμένο από τη μεταπολίτευση καθεστώς κατάληψης – κατάχρησης του δημόσιου χώρου για κάθε είδους διαμαρτυρίες.
Το αποτέλεσμα ήταν η δημόσια προσευχή στα Προπύλαια, στον χώρο που συμβολίζει τον νεοελληνικό διαφωτισμό. Σ’ έναν χώρο, που προσωπικά θα με ενοχλούσε και η τέλεση χριστιανικής λειτουργίας.
Χθες, οι μουσουλμάνοι διέβησαν τον Ρουβίκωνα. Η πολιτεία δεν έχει πια περιθώρια να στρουθοκαμηλίζει.Οφείλει να θέσει όρια, όπως σε όλη την Ευρώπη. Οσο θεμιτή είναι η κατασκευή τζαμιού, άλλο τόσο αθέμιτες είναι τέτοιου είδους εκδηλώσεις που αλλοιώνουν τον πολιτισμικό χαρακτήρα της πόλης,αλλά και δίνουν ευκαιρία για άθλιες αντιδράσεις ακραίων στοιχείων.
 

Από τον Άγρυπνο Φρουρό”

 

Μοιραστείτε το Άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

14 Comments

  1. Αν κάνετε τον κόπο να ανατρέξετε σε παλαιότερα κείμενα θα δείτε πως όλα είχαν με λεπτομέρεια προβλεφθεί. Δεν ήταν… δύσκολο για το Κόμμα της Κοινής Λογικής να “διαβάσει” το μέλλον!

  2. Thunderbolt

    Τα κύματα του Αιγαίου μας έφεραν κάτι χιλιάδες -και αύριο εκατομμύρια- μουσουλμάνους στην Αθήνα, καθώς φυσά ο άνεμος και μας παίρνει τη σημαία από τα Ιμια και τα άλλα ¨γκρίζα΄νησιά. Οι πολλές βίλλες, κότερα, ρόλεξ και άλλες ασχολίες των αχόρταγων κοιλιών δεν αφήνουν χρόνο για τέτοιες λεπτομέρειες. Μόλις την περασμένη Κυριακή τους ξαναψήφισαν τα κομματόσκυλα και κάτι μόνιμοι κοψοχέρηδες που διαθέτουν… 28 χέρια, ενώ οι καναπεδάτοι δυσκολεύονταν να χωνέψουνε το στιφάδο με τις μπύρες. Και ο Χαρδαβέλλας έκανε χθές την…όγδοη ή την δεκάτη όγδοη εκπομπή για να αναρωτηθεί γιατί δεν βγάζουμε επιτέλους το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στο Αιγαίο! Συνεχίζει για την τηλεθέαση να προσκαλεί επί χρόνια τους ίδιους επιστήμονες (ασπρίσαν τα μαλλιά τους!), οι οποίοι τσακώνονται μεταξύ τους (σαν τους πολιτικούς), αφού κάποιοι εξ αυτών μας διαβεβαιώνουν πως δεν υπάρχει τίποτα άξιο εκμετάλλευσης στο υπέδαφος!

    1. Θυμάστε πως με αποκαλούσαν όταν έγραφα για τα παράσιτα του Parasite Beach;
      Να θυμίσω: Γκρινιάρη, απαισιόδοξο, καταστροφολόγο, κομπλεξικό (επειδή δεν ανήκα στη “τάξη” τους και δεν είχα βίλα στο “νησί των ανέμων”), άνθρωπο που “γράφει τα ίδια και τα ίδια”, που δεν καταλαβαίνει ότι ζει σε μία “ισχυρή Ελλάδα” και χίλια δυο ακόμα “επιχειρήματα”.
      Σήμερα δεν έχει βρεθεί ούτε ένας (εκτός απ’ τους παλιούς συνταξιδιώτες) να πει “ο Καββαθάς ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ”.
      Θα πείτε. Tι σημασία έχει; Θα απαντήσω λέγοντας πως, αν ο “καββαθάς” και άλλοι σοβαροί δημοσιογράφοι γνώριζαν που “πάει το πράγμα” τα άτομα που επιλέξαμε να μας κυβερνήσουν δεν ήξεραν αυτά που έρχονται;
      Και αν δεν ήξεραν πόσο ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΝΤΕΝΕΚΕΔΕΣ και ΠΡΟΔΟΤΕΣ ήταν;
      Τι να κάνω ρε παιδάκι μου. Την αγαπάω τη χώρα μου την Ιρλανδία…

      1. Astrapogiannos

        Ακριβώς! Μέχρι και την λέξη προδοσία (πολύ βαριά όντος) μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς για να περιγράψει τα ‘εγκλήματα’ που διαπράχθηκαν εναντίων της Ιρλανδίας μας και του μέλλοντος των πολιτών της. Είιναι πάντα απορίας άξιο ότι εφόσον σιγά σιγά (με μερικές βόλτες στο εξωτερικό) το συνειδητοποιούσαμε εμείς ότι κάτι δεν πάει καλά, πώς και δεν το καταλάβαιναν οι κύριοι που τους κάναμε την τιμή να μας κυβερνήσουν; Προσωπικά πιστεύω ότι ήξεραν πολύ καλα του τι συνέβαινε σαν αποτέλεσμα των ρητορικών και των πράξεών τους αλλα για λόγους που δε θέλω να φανταστώ συνέχιζαν το καταστροφικό τους έργο. Ίσως και να μην ήταν Ιρλανδοί; Μόνον ένας μή Ιρλανδός θα έκανε τόσο ασταμάτητο κακό στην Ιρλανδία…

      2. Thunderbolt

        Σαν να τους έχω μπροστά μου τώρα να λένε τα ίδια ακριβώς – σαν να μην πέρασε μια μέρα -ακόμα και τώρα άν τους συναντούσατε τα ίδια θα σας έλεγαν. Αλλωστε όταν κάποιος υπουργός έκανε την Πυθία προβλέποντας τη δεύτερη βύθιση του Τιτανικού κάτι ήξερε ως φαίνεται. Και ας μήν ξεχνάμε ότι και τότε η μπάντα έπαιζε μέχρι το Τέλος…. Ταπεινή μου άποψη ότι ο πυρήνας της Ζημιάς έγινε επί εποχής Gollum (τότε έκλεισα το μαγαζί…) αν και με πρωταθλητές της Εθνικής Προδοσίας ποτέ κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος…

  3. Thunderbolt

    “Την Δευτέρα, λόγω της εορτής του Μπαϊραμιού που κορυφώθηκε χθες, είχαν μπει 74 από τον Εβρο λαθρομετανάστες! Ο ημερήσιος μέσος όρος παράνομα εισερχομένων στην Ελλάδα από τον Έβρο, ανέρχεται σε περισσότερους από 300 ανθρώπους και συνολικά σε 450 περίπου.
    Κάθε χρόνο, δηλαδή, προστίθεται στην Ελλάδα μια ολόκληρη πόλη 150.000 ανθρώπων οι οποίοι αλλάζουν γοργά την πληθυσμιακή σύνθεση, αποδομούν τον εθνική και φυλετική ομοιογένεια της Ελλάδας η οποία ήταν και το βασικό θετικό εθνικό χαρακτηριστικό που έχει προστατέψει την χώρα από ακρωτηρισμό, τόσο στον Β’Π.Π., όσο και στον Εμφύλιο. Και μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις οι ξένοι αρνούνται να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία με βασικότερο παράδειγμα τον ελάχιστον αριθμό αυτών που ενεγράφησαν στους εκλογικούς καταλόγους για να ψηφίσουν σε σχέση με τον συνολικό αριθμό αυτών που δικαιούντο να κάνουν κάτι τέτοιο.
    Ο μοναδικός τρόπος από ελληνικής πλευράς για να αναχαιτιστεί αυτό το κύμα είναι το «σφράγισμα», πάση θυσία, των συνόρων. Διαφορετικά σε δέκα χρόνια από σήμερα, είδηση θα είναι ότι υπάρχουν χριστιανοί που εκκλησιάζονται δημοσίως, όχι ότι υπάρχουν μουσουλμάνοι που κάνουν κατάληψη στα Προπύλαια για το μπαϊράμι…”

    Πηγή:

    http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=15531&Itemid=86

  4. Kostas K

    “Οι άρχουσες ελίτ είχαν βολευτεί με το γεγονός ότι οι μουσουλμάνοι φυτοζωούσαν γκετοποιημένοι στα «υπόγεια» της κοινωνίας και εμφανίζονταν στον δημόσιο χώρο μόνο ως εξατομικευμένη κακοπληρωμένη «μαύρη» εργασία. Χωρίς επαρκή επαφή με την πραγματικότητα, δεν αντιλαμβάνονταν ότι η συλλογική έκφραση των μουσουλμάνων ως κοινότητας ήταν ζήτημα χρόνου.”

    Μεγάλο λάθος. Οι πραγματικές ελίτ όχι μόνο γνώριζαν, αλλά και επέτρεπαν και βοηθούσαν τον εποικισμό της Αθήνας.
    Όπως διευκόλυναν τους “Κόνδωρες” στην Αργεντινή.
    Πολύ φοβάμαι κ. Καββαθά, πως τα τρίτα Δεκεμβριανά είναι ένα χρόνο μακριά.

    Με τον Καμίνη δήμαρχο και Παπουτσή υπουργό.

    1. Χρήσιμη η αναφορά φίλε ΑΝΏΝΥΜΕ στον ορισμό της λέξης “ξενοφοβία”, αλλά δεν λέει πουθενά η Βικιπαίδεια αν ο φόβος είναι δικαιολογημένος ή όχι.
      Εγώ πάντως είμαι πιο πολύ ΑΝΩΝΥΜΌΦΟΒΟΣ !

  5. Το θέμα τίθεται στην σωστή του βάση, με μια διαφορά όμως: στην Ελλάδα σήμερα ούτε καν άρχουσα έλίτ δεν υπάρχει. Υπάρχει μια άρχουσα πολιτική συμμορία ορχηστρωμένη από το βαθύ ΠΑΣΟΚ και πρακτικά συνεπικουρούμενη από την Χούντα όλων των παρατάξεων της “Βουλής” των Ελλήνων.

Απάντηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Ιούλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Ιούλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

%d