Του Άρη Χατζηστεφάνου 

Και έτσι ξαφνικά το Ισραήλ μας πέταξε σαν στυμμένη λεμονόκουπα. Μιλώντας σε τούρκους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, χαρακτήρισε «συμπτωματική» τη βελτίωση των σχέσεων με την Ελλάδα και εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει επαναπροσέγγιση με την Τουρκία. Σε αυτό που στη διπλωματική αργκό θα έπρεπε να λέγεται «πολιτική ροχάλα», ο πρωθυπουργός του Ισραήλ εξευτέλισε ολοκληρωτικά τον Γ. Παπανδρέου: «Μια ημέρα» είπε «ενώ έτρωγα με τη γυναίκα μου στη Μόσχα ήρθε κάποιος και μας είπε αν ο Παπανδρέου θα μπορούσε να κάτσει μαζί μας»…

Του Άρη Χατζηστεφάνου

Κάπου εκεί, μεταξύ τυριού και ψαροκόκαλου, η Ελλάδα πίστεψε ότι έκατσε στο τραπέζι των ισχυρών και απέκτησε έναν στρατηγικό σύμμαχο. Το ελληνικό ΥΠΕΞ, το Μαξίμου και η προεδρία της Δημοκρατίας επιδόθηκαν σε έναν πρωτοφανή αγώνα αυτεξευτελισμού για τουλάχιστον δυο χρόνια. Δεν είχαν το θάρρος να ζητήσουν ούτε τα κλεμμένα από το Ισραήλ πλοία του Στόλου της Ελευθερίας (ή έστω τις πιστωτικές κάρτες των επιβαινόντων, τις οποίες χρησιμοποιούσαν οι Ισραηλινοί στρατιώτες). Ο Κ. Παπούλιας, που κάποτε βοηθούσε τον ηρωικό αγώνα του Αραφάτ, προσέφερε πολιτική γη και ύδωρ, ενώ μια στρατιά γνωστών δημοσιογράφων και ακαδημαϊκών ανέλαβαν να αναπαράγουν (συχνά μαζί με τα ορθογραφικά λάθη) τα κείμενα που τους μοίραζε η ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα. Οι άμοιροι ακροδεξιοί και υπερπατριώτες (του προεδρικού ΠΑΣΟΚ συμπεριλαμβανομένου) κόντεψαν να χάσουν τα λογικά τους, αφού από τη μια έπρεπε να συντηρούν τον έμφυτο αντισημιτισμό τους και από την άλλη να υποτάσσονται καθημερινά στο Ισραήλ. Το βαθύ κράτος και ο κορμός των μυστικών υπηρεσιών ανέλαβαν να στηρίξουν το νέο δόγμα αφήνοντας συχνά να διαρρέουν πληροφορίες για υποτιθέμενες σχέσεις των φιλοπαλαιστινιακών οργανώσεων με ακραίες ισλαμικές οργανώσεις και με την Τουρκία.

Η στάση των ελληνικών πολιτικών και οικονομικών ελίτ είχε τρομακτικές συνέπειες. Καταρχάς και καταρχήν ήταν βαθιά ανήθικη. Συμμάχησαν με ένα κράτος που κατηγορείται για φρικτά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Πρόδωσαν τον παλαιστινιακό λαό που εδώ και δεκαετίες στέκεται στα πόδια του δίνοντας μαθήματα αξιοπρέπειας σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ακόμη όμως και από μια «ρεαλιστική» οπτική των διεθνών σχέσεων, η στάση τους είναι ασυγχώρητη. Υιοθετώντας τις θέσεις ενός κατακτητή, εκμηδένισαν τη διπλωματική επιχειρηματολογία στην οποία είχε στηριχθεί ο αγώνας για το Κυπριακό από το 1974. Ο Γ. Παπανδρέου, η Ντ. Μπακογιάννη, ο Κ. Παπούλιας, και αργότερα ο Ευ. Βενιζέλος και ο Α. Σαμαράς, οι πρωτεργάτες δηλαδή της υποταγής στη σφαίρα επιρροής του Ισραήλ, υποστήριζαν ότι απέκτησαν έναν στρατηγικό σύμμαχο, ενώ στην πραγματικότητα έκλειναν την πόρτα στον αραβικό και ισλαμικό κόσμο. Σχέσεις που είχαν οικοδομηθεί με προσπάθειες δεκαετιών, αν όχι αιώνων, τινάχθηκαν στον αέρα.

Δεν έδρασαν φυσικά εν αγνοία του «αθώου» ελληνικού λαού. Όσοι προειδοποιούσαν ότι μια κυβέρνηση που συμπαρατάσσεται με εγκληματίες πολέμου γρήγορα θα στραφεί και στο εσωτερικό για να πραγματοποιήσει μια «κοινωνική γενοκτονία», αντιμετωπίζονταν ως περίεργοι διεθνιστές ή και εθνικοί μειοδότες – ακόμη και από ένα τμήμα των Αγανακτισμένων των πλατειών. Δημοσιογράφοι, που εδώ και χρόνια βρίσκονται προσκολλημένοι σε συγκεκριμένα πολιτικά γραφεία, εξηγούσαν στον κόσμο ότι τώρα είναι καλύτερα να ξεχάσει τους Παλαιστίνιους και να κοιτάξει μήπως εκμεταλλευτεί κανένα κοιτασματάκι φυσικού αερίου και τη βολέψει. Πόσο καλά έδενε αυτή η ιστορία… Μην ασχολείστε, έλεγαν, με τα δομικά προβλήματα της ευρωζώνης και της ελληνικής οικονομίας – εδώ υπάρχει πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Εσείς απλώς θα κάνετε τα στραβά μάτια στις σφαγές Παλαιστινίων και εμείς θα σας ξαναφέρουμε την παλιά ζωή που τόσο αγαπήσατε…

Κάθε υποταγμένος λαός δεν έχει άλλωστε και την υποταγμένη ηγεσία που του αξίζει;

Unfollow

(μέσω Ramnousia)

 

Μοιραστείτε το Άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

14 Comments

  1. killing joke

    Μήπως θα έπρεπε να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί, όταν η πηγή της πληροφόρησης είναι …”Τούρκοι δημοσιογράφοι”;;;

  2. Road Runner

    Πωπώ, τι αντι-ισραηλινό ντελίριο είναι αυτό; Για τον κ. Χατζηστεφάνου και τους ομοϊδεάτες του υπάρχουν ηρεμιστικά και αντιψυχωσικά φάρμακα που μπορούν να τους βοηθήσουν.

    Επί του θέματος τώρα, το Ισραήλ αναζητεί έναν ισχυρό σύμμαχο στην περιοχή, διαδικασία άγνωστη σε εμάς που είμαστε πάντα στον κόσμο μας. Αν συνεχιστεί η αδυναμία ή και ανικανότητα να εκμεταλλευτούμε πλήρως προς οφελός μας αυτή τη συγκυρία, δεν θα αποτελούσε έκπληξη αν στο τέλος επιτευχθεί επαναπροσέγγιση Τουρκίας και το Ισραήλ. Η Ιστορία δεν θα σταματήσει να μας περιμένει.

    1. george

      Γειά σου Road Runner. Θες να μας εξηγήσεις ποιό είναι το αντι-ισραηλινό ντελίριο;
      Επίσης, πιστεύω οτι από τότε που δημιουργήθηκε κράτος του Ισραήλ, καταπιέζονται οι Παλαιστίνιοι της περιοχής. Αυτό αυτόματα με κάνει ομοϊδεάτη του κ. Χατζηστεφάνου;

      1. Road Runner

        Ίσως ότι είναι εξαιρετικά μονόπλευρο; Ότι μας μιλάει για τα υπαρκτά εγκλήματα των Ισραηλινών, αλλά για τις πράξεις της άλλης πλευράς ούτε κουβέντα;

        Ότι φερειπείν παραλείπει να μας πεί ότι την τελευταία δεκαετία χιλιάδες ρουκέτες και όλμοι έχουν εκτοξευθεί από την Λωρίδα της Γάζας εναντίον πόλεων του Ισραήλ; Οτι παραλείπει να μας πει για τις εκατοντάδες επιθέσεις αυτοκτονίας που έγιναν τη δεκαετία του 2000 σε πόλεις του Ισραήλ, σε εμπορικά κέντρα, σε στάσεις λεωφορείου, σε ξενοδοχεία ή οπουδήποτε αλλου; Ότι παρά το γεγονός ότι οι Παλαιστίνιοι εξασφάλισαν τις δύο αυτόνομες περιοχές τους οι επιθέσεις από τη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζονται;

        Τα παιδάκια του Ισραήλ δεν έχουν δικαίωμα στη ζωή, μόνο τα παιδάκια του Ιράκ και του Αφγανιστάν έχουν τέτοιο δικαίωμα;

        Δεν αναφέρει τέλος ποιά είναι ακριβώς τα οφέλη από «τις σχέσεις που έχουμε χτίσει επί δεκαετίες με τον αραβικό και ισλαμικό κόσμο». Eκτός του ότι τη δεκαετία του 80 χρησιμοποίησαν το έδαφός μας για να εξαπολύσουν τρομοκρατικές επιθέσεις…

  3. Καλησπέρα…

    Το θέμα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και ενδιαφέρον… Κατ’ αρχήν τι λένε οι Ισραηλινοί για εμάς? Για τους άλλους? Στα χρόνια μου στο Παρίσι, συνάντησα τουλάχιστον “κουμπωμένη” στάση και κυρίως αντιπάθεια “που πολλά προέρχονταν από τους Έλληνες”. Υπήρχαν όμως ερμηνείες σε αρκετά επίπεδα, όπως πολλοί από αυτούς είχαν διωχθεί κακήν κακώς από την Ελλάδα το 1944-48 και τους είχε υποκλαπεί η περιουσία τους. Πρόσφατα σε ένα φόρουμ, είχα την τύχη να συμφάγω και να συζητήσω αρκετές φορές με Ισραηλινούς καθηγητές Πανεπιστημίων θετικών επιστημών παγκόσμιας εμβέλειας. Σε αντίθεση με εκείνους του Παρισιού, αυτούς τους ενδιέφερε να μάθουν “γιατί οι Έλληνες εχθρεύονται τόσο πολύ τους Ισραηλινούς”. Τους εξήγησα ότι αυτό είχε ρίζες θεολογικής κυρίως προσέγγισης που προήλθε από την υιοθέτηση μετά την εισβολή στην Κύπρο, μέρους της ελληνικής κεντροαριστεράς αλλά και της λαϊκής δεξιάς, έως την ακροδεξιά, μιας αντισημιτικής στάσης, η οποία πολλές φορές με έβαζε σε απορίες κατά πόσο είχε βάσεις στήριξης.

    Σε επίπεδο κράτους, το Ισραήλ, φέρεται να έχει προσπαθήσει κάμποσες φορές να μας προσεταιριστεί σαν στρατηγικό σύμμαχο στην περιοχή. Όχι για τα ωραία μας μάτια, αλλά κυρίως γιατί μέχρι και τα χρόνια της χούντας παίζαμε το ρόλο της “Συρίας” δλδ ήμασταν βασικός πυλώνας πώλησης όπλων στους Άραβες. Αξίζει να τονίσουμε ότι εκείνη την εποχή η Τουρκία δεν εξέφραζε τίποτε το επεκτατικό εις βάρος μας…

    Όσο για τις φιλίες μας με τους Άραβες “δεκαετιών ή και αιώνων” δεν απέτρεψαν τον Νάσερ να πετάξει στη θάλασσα τους Αλεξανδρινούς Έλληνες που ήταν στην περιοχή χιλιάδες χρόνια…

  4. Ευμένης Καρδιανός

    Ο Δρ. Γεώργιος Μούρτος στην μελέτη του, νομίζω πως τιτλοφορείται “Ελλάς Ισραήλ Τουρκία, και η Έκλειψη της Ελλάδος από την Νοτιανατολική Μεσόγειο”, αναφέρει ότι από την σύσταση το 1948 του νέου Εβραϊκού Κράτους υπάρχει μόνιμη συνεργασία των δύο κρατών σε όλα τα επίπεδα.

    Ήδη το 1948, ο ιδρυτής του Ισραήλ Μπεν Γκουριόν και σύμβουλοί του, ταξίδεψαν σε μυστική αποστολή στην Άγκυρα και συνήψαν μυστικές συνθήκες με τους Τούρκους.

    Ο δε Μπεν Γκουριόν, ήταν όπως αναφέρει ο Μούρτος στην μελέτη του, “Οθωμανικής Αντιλήψεως”, με ότι αυτό συνεπάγεται…..!!!

    Έκτοτε η συνεργασία Ισραήλ και Τουρκίας έβαινε άριστα.

    Τόσο στο Κυπριακό όσο και στην Αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας, οι ισραηλιτικές οργανώσεις των ΗΠΑ, υπεστήριξαν με σθένος τις τουρκικές θέσεις και οργάνωσαν το τουρκικό λόμπυ. Επέτυχαν να αναγνωρισθούν οι Τουρκοκύπριοι ως τα θύματα του Ελληνοκυπριακού Αποκλεισμού …. Δηλαδή οι θύτες να γίνουν … θύματα ………!

    Πριν από την διακοπή σχέσεων του Ισραήλ με την Τουρκία, το ένα τρίτο των Ισραηλινών αεροπλάνων στάθμευε στο τουρκικό έδαφος!

    Κατά τον διακεκριμένο αναλυτή κ. Μάνο Ηλιάδη, σε συνέδριο για το μέλλον της Τουρκίας, που έγινε στις ΗΠΑ κατά την δεκαετία του 1990, υπήρχε και ένα σενάριο κατά το οποίο θα εγένετο Ελληνοτουρκικός Πόλεμος. Τότε η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ θα συνέτριβε την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Η Τουρκία θα επικρατούσε σε όλα τα μέτωπα και η Ελλάς θα ενικάτω κατά κράτος σε όλα τα μέτωπα και θα συνθηκολογούσε!

    Κατά την μελέτη του Δρ. Μούρτου, τα συμφέροντα του Ισραήλ στην Τουρκία είναι τεράστια!

    Αν και κάποια στιγμή η Τουρκία αρνήθηκε αίτημα του Ισραήλ ……….. να του επιτρέψει όπως ιδρύσει Κιμπούτς στην τουρκική Ανατολία …..!

    Ίσως να επιδιώξει το Ισραήλ, παντί σθένι, επανασυνδέσει τις σχέσεις του με την Τουρκία λόγω των μεγάλων συμφερόντων που υπάρχουν για αυτό στην μεταξύ τους συνεργασία ….

  5. george

    Αγαπητέ Road Runner, στη αρχή χαρακτηρίζεις το άρθρο “αντι-ισραηλινό ντελίριο” αλλά στη συνέχεια το μαλακώνεις λίγο σε “εξαιρετικά μονόπλευρο”. Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται να μιλάς λες και το Παλαιστινιακό είναι πρόβλημα των τελευταίων 2 10ετιών (αυτό δεν είναι μονόπλευρο;).
    Το Παλαιστινιακό ξεκίνησε με το τέλος του Β’ Π.Π. Δές κατ’ αρχήν το ντοκυμανταίρ του BBC http://www.youtube.com/watch?v=ZY-e7mxQdfw&feature=related (είναι λίγο υπέρ της Ισραηλινής άποψης, αλλά για τα δικά σου στάνταρ μάλλον Αλ Κάιντα θα φανεί).
    Επίσης, η αναφορά σου σε παιδάκια, έτσι όπως την κάνεις, μου θυμίζει το γνωστό προεκλογικό σποτ της ΝΔ.
    Έχεις δεί ποτέ σου Ισραηλινό πολίτη να λυγίζει τη στιγμή που παραλαμβάνει φύλλο πορείας; Έχεις συζητήσει ποτέ σου με Ισραηλινό πολίτη να σου περιγράψει τις εμπειρίες του από τη Γάζα; Σου εγγυώμαι οτι θα σου φανεί ομοϊδεάτης του κ. Χατζηστεφάνου…
    Τέλος, όσον αφορά «τις σχέσεις που έχουμε χτίσει επί δεκαετίες με τον αραβικό και ισλαμικό κόσμο», κάνε googling. Το hint που σου δίνω, πάντως, είναι οτι δεν τις αναπτύξαμε επειδή είμαστε αντισημίτες, αλλά σαν αντίβαρο στην Τουρκία.

    ΥΓ: Να ξεκαθαρίσω οτι δεν είμαι ντε και καλά κατά της ανάπτυξης σχέσεων με το Ισραήλ εις βάρος των αράβων. Κάτι θα κερδίσουμε και κάτι θα χάσουμε από μια τέτοια κίνηση. Οφείλουμε, όμως, να γνωρίζουμε τις ιστορικές συγκυρίες κάτω υπό τις οποίες δημιουργήθηκε το παλαιστινικό, ούτως ώστε οι αποφάσεις μας να είναι όσο το δυνατόν πιο σωστές.

    1. Η δική μου θέση για το θέμα είναι η εξής: μία χώρα που διαθέτει το ανθρώπινο δυναμικό, τις δομές, την πολιτική και στρατηγική σκέψη είναι υποχρεωμένη να κάνει συμμαχίες με χώρες που, οι πολιτικές τους δεν συμφωνούν με φαντασιακό υποσυνείδητο του λαού ή της φυλής. Αυτό σημαίνει ότι, αν πρόκειται για το μακροχρόνιο συμφέρον της, η Ελλάδα πρέπει να κάνει συμμαχίες με το Ισραήλ, την Μαρία, τον Τάκη ακόμα και την Τουρκία αλλά, κάτω απ’ τους ΙΔΙΟΥΣ όρους! Αν δηλαδή η ηγεσία στην Αθήνα διαθέτει τα πολιτικά, κομματικά, οικονομικά, διπλωματικά και στρατιωτικά “κότσια” και βέβαια οφείλει να συνεργαστεί με το Τελ Αβιβ. Αν όμως υπουργοί Άμυνας είναι άτομα σαν τους Άκη, Πάνο, Ευάγγελο και Πάνο (Μπεγλίτη) τότε η καρδιά μου τρέμει για τις επιπτώσεις

    2. Road Runner

      Εμμένω στο χαρακτηρισμό μου περί ντελιρίου. Σήμερα όπως γνωρίζουμε δεν είμαστε στο 1948 αλλά στο 2012. Οι Παλαιστίνιοι μετά από ένα δίκαιο, σκληρό και μακρύ αγώνα εξασφάλισαν τα αυτόνομα εδάφη τους. Τι έκαναν όμως μετά από αυτό; Έδωσαν τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας στη Χαμάς, μια οργάνωση που έχει διακηρυγμένο στόχο την εξαφάνιση του κράτους του Ισραήλ και τη διεξαγωγή…Jihad. Παρεμπιπτόντως η Χαμάς συγκρούστηκε ένοπλα με τη Φατάχ του Γ. Αραφάτ, αλλά αυτό δεν φαίνεται να προβληματίζει τον κ. Χατζηστεφάνου που κατά τα άλλα μνημονεύει τον ηρωικό Γ. Αραφάτ.

      Το ερώτημα είναι: Έχει σήμερα το κράτος του Ισραήλ το δικαίωμα ύπαρξης, άρα και άμυνας; Εγώ πιστεύω πως το έχει.

      Τα παιδάκια του Ιράκ και του Αφγανιστάν τα ανέφερα γιατί έχω διαβάσει κατ’επανάληψη για αυτά στο blog 🙂

      Οι «σχέσεις που έχουμε χτίσει επί δεκαετίες με τον αραβικό και ισλαμικό κόσμο» έγιναν ως αντίβαρο στην Τουρκία; Δηλαδή αφήσαμε την Τουρκία να συμμαχήσει με το πιο ισχυρό κράτος στην περιοχή, κι εμείς για αντίβαρο είχαμε «σχέσεις» με τον Καντάφι, τον Άσαντ, τον Αραφάτ και δεν ξέρω ποιον άλλον…

      1. george

        Για να δούμε…. Ο Χ’στεφάνου κάνει ντελίριο, ενώ εσύ μιλάς με τη φωνή της λογικής και της αλήθειας, όταν ισχυρίζεσαι οτι:
        1) Το 1948 είναι πολύυυυ μακριά. 64 χρόνια. Θα το αναφέρω στον θείο μου, ο οποίος ευρισκόμενος σε ντελίριο (κατ’ εσέ) εξακολουθεί να εχθρεύεται το Τούρκικο κράτος που τον ξεσπίτωσε το ’50 από την Πόλη. ´Αλλωστε, η σημερινή real politic υπαγορεύει να υποστηρίζουμε αυτούς που ξεσπιτώνουν τον κόσμο.
        2) Ισχυρίζεσαι οτι οι Παλαιστίνιοι έχουν εξασφαλίσει αυτόνομα εδάφη. Ακόμα και οι ίδιοι οι Ισραηλινοί γελάνε μ’ αυτό το ανέκδοτο. Γιατί στην πραγματικότητα, οι Παλαιστίνιοι έχουν εξασφαλίσει την αυτονομία του φυλακισμένου (απαγορεύονται τα επισκεπτήρια, α λα Στόλος της Ελευθερίας).
        3) “Έδωσαν τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας στη Χαμάς”. Ναι, με εκλογές (γιατί δεν το λές;). Είδες τι αχάριστοι που είναι; Οι Ισραηλινοί επί 10ετίες τους δείχνανε την αγάπη τους κι αυτά τα γαϊδούρια οι Παλαιστίνιοι πήγαν και ριζοσπαστικοποιήθηκαν… τσκ, τσκ… Αμφιβάλλεις οτι αν όλη η Ελλάδα ήταν Αγ. Παντελεήμονας, τότε η ΧΑ θα έπαιρνε αυτοδυναμία;
        4) “η Χαμάς συγκρούστηκε ένοπλα με τη Φατάχ του Γ. Αραφάτ, αλλά αυτό δεν φαίνεται να προβληματίζει τον κ. Χατζηστεφάνου”. Η Χαμάς συγκρούστηκε ένοπλα με τη Φατάχ, άρα, delirious προβοκάτορα Χ’στεφάνου, το Ισραήλ πρέπει να κλιμακώσει τη βία του!
        5) Φυσικά και έχει σήμερα το κράτος του Ισραήλ το δικαίωμα ύπαρξης, άρα και άμυνας. Όμως, η βία φέρνει βία. Και δεν ξύπνησαν ένα πρωί το ’48 κάποιοι Παλαιστινιοι και είπαν “πάμε να δείρουμε Εβραίους”. Το Ισραήλ ξεκίνησε τον κύκλο της βίας και μόνο αυτό είναι σε θέση να τον σταματήσει. Ειδάλλως βαδίζουμε ολοταχώς προς την Αποκάλυψη του Ιωάννη.
        6) Εγώ ισχυρίζομαι οτι οι σχέσεις με τις αραβικές χώρες έγιναν σαν αντίβαρο στην Τουρκία. Α, κι επειδή έχουν και πετρέλαιο (αυτό που το βάζεις;). Εσύ γιατί πιστεύεις οτι έγιναν; Γιατί οι άραβες ξέρουν καλό τάβλι;

        Εν κατακλείδει (και δεν θα το συνεχίσω άλλο το thread), όπως λέει και ο Master εδώ από πάνω, όποια συμμαχία και να κάνεις, χρειάζεσαι ικανό πολιτικό προσωπικό για να την καλλιεργεί και να την διατηρεί. Αν έχεις ανίκανους, τότε θα εισπράττεις καρπαζές μια ζωή.
        Άλλο όμως αυτό κι άλλο το να πιστεύουμε οτι σωστή ιστορία είναι αυτή όπως γράφεται από τον GWB, την Κοντολίζα, τον Κίσσινγκερ, τον Τσώρτσιλ κλπ. κι όλοι οι υπόλοιποι είναι υπό ντελίριο. Εμείς δεν έχουμε την πολυτέλεια να το παίζουμε ανιστόρητα αμερικανάκια στην περιοχή μας!

      2. Road Runner

        1) Και μένα το 1922 έδιωξαν τον παππού μου και την οικογένεια της γιαγιάς μου από τη Σμύρνη. Να στήσω λοιπόν ένα RM-70 και να αρχίσω να ρίχνω στα τυφλά εναντίον Τουρκικών πόλεων μέχρι να μου περάσει το γινάτι;

        Εν τω μεταξύ αν θέλετε να το πάμε έτσι, ο χρόνος δεν ξεκίνησε το 1948. Γιατί να μην πάμε δυο χιλιάδες χρόνια πίσω. Οι Παλαιστίνιοι δεν έχουν αποκλειστικά δικαιώματα στην περιοχή.

        2) Oι Παλαιστίνιοι έχουν δυστυχώς εξασφαλίσει την αυτονομία του φυλακισμένου γιατί όταν είχαν μεγαλύτερη αυτονομία την εκμεταλλεύτηκαν για να εξαπολύουν κάθε είδους επίθεση εναντίον του Ισραήλ.

        3) Ναι με εκλογές, είπα κάτι διαφορετικό; Ε και; Αλλάζει κάτι στο γεγονός ότι το Ισραήλ είναι ο διακηρυγμένος στόχος της Χαμάς;

        4) Η Χαμάς συγκρούστηκε με τη Φατάχ αποδεικνύοντας ότι ακόμη και εντός των Παλαιστινίων υπάρχουν αυτοί που διαφωνούν με την Χαμάς τόσο ώστε να την πολεμήσουν με τα όπλα, αλλά ο κ. Χατζηστεφάνου δεν διακρίνει κάποιο πρόβλημα.

        5) Για πείτε μου πώς θα σταματήσει τον κύκλο της βίας ένα κράτος που δέχεται σχεδόν καθημερινά επιθέσεις με όλμους και ρουκέτες; Εγώ έχω μια καλή ιδέα: Να διορίσει πρωθυπουργό τον ΓΑΠ, υπουργό Άμυνας τον donglefires και υπουργό Εξωτερικών τον von Droutsas ή την ΝτοραΜπακ…

        6) Γιατί να το εξηγήσω εγώ, ας το εξηγήσουν αυτοί που το έκαναν. Τι έγινε με το πετρέλαιο, μάς το έδωσαν φθηνότερα μήπως; Ας γελάσω.

  6. Ευμένης Καρδιανός

    Τον ΥΕΘΑ κ. Παναγιωτόπουλο γνώρισα την δεκαετία του 1950 ….(!), όταν συμμαθητής μου ήταν ο αδελφός του. Ο Πάνος είναι μικρότερός μου.

    Ο δυστυχής αδελφός του είχε κακώς μεταβληθή σε ……… καρπαζοεισπράκτορα του ελιτίστικου σχολείου στο οποίο φοιτούσα.

    Όταν όμως προσπάθησα να υπερασπισθώ τον φουκαρά αδελφό του, γνωστό τότε με το παρατσούκλι “Μέλας Ζωμός”, δέχθηκα σφοδρές επικρίσεις από τον εκολαπτόμενο Alfa Romeo Rosso Πάνο.

    Ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί τα έβαλε μαζί μου ο Πάνος, ενώ εγώ είχα υπερασπισθεί τον αδελφό του.

    Που να φαντασθώ τότε (σε ηλικία 16 ετών) πως ο Πάνος Παναγιωτόπουλος θα βρεθεί ΥΕΘΑ ……!!!

    Ούτε κι’ εμένα μου αρέσει ο Πάνος, είτε είναι ο Μπεγλίτης είτε ο άλλος και συμφωνώ με την θέση του Μάντη Κάλχα, του Monsieur Boson de Higgs, καθώς και του εν τω μεταξύ ελπίζω “σιδερένιου κ. Κώστα Καββαθά.

    Φιλικά

    1. Εγώ τον γνωρίζω σαν συνάδελφο) μια ζωή αλλά, παρ΄όλα αυτά, με “συνέδεσε” κανονικά όταν ζήτησα να τον δω για θέμα που ΔΕΝ αφορούσε σε μένα

  7. Ευμένης Καρδιανός

    ΄Αρα καλώς έκαμναν τότε οι συμμαθητές μου που κυνηγούσαν τον αδελφό του, τον “Μέλανα Ζωμό”, για να τον καρπαζώσουν……..

    Προφανώς και ο Πάνος είναι και αυτός παιδιόθεν κακός χαρακτήρας.

    Επέπλευσε ίσως χάρις στις διάφορες διασυνδέσεις με τις οποίες τα τελευταία 38 χρόνια έχουν επιπλεύσει τόσοι και τόσοι διάτοντες αστέρες.

    Μην ξεχνούμε τον περίφημο πολιτικό μηχανικό Άκη, αυτόν ο οποίος εκτέλεσε πλήθος έργων (?) στην Γερμανία όπου σπούδασε, αυτόν ο οποίος δήλωνε όταν έγινε υπουργός Δημοσίων Έργων το 1981 πως η Ελλάς έχει άκουσον άκουσον … … τους καλλίτερους δρόμους στην Ευρώπη (τρέμε RAL= Richtlinien des Asschusses fur Linienfuhrung, που όριζαν ανάλογα με την ταχύτητα των οχημάτων την ακτινα των καμπυλών στους δρόμους και την κλωθοϊδή μέσω της οποίας γίνεται η ομαλή προσαρμογή των οχημάτων μέσα στην καμπύλη), αφήστε την τότε “υάλινη” ποιότητα των οδοστρωμάτων), καθώς επίσης ότι το τότε μέγα πρόβλημα των πλημμυρών της Αθήνας θα το επέλυε μέσα σε 100 μέρες (sic!).

    Αναφέρομαι σε εκείνον που παρ’ ολίγο να είναι …… πρωθυπουργός της Ελλάδος……. αλλά η άτιμη μοίρα ….. τον κατεδίκασε να είναι υπόδικος στις φυλακές του Κορυδαλού.

    Και μετά σου λένε ότι ο Κώστας Καββαθάς παραείναι ακραίος όταν ονομάζει αυτήν την ολβία χώρα, όπως την έχουν καταντήσει, “μπανανία”!

    Και πάλι περαστικά και αν το επιτρέπει ο γιατρός, κολύμπι!

Απάντηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

%d