Της Eλένης Πετροπούλου

«Για το καλό μας», είναι το μήνυμα που προβάλλει η πλευρά. των απεργών ιατρων . Eμφανίζουν ως κύρια έγνοια τους την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας που θα προκληθεί -όπως υποστηρίζουν- από τη δημιουργία του Eνιαίου Oργανισμού Παροχών Yπηρεσιών Yγείας (EOΠYY).
Σε μία πρώτη ανάγνωση θα διαφωνούσε κανείς; Aσφαλώς όχι. H πραγματικότητα, όμως, είναι πιο περίπλοκη. Oι αλλαγές που επιφέρει το νομοσχέδιο προκαλούν αναδιοργάνωση στο σύστημα και ανατρέπουν κατεστημένες συμπεριφορές και πρακτικές.
Γιατροί του IKA Yποστηρίζουν ότι με την ένταξη των μονάδων υγείας του IKA στο EΣY και τη δημιουργία του Eνιαίου Oργανισμού Παροχών Yπηρεσιών Yγείας (EOΠYY) θα υποβαθμιστούν ακόμη περισσότερο οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους ασφαλισμένους. Όπως αναφέρουν, το IKA δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τώρα τους ασφαλισμένους, επικαλούνται δε τις ατέλειωτες ουρές και τις λίστες αναμονής. Στην πραγματικότητα, όμως, φοβούνται το «άνοιγμα» του επαγγέλματος και κυρίως το «σπάσιμο» του μονοπωλίου του IKA, με την ένταξη 12.500 γιατρών του OΠAΔ και 10.000 ιδιωτών. Oι 7.000 γιατροί του IKA μέσω του Iδρύματος είχαν εξασφαλίσει την πελατεία τους στα ιδιωτικά τους ιατρεία. Eίναι γνωστό, άλλωστε, ότι η κύρια δεξαμενή πελατών αποτελούσε το πρωινό ιατρείο στο IKA. Mε το νέο Oργανισμό η «πίτα» μοιράζεται καθώς στο σύστημα μπαίνουν και άλλοι γιατροί, ενώ φοβούνται ότι σε ένα χρόνο θα υποχρεωθούν να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία (το νομοσχέδιο προβλέπει δυνατότητα επανεξέτασης των συμβάσεων).
Nοσοκομειακοί γιατροί
Aπεργούν και διεκδικούν απόσυρση του νομοσχεδίου, υποστηρίζοντας ότι θα υποβαθμίσει τις παροχές υγείας και απαξιώνει το EΣY. Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι καταργείται η συλλογική τους σύμβαση που καθορίζει το ωράριο εργασίας τους. Πίσω, όμως, από τη «βιτρίνα» κρύβεται ο φόβος της ιεραρχίας. Στο νόμο προβλέπεται η καθιέρωση βαθμού συντονιστή διευθυντή, το οποίο επαναφέρει σύστημα ιεραρχίας και θέτει το πολυδιευθυντικό στα αζήτητα. Mε τον ισχύοντα νόμο σχεδόν όλοι οι νοσοκομειακοί ιατροί έφθαναν στο βαθμό του διευθυντή, με αποτέλεσμα σήμερα το 63% των γιατρών στο EΣY να είναι διευθυντές. Eκτός από τις οικονομικές απολαβές που επέφερε ο τίτλος, οι γιατροί αύξησαν και τις άτυπες συναλλαγές καθώς «πωλούσαν» τον τίτλο.
Iδιώτες γιατροί – Eργαστηριακοί γιατροί
Προφασίζονται ουσιαστικά την ανυπαρξία ενιαίας πρωτοβάθμιας φροντίδας, αφού στον EOΠYY εντάσσονται τρία Tαμεία και κάνουν λόγο για μείωση των παροχών στους ασφαλισμένους. Ωστόσο, φοβούνται ότι με τη δημιουργία του EOΠYY θα χάσουν τη σημερινή πελατεία τους, αφού διευρύνονται οι επιλογές των ασφαλισμένων. Eπίσης, φοβούνται ότι ο Oργανισμός δεν θα συμβληθεί μαζί τους, καθώς δεν έχει διευκρινιστεί πώς θα γίνει η επιλογή των συμβεβλημένων γιατρών. Mάλιστα, το υπουργείο Yγείας προσανατολίζεται να δοθεί προτεραιότητα στους νέους γιατρούς.
Στα «κατά» είναι το και θέμα της συνταγογράφησης, καθώς μπαίνει «φραγμός» στην ανεξέλεγκτη συνταγογράφηση και στην προκλητή ζήτηση. Kαι αυτό διότι αν μείνουν εκτός EOΠYY δεν θα μπορούν να συνταγογραφούν και έτσι «χάνουν» πελατεία. Aκόμη όμως και αν συμβληθούν θα υπάρχει «φραγμός» στον αριθμό των ασφαλισμένων που μπορούν να εξυπηρετήσουν.
Oι δε εργαστηριακοί φοβούνται τη βασική στόχευση της δημιουργίας του EOΠYY, δηλαδή τη δραστική περικοπή διαφυγόντων εσόδων του δημοσίου συστήματος υγείας προς τα ιδιωτικά διαγνωστικά, ιδιαίτερα όσον αφορά τις απεικονιστικές εξετάσεις. Eάν οι ασφαλισμένοι πραγματοποιούν τις διαγνωστικές εξετάσεις τους στα νοσοκομεία ή στις μονάδες του EOΠYY τότε θα μειωθούν κατακόρυφα τα έσοδά τους.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ (μέσω Radar Αγρυπνος Φρουρός)

Την ανάρτηση έκανε ο ΑΓΡΥΠΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ

Μοιραστείτε το Άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

73 Comments

  1. Σοφία

    Eμένα πάλι, γιατί μου φαίνεται ότι οι αντιδράσεις αυτές είναι για τα μάτια για να μην ασχοληθούμε με το θέμα των προμηθειών των φαρμάκων, όπου με διεθνή διαγωνισμό θα επιλέγεται αυτός που θα εγκρίνει τις προμήθειες

  2. George

    Ο Λοβέρδος ο Καψής και ο Καμπουράκης εχουν δικιο.. Πρέπει οι γιατροί να παταχθούν και μετα οι δασκαλοι ..οι καθηγητές ..οι φαρμακοποιοι οι αγρότες οι… οι.. οι..

  3. Alexander Koutsoukalis

    Ειλικρινά, θα ήθελα κάποιον εργαζόμενο σε φαρμακευτική εταιρεία να πει λίγα λόγια για το τι συμβαίνει.
    Λίγα, όχι πολλά..

    1. george..

      θα σου πω εγω δουλευει ενας γνωστος μου σε εταιρια προμηθιων νοσοκομειων… εχουν τεραστιο προβλημα γιατι το κρατος δεν πληρωνει.. εξαρτημα που παλια το εδιναν 6000 τωρα το δινουν 2000 και παλι βγαζουν κερδος… τωρα αργουν και 3 μηνες να πληρωσουν τους υπαλληλους και γενικα μαλλον το παρτυ τους τελειωνει…παντος τοσα χρονια ειχαν τρελα, απιστευτα κερδοι……. βεβαια ετσι φαινεται … τωρα τι γινεται υπογεια δεν ξερω….

  4. always in doubt

    Βλέπω χρήμα πολύ χρήμα και κόσμο να μπαινοβγαίνει με σακκούλες φάρμακα……… εδώ στο νησί των 2000 κατοίκων (το χειμώνα). Εδω που όταν πρωτόρθα πριν 17 χρόνια υπήρχε ένα φαρμακείο της κακιάς ώρας που κάποτε έκλεισε και τα φαρμακα ερχόντουσαν από άλλο νησί. Τώρα δύο και σουπερ! “Είναι πολλα τα λεφτά ‘Αρη…..” Τι να πουν οι φαρμακοποιοί, θα τα πουν όπως τους συμφέρει. 35% κέρδος στην Ελλάδα 15% στη Σουηδία, θα πουν ναι!

  5. Ιδρυτικός Αναγνώστης

    Στα 57 μου χρόνια δυσκολεύομαι να πιστέψω ο,τιδήποτε μου λέει η κυβέρνηση/αντιπολίτευση/τοκογλύφοι/πληρωμένοι κοντυλοφόροι/υπόλοιπος συρφετός και δέχομαι πολύ ευκολότερα την άποψη οποιουδήποτε άλλου ταιριάζει με την λογική μου και τις μέχρι τώρα εμπειρίες/γνώσεις μου από την (δυσ)λειτουργία του κρατικού μηχανισμού κατοχής που βασανίζει τούτη τη χώρα από το 1821…
    Ακόμη κι αν δεν έχουν δίκηο, θα υποστηρίξω τους γιατρούς/φορτηγατζήδες/δεν πληρώνω/αγρότες/όποιον άλλο αντιδρά…
    Ας διαλυθεί το “πορνείο” και μετά βλέπουμε…
    Κι αν μπορούσαμε να “τραβήξουμε” τα λεφτά μας από τους τοκογλύφους και να προκαλέσουμε την κατάρευσή τους ακόμη καλύτερα…

    1. C_GRIP

      Ενδιαφέρουσα άποψη αγαπητέ
      Δηλαδή ακόμα και εάν το συγκεκριμένο μέτρο της Κυβέρνησης είναι σωστό, υποστηρίζετε όσους για -ίδιον όφελος- αντιδρούν, μόνο και μόνο γιατί … αντιδρούν???
      Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί η κοινωνία μας δεν εξελίσσεται?
      Το συγκεκριμένο μέτρο είναι ένα από τα λίγα της εν λόγω Κυβέρνησης, που μπορεί να βελτιώσει την απαράδεκτη κατάσταση στην εξυπηρέτηση του μέσου Ασφαλισμένου του ΙΚΑ, που ταλαιπωρείται σήμερα φρικτά για να κλείσει μία απλή εξέταση. Τώρα θα μπορούμε όλοι να πηγαίνουμε και σε άλλους, συμβεβλημένους γιατρούς σε όλη την Ελλάδα, άμεσα και με λιγότερες πελατειακές σχέσεις. Και παρ΄ όλα αυτά, πρέπει να υποστηρίξουμε τους γιατρούς που φωνάζουν γιατί πλέον δεν θα μας έχουν ομήρους, όπως τώρα συμβαίνει???
      ‘Η έχετε πολύ καλή ιδιωτική ασφάλιση, ή η (δίκαιη) αγανάκτησή σας για άλλα απαράδεκτα μέτρα της Κυβέρνησης, σας τυφλώνει από το να βλέπετε το προφανές. Το παιγνίδι στην κοινωνία μας θα έχει χαθεί, όταν ξεχάσουμε τον διπλανό μας, το αδύναμο γεροντάκι που εκλιπαρεί για ένα ραντεβού και το παραπέμπουν σε … 5 μήνες. Ας μην επιτρέπουμε στην αγανάκτησή μας να οδηγεί σε μηδενισμό, που τελικά θα μας κάνει να γίνουμε ανάλγητοι προς τους συμπολίτες μας.
      Αυτή ακριβώς την παγίδα πρέπει όλοι μας να αποφύγουμε.
      Καλή εβδομάδα σε όλους

    2. george..

      δεν ξερω αν το νομοσχεδιο ειναι καλο ή οχι αλλα διαφωνω με την λογικη σου…. το πορνειο αυτο ειναι η ελλαδα αν διαλυθει τι θα εχουμε? αυτοι που αντιδρουν περισσοτερο ειναι αυτοι που τοσα χρονια επερναν τα περισσοτερα, οι ανεργοι, αυτοι των 600 ευρω μενουν σιωπηλοι και ανυμποροι … ή μηπως ολοι αυτοι που αντιδρουν νοιαζονται γιαυτους τους αλλους?…

      1. george..

        απο οσο ξερω οι ιταλοι περνανε μια χαρα, οι γαλλοι επισης, οι πιο βορριοι μαλλον κρυωνουν περισσοτερο απο εμας, οι ιβηρες επισης καλα μου φαινονται … τωρα αν θα πρεπει να ρωτησουμε καποιους αυτοι οι ανεργοι ολων αυτων των χωρων … αλλα νομιζεται οτι υπαρχει λυση? ή μαλλον, θα ηθελες εσυ να μειωθει η πραγματικη αξια του μισθου σου κατα 20% και να μην υπαρχει καθολου ανεργια? για πες μου?

      2. tasos

        Αυτό είναι δίλημμα που θα έθετε ο… Πάγκαλος για να κόψει άλλο ένα 20% από τις συντάξεις για το καλό της… νέας γενιάς. Η πραγματική αξία των μισθών όμως έχει πέσει 50% στην ευρωζώνη την τελευταία 10ετία και ταυτόχρονα η ανεργία έχει γιγαντωθεί. Και λέτε ότι περνάν μια χαρά πχ οι Ίβηρες με 25% επίσημη ανεργία? Το πιο θλιβερό που μπορεί να συμβεί σε άνθρωπο είναι να τον μαστιγώνουν και να τον έχουν πείσει ότι του αξίζει επειδή δε γεννήθηκε στη Γερμανία (των 4 εκ ανέργων).

      3. george..

        φιλε διαφωνω μαζι σου και νομιζω μας αξιζει…σαν κοινωνια γιατι εμεις τους ψηφισαμε… για ολα τα αλλα προσπαθω να βρω την αληθεια και θετω προβληματισμους…

      4. tasos

        Εφόσον αγαπητέ φίλε θέτεις προβληματισμούς, προσπάθησε να αναλύσεις γιατί γιγαντώνεται η ανεργία και η υπερχρέωση στην ΕΕ. Ένα καλό βιβλίο για προβληματισμό, είναι το “Η μεγαλειώδης απάτη του ευρώ” του Κ.Κόλμερ”. Όσο για το ότι τους ψηφίσαμε, ισχύει ότι “το σύστημα πλέον, γνωρίζει καλύτερα τους ανθρώπους και τις αντιδράσεις τους από ότι αυτοί τον εαυτό τους”.

  6. always in doubt

    IΔΡΥΤΙΚΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ vs C_Grip= 4 αστέρια ο πρώτος vs 1 o δεύτερος…………… = Α-Ω. Τόσα χρόνια πιστεύαμε ό,τι μας λέγατε γιατί μας συνέφερε τώρα “κάψτε τα όλα. Το πορνείο είναι μόνο στην πολιτική??? χα-χα-χα. ‘Ηταν ωραίο το “Τσοβόλα δώστα όλα”. Ε, τα έδωσε ο άνθρωπος, δανείστηκε και τα έδωσε, τώρα τα θέλουν πίσω……. χο-χο-χο…. Ο ιδρυτής του ιστολογίου “σιωπηλός”…

  7. tilt

    Ένα ,δύο ,τρία, πολλά μνημόνια χρειάζονται αγαπητοί για να λειτουργήσει αυτό το κακό συνονθύλευμα βολεψάκηδων, παρτάκηδων με μειωμένη έως ανύπαρκτη αίσθηση κοινωνικής και κατ’ επέκταση πατριωτικής ευθύνης. Ας είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας.Όλα αυτά και άλλα πολλά , βέβαια όχι με τη σειρά που έγιναν, ήταν και είναι απαραίτητο να γίνουν και έπρεπε να γίνουν εδώ και τριάντα χρόνια τουλάχιστον. Αν μπορούσαμε να απεμπλακούμε από τις κομματικές ιδεοληψίες και να δούμε λίγο αυτόν το τόπο με αγάπη βάζοντας στην άκρη το στενό προσωπικό μας όφελος και παραδειγματίζοντας τα παιδιά μας, τους νέους όπου μπορούμε πιστεύω ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να βελτιωθούν.

  8. afros stin thalassa

    Δεν λέω ότι ο άνθρωπος είναι λαμογιο αλλά κοιτάξτε τους ισολογισμούς αυτής της απίθανης εταιρίας να δείτε που πήγαιναν τα λεφτά μας… να είναι καλά βεβαία ο άνθρωπος και να χαίρατε τα λεφτά του .. και εγώ στην θέση του το ίδιο θα έκανα…

    http://www.electromedical.gr/oikonomika.htm

    1. coyoteracing

      Δεν παιζονται οι αναρχικοι στα συνθηματα,οπως και οι γιατροι δεν παιζονται στην εξαπατηση.Οχι και να λυπηθουμε,οχι και να συνταχθουμε και συμπαθησουμε αυτους που το κωλομαγαζο τους (το ΙΚΑ) εχει γινει συνωνυμο της αναλγησιας.Ας μας πουν πως καταφεραν επι τοσα χρονια να το διατηρουν ως εχει, το μπουρδελο.

  9. anonymous de La Moyo

    Ο καυγάς είναι για το πόθεν έσχες….. γιατί αν καταγραφεί ηλεκτρονικά η συνταγή άρα και η επίσκεψη πως θα δηλώσει ο Dr 11.970 εισόδημα το χρόνο;

    Φίλος La Moyo γιατρός μου την έκανε την επισήμανση….

  10. Μέσος Ιατρός

    Εσείς που τα γράφετε όλα αυτά θα δεχόσασταν μετά από 11 χρόνια σπουδών να ζήσετε με 500-600 ευρώ το μήνα εξετάζοντας ασθενείς κυριολεκτικά νυχθημερόν και έχοντας να πληρώσετε 1000 ευρώ μόνο για τα έξοδα του ιατρείου???Για να μην αναφερθώ καν στην ιατρική ευθύνη η οποία δε συγκρίνεται με καμμία άλλη..και αυτά για τις προμήθειες και τα φακελάκια να τα κρατήσετε για τους δημοσιογράφους γιατί πουλάνε πολύ φαίνεται (αυτές είναι οι κακές εξαιρέσεις οι οποίες παντού υπάρχουν για να επιβεβαιώνουν τη δύσκολη μέση Ιατρική πραγματικότητα)!!

    1. C_GRIP

      Καλή σας μέρα
      Δεν νομίζω ότι οποιοσδήποτε νοήμων συμπολίτης μας διαφωνεί ότι το μεγαλύτερο μέρος των γιατρών του Δημοσίου της χώρας μας, προσφέρουν πολλά περισσότερα από αυτά που λαμβάνουν. Όμως το μισθολογικό τους θέμα αφορά αυτούς και το ελληνικό Δημόσιο. Τα εκατομμύρια των ασφαλισμένων του ΙΚΑ, δεν φταίνε σε τίποτα να είναι όμηροι της διελκυστίνδας ισχύος μεταξύ γιατρών και κράτους.
      Συνεπώς εάν πρέπει να ταλαιπωρηθούν μερικές δεκάδες χιλιάδες γεροντάκια και γριούλες, έτσι ώστε να πιέσετε το κράτος ώστε να μην πλήξει τα δικαιώματά σας, λυπάμαι αλλά αυτοί οι γέροι και γριούλες είναι πιο σημαντικοί από εσάς και από εμένα.
      Το συμφέρον των πολλών, είναι πιο σημαντικό από το συμφέρον και την επαγγελματική αποκατάσταση των λίγων.
      Τέλος η συμπαθής τάξη των γιατρών πρέπει να αντιληφθεί ότι εάν επιθυμεί την υποστήριξη του κόσμου, θα πρέπει η ίδια να προχωρήσει σε κάθαρση στους κόλπους της. Δυστυχώς τα παραδείγματα όπου γιατροί καταγγελλουν συναδέλφους τους που χρηματίζονται, φοροδιαφεύγουν, εκβιάζουν ασθενείς και πλουτίζουν παράνομα, είναι από ελάχιστα έως κανένα. Αντίθετα υπάρχει “omerta” και συναδελφική αλληλεγγύη-σιωπή μεταξύ τους, για να μην πω και αλληλοϋποστήριξη, έτσι ώστε όλοι να είναι ευχαριστημένοι. Όταν λοιπόν και οι ίδιοι δείξουν σημάδια πραγματικής διάθεσης απομόνωσης των «μαύρων προβάτων» και όχι ανοχής, τότε κι ο κόσμος θα δείξει ουσιαστική υποστήριξη και κατανόηση στα (δίκαια) αιτήματά τους.
      Στη ζωή (και όχι μόνο), ότι δίνουμε, παίρνουμε φίλτατοι

  11. karanti_maria

    Πάντως, μετά τις χθεσινές δηλώσεις και διαβεβαιώσεις του Διοικητή του Ι.Κ.Α. Ροβέρτου Σπυρόπουλου, νομίζω πως δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζεται η απεργία των Ιατρών και η κατάληψη του Υπουργείου Υγείας.

    1) Οι ασθενείς θα είναι ευχαριστημένοι γιατί δε θα περιμένουν μήνες για να εξεταστούν βιαστικά από τους Ιατρούς του Ι.Κ.Α.

    2) Οι ασθενείς θα είναι ευχαριστημένοι γιατί δε θα χρειάζεται να βασανίζονται ξαναγράφοντας συνταγές στους Ιατρούς του Ι.Κ.Α.

    3) Οι ασθενείς θα είναι ευχαριστημένοι γιατί θα μπορούν ελεύθερα να διαλέγουν τον καλύτερο Ιατρό της αρεσκείας τους, κι όχι αυτόν που τους επιβάλει το Ι.Κ.Α.

    4) Οι ασθενείς θα είναι ευχαριστημένοι γιατί δε θα εκβιάζονται πλέον από τους Ιατρούς του Ι.Κ.Α. να πληρώσουν στο Ιδιωτικό τους Ιατρείο, για να τους “κοιτάξουν καλύτερα”.

    5) Οι Ιδιώτες Ιατροί θα είναι ευχαριστημένοι γιατί θα διπλασιαστούν οι ασθενείς τους.

    6) Οι Ιδιώτες Ιατροί θα είναι ευχαριστημένοι γιατί το Ι.Κ.Α. δεν είναι κακοπληρωτής όπως το Δημόσιο!

    7) Οι Νοσοκομειακοί Ιατροί θα είναι ευχαριστημένοι γιατί θα μειωθεί επιτέλους ο φόρτος στα Τριτοβάθμια Δημόσια Νοσοκομεία, αφού θα έχουμε επιτέλους αποκτήσει Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας!

    8) Οι Νοσοκομειακοί Ιατροί θα είναι ευχαριστημένοι γιατί δε θα χάνουν χρόνο σε συνταγογραφήσεις, αφού αυτές θα γίνονται από το θεράποντα Πρωτοβάθμιο Ιατρό, και θα επιδίδονται απερίσπαστα στο Κλινικό τους Έργο.

    9) Οι Νοσοκομειακοί Ιατροί θα είναι ευχαριστημένοι γιατί στις εφημερίες θα καταφτάνουν πολύ λιγότερα περιστατικά, αφού θα φιλτράρονται τα μη σοβαρά από τους Πρωτοβάθμιους Ιατρούς.

    10) Η Τρόικα θα είναι ευχαριστημένη γιατί έγιναν μεταρρυθμίσεις στον Τομέα της Υγείας που έπρεπε να είχαν γίνει δεκαετίες πριν, αλλά καθυστερούσαν λόγω του πελατειακού Κράτους.

    11) Η Τρόικα θα είναι ευχαριστημένη γιατί απελευθερώνεται η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην Ελλάδα.

    12) Η Τρόικα θα είναι ευχαριστημένη γιατί θα μειωθούν οι οικονομικές σπατάλες από τη διαφθορά και την κατευθυνόμενη συνταγογράφηση στο Ι.Κ.Α.

    13) Η Τρόικα θα είναι ευχαριστημένη γιατί εφαρμόζεται επιτέλους ο ελεύθερος ανταγωνισμός υπηρεσιών Υγείας.

    14) Τα Ασφαλιστικά Ταμεία θα είναι ευχαριστημένα γιατί θα βελτιώσουν τους οικονομικούς δείκτες μειώνοντας τις σπατάλες.

    15) Τα Ασφαλιστικά Ταμεία θα είναι ευχαριστημένα γιατί θα έχουν δημιουργήσει, γρήγορα κι ανέξοδα, Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην Ελλάδα.

    16) Τα Ασφαλιστικά Ταμεία θα είναι ευχαριστημένα γιατί με την ύπαρξη ενός και μόνο Ενοποιημένου Φορέα, θα μειωθεί η γραφειοκρατία και θα είναι πολύ πιο εύκολος ο έλεγχος!

    17) Ο Υπουργός Υγείας θα είναι ευχαριστημένος γιατί θα περάσει στην Ιστορία ως αυτός που έκανε ριζικές, γρήγορες κι αποτελεσματικές μεταρρυθμίσεις στην περίθαλψη εκατομμυρίων ασφαλισμένων.

    18) Ο Υπουργός Οικονομικών θα είναι ευχαριστημένος γιατί θα εξοικονομήσει δισεκατομμύρια ευρώ που πήγαιναν σε σπατάλες και διαφθορά, πετυχαίνοντας τους στόχους του Μνημονίου.

    19) Οι τίμιοι Ιατροί του Ι.Κ.Α. θα είναι ευχαριστημένοι γιατί θα δουν τις ουρές στα Εξωτερικά Ιατρεία να μειώνονται, τους ασθενείς να μη βασανίζονται πια, το φόρτο εργασίας τους να ελαττώνεται κατακόρυφα, με το μισθό τους να παραμένει ο ίδιος!

    Οι μόνοι που θα δυσαρεστηθούν θα είναι οι διεφθαρμένοι Ιατροί του Ι.Κ.Α. που θα δουν τα τυχερά τους να μειώνονται, τις μίζες τους να διασταυρώνονται, τους ασθενείς τους να χάνονται σε άλλους καλύτερους Ιατρούς, τα Ιδιωτικά τους Ιατρεία να κλείνουν, τα χρήματα που πλήρωσαν για να αγοράσουν τη θεσούλα στο Ι.Κ.Α. να μην πιάνουν τόπο, κτλ

    Σε αυτούς τους τελευταίους εγώ, οι τίμιοι Ιατροί και 12.000.000 ασφαλισμένοι σ’αυτή τη Χώρα, λέμε να πάνε να γ…..

    Λαμογιές τέλος!

    Απεργία να κάνουν έξω από τα άδεια Ιατρεία τους…

    1. always in doubt

      διάβαζα, διάβαζα και έλεγα δεν μπορεί στο τέλος θα εκραγεί η βόμβα! Καλά εσείς έχετε μάθει απέξω το νομοσχέδιο. Μπράβο σας, μέχρι και εγώ το κατάλαβα τώρα, αν και ήξερα ότι ο “καυγάς ήταν για το πάπλωμα” (βλ. χρήμα). Και πάλι μπράβο! Μήπως μπορεί να γράψετε και κάτι για τα 600 ευρώ το μήνα και να εξετάζουν άπειρο(?) αριθμό ασθενών….

  12. Frustrated_dr

    Θεωρώ οτι δεν ειναι τόσο θέμα σπουδών του γιάτρού όσο του βαθμού της ευθύνης που έχει για την διασφάλιση της υγείας του ασθενή και η οποία δεν συγκρίνεται με την ευθύνη κανενός άλλου επαγγελματία γιατι μιλάμε για την ίδια την ανθρώπινη ζωή.Αυτός και μόνο ο λόγος ειναι ικανός να δικαιολογήσει το αίτημα των γιατρών για μια όχι μεγάλη αλλά αξιοπρεπή ανταμοιβή των υπηρεσιών τους, για να μπορούν να λένε στον εαυτό τους οτι , ΝΑΙ η κοινωνία αναγνωρίζει την ζωτικής σημασίας προσφορά τους σ’αυτή.Δυστυχώς οι υπάρχουσες πολιτικές κάνουν τα πάντα για να απαξιωθεί εντελώς η εργασία του έλληνα γιατρού, γιατί είναι πραγματικά υποβάθμιση και ουσιαστική λοιδορία για το λειτούργημα να θεσμοθετείται η αμοιβή των 600 ευρώ περίπου μηνιαίως για τους γιατρούς των ταμείων ανεξαρτήτως των περιστατικών που δέχονται.Αν αυτό ισχύει είναι η χειρότερη κατάντια για την κοινωνία μας και είναι σίγουρο οτι θα αποβεί αρνητικό για το σύνολό της επειδή κανένας γιατρός δεν θα κάνει συμβάσεις με τα ταμεία και ουσιαστικά το κράτος θα έχει καταλύσει την δημόσια υγεία.
    Η ειρωνία είναι οτι ενω οι πέραν του ατλαντικού τείνουν να επανιδρύσουν το κοινωνικό κράτος εμείς βαλθήκαμε να το εξαφανίσουμε, αλλά τουλαχιστον να αποδίδουμε τα του καίσαρος τω καίσαρι και να αναγνωρίζουμε τους πραγματικούς υπευθυνους της τραγικής αυτης κατάστασης και όχι να ψάχνουμε για εξιλαστήρια θύματα σ’αυτούς που αγωνίζονται με νύχια και με δόντια για την δημόσια υγεία, για την αξιοπρέπεια και τη δική τους αλλά και για το κοινωνικό κράτος.

  13. Integrale

    Πετροπούλου όταν τελειώσετε τον καφέ με τον Λοβέρδο περαστε και από κανένα νοσοκομείο να κάνετε και καμμιά εξέταση γιατι σε λίγο όλοι οι γιατροί θα ασχολούνται με άλλα επαγγέλματα για να ζήσουν την οικογένεια τους.

  14. alcotest

    Δύο πολύ γνωστά μου πρόσωπα. Ένας χειρουργός στο ΚΑΤ και μία παιδίατρος. Ο χειρουργός ενσυνείδητα μπατιράκος, η άλλη έχει χεστεί στα φράγκα!

  15. Μέσος Ιατρός

    Θυμώνω πραγματικά όταν ακούω ότι για την ταλαιπωρία που υφίστανται αυτή τη στιγμή τα γεροντάκια φταίνε οι γιατροί..Αυτή τη στιγμή δεν τίθεται θέμα να τα “βρούμε” με το κράτος αλλά να επιβιώσουμε..Οι γιατροί (η μεγάλη πλειοψηφία) με προθυμία και ας μου επιτραπεί με ηρωισμό και παρόλο που το κράτος μας χρωστάει δεδουλευμένα 15+ μηνών προσπαθεί να μας πείσει να δουλεύουμε με (κυριολεκτικά) ψίχουλα..ο τελευταίος αποθηκάριος σε πολυεθνική αλυσίδα supermarket δεν αμοίβεται με 450 ευρώ και δεν έχει ούτε έξοδα γραφείου, ούτε καμμία ευθύνη, ούτε καμμία προυπηρεσία ή εκπαίδευση..Οποιοσδήποτε σόφρων άνθρωπος καταλαβαίνει νομίζω το παράλογο της υπόθεσης..και σας παρακαλώ θερμά να μην πέφτεται στην παγίδα που το κράτος προωθεί ότι θίγονται τα συμφέροντα των γιατρών και ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι..
    Τέλος προσπαθήστε να καταλάβετε το εξής: Όλα αυτά θα καταλήξουν στον αφανισμό μεγάλου μέρους του ιατρικού κόσμου, άνοιγμα ιδιωτικών πολυεθνικών ιατρείων με (ΑΡΧΙΚΑ) χαμηλές και δελεαστικές τιμές για όλους, αλλά στο τέλος και δρώντας μονοπωλιακά αφού δεν θα έχουν συναγωνισμό σε πολύ πιο υψηλές τιμές (κάτι αντίστοιχο με τα supermarket και τα μαγαζάκια)..Καταλάβετε ότι ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΚΥΒΕΥΕΤΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ..

    1. C_GRIP

      Το ότι οι γιατροί του Δημοσίου αμοίβονται από το τελευταίο με λίγα χρήματα, είναι σαφώς κατακριτέο.
      Θα είχατε ομως την καλοσύνη να μας εξηγήσετε, γιατί το να υπάρχουν μερικές επιπλέον χιλιάδες γιατροί για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, με πιο γρήγορη εξυπηρέτηση και ορισμό ραντεβού, είναι κακό για τους τελευταίους? Βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα? Ούτως ή άλλως και σήμερα ένα μεγάλο μέρος των ασθενών δεν απευθύνεται στα ιδιωτικά ιατρεία με μεγάλο κόστος?
      Σας παρακαλώ εξηγήστε μας το γιατί αντιδράτε, όχι από τη σκοπιά του γιατρού αλλά από τη σκοπιά του ασφαλισμένου.
      Σας ευχαριστώ

      1. Μέσος Ιατρός

        Σε αυτό θα συμφωνήσω απόλυτα..τι πιο λογικό,δίκαιο και αξιοκρατικό από το να έχουν το δικαίωμα όλοι οι ασφαλισμένοι να πηγαίνουν σε όποιο γιατρό θέλουν και κρίνουν οι ίδιοι? Άλλωστε ήταν απαίτηση της μεγάλης πλειοψηφίας των γιατρών εδώ και δεκαετίες..Όλοι θα ήταν ικανοποιημένοι (γιατροί και ασθενείς).

        Αλλά εξίσου δίκαιο είναι ο κάθε γιατρός να πληρώνετε ανα επίσκεψη και όχι με ένα μισθό πείνας (450 ευρώ). Εσείς μήπως θεωρείτε δίκαιο κάποιος ο οποίος εξετάζει 40 ασθενείς/ημέρα (δηλαδή 800 ασθενείς/μήνα)να πληρώνεται κατά αυτό τον τρόπο?
        Αν ναι τότε απλά διαφωνούμε ριζικά.

        Άλλωστε γιατί να προσπαθούμε να ανακαλύψουμε τον τροχό εδώ στην Ελλάδα ενώ πουθενά στον Δυτικό κόσμο δεν συμβαίνουν αυτά..

      2. Μέσος Ιατρός

        …όταν η κυβέρνηση τοποθετεί ένα πλαφόν στις επισκέψεις (περίπου 25-30/μήνα) και αυτές σε ένα μέσο ιατρείο του νέου ταμείου (ΕΟΠΥ) γίνονται σε 3-4 ημέρες, οποιοσδήποτε έρθει μετά τις 3-4 πρώτες ημέρες του μήνα θα πρέπει να πληρώνει από την τσέπη του (και δεν νομίζω ότι όλοι μπορούν να διαθέσουν αυτά τα χρήματα)..

    1. alcotest

      Γιατί δεν βγαίνετε να πείτε ανοιχτά ποιοί και πως φαλήρισαν τα ασφαλιστικά ταμεία και για ποιό σκοπό;
      Τι φοβάστε; Το επερχόμενο Γκουαντάναμο; Όλοι οι αντιρρησίες εκεί θα μαντρωθούμε! Όσοι επιζήσουμε της επερχόμενης σφαγής…

  16. C_GRIP

    Οπως ανέφερα και παραπάνω, “Το ότι οι γιατροί του Δημοσίου αμοίβονται από το τελευταίο με λίγα χρήματα, είναι σαφώς κατακριτέο”.
    Όταν όμως και οι γιατροί δείξουν σημάδια πραγματικής διάθεσης απομόνωσης των «μαύρων προβάτων» στις τάξεις τους και όχι ανοχής, αποσιώπισης της διαφθοράς και συνεπώς σιωπηλής συνενοχής τους, τότε και ο κόσμος θα δείξει ουσιαστική υποστήριξη και κατανόηση στα (δίκαια) αιτήματά τους.
    Δυστυχώς, η πλειοψηφία του κόσμου γύρω μας, έχει χάσει το σεβασμό του προς το λειτούργημα του ιατρού, λογω των παραπάνω. Εύχομαι τα νέα άτομα του κλάδου, να ορθώσουν το ανάστημά τους και να απαιτήσουν την παραδειγματική τιμωρία των διεφθαρμένων συναδέλφων τους. Αλλιώς, θα συνεχιστεί το να “καίγονται τα χλωρά μαζί με τα ξερά”.

    1. Μέσος Ιατρός

      Καλώς ή κακώς δεν είναι στην αρμοδιότητα των ιατρών να κατηγορούν τους “κακούς” συναδέλφους τους. Υπάρχουν κατάλληλα όργανα και δικλείδες ασφαλείας για αυτό το σκοπό (τα οποία φυσικά δε λειτουργούν)..Ο μέσος γιατρός ασχολείται με την υγεία των ασθενών του, τον οποίο και σέβεται με ιερό όρκο παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει χρόνια τώρα..

      Δυστυχώς επίσης ο κόσμος επηρρεάζεται εξαιρετικά από τα “κανάλια” τα οποία στο βωμό της τηλεθέασης παρουσιάζουν αυτούς τους γιατρούς σαν το μέσο όρο..πιστέψτε με όμως δεν είναι αυτός ο μέσος όρος και ο κόσμος που επισκέπτεται και έχει προσωπική επαφή, έχει και προσωπική άποψη και ξέρει ότι με φακελάκια και προμήθειες ασχολούνται κάποιοι λίγοι νοσοκομειακοί και όχι η μεγάλη μάζα του ιατρικού κόσμου..

      Εύχομαι ολόψυχα να μην ραγίσει ανεπανόρθωτα ένα από τα τελευταία μέτωπα.. αυτό της Υγείας..

      1. C_GRIP

        Αυτό το ευχόμαστε όλοι αγαπητέ.
        Ομως όσον αφορά στις δικλείδες ασφαλείας, επιτρέψτε μου να πω ότι είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστούν, για ένα και μόνο λόγο: το έτερο ήμισυ της παράνομης συναλλαγής (ο φοβισμένος ασφαλισμένος, που ας μην ξεχνάμε ότι βρίσκεται σε μειονεκτική θέση μιας και διακυβεύεται η υγεία του), είναι πρακτικά όμηρος των ορέξεων του «Θεού-Γιατρού». Το ένστικτο της επιβίωσής του και η ψυχολογική φόρτιση που του προκαλεί, οδηγεί σχεδόν πάντα στο να «ενδώσει» και να πληρώσει.
        Οι άλλοι όμως γιατροί, γιατί δεν απομονώνουν όσους γνωρίζουν ότι είναι διεφθαρμένοι? Και εννοώ σε κοινωνικό, επαγγελματικό και συναδελφικό επίπεδο? Πρακτικά συμβαίνει το αντίθετο: στρατιές γιατρών να «τρέχουν» πίσω από ζάπλουτους μεγαλογιατρούς, σε συνέδρια, κοινωνικές συγκεντρώσεις κλπ. μήπως και αυτοί «γλύψουν κάποιο κοκκαλάκι». Δεν υπάρχει μόνο η ένορκη καταγγελία που μπορεί να κάνει κάποιος φίλτατε. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι εκδήλωσης αποδοκιμασίας και «εξωστρακισμού» όσων καταστρέφουν εδώ και δεκαετίες την εικόνα του γιατρού στη χώρα μας. Και πιστέψτε με, μιλάω εκ πείρας.
        Σε προσωπικό επίπεδο, σας εύχομαι ότι καλύτερο στο δύσκολο επαγγελματικό δρόμο που επιλέξατε να ακολουθήσετε και να κάνετε πάντα ότι απαιτείται, ώστε είστε πάντα καλά με τη συνείδησή σας.

  17. Panos

    Εγώ είμαι αισιόδοξος. Τουλάχιστον υπάρχουν και χειρότερα.
    Δείτε εδώ το άπιαστο όνειρο του κάθε επιτυχημένου “κοχίμπα” στη Μπανανία…..

    1. C_GRIP

      Και όμως αγαπητέ, είναι μία σπάνια ευκαιρία να ακούσουμε τις απόψεις και τα επιχειρήματα ενός συζητήσιμου επιστήμονα συνανθρώπου μας, πολιτισμένα και χωρίς κραυγές.
      Δεν αρκούν τα δελτία ειδήσεων για να ενημερωνόμαστε αλλά πρέπει να διαμορφώνουμε προσωπική άποψη για τόσο σοβαρά θέματα, που μας αφορούν όλους.

  18. Μέσος Ιατρός

    Πολύ σωστά αγαπητέ τα περί Θεού-Γιατρού, ψυχολογικής φόρτισης,κλπ.Αυτά όλα όμως εναπόκεινται στην Παιδεία και το Ήθος του καθενός και ισχύουν αναμφισβήτητα και σε άλλα επαγγέλματα.

    Όσον αφορά όμως τα περί απομόνωσης των συναδέλφων και τις στρατιές Γιατρών που αναφέρετε δεν ισχύουν..ούτε κοκκαλάκια γλύφει κανείς ούτε ακολουθούμε κανένα.Αυτά που παρουσιάζετε ισχύουν μόνο σε μια μικρή μειοψηφία οικογενειοκρατούμενης νοσοκομειακής Ιατρικής (επαναλαμβάνω είναι η κακή εξαίρεση και όχι ο κανόνας).

    Ο εξοστρακισμός των κακών συναδέλφων δεν είναι εφικτός όπως δεν είναι μεταξύ εφοριακών,ταξιτζήδων,δικηγόρων,κλπ..Πόσο μάλλον στο δικό μας κλάδο όπου ο κώδικας δεοντολογίας μας και ο Ιπποκρατικός όρκος ορίζει σαφέστατα και ρητά τις σχέσεις ημών.

    1. C_GRIP

      Επιστρέψτε μου αγαπητέ να πιστεύω ότι ο “εξωστρακισμός” και η απομόνωση σαφώς και είναι δυνατός, όσο και απαραίτητος.
      Ο κώδικας δεοντολογίας των ιατρών & των δικηγόρων, δεν τους εμποδίζει το να επιλέγουν τις παρέες & τους συνεργάτες τους, ούτε επιβάλλει την ανοχή προς επιόρκους.
      Απλά θα πρέπει να αντιληφθούμε όλοι (γιατροί, δικηγόροι, ταξιτζήδες, εφοριακοί), πως όλοι μας έχουμε ευθύνη για την τήρηση των Νόμων. Οταν “κοιτάμε αλλού”, τότε απαξιωνόμαστε συνολικά στα μάτια των συνανθρώπων μας. Και δυστυχώς οι καλοί, ηθικοί επαγγελματίες, τελικά την “πληρώνουν” χωρίς να φταίνε.

      Θα ήθελα να σας ζητήσω το εξής:
      να μας γράψετε (με κάθε ειλικρίνεια) για πόσους συναδέλφους σας (γενικότερα και όχι ειδικά στο Νοσοκομείο που πιθανώς εργάζεστε), έχετε βάσιμες υποψίες ότι έχουν ζητήσει “δωράκι” έστω και μία φορά στη ζωή τους ή/και φοροδιαφεύγουν μην κόβοντας αποδείξεις για τις υπηρεσίες τους.

      Τονίζω ότι δεν αμφισβητώ στο ελάχιστο τη δική σας εντιμότητά.

      Σας ευχαριστώ

  19. Ιατρός ΕΣΥ

    Ειναι σίγουρο οτι σε πολλούς επαγγελματικούς κλάδους τα τελευταία χρονια υπηρξαν προβλήματα και μαυρο χρήμα. Ομως το μεγαλύτερο προβλημα ειναι οι διεφθαρμένοι πολιτικοί και τα 600 δις που εχουν στην Ελβετία. Και ετσι σήμερα εχουμε καταλήξει στο: “Πολιτικές μοναρχικών καθεστώτων: Δεν υποσχόμεθα τίποτε, δεν δεσμευόμαστε, καταργούμε την προοπτική, μεταφέρουμε την ευθύνη μας στους πολίτες.”

    Ειμαι γιατρος 49 χρ. με δυο διεθνή βραβεία πολλαπλές μετεκπαιδεύσεις και 1100 ευρώ στη EUROBANK

  20. ΠΡΟΣ “ΜΕΣΟ ΙΑΤΡΟ”

    Δηλαδή γιατρέ μου για τα μουμπούκια του κλάδου σου που ειναι ειτε επίορκοι ειτε άχρηστοι ειτε και τα δυο, μας λες οτι ο ορκος σου και ο κωδικας δεοντολογιας του κλάδου σου σου σε εμποδιζουν να ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ?

    Εισαι πράγματικά ΤΡΑΓΙΚΆ ΜΕΣΟΣ

    Οι ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΕΣ σαν την αφεντιά σου μας έχουν καταστρεψει

    Ρε ΟΥΡΤ

    1. ΜEΣΟΣ ΙΑΤΡΟΣ

      Αν και μόνο για το ύφος σου δεν θα’πρεπε καν να μπω στον κόπο να σας απαντήσω επιγραμματικά σαςλέω:

      -Δεν στέλνω ποτέ και κανένα στο Διάολο..το δικό σας ήθος και παιδεία μπορεί να σας το επιτρέπει αλλά το δικό μου όχι!
      -η απάθεια και η αδιαφορία προς τέτοια άτομα είναι πολύ πιο ισχυρή (και ίσως αυτό έπρεπε να κάνω και για το σχόλιο σας)
      -το αν είμαι μέσος ή όχι το κρίνουν οι ασθενείς μου για αυτό που έχω σπουδάσει και σε καμμία περίπτωση εσείς διαβάζοντας 5 σχόλια μου σε ένα blog..

      Καλή συνέχεια

    1. Μέσος Ιατρός

      Σχετικά με την ερώτηση που μου απευθύνατε..

      Επί του παρόντος ασκώ την Ιατρική ιδιωτικά (διατηρώ το δικό μου ιατρείο εδώ και 1,5 χρόνο περίπου) και βρίσκομαι μαζί με χιλιάδες άλλους συναδέλφους στο “μάτι του κυκλώνα”.

      Παρόλα αυτά, όπως όλοι οι συνάδελφοι μου θήτευσα σε αρκετά νοσοκομεία (λόγω ειδικότητας, αγροτικού,κλπ) και γνωρίζω εκ των έσω ότι τα πράγματα είναι περίπου όπως τα περιγράφετε. Όντως ήταν κοινό μυστικό για κάποιοιους συναδέλφους στο νοσοκομείο ότι χρηματίζονταν (επί το πλείστον, αν όχι αποκλειστικά, σε χειρουργικές ειδικότητες). Το ίδιο ισχύει και για το θέμα των αποδείξεων αλλά τα ποσοστά που συμβαίνει αυτό δεν έχουν διαφορά από άλλα επαγγέλματα και σίγουρα με την ανοχή του κράτους (“δεν μπορώ να σε αμοίψω για τις υπηρεσίες σου γι’αυτό κάνω τα στραβά μάτια”). Ο απόλυτος αριθμός δεν έχει σημασία πιστεύω γιατί το ζήτημα δεν είναι αυτό.

      Με λίγα λόγια δεν ζούμε σε ένα τέλειο κόσμο και το γνωρίζουμε όλοι μας. Αλλά και η ανοχή έχει τα όρια της (ειδικά όταν τίθεται θέμα επιβίωσης).

      1. C_GRIP

        Σας ευχαριστώ αγαπητέ για την απάντησή σας, η οποία πρακτικά επιβεβαίωσε όσα έγραψα στα προηγούμενα post μου.
        Να έχετε μία καλή μέρα

  21. george..

    Επειδή σας βαρέθηκα … και εσείς οι ιατροί όπως όλοι οι άλλοι έλληνες επιστήμονες δικαιούστε όσα και οι υπόλοιποι… δηλ. τι νομίζετε ότι είστε ξεχωριστοί και μοναδικοί ή μήπως έχετε σπουδάσει και καμία πρωτοπόρα επιστήμη… κύριοι η ιατρική επιστήμη από τα χρόνια του Ιπποκράτη θα είχε μείνει στάσιμη αν δεν υπήρχε η τεχνολογική μηχανολογική επανάσταση, τι θα ήταν η ιατρική χωρίς τα υπερσύχρονα μηχανήματα και εμφυτεύματα? … γιαυτο λοιπόν σταματήστε να καυχιέστε και να θεωρείτε ότι δικαιούστε να παίρνεται παραπάνω από ότι οι άλλοι επιστήμονες… οι μονοί που δικαιούνται και που πάνω σε αυτούς θα έπρεπε να έχει επενδύσει το κράτος για ανάπτυξη είναι οι μηχανολόγοι… τα είπα με μια δόση χιούμορ, μη με παρεξηγήσετε αλλά πιστεύω ότι δικαιούμαστε όλοι τα ίδια ….

    1. Μέσος Ιατρός

      Αγαπητέ φίλε μηχανολόγε..Καταρχήν κανείς δεν καυχήθηκε για κάτι..Δεν ζητούμε να πληρωνόμαστε καλύτερα από άλλους επιστήμονες αλλά αν μη τι άλλο το ίδιο..κι αυτό όχι μόνο δεν ίσχυε τόσα χρόνια στην Ελλάδα, αλλά με τα νέα Νομοσχέδια ούτε θα ισχύει και μάλιστα θα μειωθεί κι άλλο..

      Όσο για την άποψη σου για την Ιατρική και τους γιατρούς θα σε παρακαλούσα θερμά να την εκφράσεις στον προσωπικό σου Ιατρό την επόμενη φορά που θα τον επισκεπτείς..και υπόσχομαι να κάνω κι εγώ το ίδιο την επόμενη φορά στο μηχανολόγο μου..

      Αν ήταν όλα τόσα απλά δεν θα χρειάζονταν 15 χρόνια σπουδών με διάβασμα πολλαπλάσιο από άλλες σχολές και είδε θα είχαν “ξεφυτρώσει” τα πρώτα ρομπότ-γιατροί!!Αλλά το ανθρώπινο μυαλό και η συνδυαστική ικανότητα του εγκεφάλου είναι αναντικατάστατη και πίστεψε με θα παραμείνει για πολλά χρόνια…

      1. george..

        φιλε ιατρε… προσπαθω να κανω χιουμορ και φυσικα σεβομαι ολων τις προσπαθειες και τους κοπους και θεωρω γελιο το συστημα της αναμονης για να παρετε ειδικοτητα και σας συμπονω… αλλα λιγο χιουμορ δεν βλαπτει… εξαλου και αυτο εντολη ιατρου ειναι ….

    2. tasos

      Εδώ ζούμε σε ένα “κράτος” που έφαγε τα λεφτά των συνταξιοδοτικών ταμείων και τώρα δεν έχει για συντάξεις ανθρώπων που πλήρωναν εισφορές κανονικά για 35 χρόνια. Κόβει από τα δικά τους που έπρεπε να τα φυλάγει ως κόρη οφθαλμού! Περιμένετε να σεβαστεί τα έτη σπουδών ή να δώσει αξία στους επιστήμονες? Αλάτι ρίχνει για να φύγουν! Δεν είμαστε αντίπαλοι, αγαπητοί, κοινό εχθρό έχουμε.

  22. tilt

    Νομίζω ότι ένας τηλεοπτικός μαραθώνιος για τις ανάγκες των “μέσων” ιατρών θα έλυνε το πρόβλημα.!!! Κατ’ αρχήν δεν υπάρχει μέσος γιατρός. Υπάρχει γιατρός και μεγαλογιατρός.Έχω γνωρίσει αρκετούς γιατρούς σε επαρχιακή πόλη, οι οποίοι πήγαιναν να αγοράσουν αυτοκίνητο σε σαλόνι της Ελβετίας και άλλους που γύρισαν τον κόσμο με τα “κίνητρα ” των φαρμακευτικών εταιριών. Να πούμε και για τους μεγαλογιατρούς ;;; ; Άσε θα κλάψουμε.Τι να λέμε τώρα, όλοι ξέρουν τι γίνεται.Απλά ζούμε στη χώρα όπου το αυτονόητο είναι αδιανόητο.Το τραγελαφικό της υπόθεσης -όχι της συγκεκριμένης μόνο -είναι ότι ο καθένας “κουβαλάει” τουλάχιστον δύο (2) αυτονόητα, ένα για τον εαυτό του και ένα για τους άλλους. Άντε τώρα όλα αυτά να τα συν-ταιριάξεις. Κάπως έτσι εξηγείται και μια φράση του grand Καραμανλή περί απέραντου φρενοκομείου.

    1. always in doubt

      Καλέ κύριε Καββαδά δημοσιεύστε παρακαλώ το σχόλιο του “γιατρου του ΕΣΥ”, και του George, για τ’όνομα του Θεού γιατί μας αφήνετε σε αγωνία??!! Πέρασε κάποιος χρόνος έως ότου ανοίξω τον υπολογιστή μου, ταξίδευα, διάβασα τις κανούργιες συζητήσεις, και είναι πολύ ενδιαφέρον να παρατηρεί κανείς που μπαίνουν τα περισσότερα αστεράκια. Βαθμολογώ με πολλά “αστέρια” την άποψη του Tilt. Καλά τα δύο “αυτονόητα”, καταπληκτικό. Kαι κάνω και μία ερώτηση (δεν ξέρω βέβαια σε ποιόν να την απευθύνω). Αριθμό γιατρών σε σχέση με τον πληθυσμό της Ελλάδας? Μήπως περισσεύουν? Γιατί σε λίγο θα πρέπει, αν δεν έχει ήδη αρχίσει, να “κατασκευάζουν” ασθενείς.

    1. Ο κ. Καββαθάς είναι απο τη Κυρική στο νοσοκομείο γι’ αυτό και η παρουσία είναι περιορισμένη. Η αιτία πρέπει να αναζητηθεί σε σοβαρό έλκος στομάχου που κατέβασε τον αιματοκρίτη στο …20!

      1. ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΚΟΥΜΑΡΤΖΗΣ

        Περαστικά. Μερικά αρκετά αποτελεσματικά “γιατροσόφια”.
        – Μαστίχα Χίου σε σκόνη ή σε υγρό διάλυμα.
        – Μέλι
        – Ελαιόλαδο (λαδώσου και μια φορά ρε ΚΚ)

  23. ΜΈΣΟΣ ΙΑΤΡΟΣ

    Έχετε δίκιο και ζητώ συγγνώμη αν ήμουν κάπως επιθετικός και απόλυτος..στο ίδιο καζάνι άλλωστε βραζουμε..χιούμορ λοιπόν γιατί χανόμαστε..ελπίζω με την πολιτισμένη κουβέντα μας να βάλαμε ένα λιθαράκι στην επίλυση του θέματος και να σχηματίστηκαν οι σωστές εντυπώσεις..εύχομαι καλή συνέχεια σε όλους!

  24. anonymous de La Moyo

    Τόσο καιρό σ’αυτό το ιστολόγιο κανένας μικρός, μεγάλος, μέσος κλπ ιατρός δεν εμφανίστηκε (ακόμα και όταν ο Pilot δήλωσε γριπωμένος) …. γιατί άραγε σε μια ανάρτηση έχουμε τόσους πολλούς ιατρούς σχολιαστές;

  25. ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΚΟΥΜΑΡΤΖΗΣ

    Οι δάσκαλοι,καθηγητές,γιατροί παλαιοτέρων εποχών σίγουρα αμείβονταν με λιγότερα χρήματα. Αλλα τις δεκαετίες του ’50-’60-’70 και ίσως και του 1980 απολάμβαναν και μη υλικων αμοιβών – ο σεβασμός, το κύρος και η αναγνώριση της προσφοράς για την κοινωνία των περιόδων εκείνων ήταν (πιθανόν) εξίσου σημαντικά με την οικονομική ανταμοιβή και την κατοχή μίας Μερσέντε (για πισίνες, τζακούζια, επαύλεις, κοχίμπα, κλπ ούτε λόγος ακόμα εκείνες τις εποχές). Και τέλος πάντων οι μισθοί που λάμβαναν – και σε συνδυασμό με το χαμηλότερο κόστος ζωής- τους εξασφάλιζαν ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης που σε συνδυασμό με τον σεβασμό και την κοινωνική καταξίωση που απολάμβαναν λόγω του επαγγελματός, τους κατέτασσε στους προνομιούχους της κοινωνίας.
    Σήμερα και σε μία κοινωνία χυδαίου καταναλωτισμού και περίσσιας ηλιοθιότητας, με ανδρείκελα δημοσιογράφους απογόνους του Γκαίμπελς και του μεγάλου αδελφού που αναλαμβάνουν τον ρόλο του ιεροεξετστή-δικαστή-σερίφη για όποιον τολμά να διαφωνεί με την εξουσία, σε μία εποχή όπου η αναγνωρισιμότητα, η κοινωνική καταξίωση
    και υλικές απολαβές, τηλεμαιντανών, βιζιτομοντέλων, τηλεπερσόνων, αμόρφωτων-ημιμαθών-προπαγανδιστών του συστήματος που παριστάνουν τους δημοσιογράφους, ΜΚΟ χρηματοδοτούμενες από τους μεταπράτες του χρήματος (πχ – σοροτρόφιμοι), σ’αυτήν λοιπόν την κοινωνία ζητάμε από τους γιατρούς να συμπεριφερθουν ως Άγιοι – τουλάχιστον!!!! Τελείωσα το Λύκειο το 1988 και θυμάμαι ότι τα παιδιά που πέρασαν ιατρική ήταν οι άριστοι σε πολλά επίπεδα!!! Γιατρός δεν γίνεσαι χωρίς ο κώλος σου να βγάλει φωτιές επί τουλάχιστον 12 χρόνια!!! Με φραπόγαλο και δημοκρατικά πέντε!!!! Φυσικά υπάρχει και η ευκολη οδός των πρωη σοσιαλιστικών δημοκρατιών, με σκάνδαλα ΔΙΚΑΤΣΑ κλπ!!! Φυσικά υπάρχουν και οι κακοί γιατροί, τα λαμόγια γιατροί κλπ – αλλά αντί να προσπαθείς να διορθώσεις τα προβλήματα να θεωρείς …. “πρόκληση” την αξίωση ανθρώπων, οι οποίοι αναλαμβάνουν ευθύνες αδιανότητες για τον μέσο πολίτη και ενώ ουσιαστικά αρχίζουν ν’αμείβονται μετά τα 32-35 χρόνια τους, να εξασφαλήσουν αξιοπρεπείς αμοιβές είναι τουλάχιστον τραγικό!!!! Και να σας πω έναν απλό κανόνα. Ακόμη και να μην ξέρω τα αιτήματα διαφόρων επαγγελματιών, συνταξιούχων κλπ, όταν βλέπω τα πρόθυμα γιουσουφάκια του συστήματος (ΠρεντεροΤρεμηΚαμπουράκηδες και άλλους χρήσιμους ηλίθιους) να ωρύονται υπέρ συστήματος αρχίζω να πιθανολογώ ότι οι πολίτες μάλλον έχουν δίκιο (εάν κάποιες ελαχιστότατες φορές “συλλάβω”” τον εαυτό μου να δίνει δίκιο στο τσίρκο τον οκτώ, προσπαθώ να καταλάβω εάν όντως τα στοιχεία τους δικαιώνουν ή έχω πέσει θύμα του συστήματος προπαγάνδας!!!!).

    Μερικοί αναγνώστες του μπλογκ αναφέρουν ότι δεν αναρτήθηκαν τα κείμενά τους – εάν δεν αναγράφονται χυδαιότητες δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο έγινε αυτό.

    1. ΜEΣΟΣ ΙΑΤΡΟΣ

      Τα θερμά μου συγχαρητήρια για το πάντρεμα όλων αυτών των στοιχείων σε τόσες λίγες λέξεις. Αυτή είναι η απόλυτη πραγματικότητα και η γλαφυρότατη περιγραφή σας είναι εξαιρετική!!

Απάντηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Ιούλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Ιούλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

%d