Από το “Ο Μακεδών-http://voria.gr/” (μέσω “Infognomon”)

Οι Τούρκοι δεν κρύβουν τις αληθινές προθέσεις τους έναντί μας, και εμείς κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε…
Picture 0 for Εξοπλίζεται για απόβαση ο τουρκικός στρατός

Από τον τουρκικό στρατό δόθηκε εντολή για την κατασκευή ενός πλωτού μέσου, που είναι ειδικά προορισμένο για το πρώτο κύμα καταδρομέων που θα αφιχθούν στους στόχους, ταυτόχρονα με τις αερομεταφερόμενες δυνάμεις: Ενός μικρού hovercraft το οποίο κατασκευάστηκε από την τουρκική πολεμική βιομηχανία.
Όπως πληροφορείται το nationalpride, το νέο hovercraft  μπορεί να μεταφέρει έξη άτομα, διαθέτει μεγάλη ευελιξία, μικρή εμβέλεια και κινείται με 55 χλμ/ώρα στην επιφάνεια του νερού. Το τουρκικό hovercraft μπορεί να μεταφέρει ομάδα ή ομάδες, ανάλογα με τον αριθμό των σκαφών που χρησιμοποιούνται, από τα τουρκικά παράλια στα ελληνικά νησιά μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας επιτρέποντας την αποβίβασή τους σε αρκετή απόσταση από την ακτή, αφού το σκάφος μπορεί να κινηθεί επί του εδάφους με ταχύτητα 60 χλμ/ώρα.

Γνωρίζοντας, δηλαδή οι Τούρκοι, ότι με τα μεγάλα αποβατικά σκάφη, χωρητικότητας αυτών που χρησιμοποίησε στην Κύπρο, δύσκολα θα μπορούσε να πετύχει απόβαση σε ελληνικό νησί, αποφάσισε αντί αυτών να κατασκευάσει δεκάδες ή και εκατοντάδες μικρά αποβατικά, τα οποία μπορούν να κατευθυνθούν σε πολλά σημεία ενός νησιού, διασπείροντας τις δυνάμεις της και δυσκολεύοντας την άμυνά μας. Και όλα αυτά, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, αφού οι αποστάσεις των μικρασιατικών παραλίων με τα ελληνικά νησιά είναι πολύ μικρές.

Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι τέτοιου είδους αποβατικά μόνον σε μικρές αποστάσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν, και σε ήρεμα νερά. Δεν προσφέρονται βέβαια ούτε για τη Μεσόγειο ούτε για απόβαση στην… Ουκρανία. Αλλά, και λόγω του μικρού μεγέθους τους, δεν παρέχουν στους στρατιώτες υψηλή προστασία, άρα μόνο για λίγο χρόνο και αιφνιδιαστικά πρέπει να πλεύσουν.

Οι Τούρκοι δεν κρύβουν τις αληθινές προθέσεις τους έναντί μας, και εμείς κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε. Ο εξοπλισμός της τα τελευταία χρόνια είναι καθαρά επιθετικός, τα δε μικρά αποβατικά μόνον εναντίον των ελληνικών νησιών μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Γιατί δεν αντιδρούμε; Εξέλειπε η εθνική ευαισθησία; Αυτές τις εντολές έχουν οι διαχειριστές της εξουσίας; Υποβαθμίζουμε τον κίνδυνο; Πιστεύουμε ότι με τα ζεμπέκικα και τις κουμπαριές, θα επιλύσουμε τα προβλήματα; Δεν γνωρίζω. Εκείνο όμως που γνωρίζω, είναι ότι πάλι θα βρεθούμε απροετοίμαστοι.

Να σημειώσουμε βέβαια, ότι δεν αρκούνται οι Τούρκοι μόνον στα μικρά αποβατικά. Παράλληλα παραγγέλνει και μεγάλα. Ήδη, στα δύο μεγάλα αποβατικά που παρέλαβε η Τουρκία, θα προστεθούν άλλα δύο υψηλών δυνατοτήτων, 7.500 περίπου τόνων εκτοπίσματος LST. Μέχρι στιγμής τέσσερις εταιρίες υπέβαλαν πρόταση, μεταξύ των οποίων και αυτή του περιώνυμου Κοτς «RMK Marine».

Προσθέστε κοντά σε αυτά και όσα σας γνωστοποιήσαμε με προχθεσινό μας σημείωμα, σχετικά με την παραλαβή γεφυροφόρων τεθωρακισμένων αρμάτων. Δεν υπάρχει άλλος ποταμός να διασχίσει η Τουρκία στα σύνορά της, από όλες τις πλευρές, πλην του Έβρου. Η Krauss-Maffei Wegmann ολοκλήρωσε την κατασκευή των πρώτων μονάδων των τεθωρακισμένων γεφυροφόρων οχημάτων Leguan για την Τουρκία, ως μέρος του συμβολαίου που είχε υπογραφεί το 2009.

Πρόκειται για πτυσσόμενη γέφυρα, που φέρεται από το σκάφος άρματος Leopard 1. Έχει μήκος 26 μέτρων και γεφυρώνει κενά μέχρι 24 μέτρα, για τη διάβαση οχημάτων έως 70 τόνους. Συνολικά είχαν παραγγελθεί 36 μονάδες, εκ των οποίων οι έξι θα κατασκευάζονταν στη Γερμανία και οι υπόλοιπες 30 στην Τουρκία, καθώς το συμβόλαιο περιελάμβανε και μεταφορά τεχνογνωσίας. Ένα από αυτά τα οχήματα εκτίθεται αυτές τις ημέρες στην IDEF 2011. Φαίνεται ότι εμείς επί πολλά χρόνια, αντί να εξοπλιστούμε κατάλληλα, αγοράζαμε εκείνα τα οπλικά συστήματα που έδιναν τις μεγαλύτερες μίζες σε αρμοδίους.

Μοιραστείτε το Άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

25 Comments

  1. Θα μου επιτρέψετε να σημειώσω (με τη γλώσσα στο μάγουλο) πως, άρθρα σαν αυτό επιτείνουν την “τουρκοφοβία” και τον “εθνικισμό”, θίγουν άτομα που εργάζονται στα ΙΣΤΑΜΕ, ΕΛΙΑΜΕΠ, i4sense, i4u&u4me, green tank, enomenes katsikes, US Parking International και λοιπά επιπλέοντα σκουπίδια της εθνικής και διεθνούς πολιτικής σκηνής

  2. Giorgos

    Ο στρατηγικός σχεδιασμός των Τούρκων είναι παρόμοιος με αυτόν του Ατίλλα. Προετοιμάζονται, προκαλούν λεκτικά και ενίοτε με πράξεις και περιμένουν την αφορμή ή τη στιγμή που θα βρουν τον αντίπαλο σε στιγμή αδυναμίας για να προβούν στη τελική φάση του σχεδιασμού τους – με ότι αυτό συνεπάγεται. Κάτι ανάλογο θα συμβεί και στην περίπτωση του Αιγαίου, τα γεγονότα είναι ξεκάθαρο που οδηγούν, το μόνο που μένει να μάθουμε είναι το πότε και με ποιό τρόπο στις λεπτομέρειές του. Χλευάστε με αν θέλετε, αλλά σαν χριστιανός ορθόδοξος – που αντιλαμβάνεται τη θρησκεία σαν βίωμα και αναζήτηση και όχι σαν κοικωνική ακδήλωση – αποδέχομαι τα λεγόμενα κάποιων που είχαν “Θείο” χάρισμα και έχουν μιλήσει για αυτά τα γεγονότα πολλά χρόνια πριν…

    1. Νικόλαος Βασιλείου

      Οι άνθρωποι ΠΑΝΤΑ πολεμούν. Το να βγεί κανείς και να πεί “Θα γίνει πόλεμος με τους γείτονες” δε λέει απολύτως τίποτα… πόσο μάλλον να χαρακτηριστεί “Θείο” ψάρισμα.

      Το ζουμί είναι ο στρατηγικός σχεδιασμός.
      Οι παππούληδες είναι άσχετοι.

  3. Ευμένης ο Καρδιανός

    [….”Οι Τούρκοι δεν κρύβουν τις αληθινές προθέσεις τους έναντί μας, και εμείς κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε…”…]

    Όοοοοχι κύριε Καββαθά,

    Εμείς καταλαβαίνουμε πολύ καλά τι συμβαίνει, οι πολυσχιδέστατοι πολιτικάντες μας οι οποίοι επλούτισαν εις βάρος μας (λέγεται ότι 178.000.000 Ευρώ ο ένας τους !) καθώς και μερικοί άλλοι, που θεώρησαν … ντροπή ή κουταμάρα (sic!) …. να υπηρετήσουν την στρατιωτική τους θητεία, δεν θέλουν να καταλάβουν!

    Καταλαβαίνουμε πολύ καλά και …. λυσσάμε από το κακό μας !

    Όσο αφορά αυτούς που το αγνό πατριωτισμό τον εκλαμβ’ανουν ως “σωβινισμό” και μας αποκαλούν “εθνίκια” … αυτοί ομολογουμένως πρέπει να αποκαλούνται “καθίκια” , και δη πολύ “λερωμένα”.

    Φιλικά

    Ευμένης ο Καρδιανός

  4. alcotest

    Και ο Ντομινίκ Στράους Κχαν κοκορευόταν και περπατούσε ως σιτεμένος catcher μα οι δικοί του New Agers τον έκαναν ρεμπέτη μια και καλή!
    Αφήστε τους μογγόλους να τσαμπουκαλεύονται. ΤΑ ΚΟΛΥΒΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΖΩΝΑΡΙ ΤΟΥΣ!
    Ας χαρούν όσο προλαβαίνουν τη Νέα Εποχή τους γιατί πολύ σύντομα, καταφθάνει η GOLDEN AGE!

  5. Δημήτρης ΤΛ

    Δρυός Πεσούσης, Πας Ανήρ Ξυλεύεται….
    Πολύ φοβάμαι στη Νεα Τάξη Πραγμάτων
    δεν προβλέπεται η Ελλάδα να είναι αυτή
    που είναι…και δυστυχώς δεν έχουμε ηγέτες
    επαρκείς για τις περιστάσεις!!! Εύχομαι και
    ελπίζω να μην είναι στα σχέδια τους να
    “ξανα”γίνουμε επαρχία της “νεο”οθωμανικής
    αυτοκρατορίας…..

  6. Δημήτρης ΤΛ

    Διαβάστε και την δημοσίευση στην ιστοσελίδα http://www.echedoros-a.gr/2011/05/blog-post_09.html

    Μάιος 9, 2011.
    «Η Τουρκία είναι πιθανόν να είναι η κληρονόμος της αμερικανικής βάσης ‘Bondsteel’ στο Κόσσοβο, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα ‘Frankfurt News’ την οποία επικαλούνται ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης των Βαλκανίων», γράφει σήμερα το αλβανικό πρακτορείο ΙΝΑ.

    Αν γίνει και αυτό…..

  7. tasos

    Χαμένα θα παν και τα αποβατικά και οι γέφυρες κλπ. Η Γερμανία θα εκχωρήσει τις απαιτήσεις των δανειακών μας συμβάσεων στην Τουρκία και η δεύτερη θα κατασχέσει το στρατό μας. Τι να τα κάνουν τα αποβατικά?

  8. alcotest

    Βαθμολόγησα λάθος το τελευταίο σχόλιο του tasos
    από βιασύνη, με 4. Έρεπε να ρίξω πεντάστερο με τόνο. Αυτός είναι ο πόθος τους, το ποθούμενο όμως άλλα προφητεύει!!!! ΚΑΙ Η ΡΗΜΑΔΑ ΣΤΙΓΜΗ (ΓΙΑ ΔΑΥΤΟΥΣ) ΕΙΝΑΙ ΤΟΟ CLOSE!!!!! ΜΕΤΡΑΤΕ ΣΑΡΑΝΤΑΟΚΤΑΩΡΑ ΑΔΕΛΦΙΑ!!!!
    ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΤΑ ΝΕΟΕΠΟΧΟΥΜΕΝΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΒΕΓΓΟ!

  9. Το πρώτο πρόσωπο του πληθυντικού για μας τους Έλληνες και όταν αναφερόμαστε σε θέματα εξωτερικής πολιτικής με Δρούζα και Παπανδρέου δεν έχει δυστυχώς πλέον κανένα νόημα.
    Οι Έλληνες δεν εκπροσωπούμαστε πλέον. Αυτό το πολιτικό προσωπικόεξουσίας δεν εκπροσωπούν παρά το διεθνές Καρτέλ των τραπεζικών τοκογλύφων.

  10. Αργύρης

    Μην ανησυχείτε αδέλφια! Είναι μέρος από το κρυφό σχέδιο για να μπει η Ελλάδα στους G20!
    Χρόνια Πολλά και δημιουργικά εύχομαι κ. Καββαθά, καλή συνέχεια!

    1. Ευχαριστώ όλους τους επισκέπτες του ιστολογίου για τις ευχές για την …ονομαστική μου εορτή! Να είστε όλοι καλά, κρατάτε ψηλά το κεφάλι και να ξέρετε πως, σύντομα, θα ανατείλλει μία άλλη Ελλάδα…

      1. Γεώργιος Σπανός

        Χρόνια πολλά Δάσκαλε!
        Υ.Γ. Δυστυχώς η ‘μπουμπού’ μου εχτές δεν μου έκανε το χατήρι εχτές για την μάζωξη .

      2. Astrapogiannos

        Χρόνια πολλά κύριε Καββαθά!!! Σας εύχομαι ότι επιθυμείται έστω και κατόπιν εορτής! (και οι ευχές μου πιάνουν!) 😉

  11. babis

    “και να ξέρετε πως, σύντομα, θα ανατείλλει μία άλλη Ελλάδα”,
    γνωρίζεται κάτι που δεν γνωρίζουμε ή απλά είστε αισιόδοξος γι’ αυτόν τον έρημο τόπο…

Απάντηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Σεπτέμβριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Σεπτέμβριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.