Από το: NoNews και το “Κουρδιστό Πορτοκάλι”

Η  παρ ολίγο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Ελλη Στάη, στη ΝΕΤ;
Διαβάσαμε την είδηση η οποία πράγματι εαν επαληθευθεί θα κάνει το κρατικό κανάλι πιο glamorous ώστε να μπορεί ν αντιμετωπίσει μ έναν κοσμοπολίτικο αέρα (βλέπε Μήτσος Ρέππας) κάτι χαμένα λαικά κορμιά τύπουΤζωρτζάτου και Κλιγκόπουλου που θα τους βλέπουμε πλέον κάθε τόσο στα κανάλια.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, η Ελλη θα παρουσιάζει και εβδομαδιαία εκπομπή με τίτλο “Η Μύκονος με τα μάτια της Ελλης”.

Στη πρώτη εκπομπή της Στάη, θα είναι καλεσμένα τρία γνωστά ζευγάρια της πολιτικοεπιχειρηματικής ζωής του τόπου, ήτοι τα ζεύγη Πάγκαλου, Τσουκάτου, Κόκκαλη ενω θα κάνουν  παρεμβάσεις ο Πάκης Παυλόπουλος, ο Μάκης Γιακουμάτος και ο Αρης Σπηλιωτόπουλος για να κρατηθούν τα ζύγια.

Την Ελλη Στάη όπως όλα δείχνουν θ ακολουθήσει στη κρατική τηλεόραση οΠαύλος Τσίμας κι αυτός με δικιά του εκπομπή η οποία θα λέγεται “Η Φόρμουλα της Ζωής μου”.

Ολοι φαντάζεστε ποιος θα είναι ο πρώτος καλεσμένος.

Μοιραστείτε το Άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

8 Comments

  1. Πάει καιρός (χρόνια) που αναρωτιέμαι τι μου συμβαίνει και ποτέ δεν είμαι καλά. Το έμαθα τη περασμένη εβδομάδα όταν, στα δύο ιστολόγια διάβασα την παραπάνω είδηση. Η κρατική τηλεόραση θα παρουσιάσει τα πολιτικο-οικονομικά ζευγάρια της Μυκόνου “Με τα μάτια της Έλλης”. Ένα φως πλημμύρισε τον ουρανό και, όπως στον Απατεώνα των Εθνών Απόστολο Παύλο, εμφανίστηκε ό ίδιος ο Θεός!
    Και μου είπε: Μη στενοχωριέσαι γιατί η Ώρα έφτασε. Κάθε εβδομάδα στη ΝΕΤ θα μπορείς να βλέπεις τα ζεύγη Πάγκαλου, Τσουκάτου, Τσοχατζόπουλου αλλά, και Ζαχαρέα-Ρουσόπουλου, Πετραλιά-Κάτι και, γιατί όχι, αν αυτό βοηθάει στην αποτοξίνωσή μου, Γείτονα, Ξυνίδη, Μπακογιάννη, Μητσοτάκ και Σημίτη…
    Ευχαριστώ τον Χριστό, τον Γιαχβέ, τον Βούδα, τον Κρίσνα, τον Μωάμεθ και κάθε άλλο θεό και προφήτη για τη μεγάλη τιμή που έκαναν στη φτωχή μου ψυχή και, βέβαια, ευχαριστώ την Κα Έλλη Στάη
    Κάτω τα xanaz και τα lexotanil! Ζήτω η Ψαρού
    Ζήτω το Parasite Beach

  2. Κ.Π.

    “…της πολιτικοεπιχειρηματικής ζωής του τόπου, ήτοι τα ζεύγη Πάγκαλου, Τσουκάτου, Κόκκαλη”. Και άντε και ο Πάγκαλος να εκπροσωπεί την πολιτική ζωή του τόπου και ο Κόκκαλης την επιχειρηματική (λέμε τώρα…), ο Τσουκάτος, τι ακριβώς εκπροσωπεί; Μέχρι να το δω τυπωμένο στην… Ραδιοτηλεόραση, αρνούμαι να το πιστέψω._Κ.Π.
    Υ.Γ.: Πρόσφατα αναγκάστηκα (βλέπε “παράπλευρες απώλειες”) να παρεβρεθώ σε γάμο τέκνου “γκιόσσας” στο Ν’αούμ ρέστοραν της Μυκόνου, ή κάπως έτσι. Πέρα από την τρομαχτική επιδειξιομανία, εντύπωση μου έκανε ο στόλος των κακοσυντηρημένων φολκσβαγκενοκινούμενων Καγιέν και των τετρακύλινδρων “μερσεντέ”. Μπορεί η Alfa και το FIATάκι μου να μην εκπροσωπούν την αφρόκρεμα της ιταλικής αυτοκινητοκουλτούρας, όμως ζορίζομαι σχετικώς να τα κρατώ σε άψογη μηχανολογική/ ηλεκτρολογική φόρμα. Απορώ αν όλοι αυτοί οι ντενεκέδες που ψοφούν για φιγούρα έχουν επισκεφθεί έστω και μια φορά το συνεργείο. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που μου εκμυστηρεύονται φίλοι αυτοκινητογιατροί που διάφοροι “επώνυμοι” μην έχοντας ρευστό για να πληρώσουν την επισκευή του “επώνυμου” αυτοκινήτου τους, κάνουν την πάπια και το αφήνουν να σαπίζει στο συνεργείο ή επιτίθενται με την γνωστή ατάκα “ξέρεις ποιός είμαι εγώ;” (για κάποιον άγνωστο λόγο, οι “επώνυμοι” πιστεύουν ότι οι λοιποί θνητοί πρέπει να τους προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας δωρεάν).

  3. Κ.Π.

    Όλη η αλήθεια για τα πρόστιμα στη μυκονιάτικη… άμμο
    Τετάρτη, 04/08/2010
    Του Νεκτάριου Β. Νώτη
    Σχεδόν ένα χρόνο πριν, στις 12 Αυγούστου 2009, το Capital.gr σας αποκάλυπτε την τρανταχτή υπόθεση φοροδιαφυγής στη Μύκονο, με τη συναυλία-πάρτυ γνωστού τραγουδιστή, κατά την οποία δεν κόπηκε ούτε δείγμα απόδειξης, καθώς οι ιδιοκτήτες του κέντρου είχαν δηλώσει ότι ήταν μια βραδιά για… φίλους (άσχετα αν – όπως είχε ήδη γίνει γνωστό, η ελάχιστη κατανάλωση ήταν 150 ΕΥΡΩ ανά άτομο)!Έκτοτε, παρακολουθούσαμε διαρκώς την εξέλιξη του θέματος, περιμένοντας να δούμε αν και ποια πρόστιμα θα επιβληθούν στην επιχείρηση.«Έχουμε ζητήσει το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του ιδιοκτήτη και περιμένουμε τα στοιχεία από τις τράπεζες», μας έλεγαν το φθινόπωρο από το ΣΔΟΕ. Υποστήριζαν, μάλιστα, ότι κάποια εκ των τραπεζών, στην οποία διατηρεί λογαριασμό ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, καθυστερούσε σημαντικά την αποστολή των στοιχείων.Το 2009 πέρασε, μπήκαμε στο 2010 και η υπόθεση – τα στοιχεία της οποίας είχαν ήδη αποσταλεί στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές της Σύρου και της Αθήνας – ακόμα εκκρεμούσε. Οι… «αρμόδιοι» εξακολουθούσαν να επικαλούνται καθυστερήσεις στην αποστολή τραπεζικών στοιχείων.Ώσπου, ξαφνικά, ενημερωθήκαμε τον περασμένο Μάρτιο ότι στην επιχείρηση επιβλήθηκε το πρόστιμο… «μαμούθ» των… 10.000 ΕΥΡΩ !Αυτό ήταν το ποσό, που επιβλήθηκε στην επιχείρηση για τη μη έκδοση αποδείξεων, το οποίο, μάλιστα, μπορούσε να μειωθεί έως το ένα τρίτο, μετά από προσφυγή. Τότε, λοιπόν, μας εξήγησαν ότι αυτό προβλέπει το ποινολόγιο ενός νόμου, που συντάχθηκε και ψηφίστηκε το 1997 και ισχύει ακόμα ! Ότι, δηλαδή, όταν διαπιστώνεται η μη έκδοση πολλών αποδείξεων, η κάθε μία εκ των οποίων δεν ξεπερνά τα 880 ΕΥΡΩ, τότε επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με 15 φορές το ύψος της ποινής, που αντιστοιχεί στην εκάστοτε κατηγορία βιβλίων (στη συγκεκριμένη περίπτωση έως 10.000 ΕΥΡΩ) !
    Από το ΣΔΟΕ υποστήριζαν ότι το πρόστιμο αυτό αφορά μόνο στη μη έκδοση αποδείξεων και ότι οι έλεγχοι σε λογαριασμούς και στα βιβλία της επιχείρησης συνεχίζονταν. Τελικά, ενημερωθήκαμε χθες – ένα χρόνο μετά δηλαδή – επίσημα ότι στο «ΝΑΜΜΟΣ» και σε άλλες επιχειρήσεις του ίδιου επιχειρηματία επιβλήθηκαν συνολικά πρόστιμα, που φτάνουν το ύψος των 4 εκατομμυρίων ΕΥΡΩ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου οικονομικών, αυτό είναι το ποσό, που καταλογίστηκε από το Περιφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Αθηνών, μετά από ελέγχους στους λογαριασμούς του ιδιοκτήτη. Μαζί με κάποια άλλα πρόστιμα από φορολογικές παραβάσεις, που διαπιστώθηκαν στα βιβλία για τις χρήσεις 2007 και 2008, τα συνολικά πρόστιμα φτάνουν τα 4,3 εκατομμύρια ΕΥΡΩ. Τι δείχνουν όλα αυτά;
    1. Τις γραφειοκρατικές και χρονοβόρες διαδικασίες του ελεγκτικού μηχανισμού. Πώς να προχωρήσουν άμεσα οι υποθέσεις, αν χρειάζεται ένας ολόκληρος χρόνος για να ληφθούν και να αναλυθούν στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών (γιατί, αν οι τράπεζες καθυστέρησαν τόσο, τότε – και πάλι – έπρεπε να τις εγκαλέσουν για να συντομεύσουν τη διαδικασία. Ούτε αυτό έγινε, προφανώς).
    2. Το «στρεβλό» της νομοθεσίας 1: αν τα βιβλία και οι τραπεζικοί λογαριασμοί ήταν εντάξει, τότε το πρόστιμο θα περιοριζόταν στα 10.000 ΕΥΡΩ για τη μη έκδοση αποδείξεων – το πολύ 20.000 ΕΥΡΩ για τέσσερις φορολογικές παραβάσεις -, όταν γνωρίζουμε ότι τη συγκεκριμένη βραδιά δεν είχαν δηλωθεί – σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΣΔΟΕ – έσοδα τουλάχιστον 700.000 ΕΥΡΩ !
    3. Το στρεβλό της νομοθεσίας 2: ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας – και οποιοσδήποτε του επιβληθεί πρόστιμο – μπορεί να προσφύγει στα δικαστήρια κατά της απόφασης, καταβάλλοντας μόλις το 25% του ποσού. Πληρώνει, δηλαδή, μόλις το ένα τέταρτο του προστίμου και στη συνέχεια περιμένει το τι θα προκύψει από τη δικαστική διαδικασία, η οποία διαρκεί – στην καλύτερη περίπτωση – μία πενταετία. Γι΄ αυτό και οι ελεγκτές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έχουν προτείνει – και πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση – η προκαταβολή να αυξηθεί έως και το 80%. Έτσι, είτε θα λειτουργεί ως αντικίνητρο για την προσφυγή στα δικαστήρια, είτε – αν ο φορολογούμενος επιμένει – το Δημόσιο θα έχει διασφαλίσει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων.Πληροφορίες του Capitaltax αναφέρουν ότι γνωστός ξένος οίκος μόδας προσέφερε πριν από μήνες στον επιχειρηματία περί τα 4 εκατομμύρια ΕΥΡΩ – όσο δηλαδή το πρόστιμο που του επιβλήθηκε μετέπειτα (!) – ως «αέρα» για να αποχωρήσει από ακίνητο μέσα στη χώρα της Μυκόνου, όπου διατηρεί το άλλο του εστιατόριο. Η πρόταση απορρίφθηκε.

  4. ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΚΟΥΜΑΡΤΖΗΣ

    Για την καραμπινάτη περίπτωση στην Μυκονο δεν θέλει και πολλά σχόλια. Το να φτάσουμε όμως στο σημείο ν’απαιτείται καταβολή του 80% του προστίμου για προσφυγή στα δικαστήρια είναι εξωφρενικό και επικίνδυνο. Με τη ελληνική νομοθεσία είναι εξαιρετικά εύκολο ν’αποριφθουν τα βιβλία εταιρείας (χωρίς πραγματικά να υπάρχει λόγος) να επιβληθεί εξωφρενικό πρόστιμο και ν’αρχίσει η εφορία το παζάρι “πόσα θα πάρει το κράτος”, πόσα τα “λάδωματα” (εάν το σηκώνει η περίπτωση) . Εάν πρέπει να καταβληθεί το 80% “σκοτώνεις” τον ελεγχόμενο!! ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΑΣ, ΕΙΚΟΝΙΚΏΝ Ή (ΚΑΙ) ΠΛΑΣΤΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ κλπ!!! Το μέγα πρόβλημα είναι ότι οι δικαστικές αποφάσεις αργούν να βγούν. Το να αποκλείεις όμως από ένα έντιμο ή λιγότερο έντιμο πολίτη να προσφύγει στην δικαιοσύνη, με την υποχρέωση καταβολής μίας ουσιαστικά υπερογκης εγγύησης, οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια. ΕΑΝ κριθεί ένοχος να πληρώσει όσα θα καταλογίσει το δικαστήριο!! Από μια αρκετά άμεση εμπειρία που αφορούσε φορογογική υπόθεση ΑΕ (πραγματικά εντίμων ανθρώπων και με άψογη φορολογική συμπεριφορά επί εικοσαετία). Είμαστε γύρω στο 1987 – 1989 όταν ύστερα από “καρφωτή” ανταγωνιστή της συγκεκριμένης εταιρείας γίνεται έφοδος του τότε ΣΔΟΕ στην εταιρεία. Κατάσχονται βιβλια κλπ, γνωστοπιούνται οι παραβάσεις και επιβάλεται πρόστιμο υπερογκο. Οι μέτοχοι της ΑΕ φίλοι του πατέρα μου. Περίπου το 2003-4 (!!!) είμαστε παρέα με φίλο δικηγόρο και πίνουμε καφέ. Ενας εκ των μετόχων της ΑΕ μας βλέπει μας χαιρετά και ρωτά τον φίλο μου εάν είναι όλα εντάξει για την ερχόμεη εβδομάδα για το δικαστήριο. Του λεει: “Kύριε Νίκο εάν και δεν πιστεύω ότι είναι αναγκαίο να παραστεί δικηγόρος ο πατέρας μου θα έρθει. Η υπόθεση σας έχει λήξει οριστικά χωρίς πρόβλημα. Τζάμπα λεφτα (ήταν εφετείο εάν θυμάμε καλά).”!! Του λεει ο ταλαίπωρος άνθρωπος. “Δεν πειράζει αγόρι μου. Χαλάλι σας. Εγώ δεν πατάω ξανά γιαυτό το θέμα πουθενά”. Και αφού μας χαιρετά φεύγοντας μου λεέι : “Zήτα παιδί μου από τον φίλο σου και από τον πατέρα σου να σου διηγηθούν τι συνέβη”. Ο φίλος άρχισα να εξιστορεί και εγώ κάτι να ψιλοθυμάμαι.
    Μετά την επιβολη του προστίμου η εφορία καλεί για συμβιβασμό. Η εταιρεία απαντά μία προς μία κάτι εκατονταδες παραβάσεις που δεν στοιχειοθετούνταν πουθενά. Ο συμβιβασμός απορρίπτεται και η ΑΕ προσφεύγει στα δικαστήρια καταβάλοντας στο Παρακαταθηκόν το ποσό των 9,000,000 -10,000,000 δρχ!!! Μετά από 13 χρόνια βγαίνει απόφαση που ουσιαστικά δικαιώνει την εταιρεία μιας και της καταλογίζονται πρόστιμα 300,000 -400,000 δρχ!!! Το κράτος προσφεύγει στον τελευταίο βαθμό χωρίς να προσφέρει κανένα νέο στοιχείο ή να θεωρεί κάποιο από το σκεπτικό λάθος. Ο φίλος μου ο δικηγόρος μπου είπε ότι ένας απλά εκπροσωπος της εταιρείας να πήγαινε και να δήλωνε παρών η απόφαση δεν θα άλλαζε γιατί το Δημόσιο ουσιαστικά αποδεχόνταν την προηγούμενη απόφαση!!! Εν τουτοις ο κ.Γιώργος προτίμησε να πληρώσει 1000-1500 Ευρω για να μην ασχοληθεί ο ίδιος από αηδία. Η ιστορία είναι 100% αληθινή. Και με αφορμή το γεγονός αυτό ερωτώ:
    Oι υπάλληλοι που κατελόγισαν αυτό το υπέρογκο πρόστιμο και που δεν μπορούσαν να στηρίξουν τις παραβάσεις που κατελόγησαν μπορούν να διωχθούν??? Η απάντηση είναι ΟΧΙ!!! Για να κατέβαλε η εταιρεία αυτή 9,000,0000 – 10,000,000 το προστιμο πρεπει να ήταν περί τα 60 – 80εκ δραχμές!!! Τελικά τις επιστραφηκαν τα χρηματα περί το 2003 -2004 (ύστερα από 13-15 χρόνια ) ΑΤΟΚΑ αφού αφαιρέθηκαν οι 400,000 – 500,000 δραχμές του προστίμου!!!! Ένα αρχικό πρόστιμο των 60-80 εκ δραχμών κατέληξε με δικαστική απόφαση στα 400 χιλιαρικα (δραχμούλες)!!!!
    Για να μην θυμηθούμε την τραγελαφική περίπτωση της ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΑΧΕΠΕΥ όπου καταλογίστηκαν πρόστιμα, από την εφορία 4,5 δισ (!!!!!!) ΕΥΡΩ. ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Δεν μπορώ να ξέρω πόσο ένοχη ήταν η εταιρεία! Θα το κρίνουν τα δικαστήρια!!! Αλλά ότι η Κοινή Λογική ποδοπατείται δεν μπορώ να κρατηθώ!!! Προστιμο που αντιστοιχεί στο 1,5% ΤΟΥ ΑΕΠ σε μία χρηματιστηριακή που δεν ανήκε καν στις 15 μεγαλυτερες (απο απόψεως κερδων και τζίρου) είναι μάλλον τρελλό!!!! Ποσό που αντιστοιχεί στο 50% των κερδών μετά φόρων ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΜΕΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΣΤΟ ΧΑΑ για το 2008!!!!!!Με τετοιες λογικές και αποφασεις ο ελεγκτικός (ή εστω κομμάτι του) μηχανισμός χάνει την σοβαρότητα του και την αξιοπιστία του!!!

    1. Κ.Π.

      Αυτά που περιγράφεις Αμετανόητε ισχύουν αλλά για “μικρούς”. Οι “μεγάλοι” δεν πληρώνουν πεντάρα τσακιστή. Τώρα βέβαια ανοίγει η συζήτηση ποιοί είναι οι “μικροί” και ποιοί οι “μεγάλοι”, καθώς πέρα του τζίρου και άλλων μετρήσιμων παραμέτρων (πολυεθνική, δίκτυο κλπ) επισέρχονται και externalities. Ο Σπυρόπουλος π.χ. είναι μεγάλος ή μικρός; Κανονικά είναι μικρός, θα πάει όμως ποτέ το ΣΔΟΕ να ελέγξει την κρασοβιοτεχνία του… νεοδιορισθέντος διοικητή του ΙΚΑ; Τέλος πάντων, αν δεις τι πρόστιμα κόβει η Επιτροπή Ανταγωνισμού στις αδιαμφισβήτητα μεγάλες εταιρείες (π.χ. Καρφούρ) και τι πληρώνουν στο τέλος, θα καταλάβεις ότι το άρθρο του Νώτη δεν είναι ξεκάρφωτο. Το ζήτημα βέβαια εδώ είναι αν η μάχιμη δημοσιογράφος Έλλη θα στρέψει τα μάτια της σε τέτοια ζητήματα ή αν θα εστιάσει μόνο στον ενδυματολογικό κώδικα ενός στρατηγού όπως ο κ. Τσουκάτος._Κ.Π.

  5. ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΚΟΥΜΑΡΤΖΗΣ

    Aγαπητέ ΚΠ, ακόμα και να στρεψει τα μάτια της η Ελλη στα θέματα που αναφέρουμε σ’αυτό το “μπλογκ” , που αναλύουν και αλλα μπλογκ, που ανταπτυσει ο ΚΚ και άλλοι δημοσιογράφοι στα περιοδικά του και ευτυχώς και σε αρκετα ακόμη έντυπα, θα το κάνει με τρόπο με τον οποίο θα εξυπηρετεί τους εργοδότες της και τα μυνήματα (προπαγάνδα ίσως) που θέλουν να περάσουν. Μακάρι να διαψευστούμαι…
    Δεν θα διαφωνησω μ’αυτά που αναφέρεις – αυτό που ήθελα να τονίσω, και πιστεύω ότι έγινε αντιληπτό, είναι ότι εάν η δικαιοσύνη, με τα χίλια προβλήματα που ήδη έχει, γίνει απρόσιτη (για οικονομικούς λόγους) για ένα μεγάλο κομμάτι των “μικρομεσαίων” ελευθέρων επαγγελματιών και επιχειρηματιών που πιστεύει ότι αδικέίται (ειδικα με αντίδικο το κράτος), τότε όπως εύκολα καταλαβαίνεις ο δρόμος για την πλήρη αυθαιρεσία της κρατικής εξουσίας, διαμέσου στην προκειμένη περίπτωση του ελεγκτικού και εισπρακτικού μηχανισμού, είναι ορθάνοιχτος.

Απάντηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

%d