«Η επανάσταση θα γίνει μέσω των τραπεζών» υποστηρίζει ο Ερίκ Καντονά σε βίντεο που ανέβηκε, αρχικά, στο YouTube και από αυτό, σε εκατοντάδες ιστοσελίδες, στο διαδίκτυο. Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής κάνει έκκληση σε όλους του πολίτες να αποσύρουν τις καταθέσεις τους από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

“Για να μιλήσουμε για επανάσταση, δεν θα πάρουμε τα όπλα, δεν θα σκοτώσουμε ανθρώπους. Μπορούμε να κάνουμε κάτι απλό. Αν 20 εκατομμύρια άνθρωποι αποσύρουν τις καταθέσεις τους το σύστημα θα καταρρεύσει γιατί είναι δομημένο πάνω στη δύναμη των τραπεζών”, εξηγεί ο πρώην επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 44 ετών.

“Αντί να βγεις στους δρόμους και να διανύσεις χιλιόμετρα για να διαμαρτυρηθείς, πήγαινε στην τράπεζά σου και απόσυρε τις καταθέσεις σου”, προτείνει ο Καντονά.

Το βίντεο, που τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην εφημερίδα Presse Ocean, στις 6 Οκτωβρίου, έχει υπότιτλους σε πολλές γλώσσες και μέχρι στιγμής το έχουν δει δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι.

“Αν υπάρξουν 20 εκατομμύρια άνθρωποι που αποσύρουν τις καταθέσεις τους το σύστημα θα καταρρεύσει χωρίς όπλα, χωρίς αίμα, τίποτα”, υπογράμμισε.

“Τρία εκατομμύρια, δέκα εκατομμύρια και τότε θα υπάρξει πραγματική απειλή. Και τότε θα γίνει η πραγματική επανάσταση. Η επανάσταση θα γίνει μέσω των τραπεζών”, πρόσθεσε ο Καντονά.

Περίπου 12.000 άνθρωποι δηλώνουν, σε μία σελίδα δικτύου κοινωνική δικτύωσης, ότι επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτή την κίνηση με τον τίτλο: “Επανάσταση! Στις 7 Δεκεμβρίου θα αποσύρουμε όλοι τις καταθέσεις μας από τις τράπεζες”.

(Αναδημοσίευση από enet.gr)

 

Μοιραστείτε το Άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

10 Comments

  1. george..

    κατσε να προλαβω οσο ειναι νωρις … να παρω τα 300 ευρω που εχω γιατι αν αρχισει η εξοδος μονο το 20% θα προλαβει… συμφωνω απολυτα μαζι του… παραλληλα αν αρχιζε και η μαζικη καταναλωση ελληνικων( για την ελλαδα αυτο) προιοντων θα περναγε η εξουσια απο της τραπεζες στην παραγωγη… και επειδη δεν θα υπαρχουν τραπεζες για να δανεισουν τους βιομηχανους σε πρωτη φαση θα επενδυαν σε ανθρωπινο δυναμικο αρα θα ειχαμε και αυξηση της απασχολησης…. λεω να παω σημερα…

    1. C_GRIP

      Καλημέρα αγαπητέ George
      Θα είχες την καλοσύνη να μου εξηγήσεις, πως τεκμηριώνεις το “επειδή δεν θα υπάρχουν τράπεζες για να δανείσουν τους βιομηχάνους, σε πρώτη φάση θα επένδυαν σε ανθρώπινο δυναμικό”?? Ομολογώ ότι δεν μπορώ να αντιληφθώ το συλλογισμό.
      Απτό παράδειγμα περί του αντιθέτου: εδώ και 1 σχεδόν χρόνο, οι Τράπεζες δεν δανείζουν τους βιομηχάνους στη χώρα μας. Είδες κάποια (έστω και μικρή) αύξηση της απασχόλησης ή επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό?
      Η δε κατανάλωση ελληνικών προϊόντων είναι φυσικά όχι μόνο επιθυμητή αλλά απαραίτητη. Με την προϋπόθεση όμως να παραμεριστούν οι μεσάζοντες, κάτι ανεξάρτητο από τον τραπεζικό τομέα. Διαφορετικά οι παραγωγοί θα συνεχίσουν να είναι εγκλωβισμένοι στα δίχτυα τους.

      1. george..

        δεν επενδυουν πουθενα γιατι δεν υπαρχει καταναλωση .. αν ομως ενα 10% απο τα χρηματα που ειναι στην τραπεζα οδηγηθει στην καταναλωση ελληνικων προιοντων ή υπερεσιων τοτε κατι μπορει να γινει…

  2. C_GRIP

    Καλημέρα σε όλους
    Επιτρέψτε μου να έχω τις επιφυλάξεις μου για όσα αναφέρονται στο άρθρο.
    Η μαζική ανάληψη των χρημάτων από τις Τράπεζες, θα πλήξει τον συμπαθή Ερίκ ελάχιστα έως καθόλου (μιας και η περιουσία του με τη μορφή χρημάτων/ακινήτων/τιμαλφών είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ και έτσι μιλά εκ του ασφαλούς).
    Αντίθετα θα προκαλέσει τεράστιο τσουνάμι ανέχειας, πείνας, παντελούς έλλειψης των στοιχειωδών αγαθών σε εμάς τους απλούς, ταπεινούς μικρο-μεσο-αστούς, που θα αναγκαζόμαστε (ανάλογα με την Κατοχή του 41-44) να πουλάμε το σπίτι μας στον κάθε λογής Καντονά, που θα το ανταλάσσει για 2 κιλά σάπιο βοδινό κρέας και 5 κιλά φακές.
    Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και οι “επαναστάσεις” αυτού του είδους, τελικά ενισχύουν το σύστημα που ενδυναμώνεται δια της πλαγίας οδού. Το ζητούμενο είναι η αλλαγή του τραπεζικού συστήματος και η αναδιανομή του πλούτου από τους πλούσιους προς τους φτωχούς και όχι η πλήρης εξαθλίωση των τελευταίων.
    Δυστυχώς οιμάζες μέσω των μαζικών αθλημάτων αρένας (όπως το ποδόσφαιρο), κάνουν ανθρώπους σαν τον Καντονά ζάπλουτους ήρωες, που στη συνέχεια το παίζουν επαναστάστες και προστάτες του, από το μπαλκόνι της έπαυλής τους…

    1. george..

      αυτο που λες μπορει να ισχυει ..αλλα επειδη αυτο που λεει δεν προκειται να γινει ποτε, καλο θα ειναι να δουμε την βαση του συλλογισμου του… ειναι σωστος συλλογισμος με την εννια οτι φτανει πια με την υπερ αποταμιεσυση και την ευτυχια των μεγαλων καταθεσεων … και στην ιαπωνια νομιζω οταν ειχαν μια αντοιστιχει κριση ειχαν πει οι κυβερνωντες να αρχισει ο κοσμος να καταναλωνει και να παψει να φοβαται και να μαζευει τα χρηματα του σε μπαουλα…. αυτο που καταλαβαινω εγω ειναι να αρχισουμε να κιναμε μονοι μας τα χρηματα μας και οχι οι τραπεζες…. η αποταμιευση μπορει να γινει και με αλλο τροπο απο τα να δινουμε τα εστω και λιγοστα χρηματα μας στις αφερεγκιες και αν πασα στιγμη χρεοκοπημενες τραπεζες…

      1. C_GRIP

        Συμφωνώ αγαπητέ στο ότι τα χρήματα πρέπει να αρχίσουν να κινούνται. Ομως γι αυτό χρειάζεται και το κατάλληλο ηθικό, που σε μεγάλο βαθμό καθορίζεται από την πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης καθώς και από τα κίνητρά που αυτή δίνει στους απλούς μικρο-επιχειρηματίες, να “ανοίξουν τα μπαούλα τους”.
        Για την ώρα, το κλίμα στη χώρα μας (και όχι μόνο), δεν βοηθά σε κάτι τέτοιο. Μακάρι σε 1 χρόνο, τα πράγματα να είναι καλύτερα και να δοθούν πραγματικά κίνητρα ανάπτυξης, ειδικά για αληθινές αγροτικές εφαρμογές και νέες τεχνολογίες (αντί να ανοίγουν όλοι μαγαζιά με ρούχα και γυναικεία αξεσουάρ στις γειτονιές).
        Να’ στε όλοι καλά

    2. Σπύρος

      Είναι ευφυές το σκεπτικό του και συνάμα εύκολο να πραγματοποιηθεί που τρομάζει, για να δούμε εκεί στις 7 του μηνός τι μπάλα θα παιχθεί μπορεί να βρέχει… απόνερα!
      Σύμφωνος με C_GRIP.

Απάντηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Ιούλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Ιούλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

%d