Για να φτιάξουμε τις Τεχνικές Εκδόσεις και τα περιοδικά τους η  γυναίκα μου, εγώ και κάποιοι άνθρωποι που ακόμα είναι κοντά μας δουλεύαμε 30 ώρες την ημέρα, 40 μέρες το μήνα, 30 μήνες το χρόνο . Για 36 χρόνια (τόσα η Εταιρία ανήκε σε ‘μάς), δεν καθυστερήσαμε ούτε μία ώρα την πληρωμή των μισθών των εργαζόμενων. Ακόμα… Δεν καθυστερήσαμε ούτε μία ώρα τις εισφορές στα ασφαλιστικά τους ταμεία (πρέπει να έχουμε καταβάλει πάνω από 22-24 εκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2010. Δεν γνωρίζω το ακριβές ποσό γιατί, η νέα ιδιοκτησία δεν μου δίνει τα  στοιχεία).

Για να αισθάνονται ασφαλείς οι εργαζόμενοι, παρακολουθούσα (κάθε μέρα), το “ταμείο”, ήλεγχα τα έσοδα και τα έξοδα. Με την Σοφία δεν κάναμε “μεγάλη ζωή”, δεν παρασυρθήκαμε απ’ το χυδαίο lifestyle, τα “ακριβά” αυτοκίνητα, τις βίλες σε νησιά ανέμων και καταιγίδων αισθητικής του κώλου, δεν κάναμε όσα, οι  επιτυχημένοι τσόγλανοι της μεταπολίτευσης, έκαναν σημαία για να κολομπαρίσουν τη χώρα και τη νεολαία. Η αντίθεση μου σ΄ αυτή, την λούμπεν μεγαλοαστική τάξη ήταν (και είναι), 100% πολιτική. Τη συχαίνομαι, εύχομαι να ψοφήσει αύριο, και να απαλλάξει τη χώρα απ’ την δυσωδία που εκπέμπει

Χτες, η ιδιοκτήσια, κάλεσε τους εργαζόμενους και  ανακοίνωσε ότι, από τη 1/10 ισχύει εβδομάδα 4 ημερών και ανάλογη μείωση μισθών. Απ’ ότι καταλαβαίνω όλοι το δέχτηκαν παρά τις δικές μου, καταγεγραμμένες στα Δ.Σ αντιρρήσεις και προτάσεις για την αντιμετώπισή της κρίσης.

Ξέρω όιτι τα πράγματα είναι δύσκολα  (πρόβλεψα από το 2006 την δομική κρίση του αρπακτικού καπιταλισμού) και κατάθεσα γραπώς τις απόψεις μου στο ΔΣ χωρίς να εισακουσθώ. Ξέρω ότι, οι εργαζόμενοι έχουν υποχρεώσεις και, ίσως, δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά. Επιτρέψτε μου όμως να πω ότι, στα 41 χρόνια που είμαι στις ΤΕ, πολλοί επιφανείς με έχουν “μαμήσει”  επειδή δεν αναγνώρισα το …ταλέντο τοιυς και δεν τους έκανα τις (χυδαίες) αυξήσεις που ζητούσαν για να μη “πάνε σε άλλα περιοδιόά αυτοκινήτου”. Επιτρέψτε μου επίσης να πω ότι, τα πρώτα 8 χρόνια των Τ.Ε το 50% των κερδών της εταιρίας “μοιράζονταν” τους εργαζόμενους αλλά, σταμάτησε όταν είδα ότι “κυνηγούσε” ο ένας τον άλλον για το ύψος του bonus.

Γι’ αυτό (και για άλλα που θα γράψω εν καιρώ), πιιστεύω  πως, τουλάχιστον οι αναγνώστες του ιστολόγιου πρέπει να γνωρίζουν ότι, ήμουν/είμαι κάθετα αντίθετος στις περικοπές μισθών αφού υπάρχουν  άλλοι τρόποι εξοικονόμησης πριν φτάσεις εκεί. Όμως…. Το λάθος που έκανα λαβαίνοντας μέρος (με 40%), στην ίδρυση του λιθογραφείου της Άλφα Πρες, η κακή επιλογή συνεργατών και η στημένη από δικηγόρους-φιγουρίνα, λωποδύτες με τρανταχτά ονόματα, οργανισμούς χάρτου, χαρτόμαζας και σκατόμαζας και, βέβαια, από τραπεζικούς τοκογλύφους και λοιπούς οικονομικούς “δολοφόνους” , οδήγησε τις Τ.Ε στην  απαξία και στην εξαγορά από άλλο εκδοτικό οργανισμό. Ο οποίος και, όπως ο νόμος ορίζει, αποφασίζει για τα οικονομικά.

Υ.Γ Αυτό τιο σημείωμα ίσως εξηγεί και τα αίτια της βαριάς μορφής δηλητιριάση που υποφέρω

Μοιραστείτε το Άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

18 Comments

  1. Θα ηθελα και μια ειλικρινη απαντηση αν οι 4 ημερες αφορουν στην κυριολεξια τις πραγματικες μερες εργασιας ή ειναι (τυπικως ελληνικα) μονο στα …χαρτια του ΙΚΑ και της μισθοδοσιας?

    Τι να πω, μαλλον ετσι φαινεται θα διατηρησουν οι ΤΕ την ανταγωνιστικοτητας τους …..

  2. ξεχασα να διευκρινισω οτι δεν περιμενω αυτην την απαντηση απο εσας Κ.Καββαθα φυσικα … Θα ελεγα οτι ειναι και μισο-ρητορική.

    4-ημερα, 4-ωρα, οτι λογιω πατεντες μπορεις να σκεφτεις εχουν επιστρατευθεί, η αγορα εργασιας (οπως καθε αγορα μαλλον γενικως) εχει γινει ενα χαος χωρις αυριο. Και φυσικα ακομη χειροτερα μαλλον παρα πολυ συντομα δυστυχως δεν 8α υπαρχει και στην κυριολεξία αντικειμενο απασχολησης για περισσοτερες ωρες …..

  3. βασιλης

    αγοραζω 4τροχους απ τον σεπτεμβρη του 2003.τωρα αγοραζω μονο για τον το εν λευκω (αν και λειπει τον τελευταιο καιρο),και για τον ανθρωπο που γελα.δεν ξερω,ισως(και μακαρι να ειναι ιδεα μου)να φταιει το γεγονος οτι εχει περασει στο περιοδικο η αυρα της υπολοιπης ιδιοκτησιας.εχουν φυγει και αρκετοι απο τον αντιλογο,αν δεν κανω λαθος.τελος παντων…θελω να καταλαληξω στο εξης…μεχρι πριν 2 χρονια οταν επαιρνα το περιοδικο τουλαχιστον 2 ωρες περνουσα την πρωτη μερα με το να το διαβαζω.και τον υπολοιπο μηνα ξαναδιαβαζα κι αλλες φορες τα ιδια οπως κανουμε με το να ξαναπαρακολουθουμε τις ταινιες που μας αρεσουν.τα τελευταια 2 χρονια σε μιση ωρα το εχω ξεπεταξει(συγγνωμη για τη φραση)και πια δεν τα κραταω στη βιβλιοθηκη οπως εκανα παλια.με στενοχωρει πολυ αυτο γιατι θεωρω οτι ηταν το καλυτερο περιοδικο(γενικα)που εχω διαβασει.μακαρι να ανηκω στη μειοψηφια.

  4. Κύριε ΚΚ νομίζω οτι πετύχατε πάρα πολλά και πρέπει να είστε περήφανος για αυτά. Όπως όλοι μας κάνατε λάθη και φυσικά τα πληρώσατε και από ό,τι καταλαβαίνουμε τα πληρώνετε ακόμα, άδικα πιθανότατα, επειδή δεν είστε μέλος του μείγματος των ανθρώπων που κατέστρεψαν την Ελλάδα για να κάνουν το κομμάτι τους. Φροντίστε τον εαυτό σας και τη σύζυγό σας, αυτό που έχει μείνει μπορεί να μην είναι υλικό αλλά κάνει τη διαφορά.
    Δεν έχω κατανοήσει αν έχετε πρόβλημα υγείας, ελπίζω όχι, κατάλαβα όμως οτι η απουσία σας από το Εν Λευκώ στους 4Τ μάλλον δεν είναι δική σας επιλογή. Σας διαβάζω από παιδί και σας ακολουθώ και στο blog σας από τότε που άνοιξε.

      1. Nikolaos

        Κώστα μια χαρά είσαι … γιατί έχεις δίπλα σου την οικογένειά σου και τους αμέτρητους πιστούς σου φίλους!

        Όσο δε για το δηλητήριο που λες ότι έχεις καταπιεί … so what?

        Μάθε το λοιπόν ότι ο φίλος μας Κώστας Καββαθάς ΕΧΕΙ ΑΝΟΣΙΑ (βλέπε και σχετικό τοξικολογικό πόνημα περί “Ποντιακού Μιθριδατισμού”, source: Μιθριδάτης ΣΤ’, βασιλιάς του Πόντου).

        Εσένα από την αρχή της γιγάντιας προσπάθειάς σου (κρίνουμε εδώ από το αποτέλεσμα του ιδρώτα σου και όχι από τα πλάνα στο χαρτί) … ΟΛΟΙ αυτοί – οι tipotenians – που τους χάλαγες την πιάτσα, ΣΕ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΑΝ σταδιακά και μεθοδικά με πολλές μικρές και μη-θανατηφόρες δόσεις. Το ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ που αναφέρεις δεν τολμώ να φανταστώ ότι το κατάπιες με τους κουβάδες μέσα σ’ ένα βράδυ που ‘βρεχε (Νίκος Γούναρης)!!!

  5. Λυμπερόπουλος Θύμιος

    Η αίσθηση του αγαπητού Βασίλη παραπάνω συμπίπτει με πολλών άλλων δυστυχώς, όπως και με τη δική μου. Το περιοδικό με “μεγάλωσε” από το 1991 και κάθε μήνα περιμένω εναγωνίως την επιστροφή του ΚΚ. Μακάρι να γίνει,γιατί αλλιώς πρέπει απλά να καταπιούμε το τέλος εποχής που κάποιοι του επέβαλλαν. Προσωπικά, αρνούμαι ακόμα..
    Αλήθεια κ. Καββαθά οι λοιποί της παλαιάς φρουράς πως αντέχουν ακόμα; Ο ΣΧ;;

Απάντηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Οκτώβριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Οκτώβριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.