της Ελίνας Γαληνού
Ενώ τα σπρέντς δανεισμού μας εκτοξεύονται με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς τα πάνω, οι εξελίξεις είναι μάλλον ευνόητες. Αυτά που η κυβέρνηση εδώ και μήνες δήλωνε ότι προσπαθούσε να αποτρέψει, τελικά θα συμβούν. Η Ελλάδα θα καταφύγει στον μηχανισμό στήριξης από την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ με τις όποιες συνέπειες αυτό συνεπάγεται. Αφού χάθηκε πολύτιμος χρόνος με τις ασάφειες, την αναποφασιστικότητα και τις φρούδες ελπίδες εκ μέρους των διαχειριστών της, τώρα διαπιστώνουν ότι η κατάσταση για την ελληνική οικονομία είναι μη αναστρέψιμη. Το χρέος μας έχοντας επιβαρυνθεί με τα υψηλά επιτόκια του τελευταίου τετραμήνου, μοιάζει αδύνατο να αντιμετωπιστεί στην παρούσα φάση, με ανώδυνες έστω και κάπως σκληρές διαχειριστικές μεθόδους.
Η “ψυχορραγούσα” οικονομία μας αυτή τη στιγμή, χρήζει συστημάτων εφόδου για να ανανίψει. Και η “σοσιαλιστική” κυβέρνησή μας που έλαβε πρόσφατη ψήφο εμπιστοσύνης χάρις στην επικοινωνιακά προβαλλόμενη λαικιστική ευαισθησία της, στέκει αμήχανη προ του αδιεξόδου…Γνωρίζει ότι σύντομα θα υποχρεωθεί να επιβάλει ακόμα σκληρότερα μέτρα απ΄αυτά που έχει ως τώρα εξαγγείλει, πράγμα που αυξάνει τις πιθανότητες μιας κοινωνικής έκρηξης προερχόμενης από τα περισσότερα λαικά στρώματα. Ο ήδη συμπιεσμένος και απογοητευμένος κόσμος, σίγουρα δεν θα αντέξει να σηκώσει άλλα βάρη. Από την άλλη μεριά όμως, οι εξ΄αλλοδαπής “σωτήρες” στους οποίους αναγκάστηκε να τείνει χείρα βοήθειας, είναι αμείλικτοι ως προς τους όρους τους.. Και προτάσσουν ξεκάθαρα “Η θα σφίξετε τα λουριά σε όλους, ή δεν προχωρούμε…”
Με άλλα λόγια, η Ελλάδα πάει ολοταχώς για τον γύψο, έναν γύψο διαφορετικής υφής και ίσως περισσότερο επώδυνο από κείνον που γνώρισε επί δικτατορίας. Και αυτό θα συμβεί επί κυβέρνησης σοσιαλιστικής… Απίστευτο και όμως αληθινό! Που θα γίνει και θα ταλαιπωρήσει την πλειονότητα του ελληνικού λαού, ενώ οι υπαίτιοι και διαχειριστές του χρέους μας, θα μας κοιτάζουν αφ΄υψηλού. Θα μου πείτε, τι μπορούσαν να κάνουν εδώ που φτάσαμε.. Ισως όχι θαύματα, αλλά οπωσδήποτε κάποιες εξυπνότερες και πιό αεράτες διαπραγματεύσεις. Μπορούσαν να αντιδράσουν στις εκβιαστικές πιέσεις των αγορών και κερδοσκόπων, θέτοντας επί τάπητος αντί για το περίφημο “πιστόλι” του ΔΝΤ, την περίπτωση μη αποπληρωμής των χρεών λόγω αδυναμίας. Και έτσι, να αντιστρέψουν τον εκβιασμό κατά την πλευρά των δανειστών, προβάλλοντας το “ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος”. Μια τέτοια αντίδραση, θα μπορούσε να διαμορφώσει κατάλληλες συνθήκες επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους με νέα δεδομένα και να φρενάρει έτσι την ασυδοσία των κερδοσκόπων. Αντί αυτών όμως, οι διαχειριστές της τύχης των Ελλήνων, προτίμησαν να περιφέρουν δώθε-κείθε τη δυστυχία μας, να εκθέτουν τα αδιέξοδά μας και τις αδυναμίες μας και να ανοίγουν ολοένα την όρεξη των κερδοσκόπων που μυρίστηκαν “ωμό κρέας”. Ας πρόσεχαν όμως, γιατί τα παιχνίδια με τη φωτιά είναι επικίνδυνα και δεν χαρίζονται σε κανέναν…
Από: http://infognomonpolitics.blogspot.com

Μοιραστείτε το Άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

2 Comments

  1. γ.καλαμαρας

    Αλήθεια πιστεύει κανείς ότι ο πληθυσμός μιας χώρας είναι το στοιχείο που την κάνει μεγάλη ή μικρή; Δυνατή ή αδύνατη; Ένδοξη ή ευτελή; Από τότε που γεννήθηκα μου μιλάνε (οι Έλληνες(?) ηγέτες) για την ψωροκώσταινα!
    Τώρα μου μιλάνε για τα 70 εκατομμύρια της Τουρκίας κ.λ.π., αλλά κανείς για τα 8-9 εκ της Δανίας, Φιλανδίας.
    Αυτό που κάνει μια χώρα δυνατή, εύρωστη και ένδοξη είναι η ποιότητα των κατοίκων της και κυρίως των ηγετών της, εν ευρεία εννοία, πνευματική, οικονομική, πολιτισμική.
    (Αν ξέχασα κάποια συγγνώμη αλλά πνίγομαι).
    Ο ξεχασμένος ΠατροΚοσμάς έλεγε: γκρεμίστε μια φυλακή και χτίστε ένα σχολείο. Ο ασήμαντος εγώ λέω: Κλείστε ένα σχολείο – κατά προτίμηση του Κωστέα Γείτονα, που πάει ο βλαστός της κ. Υπουργού (αντεθνικής)Παιδείας και χτίστε μια καινούρια φυλακή για την εδώ και 60 χρόνια ηγεσία μας.
    γ.κ.

Απάντηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Ιούλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Ιούλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

%d