Πρώτο ΘΕΜΑ

19.12.10

 

 

Με αμείωτο τον βαθμό ψυχασθενούς χιούμορ συνεχίζω την παρουσίαση της κατάστασης που βρίσκεται σήμερα η ελληνική οικονομία. Με δεδομένο ότι κανείς δεν με κάλεσε σε «κλειστή» ενημέρωση όπως τον Καθηγητή Ρουμπινί παρ’ όλο ότι, από το 2000 έγραφα τι πρόκειται να συμβεί, σήμερα θα ανακοινώσω μία νέα, σημαντική απόφαση του Κόμματος του οποίου ηγούμαι (ΚΥΠ- Κόμμα Υστερούσης Πραγματικότητας) . Μετά από 35 χρόνια εσωστρέφειας, που ξεκίνησε την επομένη της αποκατάστασης της Δημοκρατίας το 1874 και συνεχίστηκε με όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (με ένα σύντομο διάλλειμα Συγκυβέρνησης), αποφάσισα να κηρύξω τη χώρα σε κατάσταση Έκτακτης Εξωστρέφειας. Θα γνωρίζετε ότι, όλα αυτά τα χρόνια, τα «δύο μεγάλα κόμματα» δεν είχαν πάρει είδηση για τα όσα συμβαίνουν ή πρόκειται να συμβούν διότι α. οι ηγέτες τους έλλειπαν απ’ το σπίτι για δουλειάς β. δεν ήξεραν ότι το Δημόσιο Χρέος ήταν «τόσο μεγάλο». Στο ερώτημα πως το ήξερα εγώ θα απαντήσω σε άλλο σημείωμα . Πρώτο μέτρο του ΚΥΠ είναι η ψήφιση νομοσχεδίου για την φορολόγηση/απόσυρση των παλαιών «γιωταχί» διότι, το Κόμμα δεν ενισχύσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες της Γερμανίας, Ιταλίας, Γαλλίας, νοτίου Κορέας, ΗΠΑ, Ιαπωνίας και, όσο πατάει η γάτα, Ινδίας μαύρο φίδι που το έφαγε. Για να δημιουργηθεί μία εξωστρεφής αγορά πρέπει να δανειστώ μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για να μπορέσει ο «έλληνας» να ψωνίσει «γιωταχί», το οποίο έχει ήδη εκτελωνιστεί αλλά δεν έχει ταξινομηθεί, ίσως το ανάποδο, δεν είμαι πρόχειρος. Όπως διάβασα σε μία εφημερίδα «αν αυτά τα αυτοκίνητα δεν συμπεριληφθούν στις νέες φορολογικές νόρμες θα επιβαρυνθούν με τους παλαιούς φορολογικούς συντελεστές και, οι τιμές πώλησης θα είναι εκτός του νέου πλαισίου της αγοράς» -if you get my drift. Πιο σύνθετο όμως και καθοριστικό για το μέλλον της οικονομίας είναι τα γιωταχί που επιβαρύνονται με φόρο πολυτελείας όμως επ’ αυτού δεν θα συνεχίσω μόλις οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες αποφασίσουν σχετικά.

Το επόμενο βήμα είναι να δώσω φορολογικά κίνητρα για τη δημιουργία επιχειρήσεων από νέους ανθρώπους. Δεν το έκανα στις δεκαετίες του ’70, 80, 90 τότε που όλη η Ε.Ε έκανε μεγάλα βήματα στους τομείς της πληροφορικής, του διαστήματος, της αεροπορικής τεχνολογίας και εκείνης των μεταφορών διότι, πάλι, ήμουν απασχολημένος με άλλα, σοβαρότερα όπως την Αλλαγή, τις Ακόμα Καλύτερες Μέρες, τον Εκσυγχρονισμό και την Επανίδρυση του κράτους. Αν τίποτα δεν βγήκε απ’ αυτές μου τις ενέργειες (εκτός απ’ τον πολιτικό γάμο και την κατάργηση του «εμπολέμου» με την Αλβανία), γι’ αυτό δεν φταίω εγώ αλλά ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Κώστας Μητσοτάκης, ο Τζαννής Τζανετάκης, ο Κώστας Σημίτης, ο Κώστας Καραμανλής και ο Γιώργος Παπανδρέου. Πάνω και πέρα απ’ όλα όμως υπεύθυνη είναι η Κακούργα η Κενωνία. Για να μη σας κουράζω με το πρόγραμμα Έκτακτης Εξωστρέφειας προσβλέπω στη δημιουργία 100.000 νέων θέσεων εργασίας που θα προστεθούν στις 200.000 όταν επανιδρύθηκε το Κράτος και στις 150.000 που προέκυψαν από τον Εκσυγχρονισμό, ένα σύνολο δηλαδή 450.000 που αφαιρούνται από το 1 εκατομμύριο άνεργους που προξένησε η Εσωστρέφεια των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Αν δεν έχετε ακόμα κατανοήσει το μέγεθος του εγχειρήματος μη φοβάστε αφού, ούτε εγώ το έχω. Όπως όμως ακούραστα επαναλαμβάνει , η θεία Λούκα «πραγματικά» πρέπει να κάνετε μία προσπάθεια να το συλλάβετε διότι μόνο τότε «πραγματικά» θα συμβάλλουμε όλοι στην ανάταξη της ελληνικής οικονομίας και θα μπορέσουμε πάλι να ψωνίσουμε «μερσεντέ 200 κομπρέσορ», «καγιέ» και «μπέμπα» για να κάνουμε το κομμάτι μας στις φραπογαλοκαφετέριες της (εναπομένουσας μετά την ανεξαρτητοποίηση (σύμφωνα με το Google) της δυτικής Θράκης, της Κρήτης, της ανατολικής Ραφήνας ίσως και του Καστρίου και εδώ δεν είμαι, ακόμα, πρόχειρος και πρέπει να ρωτήσω τον κ. Ρουμπινί.

Ίσως πείτε… Μα καλά. Πως μπορείτε να είστε ακόμα Πρόεδρος σε ένα Κόμμα που δεν Είδε, δεν Άκουσε, δεν Μίλησε και μεγάλο το δίκιο σας που λέει και ο φίλος μου ο Στάθης στο Ναυτίλο του.

Θα απαντήσω λέγοντας ότι, γι’ αυτό δεν φταίω εγώ αλλά, η προηγούμενη κυβέρνηση που είπε ότι έφταιγε η προ-προγούμενη που είπε ότι, υπε΄θυνη για τη κατάντια είναι η Κακούργα η Κενωνία.

Παρ’ ότι το δημόσιο χρέος της Gotham φτάνει τα 800 δισ. ευρώ και πάνω από 10 εκατ. κάτοικοι της πολυφυλετικής, πολυπολιτισμικής Αθήνας κάνουν ουρές στα Καλλικρατικά Συσσίτια η ανακοίνωση για την Απόσυρση έφερε ρίγη αισιοδοξίας. Από την περασμένη Δευτέρα δεν σκέπτομαι τίποτα άλλα από το αν θα ψωνίσω Audi Α4, Mercedes C-Class ή BMW Σειρά 3. «Σε λίγο δεν θα υπάρχεις και σκέπτεσαι τι αυτοκίνητο να πάρεις», μου είπε ο άλλος μου εαυτός. Εσύ να πάψεις, είπα. Δεν είναι ώρα για εσωστρέφειες._Κ.Κ.

 

Μοιραστείτε το Άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Απάντηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Ιούλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Ιούλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

%d