ΧΘΕΣ, 1η Νοεμβρίου 2011, ο πρόεδρος της ALPHA ΒΑΝΚ, Ι. Κωστόπουλος, γνωστοποίησε τηλεφωνικά στην εκδότρια Μάνια Τεγοπούλου ότι η τράπεζα δεν θα χορηγήσει στην «Ελευθεροτυπία» το εγκεκριμένο -από τον Σεπτέμβριο- δάνειο, ύψους 8 εκατ. ευρώ.

Η Νομική Υπηρεσία της ALPHA ΒΑΝΚ, όντας εκ των πραγμάτων ανώτερη του κ. Ι. Κωστόπουλου, αλλά και της Επιτροπής Χορηγήσεων, γνωμοδότησε αρνητικά για το δάνειο.

Ολα αυτά συνέβησαν ενώ είχαν ήδη προωθηθεί προς την τράπεζα όλα τα απαιτούμενα έγγραφα για την πώληση και επαναμίσθωση (sales and lease back) του ιδιόκτητου κτηρίου της εφημερίδας (στη Μίνωος 10-16) και είχαν διενεργηθεί οι σχετικοί έλεγχοι από την πλευρά της τράπεζας.

Οι ακριβείς λόγοι της αρνητικής εισήγησης για το δάνειο δεν έγιναν γνωστοί, καθώς ο κ. Κωστόπουλος έκλεισε το τηλέφωνο στα μούτρα της εκδότριας Μάνιας Τεγοπούλου.

Χθες επίσης, τελείως συμπτωματικά, άλλη μία τράπεζα -η Πειραιώς- ενημέρωσε το γενικό διευθυντή της «Χ.Κ. Τεγόπουλος», κ. Α. Πολυκανδριώτη, ότι κρατά στο σύνολό τους μπλοκαρισμένα τα έσοδα της «Ελευθεροτυπίας» από τις πωλήσεις φύλλων, μέσω του πρακτορείου «Αργος». Η ίδια η Πειραιώς παραδέχτηκε ότι καλύπτεται από τα μισά.

Το γεγονός αυτό στοχεύει στον αποκλεισμό της δανειοδότησης της εφημερίδας από την Εθνική Τράπεζα και βλάπτει κυρίως την Πειραιώς.

Πάνω από 800 εργαζόμενοι σε αναμονή.

Μοιραστείτε το Άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

9 Comments

  1. Προς την Εκδότρια της “Ε”
    Κρίμα που κάποιοι εμπόδισαν να με δείτε. Τώρα σας καλωσορίζω στη Λέσχη των Χαμένων Ποιητών -και Εκδοτών
    Να φανταστείτε ότι, η δική μου εταιρία καταστράφηκε επειδή κάποιοι λαμπεροί κύριοι δεν ενέκριναν όχι κάποιο νέο δάνειο αλλά, την επέκταση από 3,5 σε 5 χρόνια της αποπληρωμής “κερατιάτικων” που δημιούργησαν ιλουστρασιον εκδοτολαμόγια, δικηγόροι-φιγουρίνια και εξωνημένοι αργυραμοιβοί.
    Καλά ξεμπερδέματα Κυρία μου …

  2. C_GRIP

    Η σχετικά πρόσφατη πώληση της Χρυσής Ευκαιρίας έναντι σημαντικού αντιτίμου, θα διασφαλίσει στην εν λόγω εκδότρια την επιβίωσή της, για τις επόμενες … εκατονταετηρίδες. Ο σοβαρός και υπεύθυνος επιχειρηματίας όμως, οφείλει να στηρίζει στα δύσκολα την επιχείρησή του και όχι να “βγάζει” τα χρήματά του εις την αλλοδαπήν, κάτι που διάφορα «χαλκεία παραπληροφόρησης» (όπως θα ‘λεγε και ο Πολύδωρας) ισχυρίζονται ότι η εν λόγω κληρονόμος έκανε.
    Αλίμονο στους εργαζομένους, που θα πληρώσουν τη νύφη – ως συνήθως…

    1. Επιτρέψετε να γνωρίζω καλύτερα. Ένας απ’ τους λόγους της οικονομικής καταστροφής ήταν η πολιτική του μακαρίτη του Κίτσου να δίνει δουλειά και καλούς μισθούς σε κάθε πικραμένο που είχε ανάγκη. Κάποια στιγμή η εφημερίδα θύμιζε (παλαιό) Υπουργείο Εσωτερικών. Προσθέστε σ’ αυτό και τις επιλογές της τότε διεύθυνσης και ιδού το μείγμα που οδήγησε σε χρεοκοπία και “λαμέ” αργυραμοιβούς

  3. Κάνεις λάθος! Σε σύγκριση με άλλους της συνομοταξίας των μεγαλοεκδοτών κουβαλάει τρέλα και φοράει και “πανελόνια”. Η θέση μου (έστω και μετά την άρνηση) είναι ότι, η “Ε” πρέπει να επιζήσει

    1. δημητρης

      Διαφωνω μαζι σας Μαστερ ΚΑΒ…
      Μαζι με ολο το διεφθαρμενο πολιτικο καθεστως, πρεπει να αρχισουν να καταρρεουν και οι πυλωνες στηριξης του…
      Τα δυο διαπλεκομενα μερη, ως αλληλενδετα αλληλοστηριζονται και μοιραια καταρρεουν μαζι…

  4. george..

    Δεν ξέρω την ιστορική διαδρομή των εκδοτών αλλά κάποτε επί εποχή Σημίτη διάβαζα ελευθεροτυπία, δεν θυμάμαι κανένας να μίλαγε , όλοι ζούσαν το πάρτι στην υγεία των κορόιδων… καλά έκανα και γλεντούσαν, αλλά κανένας δεν είναι αθώος… εσείς πληρώνετε άλλα λάθη από ότι έχω καταλάβει… γιαυτο και δεν ασχολούμαι πλέον με κανένα έντυπο μέσο, πλην τώρα ευκαιριακά αγοράζω το Πρωτοθέμα και φυσικά όχι ένα, αλλά πέντε φύλα γιατί με πληρώνει με τρία ευρώ το φύλο, οπότε έχω ένα εισόδημα 15 ευρώ την εβδομάδα και το χαρτί για προσάναμμα , δεν είναι και άσχημα… καλή τύχη μονάχα στους εργαζόμενος που θα κάνουν παρέα στο 1.000.000 ανέργους που κανείς δεν σκέπτεται και καθόλου δεν με νοιάζει για την Μανια που θα κάνει στους χαμένους ποιητές και κλεπτο εκδότες( εσάς σας βγάζω έξω, ευχάριστο το γεγονός ότι επιστρέψατε στους 4τροχους..)…

    1. Την τύφλα της έβλεπε. 32 χρόνια ΑΑΑ, μηδέν δανεισμό,, μηδέν χρέη σε ασφαλιστικούς οργανισμοιύς αλλά, πολύ μεγάλο (δημοσιογραφικά) “στόμα” ‘Επρεπε να το κλείσουν και το έκαναν

Απάντηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Οκτώβριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Οκτώβριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.