Όσο τα αστέρια των “δύο μεγάλων κομμάτων” σφυρίζουν αδιάφορα μόνο σαν κακό ανέκδοτο μπορώ να δω την υπόθεση Ζίμενς. Μήνες τώρα οι πολίτες βομβαρδίζονται με διαδόσεις, υποθέσεις, ψυθίρους και δημοσιεύματα για το ποιο κουστούμι χρηματίστηκε από τον γερμανικό κολοσό. Μήνες τώρα ανακριτές και ειαγγελείς μελετούν, ψάχνουν, ανακαλύπτουν, διαπιστώνουν, έχουν ενδείξεις, στοιχεία για μία ολόκληρη σειρά λουλουδιών στον κρατικόι “μηχανισμό” που λάδωναν και λαδώνονταν από τον Χριστοφοράκο και τα τσιράκια του στην εταιρία. Πρόσφατα μάλιστα με συνδιασμένη (οπερετική) επιχείρηση κομάντο της αυστραικής αστυνομίας έπιασαν τον εν λόγω στον ύπνο και τώρα δίνει εξηγήσεις στους Γερμανούς εισαγγελείς καθ’ ότι, Γερμανός υπήκοος ο ίδιος.
Μήνες τώρα προσπαθω να καταλάβω τι λάθος έκανα και δεν κατάφερα να πάρω θέση σ’ ένα κόμμα ώστε να πάρω θέση σε μία ΔΕΚΟ, να με …λαδώσει ο Χριστοφοράκος κι’ ο Μαυρίδης, να πάρω τηλεφωνικά κέντρα και κουζινικά με έκπτωση, να παρακολουθήσω ματς στο Μόναχο σε πληρωμένο από την Εταρία ταξίδι με “λίαρ τζετ” ως Mr. Minister, να αγοράσω σκάφος 60 ποδών, Audi S4, BMW Z4, Mercedes 350Sl. Porsche Cayenne και ότι άλλο ψωνίζουν τα golden boys και οι πρώην γραμματείς των Σχολών Μπατσαφλούδη, που κάνουν μπίζνες με τη Ζίμενς και το Δημόσιο…
Χρόνια αναρωτιέμαι αν είμαι κανονικός άνθρωπος η …μακάκας και απάντηση δεν πέρνω. Ούτε για τα τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης δεν κάνω ρε γαμώτο, τόσο έξω απ’ τα πράγματα είμαι κι’ αυτό παρ’ ότι, ανάμεσα στις εκατοντάδες πολιτιστικές πρωτοβουλίες των περιοδικών που ακόμα διευθύνω (4ΤΡΟΧΟΙ, ΗΧΟΣ, ΠΤΗΣΗ, 2ΤΡΟΧΟΙ) ήταν και ένα event (ωραίο ε;) της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας, ο αγώνας με ηλιακά αυτοκίνητα από τον Ιερό Βράχο στην Αρχαία Ολυμπία και πίσω στην Ακρόπολη. Όπως, ίσως, θυμάστε, στον αγώνα αυτόν έλαβαν μέρος σπουδαστές 20 Πανεπιστημίων και Πολυτεχνείων με οχήματα που είχαν σχεδιάσει και κατασκεύασει οι ίδιοι!
Και αν αυτό δεν αρκεί για εκείνους που προσκαλούν θα αναφέρω ακόμα μία πρωτοβουλία, αυτή τη φορά του περιοδικού μας “ΗΧΟΣ & Hi-Fi” που, το …1974 ή 75 δεν θυμάμαι οργάνωσε αποστολή στη Σικελία για την καταγραφή των τραγουδιών των Ελληνόφωνων χωριών. Τα άτομα που εστάλησαν, με τεράστιο κόστος για τις Τεχνικές Εκδόσεις εκείνη την εποχή έβγαλαν και δίσκο στον οποίο πουθενά δεν αναφέρεται το περιοδικό, η εταιρία και, βέβαια, ο γράφων που οργάνωσε την “εκστρατεία”.

Το έγραψα πολλές φορές; Ναι αλλά, δεν σας είπα γιατί.
Το έγραψα (και δεν θα σταματήσω να το επαναλαμβάνω με το πιο κακό χιούμορ που διαθέτω) διότι, μία ματιά στον κατάλογο των καλεσμένων αρκεί για να διαπιστωσετε ποιά πρόσωπα δικαιούνται να είναι παρόντα σε γεγονότα σαν αυτό.
Αν θα επισκεφτώ το Μουσείο; Και βέβαια. Μόνος. Τον Οκτώβριο. Όταν θα έχουν φύγει οι τουρίστες και δεν θα υπάρχει κίνδυνος να συναντηθώ με καμιά πρώην “κατίνα” με ξώπλατη τουαλέτα και Μανόλο Μπλάνικ…

Μοιραστείτε το Άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

2 Comments

  1. Anonymous

    Kύριε Καββαθά μην το κάνετε αυτό. Μην αναρωτιέστε εάν είστε μαλάκας ή όχι. Η απάντηση, όσο και πικρό και εάν σας φαίνετε, είναι ΝΑΙ! Γι'αυτό τον λόγο και δημιουργήσατε τις Τεχν.Εκδόσεις όπως τις ξέρουμε, έχετε τον σεβασμό και την εκτίμηση των χιλιάδων αναγνωστών σας και σε κάθε περίπτωση είναι εξαιρετικά παρήγορο να γνωρίζω ότι, εκτός από την αφεντιά μου κάποιους φίλους και γνωστούς που ανήκουμε (λιγότερο ή περισσότερο) στην κατηγορία "μαλάκας", υπάρχει και ένα τόσο εξέχων μέλος (η αφεντιά σας) που τουλάχιστον έχει την δυνατότητα να παρουσιάζει δημόσια όλα αυτά που κ'εμείς θέλουμε να εκφράσουμε!! Επιπλέον κ.Καββαθά είστε υπεύθυνος για κάποια από τα κόμπλεξ μου. Να μην μπορώ να οδηγήσω αυτοκίνητο άνω των 1800cc (έχω την οικονομική δυνατότητα να αγοράσω αυτοκίνητο αξίας εως 55,000 Ευρω)σκεφτόμενος ότι σε μία χώρα που δεν παράγει ούτε ιμάντα το 1600αρι που έχω είναι υπερ-αρκετό!! Που θεωρούσα (αρκετα χρόνια πριν) αδιανόητο ότι σε ηλικία 20-24 ετών θα μπορούσα να οδηγώ τίποτα άλλο από το 14 ετών γιαπωνέζικοόχημα που μ'είχε παραχωρήσει ο πατέρας μου (μιας και τα χρήματα από την προσωπική εργασία ήταν ανύπαρκτα – ούτε σκέψη να ζητήσω έτοιμα από τον πατέρα που με μεγάλη του χαρά θα έδινε!!)Θα σας το ζητήσω για δεύτερη φορά: Μια μεγάλη υποχρέωση που έχετε προς όλους τους πιστούς σας αναγνώστες είναι να ιδρύσετε το Κόμμα της Κοινής Λογικής (νομίζω ότι θα εκπλαγείτε, ευχάριστα, από την απήχηση).ΥΓ. Στην μικρή επαρχιακή μας πόλη (60,000-70,000 κάτοικοι) κυκλοφορούν: Τέσσερεις (4) Ferrari, 2-3 Jaguar, 2-3 ΗUMMER. Τα πτωχά Καγιέν και λοιπά Πόρσε , Μπεμβε, Μερσέντε κλπδεν τα κοιτάμε καν…..

  2. O Σχολιαστής

    Μακάκας είσαι. Σίγουρα. Αλλά μη στενοχωριέσαι. Μακάκες σαν και εμάς τουλάχιστον μπορεί να κάνουν καλή παρέα…

Απάντηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Οκτώβριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Οκτώβριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.