Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 7, 2013

Του Θύμιου Παπανικολάου

Η Θεωρία των «δύο άκρων» συμπυκνώνει τη στρατηγική του ολοκληρωτισμού του 4ου Ράιχ, συνακόλουθα και το δικτατορικό χαρακτήρα αυτής της κυβέρνησης.

Το σπιράλ αυτού του μακάβριου ιδεολογήματος δεν είναι εκλογικό, αλλά πραξικοπηματικό: Είναι η παραπέρα κλιμάκωση της πραξικοπηματικής
ΛΟΓΙΚΗΣ του καθεστώτος, ΛΟΓΙΚΗ που με αυτή την κυβέρνηση τείνει να πάρει φρενοβλαβείς διαστάσεις.

Η τελική κατάληξη αυτής της πραξικοπηματικής λογικής, που η θεωρία των «δύο άκρων» την εντείνει και την κορυφώνει, είναι η ΟΛΙΚΗ ΦΙΜΩΣΗ.

Αυτό πλέον διατυπώθηκε ωμά και κυνικά, από τον ίδιο τον πρωθυπουργό: «Από τη μια πλευρά η περίπτωση της Χρυσής Αυγής και από την άλλη πλευρά μια ακραία αντιπολίτευση που ζητάει έξοδο από το ευρώ και έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ».

Έχει διατυπωθεί (πολλές φορές μάλιστα), με τη γνωστή δικολαβίστικη μέθοδο, δηλαδή εμμέσως πλην σαφώς, και από τον άλλο δωσίλογο Βοναπάρτη: Τον Βενιζέλο

Η εντατικοποίηση της «στρατηγικής έντασης», δηλαδή της «έκτακτης ανάγκης» (αυτό προωθεί πρακτικά η κυβέρνηση και αυτό αποτυπώνει η θεωρία των «άκρων») καθιστούν τις πρόωρες εκλογές, μάλλον, όνειρο θερινής νυχτός…

Καθιστούν ΓΕΝΙΚΑ τις εκλογές βλαβερή και επικίνδυνη πολυτέλεια για το καθεστώς του 4ου Ράιχ…

ΟΙ εκλογές, πλέον, θα χρησιμοποιηθούν ΜΟΝΟ, σαν εκτονωτική βαλβίδα εκλογικής χειραγώγησης μαζικών λαϊκών εκρήξεων και τυφώνων…

Σήμερα, έστω και αυτά τα «σημαδεμένα χαρτιά» μιας εκλογικής απάτης, ΟΧΙ μόνο δεν δίνουν καμιά διέξοδο στο αποικιοκρατικό καθεστώς των δωσίλογων ανδρεικέλων, αλλά αποτελούν και επικίνδυνο σπορ: Να ανοίξουν μεγάλες ρωγμές στην ηφαιστειακή ενέργεια της λαϊκής ΟΡΓΗΣ, να πυροδοτήσουν τα συσσωρευμένα και συμπιεσμένα, ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ εκρηκτικά υλικά.

Δεν υπάρχει εκλογική διέξοδος για ένα καθεστώς που συνδυάζει τη σηπτική του κατάρρευση (και των κομμάτων) με τέτοια πρωτοφανή και αχαλίνωτη βαρβαρότητα και κτηνωδία.

Η μόνη διέξοδος για ένα τέτοιο κατοχικό, ληστρικό και άκρως ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ καθεστώς είναι η ΟΛΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ: Η πραξικοπηματική, δικτατορική αυθάδεια και ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΥΨΟΣ.

Η κυβέρνηση Σαμαρά κλιμακώνει τη στρατηγική της ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ και της ΟΛΙΚΗΣ ΦΙΜΩΣΗΣ: Σ’ αυτή τη στρατηγική εντάσσεται και η μακάβρια θεωρία των «δύο άκρων»…

Σ’ αυτή τη στρατηγική εντάσσεται και το τελετουργικό σώου της «εξάρθρωσης» του προβοκάτορα του καθεστώτος, της Χρυσής Αυγής: Πάνω σ’ αυτά τα επεισόδια του σήριαλ που θα διαρκέσουν και θα κορυφωθούν, θα οικοδομηθούν και οι νέες αλυσίδες και επιθέσεις εναντίον της κοινωνίας και των λαϊκών αγώνων.

Η Θεωρία των «δύο άκρων» αποτελεί το αμόνι σφυρηλάτησης των νέων πραξικοπηματικών αλυσίδων…

Η Χρυσή Αυγή, το άλλοθι και ο χρήσιμος παρακρατικός προβοκάτορας…

Το επόμενο βήμα θα είναι ο νέος «αντιρατσιστικός» νόμος ο οποίος θα ενοχοποιεί και θα ποινικοποιεί και το Λόγο, δηλαδή τη Σκέψη: Το ανήγγειλε καθαρά ο Βενιζέλος…

Η «εγκληματική πράξη» θα αγκαλιάσει ΟΧΙ μόνο τις λαϊκές αντιστάσεις στο ΚΑΤΟΧΙΚΟ καθεστώς, αλλά και το Λόγο και τη Σκέψη ενάντια στο κατοχικό καθεστώς: ΟΛΙΚΗ ΦΙΜΩΣΗ…

Σ’ αυτό στοχεύει ΑΜΕΣΑ η κυβέρνηση των δωσίλογων και πάνω σ’ αυτό παίζει τα προβοκατόρικα παιχνίδια της, ανάγοντας τον εαυτό της σε «εγγυητή» της «νομιμότητας», της «ομαλότητας» και της «δημοκρατίας»…

Η «αριστερά» συμμετέχει σ’ αυτό το μακάβριο παιχνίδι…

Ο μόνος ΔΡΟΜΟΣ για το λαό είναι ο ΔΡΟΜΟΣ. Μόνος ο λαός στο δρόμο και η ΟΡΓΑΝΩΣΗ της λαϊκής οργής στο ΔΡΟΜΟ μπορεί να αναχαιτίσουν τη «διαλεκτική» της ΟΛΙΚΗΣ ΦΙΜΩΣΗΣ και να συντρίψουν τα δωσίλογα ανδρείκελα του πλανητικού φασισμού…

Ο αφηρημένος «αντιφασισμός» που αιχμαλωτίζεται ΠΡΑΚΤΙΚΑ μόνο εναντίον της ναζιστικής συμμορίας (παρακρατικό «συνδικάτο του εγκλήματος») δεν ξεπλένει μόνο το φασισμό των ανδρεικέλων, αλλά τα διευκολύνει αφάνταστα να

«ξεδιπλώσουν» τη στρατηγική του ΟΛΙΚΟΥ ΓΥΨΟΥ…

ΠΗΓΗ:

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7843

Μοιραστείτε το Άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

9 Comments

  1. Δημήτρης

    Μα φίλε Κώστα, το ανέφεραν οι Ρώσοι, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ότι δηλαδή το μνημόνιο Νο4 θα το στηρίξει ο Γερμανικός στρατός…..

  2. Προ'ι'δρυτικός

    Εκείνο πού δέν κατάλαβα είναι αυτό τό, ”ή αριστερά συμμετέχει σ’αυτό τό μακάβριο παιχνίδι”. Πώς αλήθεια;.
    Προ’ι’δρυτικός

    1. @Προϊδρυτικός
      Ποια αριστερά; Εδώ το ίδιο το ΚΚΕ έχει μείνει στην εποχή του Στάλιν. Από την Μαράϊα και τον κύ(ρ)γιο Φώτη περιμένεις να αντιδράσουν;

  3. stamy74

    Τα δυο ακρα ασφαλως και υπαρχουν. Απο τη μια ο μαυρος φασισμος των χρυσων αυγων κι απο την αλλη οι φαιοκοκκινοι φασιστες που ηταν στο απυροβλητο τοσα χρονια κι αποκαλουσαν μαλιστα φασιστες οσους δεν συμφωνουσαν με τις ιδεοληψιες τους, Οι μεν μαυροι δρουν τελειως απροκαλυπτα και μπρουταλ, χτυπωντας και ενιοτε δολοφονωντας αθωους ανθρωπους, οι δε φαιοκοκκινοι, οντας παλιοι στο κουρμπετι και πιο οργανωμενοι, κανουν καταληψεις, προπηλακιζουν, καινε και καταστρεφουν, στο ονομα της κοινωνικης εξεγερσης και με μοτο “νομος ειναι το δικιο του καθε ηλιθιου”.

    1. george

      stamy, κατ’ αρχήν άλλα άκρα προσπαθεί να ορίσει η κυβέρνηση (ΧΑ από τη μία και αντιμνημονιακοί από την άλλη) και άλλα ορίζεις εσύ.
      Τεσπά.
      Καταλήψεις, προπηλακισμούς, καταστροφές και “νομος ειναι το δικιο του χχχ (π.χ. του Βενιζέλου)” έχουν κάνει και οι φαιοκόκκινοι, και οι πράσινοι και οι γαλάζιοι. ΟΛΟΙ. Άρα αυτά μάλλον πως δεν συνιστούν χαρακτηριστικά κάποιου άκρου.
      Είναι προφανές οτι εσύ είσαι αντίθετος με την κοινωνική εξέργερση. Σου αρέσει η κατάσταση ως έχει ή πιστεύεις οτι θα αλλάξει από μόνη της. Κατανοητόν και σεβαστόν.

      1. stamy74

        Αλλο πραγμα η διεκδικηση καλυτερων συνθηκων εργασιας (εκει φαινεται και η πραγματικη αξια των εργατικων συνδικατων οπως αυτα λειτουργουν στις οργανωμενες κοινωνιες που εχουν πραγματικη παραγωγη) κι αλλο η “κοινωνικη εξεγερση” με την καταστροφη ξενων περιουσιων και το κλεισιμο λιμανιων, δρομων και υποδομων καθε τρεις και λιγο απο 50-100 νοματαιους και με καπελωμα απο τους συνηθεις “επαγγελματιες διαδηλωτες” (ο οποιοι ποιησαν την νησσαν για τους απολυμενους του 902, σωστα?)
        Τ’οτι υπαρχουν φασιστες και στο χωρο της Αριστερας (και καλα διοτι δεν προκειται για πραγματικους αριστερους) δεν το λεω μονο εγω, αλλα και εκπροσωποι του Αριστερου χωρου.

      2. george

        @stamy
        Κοίτα να δείς, ούτε εμένα μου αρέσουν τα κλεισίματα δρόμων, λιμανιών κλπ, αλλά μου είναι προφανές οτι αυτοί που το κάνουν δεν πουλάνε προστασία, δεν μαχαιρώνουν ανήμπορους και δεν κάνουν λαθρεμπόριο όπλων. Τώρα, εσύ κι ο Σαμαράς θέλετε να τους εξισώνετε. Εξισώστε τους όσο θέλετε, εμάς δεν θα μας τρελλάνετε με τις αρλούμπες σας.
        Όσον αφορά το πρώην κυβερνητικό πουλέν, κο Ψαριανό, δεν κάνει τίποτε άλλο από το να περιγράφει ένα τυπικό ελληνικό κόμα. Δλδ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν έχουν τέτοιες συμπεριφορές; Ή μήπως η αγάπη των νεοδημοκρατών για τους ΑΝΕΛ είναι πιο αγνή και άδολη απ’ αυτή της αριστεράς προς τον Γρηγόρη; Ο Βενιζέλος αρέσκεται να κάθεται τα βράδια μ’ ένα κονιάκ στο χέρι και να πολιτικολογεί ήρεμα με τον Ραγκούση;
        Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν εξίσου φασιστικό κόμα όπως η ΧΑ, ο κυρ Γρηγόρης δεν θα είχε την μοίρα που επιφυλάσσει η ΧΑ στα πρώην μέλη της; (π.χ. Καλέντζης, Περίανδρος)

        @kavvathas
        Ότι και να λέει ο Γρηγόρης, όσο σωστά και να είναι αυτά που λέει, από τη στιγμή μετείχε στην τρικομματική έχει χάσει όλα τα δίκια του. Γιατί μπορεί στο videάκι αυτό να λέει 10 σωστά, αλλά στον 1 χρόνο συγκυβέρνησης έχει πράξει 1000 εγκλήματα. Είναι σαν τους υπουργούς της διακυβέρνησης Σημίτη που βγαίνουν κι έχουν άποψη για το πώς θα σωθεί η χώρα.

  4. stamy74

    Ασφαλως και δεν ισχυριζομαι οτι θα σωθει η χωρα με το Σαμαρα, το Μπενυ και το Στουρναρι. Απλα ακολουθουν τις επιταγες των Τροϊκανων, οι οποιοι ως καλοι υπαλληλοι ενδιαφερονται μονο να πετυχουν τα νουμερα-στοχους που τους εχουν θεσει τα αφεντικα τους, αδιαφορωντας.αν αυτο θα επιτευχθει διαμεσου υπερμετρης φορολογιας ή μειωσης του κοστους λειτουργιας του Δημοσιου τομεα.
    Δε θα σωθει ομως και με τις φρουδες υποσχεσεις του Τσιπρα, που ταζει ακομα περισσοτερους διορισμους στο Δημοσιο, λες κι εχει ανακαλυψει το λεφτοδεντρο.
    Η σκληρη πραγματικοτητα ειναι η εξης. Η Ελλαδα κατω απο την καθοδηγηση εγκληματικων κυβερνησεων αλλα και τις πιεσεις απο το ποπολο για περισσοτερα “δικαιωματα”, εφτασε να εχει τεραστιο Δημοσιο χρεος, μεγαλο εμπορικο και πρωτογενες ελλειμμα και μηδεν παραγωγη κι εξαγωγες. Για να καταφερει λοιπον να τα φερει βολτα επρεπε να δανειστει (πολλα) χρηματα και ο δανειστης εβαλε τους δικους του (σκληρους) ορους. Αν εβρισκε δανεικα απο αλλη πηγη με ευνοϊκοτερους ορους ας πηγαινε αλλου.
    Καμμια λυση δεν ειναι ευκολη και μη επωδυνη πλεον και ειναι σιγουρο οτι πολλοι νεοι, δραστηριοι, δημιουργικοι και μορφωμενοι ανθρωποι θα αναζητησουν αλλου την τυχη τους, αφηνοντας πισω συνταξιουχους, γερους και ατομα χαμηλων ικανοτητων και προσοντων, εντεινοντας περισσοτερο το προβλημα. Ακομα και οι μεταναστες που ερχονται στην Ελλαδα δεν μπορουν να συμπληρωσουν το κενο, εφοσον ειναι στη συντριπτικη τους πλειοψηφια ικανοι μονο για απλες, χειρωνακτικες εργασιες και οι πιο μορφωμενοι και ικανοι απο αυτους δεν εχουν κανενα λογο επιλογης της Ελλαδας σα χωρα διαμονης κι εργασιας.
    Το γεγονος οτι ολα αυτα συνεβησαν εν μεσω παγκοσμιας οικονομικης κρισης, επιδεινωνει ακομα περισσοτερο την κατασταση.
    Επομενως η Ελλαδα για να καταφερει να επιβιωσει κατω απο αυτες τις συνθηκες, πρεπει να αλλαξουν ριζικα αρκετα κακως κειμενα. Πρεπει να μειωθει δραματικα το κοστος λειτουργιας του Δημοσιου Τομεα, πρεπει να κοπουν οι μαϊμου-συνταξεις και οι συνταξεις στα 45, πρεπει να ανοιξουν τα κλειστα επαγγελματα για να μειωθει το τελικο κοστος στον καταναλωτη με το μειωμενο πλεον εισοδημα, πρεπει να αξιοποιηθει η Δημοσια Περιουσια κατα τον πιο προσοδοφορο τροπο για το κρατος (ουτε να ξεπουληθει μπιρ-παρα, αλλα ουτε και να εξακολουθει να λειτουργει με ζημιες ή να παραμενει αναξιοποιητη εντελως) και πρεπει επιτελους να δωθουν σωστα κινητρα για δημιουργια νεων επιχειρησεων, γιατι ο πλουτος σε ενα κρατος προερχεται απο τη δραστηριοτητα των ιδιωτικων επιχειρησεων, την εργασια που δινουν σε πληθος ανθρωπων και την καταναλωση των τελευταιων, και τη αναλογη φορολογηση (που πρεπει να ειναι μικρη, ενιαια και δικαιη). Ομως το ελληνικο κρατος εξακολουθει να εκδικειται την επιχειρηματικοτητα και συνεχιζει να διατηρει οσο το δυνατον περισσοτερο το παρασιτικο πελατειακο καθεστως στο δημοσιο τομεα.. Και οΤσιπρας δε φαινεται να εχει διαφορετικες διαθεσεις προς το παρον. Αυτα τα ολιγα που μπορει να μην εχουν σχεση με τον τιτλο του αρθρου, αλλα μπορει και να εχουν τελικα…..
    Γιατι η αλλαγη στην Ελλαδα δε θα ερθει με “εξεγερσεις” καιγοντας, σπαζοντας και λεηλατωντας, αλλα με αλλαγη νοοτροπιας, κλεισιμο στο χρονοντουλαπο της ιστοριας του παρασιτικου διεφθαρμενου πολιτικου συστηματος που την οδηγησε μεχρι εδω και σκληρη, παραγωγικη και στοχευμενη δουλεια .

Απάντηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

%d