Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο “1ο ΘΕΜΑ” στις 08.07.12

Για να βοηθήσω (στο μέτρο του δυνατού) την κυβέρνηση της ελληνικής τρόικα (Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις των σκληρών παιδιών της ξένης  τρόικα που, σύμφωνα με τον κ. Ρουμελιώτη, «έχουν πάρει αυστηρές εντολές απ’ τα αφεντικά τους», καταθέτω κάποιες προτάσεις που, ίσως, να μην έχουν σκεφθεί οι τρεις αρχηγοί μια και, τα τελευταία 36 χρόνια, έλλειπαν απ’ το σπίτι για δουλειές. Αρχίζω με τα βασικά. Όπως είναι γνωστό, μετά από τέσσερις δεκαετίες αντιπαροχής, αλλαγής, σοσιαλισμού, νέο-φιλελευθερισμού, εκσυγχρονισμού, επανίδρυσης και λεφτά υπάρχουν η χώρα έχει σημειώσει ρυθμούς ανάπτυξης που, σήμερα της  επιτρέπουν να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ευρωζώνη. Με μία σειρά ρηξικέλευθων αποφάσεων και νομοθετικών πράξεων οι 64 (ίσως και 94 δεν είμαι βέβαιος), κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και παλαιάς και νέας ΝΔ πέτυχαν ένα θαύμα! Έχοντας παρακολουθήσει από κοντά την δραστηριότητα της Διοίκησης επιτρέψτε να τις παρουσιάσω συνοπτικά μια και, ο χώρος που μου διατίθεται δεν είναι απεριόριστος. Αρχίζω με την έκρηξη των επενδύσεων στην ψηφιακή τεχνολογία. Οι παλαιότεροι ίσως ενθυμούνται τον ενθουσιασμό του αείμνηστου Ανδρέα Γ. Παπανδρέου για την κατασκευή του πρώτου ελληνικού Η/Υ από γνωστή (για τις περιπέτειες της με το ΧΧΑ) εταιρία των Αθηνών. Ο ιδρυτής του κόμματος δεν είχε άδικο όπως μπορούμε να διαπιστώσουμε βλέποντας τα εργοστάσια στην ελληνική «Κοιλάδα Πυριτίου» (Silicon Valley), στις δύο πλευρές της Ε.Ο 1 στο Σχηματάρι. Αν αυτό δεν πείθει δεν έχετε παρά να θαυμάσετε τα ναυπηγεία (Σκαραμαγκά, Ελευσίνας Περάματος) στα οποία, εκτός από τις δεκάδες  δεξαμενόπλοια και bulk carriers Ελλήνων εφοπλιστών που κατασκευάστηκαν τα 2 τελευταία χρόνια ανθεί και η σχεδίαση/κατασκευή super yachts που ψωνίζονται (ιδιαιτέρως) από πρίγκιπες του Κατάρ αλλά, και άλλων προσωπικοτήτων του διεθνούς jet set. Πάλι οι παλιοί θυμούνται τις ανακοινώσεις του κ. Χρυσοχοϊδη για την δημιουργία 200.000 θέσεων εργασίας, άλλες των κ.κ. Σημίτη και Παπαντωνίου για ρυθμούς ανάπτυξης 4% αλλά, και την ώθηση που έδωσαν στην Ελληνική οικονομία οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 και τα έργα που έγιναν. Μόνο εθελοτυφλούντες και εχθροί της πατρίδος δεν βλέπουν ότι, τα χρόνια που ακολούθησαν και χάρη στις εργώδεις προσπάθειες των κ.κ. Καραμανλή και Παπανδρέου (Γιώργου), τα Ολυμπιακά έργα έγιναν κυψέλες δημιουργίας όπου, δεκάδες σπουδαστές κάνουν έρευνα στην Πληροφορική, στις αεροπορικές κατασκευές, στη σχεδίαση αγωνιστικών αυτοκινήτων και, παρά λίγο να το ξεχάσω, στη σχεδίαση και κατασκευή οχημάτων μηδενικών και σχεδόν μηδενικών ρύπων (ZEVκαι NZEV Vehicles). Η συγκεκριμένη εξέλιξη ήλθε μετά την τεράστια επιτυχία (και, τολμώ να πω, αποδοχή) της ιδέας/οργάνωσης του υπογράφοντος «ΦΑΕΘΩΝ 2004». Με συγκίνηση ενθυμούμαι το τηλεφώνημα απ’ το Μέδγαρο Μαξίμου

–        Θέλει να σας δει ο Πρωθυπουργός

–        Εμένα;

–        Εσάς!

Πήγα, τον είδα για 40 λεπτά, έδωσε (αυστηρές) εντολές στους υπουργούς η ιδέα να γίνει «θεσμός». Από τότε, όπως έχετε διαπιστώσει, κάθε τέσσερα χρόνια, σπουδαστές 30-40 Πολυτεχνείων και Πανεπιστημίων έρχονται στην  Ελλάδα με  ηλιακά, ZEV και NZEV οχήματα που σχεδιάζουν και κατασκευάζουν οι ίδιοι. Ξεκινούν απ’ την Ολυμπία και τερματίζουν στην εκάστοτε «Ολυμπιακή» πόλη, φέτος στο Λονδίνο. Και, επειδή 4 χρόνια είναι μεγάλο διάστημα και ο αγώνας μπορούσε να ξεχαστεί ο Πρωθυπουργός ενέκρινε την πρόταση μου για την Ανάβαση Πάρνηθας όπου, στην ιστορική διαδρομή του Εθνικού Δρυμού, θα διαγωνίζονταν κάθε χρόνο οχήματα μηδενικών ή σχεδόν μηδενικών τύπων που σχεδίαζαν και κατασκεύαζαν σπουδαστές ΑΕΙ. Η υιοθέτηση των προτάσεων έκανε την  Ελλάδα κέντρο της έρευνας για τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας με ανεκτίμητα οφέλη για την εθνική (μας) οικονομία. Δεκάδες απόφοιτοι ελληνικών ΑΕΙ και ΤΕΙ βρήκαν δουλειά στις εταιρίες που σχεδιάζουν και κατασκευάζουν τα πάντα, από πτέρυγες ανεμογεννητριών μέχρι κυψέλες καυσίμου και, από εξαρτήματα ανθρακονημάτων μέχρι υβριδικά συστήματα κίνησης. Αποτέλεσμα αυτής και μόνο της πρωτοβουλίας είναι η έλευση τεσσάρων κατασκευαστών από Ιαπωνία, Κίνα και, πιστέψτε το, Γερμανία που, βρήκαν πρόσφορο έδαφος για επενδύσεις στην «ισχυρή Ελλάδα».   

Επειδή τα «σκληρά παιδιά» άρχισαν τη διαπραγμάτευση λέγοντας μας τι δεν κάναμε, πως υπάρχουν υστερήσεις στα έσοδα και υπέρβαση δαπανών και είναι σίγουρο ότι, θα ζητήσουν να μάθουν πως θα τα αντιμετωπίσουμε προτείνω, η κυβέρνηση Συν-Ευθύνης να απαντήσει προσφέροντας τμήματα απ’ τις δραστηριότητες που μόλις ανάφερα. Αν οι δανειστές θέλουν περισσότερα μπορεί να προσφέρει ποσοστά στην ναυπηγική, αεροπορική, αεροδιαστημική, αμυντική βιομηχανία αλλά, και στην πανίσχυρη βιομηχανία Πληροφορικής που είναι αποκλειστικό επίτευγμα του «προεδρικού» ΠΑΣΟΚ. Αν και αυτό δεν αρκεί μπορεί να πωληθεί ένα τμήμα (ίσως και το 51%) της βιομηχανίας «Σεμνά & Ταπεινά» και, αν και αυτό δεν είναι αρκετό, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως «λεφτά υπάρχουν»

Με λίγα λόγια και για να κλείσω αυτό το, επιτέλους, αισιόδοξο σημείωμα προτείνω (όπως λέει και ο Αλέξης), η Ελλάδα να πετύχει τους ίδιους όρους με την  Ιταλία και την Ισπανία για να πληρώσει το χρέος που πλησιάζει τα 400 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό είναι δυνατό επειδή, όπως προείπα, η χώρα μας διαθέτει ίδια και μεγαλύτερη βιομηχανική παραγωγή με αυτές τις χώρες. Αυτό μας βοηθάει να ζητήσουμε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. ‘Οπως είπε και ο κ. Ρουμελιώτης, πρέπει να διεκδικήσουμε η ανακεφαλαιοποίηση να γίνει απευθείας από το μηχανισμό και όχι μέσω των κυβερνήσεων και αυτό για δύο λόγους α. για να γίνει βιώσιμο πρέπει το 2014 έχουμε ρυθμούς ανάπτυξης 2% – 3% μέχρι το 2020 και β. να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα 4,5% – 5% του ΑΕΠ πάλι μέχρι το 2020. Η αλήθεια είναι ότι, ο ίδιος διευκρίνισε πως, αυτά τα νούμερα δεν έχουν επαληθευτεί σε καμία χώρα του κόσμου και, προειδοποίησε πως, «αν δείξουμε ότι καταφέρνουμε να υλοποιήσουμε τα όσα θα συμφωνήσουμε τώρα, θα γλυτώσουμε την προδιαγεγραμμένη από μερικούς έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ».
Αν τα προηγούμενα φαίνονται (και είναι) δυσνόητα η αιτία πρέπει να αναζητηθεί όχι στην συγγραφική ικανότητα του γράφοντος αλλά, στην  έλλειψη (μαύρου) χιούμορ από την πλευρά του αναγνώστη. Θα πείτε: είναι καιρός να κάνει κανείς χιούμορ με την κατάντια μιας χώρας και θα απαντήσω λέγοντας πως ποτέ δεν σταμάτησε να είναι._Κ.Κ

Επί του πιεστηρίου: ξέχασα να αναφέρω την τεράστια επένδυση με το κλείσιμο του Αεροδρομίου Ελληνικού και την μετατροπή του σε «μητροπολιτικό πάρκο» ή, σύμφωνα με την ΔΗΜΑΡ σε συνεταιριστικό αγρό ή, και, λαχανόκηπο

Επίσης ξέχασα να αναφερθώ στις επενδύσεις στις ΑΠΕ, στον Τουρισμό και στη Παιδεία γι’ αυτό, θα επανέλθω

 

Μοιραστείτε το Άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

19 Comments

  1. Giorgos

    Με άλλα λόγια αγαπητέ κ. Καββαθά, όπως λέει και το σύνθημα σε κάποιο τοίχο : ΑΝΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ ΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΥΚΟΝΟ, τουλάχιστον στο νησί των αέρηδων είχαμε (υπο)ανάπτυξη…

  2. Nikolas K

    Πραγματικά δεν προλαβαίνουν να παράγονται ανεμογεννήτριες στα ελληνικά εργοστάσια. Τόσα αιολικά πάρκα και ούτε μια ανεμογεννήτρια δεν είναι εισαγόμενη. Ουάου! Πού είσαι Ήρωνα να δεις τους απογόνους σου…!
    Και όντως, αυτή η ναυπηγική βιομηχανία μας…έχει προοδεύσει τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια που δικαίως θεωρούμε πια ότι όχι τα ξύλινα, αλλά τα χαλύβδινα τείχη θα μας σώσουν!
    Καλά για τη shunk works και τη silicon valley της Ελλάδας δε μιλάω, έχουν εδραιώσει τον κλάδο της βιομηχανίας υψηλής τεχνολογίας στην χώρα!
    Ά, ρε κούνια που μας κούναγε!
    Πιό σοβαρά τώρα: Ποιός έθαψε τις προσπάθειες του καθηγητή Ν.Αθανασιάδη και τις ανεμογεννήτριες που κατασκεύασε στην Ελλάδα; Γιατί κανείς δεν συνέχισε; Γιατί έκανε το λάθος και ασχολήθηκε με τη ΔΕΗ;

    1. Δυστυχώς οι φωτογραφίες των πτερύγων της ανεμογεννήτριας που φτιάχναμε στα υπόγεια των γραφείων μας στην οδό Πραξιτέλουυς στην Αμφιθέα το 1994 χάθηκαν…

  3. Δημήτρης

    Εδώ που φτάσαμε, με τα κόμματα που ψηφίζαμε το μόνο σίγουρο, είναι ότι θα βιώσουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις….
    Αξιότιμε Μάντη Κάλχα τι κάνουμε τώρα? Λες να επιβιώσουμε εδώ που φτάσαμε?

      1. Δημήτρης

        Κόμματα καλύτερα υπήρχαν και υπάρχουν, αλλά δεν αναφέρω κάποιο συγκεκριμένο διότι είναι θέμα υποκειμενικό… Το πρόβλημα με εμας είναι ότι σαν λαός, δεν έχουμε την πολιτική σκέψη των Ισλανδών, που οι οποίοι για δεύτερη φορά αρνήθηκαν κατηγορηματικά να επιτρέψουν στην ψοφοδεή κεντροαριστερή κυβέρνησή τους να βάλει τον ισλανδικό λαό να πληρώσει τα χρέη των απατεώνων Ισλανδών τραπεζιτών σε Βρετανούς και Ολλανδούς καταθέτες, ύψους 4 δισεκατομμυρίων ευρώ.
        Πόσο πραγματικά τους ζηλεύω……

        http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2926:2011-04-10-13-28-22&catid=37:di-evropi&Itemid=172

      2. Road Runner

        Στην Ισλανδία τα χρέη των Τραπεζών προέκυψαν σε μεγάλο βαθμό με δική τους ευθύνη και από δικα τους λάθη. Στην Ελλάδα τα χρέη των Τράπεζων προέκυψαν με ευθύνη του Ελληνικού Δημοσίου που τις φέσωσε. Οι ελληνικές τράπεζες ήταν υποχρεωμένες μάλιστα να έχουν ποσοστό των καταθέσεών τους σε ελληνικά ομόλογα. Βέβαια για το μέσο Έλληνα ΔΥ που έχει συνηθίσει να ζει στην απατεωνιά, την ασυδοσία και την ατιμωρησία μπορεί να φαίνεται φυσιολογικό να φεσώνει τράπεζες και να ζητά και τα ρέστα μετά.

  4. Συμπερασμα: η ελπιδα μας δεν ειναι η ΔΗΜΑΡ, ο ΣΥΡΙΖΑ,το νεο κομμα του δημοκρατικου σοσιαλισμου, οι αριστεροι φιλελευθεροι,… αλλα ενας συνασπισμος παραγωγων, ελευθερων επαγγελματιων, αυτοαπασχολουμενων, που εχουν αντεξει τα 30 τελευταια ετη τις επιθεσεις του ιδιου του κρατους και των εκαστοτε εκλεκτων του, ταλιμπαν-κρατικοδιατων επιχειρηματιων, μερικοι εχουν πτωχευσει και αναγεννηθηκαν , εχοντας τα αντισωματα της αναπτυξης, της καινοτομιας , της αυτο-βελτιωσης, του επιχειρειν,..

    Αυτος ο -εν δυναμει- συνασπισμος τολμηρων και ικανων, οι οποιοι «καβαλουν -μια ολοκληρη ζωη- το κυμα» σερφαροντας στην κοψη του δεν μπορει να εκφραστει -προς το παρον- πολιτικα απο κανενα πολιτικο σχηματισμο ή ταση.

    Ολες οι αποπειρες εκφρασης των παραγωγων μαζι με αλλα υγιη τμημτα της ελληνικης κοινωνιας (στο παρελθον , τωρα και στο αμεσο μελλον) καταντουν ή προβλεπονται γελοιες : μπορει η ελπιδα της χωρας να αναζητειται σε προσωπικο που περιλαμβανονtαι : 80ρηδες κληρονομοι μεγαλης περιουσιας πρωην υπουργοι, διαφημιστες, επαμφοτεριζοντες «προοδευτικοι» πολυθεσιτες καθηγηταδες πανεπιστημιων, 60ρες με διαμαντακι στην μυτη, υστερικες μετακλιμακτηριακες πρωην κνιτισσες, βαρεις και ασηκωτοι απομαχοι πολιτικοι της «κεντροαριστερας» και της μεταρρυθμισης, κακομαθημενα 60χρονα παιδια μεγαλοαστων, 80χρονοι γκουρου της διαφημισης και της light φιλοσοφιας,……

    που φυσικα σε ενα λαο που το 50% δεν εχει διαβασει ουτε ενα εξωσχολικο βιβλιο , φανταζουν ….υπεροχοι,.(και ακομη χειροτερο και σ’ αυτους που εχουν σπουδασει σε ΑΕΙ και εχουν διαβασει )

    Αφώτιστος Φιλέλλην

    Το σχολιο συνοδευεται μουσικα απο το

    The Beach Boys – GOOD VIBRATIONS

    ΥΓ Απο το 1981 το Λ.Α. (Λεκανοπεδιο Αθηνων) εγινε προοδευτκα αγροτοκτηνοτροφικο L.A.. Καιρος να γινει και λιγο ….San Fransisco ( με Silicon Valley τα…Μεσογεια)

  5. anonymos ellin

    Εμεις οι νυφουλες γηγενεις και οι ξενοι (εισβολεις).

    Ενας αφυσικος (πολιτισμικα,οικονομικα ,εθιμικα και δημογραφικα-γεωπολιτικα) οσο και ξαφνικος γαμος με το ζορι,στο δε ρολο των καλων (η μηπως κακων;) πεθερων οι ντοπιοι με ξενους δασκαλους κατηγοροι του οψιμως ανακαλυφθεντος στην ημεδαπη ,μετα την εποκιστικη εισβολη ασφαλως, ρατσισμου, ο οποιος αρνειται πεισματικα τον αφυσικο γαμο προκαλωντας την μπενι-χιλικη καταδιωξη τους …

    Θυμιζει παλαιες φαρσοκωμωδιες ηθων του ελληνικου σινεμα: ο πατηρ παντρευει τη κορη με το στανιο με δικο του γαμπρο για να κλεισει η εμπορικου τυπου γαμηλια συμφωνια με τον πεθερο.Η κορη η φουκαριαρα δεν αγαπαει τον γαμπρο με το στανιο,καθοσον ειτε αγαπα καποιον ειτε υπαρχει και ασυμφωνια χαρακτηρων με τον μαλλον προβληματικο γαμπρο ,αγνωστο ομως και με αλλα χουγια,αλλα ουδεις την ακουει και την λαμβανει υποψιν,ο πατερας την φοβεριζει να δεχθει το γαμο και να απολαυσει τον ψυχικο της βιασμο για το αδηλο συμφερον της,να παψει το ΄΄παραλογο γινατι΄΄ της απεναντι στο καλο παιδι ,τον νεο αντρα της για την υπολοιπο ζωη της.Αν δε το παιδι, ο γαμπρος εχει και κανα κουσουρι,ο πατηρ το ριχνει το μελλον της κορης του στο να κανει ψυχικο στο γαμπρο και στη τσεπη τη δικη του μαλλον….

    το τραγικο ειναι σημερον οτι στο ρολο της κορης του σινεμα ειμαστε εμεις οι ελληνες πολιτες,στο ρολο του γαμπρου οι ξενοι αξεστοι και απροσαρμοστοι συνηθως εποικιστες και τον πεθερο υποδυονται αριστεροι και δεξιοι παραγοντες του πολιτικου προσωπικου και του χρηματος,αναζητειται ο πατερας του ολιγον φλουφλη αλλα ”καλου παιδιου” γαμπρου με το χρημα που υποκινει το γαμο στην…ταινια.

    Μονο κοπελες παλαιων εποχων με τετοια εμπειρια γαμου με το στανιο μπορουν να καταλαβουν πως νιωθουν οι περισσοτεροι,δηλαδη οι φυσιολογικοι και υγιεις ψυχικα ,απο τους συνελληνες που ζουν σε ενα τετοιο περιβαλλον παντρειας με μαυρους αλβανους γυφτους και πακιστανοκατι ασιατες γαμπρους στα σπιτια τους και στις γειτονιες τους.

    Ενας αφυσικος γαμος με ορδες πληθυσμων που αναγκαστηκαμε απο κακους πατερες της πολιτικης να τους παντρευτουμε με τη βια,διχως να ερωτηθει η νυφουλα ψυχουλα μας τι θελει και αντεχει.

    Μαραζωνουμε λοιπον και εμεις μεσα σε αυτον τον καταναγκαστικο γαμο,οπως η κορη του ελληνικου σινεμα,πεφτουμε σε θλιψη μεσα σε ενα περιβαλλον γαμηλιας καταπιεσης ,με ενα γαμβρο που τιποτα κοινο δεν εχουμε,που δεν υπαρχει κανενα σημειο συγκλισης στα πιστευω ,στις αξιες και στον τροπο ζωης και καθημερινοτητος μας,που αρχιζει ακομη χειροτερα να βγαζει τον εαυτον του ,που πινει και δερνει ,ε χαρτοπαιζει και λιγακι ο φουκαρας φυσιολογικα πραγματα για ενα γαμπρο εποχης και γαμου συμφεροντος ,δηλαδη μονο καταπιεση και συγκρουση μεσα στον γαμο αυτο με τη βια που τον επεβαλλε.

    Βεβαιως σημερον η κορη συζυγος θα εσωζετο ,καθοσον ισοτης βλεπετε,με συνοπτικες διαδικασιες μεσω ενος διαζυγιου ταχυρρυθμου (στα καλιαρντα αγγλογραικυλιστι “εξπρες” ) με τον γαμπρο ενεκα ασυμφωνιας χαρακτηρων.

    Ουδεις θα την εψεγε,τα μμε δεν θα την ελεγαν ρατσιστρια για το διαζυγιον,ο κ. τσιπρας ουδεποτε θα ετρεχε να συμπαρασταθει στο γαμπρο για το κακο που του ετυχε,ο κ. κουβελης ουδεποτε θα εβγαζε ανακοινωσι για την θηλυκια φασιστοειδη που διαζευγεται απο το με το στανιο επιβληθεν κοινον σπιτικον,μαλλον δε θα ομιλουσαν ολοι περι ενος σπουδαιου δικαιωματος δημοκρατιας ισοτητος και ελευθεριας απεναντι σε ενα καταπιεστικο γαμο που δημιουργει μια τοιαυτη ασυμφωνια χαρακτηρων…

    Μολις λοιπον περασουμε στην ασυμφωνια χαρακτηρων και την παντρεια μας με το στανιο με τους ξενους εισβολεις με τα κουσουρια,εκει αξαφνα τα παντα αλλαζουσιν!Η καταπιεση της κορης ειναι φυσιολογικη και αμαχητη και ο γαμπρος εχει δικιο να κοιμαται στο κρεβατι της με το στανιο.Η κορη δεν εχει δικαιωμα να εχει δωματιο ,σπιτι, εξωπορτα σπιτιου ,κλειδια απο θυρες ο γαμπρος οριζει ως κλειδοκρατωρ και οπισθεν αυτου τα πεθερικα.

    Απαγορευεται δια αντιρατσιστικου νομοθετικου διαταγματος ο χωρισμος λογω ασυμφωνιας χαρακτηρων,ποινικο εγκλημα φυλετισμου το δικαιωμα να επιλεξει η κορη να παντρευτει αυτον που ταιριαζει στο χαρακτηρα της και να χωριζει τον ξενο γαμπρο που της φορτωσαν στο σπιτικο και στη ζωη της!!η αντιδραση στην επιβληθεισα ταξη ειναι τωρα φασισμος κατα του γαμπρου και η δημοκρατια δεν συμβαδιζει με τα διαζυγια ουτε την αρνηση του γαμου….μαλλον δε η κορη ειναι πλεον ενεργουμενο του πλουσιου γειτονα καπιταλιστη που μας φθονει εμας τους πεθερους και τον γαμπρουλη μας..

    Ας υποθεσομε τωρα,φαντασια ειναι ο,τι θελομε την κανουμε,οτι π.χ ο κ. τσιπρας (και καθε απολογητης επωνυμως η στην καθημερινοτητα μας του αφυσικου γαμου,εκαστος κατηγορος της ρατσιστριας κορης,μεγα το εγκλημα ουτο οπως εγραψαμε) με ενα μαγικον ραβδακι χωριζεται απο την κ. συζυγον του και οτι εχουμε την μαγικη δυνατοτητα να του πασαρουμε στο κρεβατι του σπιτιου του προς συμβιωση,μια κυρια δικης μας αποκλειστικα επιλογης ,αγνωστου εις αυτον,διχως εν τελει την βουληση του.

    Και ας υποθεσομε οτι ο χ κυριος τσιπρας δεν ταιριαζει τελικως με αυτην εις τον χαρακτηρα των.Ειναι και σπαταλη ειναι και ασωτη και αχαριστη πιθανον αλλα ουχι αναγκαστικως.
    Το ερωτημα ειναι αν πρωτον ο κ. τσιπρας αφενος θα επαντρευετο με το ζορι την κυρια,δευτερον αν θα την εχωριζε λογω ασυμφωνιας χαρακτηρων σε περιπτωση που απαντουσε καταφατικα εις το πρωτον.

    Κατ’ επεκταση,αν ηρνειτο να την παντρευτει με το ζορι η αν την εχωριζε αργοτερα θα διεπραττε η οχι το “εγκλημα” του ρατσισμου κατα της νυφης που του επιβαλλαμε εμεις;οποτε θα επρεπε η να φανει ανακολουθος και να γινει και ουτος ρατσιστης κατο το σκεπτικον τους,και να τιμωρηθει απο την πολυχρωμη χαρωπη πολιτεια μας,ειτε θα επελεγε να μαραζωσει οντας υπερηφανος ως αντιρατσιστης κατα τη λογικην του, σε ενα γαμο κολαση.

    Εχει ενδιαφερον η απαντηση αυτη των υποστηρικτων του ανωμαλου αυτου γαμου που μας επεβληθη με τις ορδες των λουμπεν εποικιστων και οσων αρνουνται , με απειλες-αιτηματα ποινικης-αστυνομικης καταστολης της αντιδρασεως η και φυσικης εξοντωσεως της κορης ,την λυση του.

    Γιατι καλο το προπετασμα παραπλανησεως εκ των πεθερικων περι του ελληνικου ρατσισμου μας ως απειθαρχες κορες,αλλα σε ενα γαμο με το στανιο δεν ειναι ρατσισμος ο κ. τσιπρας του παραδειγματος μας να τον αρνηθει η να τον λυσει,ειναι φρονω δικαιωμα του να του αναγνωριζεται το δικαιωμα να δηλωνει την ασυμφωνια χαρακτηρων χωρις να του στερειται αυτη η διαπιστωση ως δικαιωμα,να ζει ελευθερα και ευτυχης οχι να μαραζωνει σε μια αρρωστη ασυμβατη σχεση ποσω μαλλον επιβληθεισα με βια απο κακους πεθερους….

    και αν εν τελει συνιστα ρατσισμο να αρνηθεις ενα γαμο με καποιον που δεν αγαπας γιατι δεν ταιριαζετε,αν η ευτυχια σου και η προασπιση της καθημερινοτητος σου,των αξιων και της προσωπικοτητος σου,της ψυχουλας σου απο την ξενη αλλοτριωση που λουζει τα ματια σου καθε στιγμη και σε αρρωσταινει ψυχικα αποξενωνοντας σε απο την Πολιν σου και τον εαυτον σου, ιδιωτευοντας απο την ζωη, ειναι πραξη φυλετισμου για διεστραμμενους η εξωνημενους νοες,λες και οι αλλοεθνεις δεν εχουν ασυμβατους χαρακτηρες με εμας ουτε εμεις προσωπικοτητα που υποφερει απο την εισαγομενη αλλοτριωση,

    τοτε αν το θελετε ετσι αυτος ο ρατσισμος που κατασκευαζετε σεις με τετοιους διεστραμμενους γαμους με το στανιο και απο δικο σας πεθερικο συμφερον, ειναι ευλογια αξιοπρεπειας καθε φυσιολογικου ανθρωπου που τεινει προς την ευτυχια του και την επιδιωκει η την προστατευει ως προσωπικο ζωτικο του χωρο συμβιωσεως με ανθρωπους που μοιραζεται κοινα πραγματα οχι αρρωστια ,ειναι η ιδια η φυση του ανθρωπου να απορριπτει την εκμηδενηση του με προσχημα αυτης την αρνηση ενος δικαιωματικου ανθρωπινου χωρου συλλογικης αναπτυξης κοινων αξιων και αισθητικων, ρατσισμου για εσας ,που ειναι αναγκη ελευθεριας απο γαμους για εμας χωρις εμας και κραυγαζει:
    oχι αλλο καρβουνο αντιρατσισμου!

    οχι αλλοι γαμοι με το στανιο,οχι στην θυτοποιηση της παντρεμενης με το πεθερικο συμφερον κορης ως ρατσιστριας και απο επανω,οχι αλλοι γαμοι με το στανιο που γεννουν καταπιεση και μισος,ο ρατσισμος δεν γεννα μισος οι γαμοι με το ζορι τους γεννουν και τα αλισβερισια των πεθερων τους…

    Ζουμε στην εποχη που οι εννοιες εχουν αντιστραφει,το ανωμαλο παρουσιαζεται ως υγιες και το λογικο ως δαιμονικο που χρηζει καταστολης ως δειγμα δηθεν ανωτερου πολιτισμικου επιπεδου που απειλειται απο ρατσιστριες κορες!Αληθης δηλαδη αναστροφος ρατσισμος κακων πεθερικων!Και απατημενοι και δαρμενοι;Ως ποτε παλλικαρια;

    1. marakis giorgos

      Ρατσισμός είναι η ομαδική απαξίωση ανθρώπων είτε με βάση την καταγωγή, την κουλτούρα είτε με βάση το βάρος , το ύψος και άλλες γενικές κατηγοριοποιήσεις. Δεν θα έλεγα κύριε anonyme ellin ότι κατηγορήθηκε ποτέ κάποιος για ρατσισμό επειδή προβληματίστηκε με το θέμα της μαζικής μετανάστευσης εργατικού δυναμικού, ενώ δυστυχώς βλέπουμε συχνά ανθρώπους που προβληματίζονται επιφανειακά με το θέμα να καταλήγουν σε ρατσιστικές δράσεις και συμπεράσματα και ελπίζω να μην υπερασπίζεστε αυτούς. Επίσης θα διαφωνήσω μαζί σας στο ότι όποιος είναι κατά του κάθε ρατσιστικού παραλογισμού καιροσκοπεί με τους μετανάστες και επιθυμεί να υπάρχει το φαινόμενο, το αντίθετο θα έλεγα αφού κάνεις δεν θέλει να φύγει από το μέρος που ζει και να προσφύγει άλλου σαν δούλος εάν δεν τον σπρώξει η ανάγκη. Η ανάγκη αυτή δημιουργείται από τους πολέμους και την εκμετάλλευση των αδύναμων της κάθε περιοχής, οι χώρες προέλευσης του μεγάλου όγκου των απανταχού μεταναστών είναι λίγο πολύ γνώστες όπως γνωστά είναι και πολλά γεγονότα από την πρόσφατη ιστορία αυτών των χωρών. Το πρόβλημα λοιπόν μπορεί να λυθεί με την αλληλοκατανόηση και την αλληλεγγύη των ανθρώπων από την Ελλάδα, το Πακιστάν, τη Γερμανία και πάει λέγοντας χωρίς οπαδικούς διαχωρισμούς. Έτσι θα μπορεί να διατηρεί ο καθένας ότι θέλει από την κουλτούρα του και δεν θα αποτελούν όλοι θύματα μιας απρόσωπης ανασφάλειας που σε εποχές κρίσεων συχνά οδηγεί ανθρώπους να βλέπουν εχθρούς με βάση τη φυλετική και πολιτιστική καταγωγή αντί βλέπουν τα πραγματικά προβλήματα διαχείρισης της ζωής μας στη γη. Δεν αποτρέπουμε τους αναγκαστικούς γάμους του παραδείγματος σας με το να προτείνουμε στην άτυχη κόρη να καταριέται κλαίουσα τον επίσης καταπιεσμένο σώγαμπρο και να τον κάνει εχθρό της αλλά ενωμένοι πρέπει να αντιμετωπίσουν το κοινό πρόβλημα, να ορθώσουν ανάστημα στους δεσποτικούς γονείς του παραδείγματος σας που κατά τα άλλα είναι αίμα τους αμφότεροι. Επίσης παραλείψατε να πείτε πως ο πατέρας με την πεθερά συνεργάστηκαν με πρόφαση το καλό της οικογενείας και κίνητρο το φόβο πως αν έδιναν ελεύθερο πεδίο δράσης στα παιδιά μπορεί να γινόταν αναρχικά και δεν θα είχαν ποιον να εξουσιάζουν. Ο ελληνισμός, όπως και άλλοι βέβαια, έχει υποφέρει και συρρικνωθεί πολύ από πατριδοκάπηλους εθνικιστές οι οποίοι δεν επιθυμούν την χειραφέτηση των ελλήνων και του κάθε λάου αλλά την υποταγή, την έχθρα και την αλληλοεξόντωση, αυτοί είναι οι κακές πεθερές

    2. tasos

      anonymos ellin, χωρίς να είμαι οπαδός του Σύριζα, πιστεύω πως είναι άδικο να κατηγορείτε τον κ. Τσίπρα για τις ορδές των μεταναστών και τα προβλήματα που δημιουργούν αλλά και βιώνουν. Διότι οι κυβερνήσεις των τελευταίων 20 χρόνων δεν είχαν σχέση με τον κ Τσίπρα. Τις πολιτικές της άνευ όρων και ορίων εισροής μεταναστών και λαθρομεταναστών καθώς και των μαζικών νομιμοποιήσεων λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, τις εφάρμοσαν το πασόκ και η ΝΔ και μάλιστα με τις ευλογίες της ΕΕ με βάση τις συνθήκες. Ειδικά εντός Ελλάδας, αυτοί που παρακαλούσαν για εισροή φτηνών δούλων λαθρομεταναστών δεν ήταν οι αριστεροί, αλλά οι “νυκοκυραίοι” που θέλαν τον κανακάρη στην καφετέρια με το SUV και τον Αλβανό στο χωράφι και στο γιαπί με μαύρες 2000δρχ και φαΐ. Ήθελαν να νιώθουν και αυτοί όπως οι πολυεθνικές στην Ασία με δούλους και μεγάλα κέρδη. Δεν κατάλαβαν ποτέ ότι ανήκαν στην ίδια κοινωνική τάξη με τους λαθρομετανάστες, δηλαδή εργάτες. Εργάτες σε μια χώρα όμως που μπορούσε να τους θρέψει καλά αν συνέχιζαν να φέρονται ως εργάτες. Αν είχαν ταξική συνείδηση. Σε μια νύχτα ένιωσαν αστοί – καπιταλιστές που μπορούν να έχουν δούλους και να το παίζουν “επιχειρηματίες”. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο έγκλημα σε σχέση με το μεταναστευτικό. Βγάλαν όλοι τα εργατικά ρούχα, φορέσαν κοστουμάκι, πήραν και ένα χαρτοφύλακα και γίναν “μπίζνεσμεν”. Αμ δε… Σήμερα κλαίνε ότι δεν έχει δουλειές. Εννοούν ότι δεν έχει δουλειές γραφείου. Βέβαια υπάρχει και η αναμφισβήτητη κρίση, αλλά αν ο λαός είχε ταξική συνείδηση, θα μπορούσε να προσδιορίσει ακριβώς τους ενόχους και τις λύσεις.

    1. No cure… Η περίπτωση σου είναι σαν τη δική μου. Μία ζωή στο κυνήγι των παραισθήσεων. Στο τέλος μόνος κι’ έρημος και “ψωνισμένος” απ’ το life style…

    2. Road Runner

      Επιταχυντής στην Ελλάδα!?!? Τι λέτε καλέ, θα ξεσηκωνόταν ο αγανακτισμένος λαός με μαύρες σημαίες και μπουλντόζες και απορριματοφόρα και θα γινόταν η επανάσταση του 1821. Λίγο πολύ έχει συμβεί το παραπάνω στο Δήμο Ζωγράφου, και δεν είναι τυχαίο ότι το μόνο σχετικό κείμενο που βρίσκω στο google είναι του κ. Καββαθά το 1993.

  6. Αυτά παθαίνει όποιος δεν παρακολουθεί τη “μεσημεριανή ζώνη” και τα ταλέντα χορού, τραγουδιού και μαγειρικής. Δεν βλέπει την ανάπτυξη και μένει συνέχεια παραπονεμένος.
    Για να προσθέσω και τα Ιστορικά Πανεπιστήμια της Αθήνας που συγκεντρώνουν τους Διεθενείς Κατασκευαστές Πρέζας. Αυτό πάλι δεν είναι διαφήμιση;

Απάντηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

%d