1o ΘΕΜΑ 04.10.09

Για όσους αναγνώστες έστειλαν σήμερα e-mail ζητώντας να “πω τη γνώμη μου” για το αποτέλεσμα των εκλογών παραθέτω το άρθρο που δημοσιεύτηκε σήμερα στην εφημερίδα 1ο ΘΕΜΑ που γράφτηκε την παρασμένη Τετάρτη._Κ.Κ.

Παρά την μεγάλη σημασία της ημέρας για τον σύγχρονο βίο, η στήλη δεν θα κάνει προβλέψεις και δεν θα αναλύσει τα υπέρ και τα κατά των προγραμμάτων των κομμάτων. Όχι γιατί δεν διαθέτει τη πείρα και την ικανότητα αλλά, γιατί υπάρχουν οι εντεταλμένοι προς τούτο δημοσιογράφοι που, ξέρουν καλύτερα. Μ’ αυτό εννοώ ότι είναι σε θέση να εξηγήσουν τις αιτίες που, τα τελευταία 60 χρόνια οδήγησαν την Ελλάδα στο –θλιβερό- σημείο που βρίσκεται σήμερα. Το λέω μετά λόγου γνώσεως διότι παρακολούθησα όλες τις συζητήσεις, τα «τραπέζια», τα «παράθυρα», τις τηλεμαχίες ακόμα και τις δηλώσεις υποψηφίων σε περιοχές υψίστης στρατηγικής σημασίας όπως είναι η Α’ Αθηνών, και τα εκλογικά τμήματα Εκάλης, Φιλοθέης και Παλαιού Ψυχικού –για να μην αναφέρω το Ε.Τ του «μπιντέ».

Από τις σκληρές ερωτήσεις των συναδέλφων και τις δηλώσεις των αρχηγών κατανόησα γιατί, από το 1980 οι Έλληνες τρώνε τομάτες Βελγίου, πατάτες Αιγύπτου, πορτοκάλια Ισραήλ και φιστίκια Αιγίνης «Τουρκίας» αλλά, και τον λόγο που η Τουρκική Αεροπορική Βιομηχανία, εκτός από F16 Block 52, παράγει και μαχητικά 4ης γενιάς F35 JSF. Επίσης κατάλαβα γιατί η UNESCO ενέταξε το Θέατρο Σκιών του Καραγκιόζη στην τουρκική πολιτιστική κληρονομιά -με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τους κλώνους του στην Ελλάδα. Ακόμα κατανόησα γιατί η χώρα μου είναι πρώτη στην Ε.Ε σε πωλήσεις Mercedes και Cayenne ανά κάτοικο. Όπως αποκάλυψαν οι συνάδελφοι αυτό δεν οφείλεται στον χειμαρρώδη δανεισμό και στο γεγονός ότι, το εξωτερικό χρέος έφτασε στο 15,2% του ΑΕΠ, αλλά στην ίδρυση εργοστασίων της ΜΒ και της Porsche στην ΒΙΠΕ Θεσσαλονίκης. Στα εργοστάσια αυτά αλλά, και σε άλλα που κατασκευάζουν ανεμογεννήτριες (ή «αναδευτήρες αέρος» κατά τους εστέτ της οικολογίας), και στα άλλα που κατασκευάζουν microchips, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, και ποδήλατα για την πράσινη ανάπτυξη, εργάζονται πάνω από 200.000 Έλληνες και ξένοι παράγοντας πλούτο για τη χώρα και τον εαυτό τους.
Από τα τηλεοπτικά παράθυρα κατάλαβα ότι, ναι μεν η οικονομία βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης αλλά, υπάρχει μία “άλλη πολιτική” που λέει ότι πρέπει να πέσει χρήμα στην αγορά για να μπορέσουν να ψωνίσουν οι Έλληνες εγχώρια προϊόντα ήτοι:
ντομάτες Βελγίου
πατάτες Αιγύπτου
ψάρια Σενεγάλης
«μερσεντέ» και «καγιέ», τα τελευταία για να τονώσουν την γερμανική οικονομία.
Για όλους αυτούς τους λόγους δεν θα επιχειρήσω προβλέψεις._Κ.Κ.

Μοιραστείτε το Άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

10 Comments

  1. "Jonathan Livingston"

    Δεν γίνεται αλλιώς από το να συμφωνήσω μαζί σας και νομίζω και πολλοί άλλοι αναγνώστες. Όμως χρειάζεται κάτι που να δείχνει, έστω να υπονοεί μια ελπίδα!Είναι ξεκάθαρο οτι το αποτέλεσμα της 4ης Οκτωβρίου, αποτελεί διαταγή του λαού για λύση σε πολλά προβλήματα!Σε περίπτωση που δεν υπάρχει λύση ο χάρτης πιθανότατα να ξαναμπλεδίσει, κοκκινίσει ή δεν ξέρω τί άλλο. Νομίζω οτι με αυτόν τον τρόπο βοηθιέται η δημοκρατία μας με τρόπο αν μή τί άλλο περισσότερο αξιοκρατικό!Ubi dubium ibi libertas!!Αν γίνομαι σαφής..ΑλΤαλ

  2. Anonymous

    Το 2004 ο Καραμανλής είχε πάρει μεγαλύτερα ποσοστά και έδρες(45,5% , 166 έδρες) απ' ότι τώρα το ΠΑΣΟΚ και όλοι ξέρουμε τι έγινε μετά 5,5 χρόνια, σήμερα δηλαδή. Πρέπει η καινούργια κυβέρνηση να διδαχθεί από τα λάθη της απερχόμενης και να υλοποιήσει τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος των υποσχέσεων της. Θα τα καταφέρει? Δεν θέλω να είμαι απαισιόδοξος αλλά η πείρα και η ιστορία του τόπου αυτού διδάσκει ότι θα είναι πραγματικά πολύ δύσκολο. Υπάρχουν βλέπετε και δείγματα γραφής από το κυβερνητικό παραλθόν του ΠΑΣΟΚ. Η εξουσία φθείρει και διαφθείρει ακόμη και ανθρώπους που έχουν τις αγνότερες των προθέσεων.Εύχομαι ειλικρινά να διαψευστώ(αν και δεν το πιστεύω). Καλή επιτυχία στη νέα κυβέρνηση… Στέφανος

  3. Anonymous

    Στέφανε, δυστυχώς ΔΕΝ θα διαψευστείς! Είσαι μέσα 1000%. Η Ιστορία κραυγάζει σε όλους….Αλλά την διαβάζουν ελάχιστοι. ΣΚ

  4. giant13

    Πάντως το ότι τους αλλάζουμε κάθε τόσο, αυτό δείχνει πως ο λαός αρχίζει να ωριμάζει.Είμαστε όμως ακόμη πολύ πίσω αφού έχουμε πρωθυπουργό τρίτης γενιάς απ την ίδια οικογένεια.Με εξαίρεση τον Σημίτη, δυό οικογένειες αλληλοδιαδέχονται η μια την άλλη, με την τρίτη να καιροφυλαχτεί.

  5. Anonymous

    Μια μικρη διορθωση.Τα cayenne που κυκλοφορουνστην Ελλαδα ειναι περισσοτερα αριθμητικα (και οχι κατα κεφαλη) απο οτι στη Γερμανια.(ετσι τουλαχιστον μου ειπε ενας πωλητης της porche).

  6. Anonymous

    Giant13, H Τρίτη Οικογένεια που καιροφυλακτεί δεν θα αργήσει να ανέβει στην εξουσία, να είσαι σίγουρος. Και θα ανέβει ενισχυμένη διότι οι τωρινοί θα κάνουν τόσα λάθη, παραλείψεις, σκάνδαλα και εθνικές μειοδοσίες, που ο τώρα απερχόμενος ως "κουρασμένος" θα αναδειχτεί Εθνικός Ηρωας!!!!

  7. ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΒΒΑΘΑΣ

    Η επιστροφή του Κουρασμένου ως ….Εθνικού Ήρωα θα μοιάζει με την επιστροφή του Κόμη …Δράκουλα στον πατρογονικό πύργο στα Καρπάθια! Ένδιαφέρον έχει να δούμε ποιόν (ή ποιά) θα επιλέξουν αρχηγό. Αν είναι η Ντοριλίζα τότε οι, προ μηνών προφητείες μου, θα βγούν αληθινές: όπως μπορείτε να διαβάσετε σε παλιότερες αναρτήσεις είχα πει ότι, το Σχέδιο προβλέπει τον Γ.Α.Π Πρωθυπουργό και τη Ντόρα αρχηγό της αντιπολίτευσης.Ποιο θα είναι το μέλλον; Το πρώτο σημάδι θα κάνει σήμερα την εμφάνισή του με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Τουρκία. Με τρώει η αγωνία!

Απάντηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Οκτώβριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Οκτώβριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.