Επειδή αυτό μου το πόνημα μάλλον δεν …βγάζει νόημα παρακαλώ λάβετε υπ’ όψη ότι, ούτε το κείμενο του Πρίγκηπος Νικολάου Παπανδρέου-Μινέϊκο βγάζει. Τα σχόλια μου στα σχόλια του δημιουργούν απίθανο συντακτικό “τουρλουμπούκι” το οποίον, έτσι κι’ αλλιώς, είναι χαρακτηριστικό των μελών της Οικογένειας της Ανελλήνιστης Μητρός._Κ.Κ.

1ο ΘΕΜΑ 07.01.12

Όλα τα πράγματα έχουν όρια και αυτό περιλαμβάνει και την  υπομονή μου ως αδελφού του προέδρου του Κόμματος Αντεστραμμένης Πραγματικότητας – Κ.Α.Π στο οποίο πολλές φορές έχω αναφερθεί σ’ αυτή τη στήλη. Αυτό που, ίσως δεν γνωρίζετε εν’ όψει της εορτής των Θεοφανίων, είναι η απάντηση που έδωσα σε άρθρο του δημοσιογράφου Χρήστου Κόπτη με τίτλο: «Boson de Higgs: Το θλιβερό τέλος ενός προβληματικού “ηγέτη”» που δημοσιεύτηκε  σε διαδικτυακή εφημερίδα. Για την ενημέρωση σας παραθέτω την απάντηση μου η οποία έχει συνταχθεί στην Newspeak που είναι η επίσημη γλώσσα του Κόμματος. Εντός εισαγωγικών, με το αρκτικόλεξο “σ.σ”. έχω  καταχωρήσει ορισμένες γλωσσολογικές και συντακτικές παρατηρήσεις  του Άλλου μου Εαυτού προκειμένου ο αναγνώστης να κατανοήσει καλύτερα αυτά που θέλω να πω…

————-

Πρώτον
(Ο αδελφός μου) είναι ο πρώτος και μοναδικός πρωθυπουργός από τότε που θυμάμαι έφυγε οικειοθελώς από την πρωθυπουργία δηλαδή παραιτήθηκε (σ.σ. το γράφω έτσι διότι, θα μπορούσε να έχει παραιτηθεί αλλά, όχι οικειοθελώς και vice versa) Και το είχε προτείνει (να παραιτηθεί) και τον Ιούνιο αλλά για λόγους κακιάς διαχείρισης (σ.σ. «κακιά διαχείριση» όπως Mala Education;) από πλευρά ΣΑΜΑΡΑ χάλασε – η θριαμβολογία (σ.σ η θριαμβολογία είχε “χαλάσει” ακόμα μία φορά πριν δύο χρόνια) της Νεας Δημοκρατίας μόλις το πρότεινε ότι “αν είμαι ΕΓΩ το πρόβλημα, φεύγω” και έτσι χάλασε η πρόταση. Ουδεμία σχέση είχε με “οικογενειακές” παρεμβάσεις. Αυτά είναι του χαλιμά (σ.σ. απ’ ότι ξέρω τα παραμύθια τα έγραψε η Κα Χαλιμά οποία ήταν ανύπαντρη). Άρα προσφέρθηκε να παραιτηθεί αλλά ο μεγάλος διαπραγματευτής της Νεας  Δημοκρατίας Antoine de Shamar  -μπορείτε να μου πείτε μια επιτυχία του στα 30 χρόνια πολιτικής του ζωής;- δεν ήξερε πως να το χειριστεί (σ.σ. εδώ ο Εαυτός αδικεί τον Άλλον. Οι επιτυχίες του Antoine είναι πολλές όπως το «Πολιτικό Φθινόπωρο», η «Εργασιακή Εφεδρεία» και τα Κολλέγια Αθηνών και Stanford upon Avon)

Μετράν τα λόγια ή οι πράξεις; (σ.σ. εδώ το εννοώ όπως το γνωστό  «πονάν τα παλληκάρια») Παραιτήθηκε ή όχι από την πρωθυπουργία; Και έλεγε ο Γοδεφρείγος (ο αδελφός μου) εξάρχής, δεν με ενδιαφέρει να ξαναβγώ, να σώσω τη χώρα από την χρεοκοπία θέλω. Το έχουμε ξαναδεί; Να μην υπολογίζει τα γκάλοπ; Και φυσικά το πακέτο το “προδοτικό” της 26 Οκτωβρίου το πέρασαν τα μήντια (σ.σ. όπως “μίντια”, “media”, “ΜΜΕ”) ως “καλό για τη χώρα” μόλις έφυγε ο Γοδεφρείγος. Το ίδιο πακέτο των 180 δις συν haircut (σ.σ. “κούρεμα”, “μιζανπλι”, “περμανάντ”, “μες”)…. Τόση υποκρισία έχουμε ξαναδεί; “Θα φύγει ο Γοδεφρείγος και θα πάρει τα μέτρα μαζί του” έλεγαν (σ.σ. «παίρνω τα μέτρα μαζί μου». Ιδιωματισμός της Newspeak που σημαίνει «τα παίρνω σε attaché case, σακ βουαγιάζ, backpack ανάλογα με το μέσο που την κάνω) Αμ δε.

Δεύτερον, ως προς την δημοκρατία του; Πιο ελεύθερα πρωθυπουργός να αφήνει τους υπουργούς του, χωρίς ενδείξεις (σ.σ. όπως όταν χάνουμε τα όργανα στο πιλοτήριο) αλλά περιμένοντας πρωτοβουλίες δικές τους, δεν έχει περάσει. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΕ ΕΝΤΟΛΕΣ (σ.σ. σε στυλ Εθνάρχη και Σιδερένιου) και γι’ αυτό κατηγορήθηκε. Το αντίθετο. Λειτουργούσε με κλίμα συναίνεσης πάντα.. Ο Γοδεφρείγος περίμενε να αναλάβουν και πρωτοβουλίες υπουργοί…. το έκαναν όμως; Μεγαλύτερη δυνατότητα ανεξάρτητης δράσης (σ.σ. στη Κομητεία του Nottingham) δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία μας. Τι έκαναν; Κρίνονται όλοι τους σήμερα.
Δημοκρατία στο μάξιμουμ (σ.σ Όπως στροφές στο μάξιμουμ,  Μαχητές των Δρόμων ΙΙΙ, Le Mans etc). Αν οι περισσότεροι υπουργοί περίμεναν να κινηθούν ΜΟΝΟ με άνωθεν εντολές δείχνει ένα είδος ραγιαδισμού που φαίνεται το θέλουμε… Η υπερδημοκρατία τον έφαγε και όχι το αντίθετο (σ.σ. “υπερδημοκρατία” όπως “hyperspace”, “hypervelocity”, hyperdemocracy” κλπ)

Το ότι δεν “παραιτείται” τι σχέση έχει με την δημοκρατία; Επειδή το θέλουν τα μήντια; Έλεος (σ.σ. εδώ όπως «τι σχέση έχει ο Φάντης με το ρετσινόλαδο»)
Αυτά για σήμερα,  Θεοφάνεια!

Master Yoda Kav
(παρατσούκλι)
Κατά κόσμον, Κώστας Δ. Καββαθάς

Μοιραστείτε το Άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Απάντηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Ιούλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Ιούλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

%d