Επειδή, στη χώρα της αέναης αλλαγής, εκσυγχρονισμού, επανίδρυσης, μεταρρύθμισης, 1ης φοράς κ.α. όσο τα πράγματα αλλάζουν τόσο ίδια μένουν αναδημοσιεύω ακόμα μία ιστορία απ’ την Κρύπτη. Αυτή τη φορά από την διαδικτυακή μου στήλη “Cyber View” στις 2 Φεβρουαρίου του 2000. Σημειώστε ότι, ο ανταγωνισμός μας στο idernet ήταν ακόμα στα …δέντρα._Κ.Κ.

************************************

Δεν μπορεί. Κάποιοι στη Νέα οικονομία θα θυμούνται μία παροιμία της παλιάς. Την έλεγε η γιαγιά, το απειλούμενο με εξαφάνιση (στα ΚΑΠΗ) είδος που σπάνια συναντάται στις βίλες των νεόπλουτων μπούρτζων.

“Άλλαξε ο Μανολιός κι’ έβαλε τα ρούχα αλλιώς” που σημαίνει ότι, τίποτα δεν άλλαξε ή, μάλλον, η «μη αλλαγή» (για να θυμηθούμε τα greeklish του μακαρίτη Ανδρέα) είναι τόσο εμφανής ώστε κανείς να μη της δίνει σημασία

Που άλλαξε ο Μανολιός;

Μα στο Αιγαίο όπου, αν θυμάστε «δεν παραχωρούσαμε σπιθαμή, αλλά και δεν διεκδικούσαμε μέτρο»

Αυτά πάνε αγύριστο μαζί με το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα (άλλη πομφόλυγα κι’ αυτή που στοίχισε στον φορολογούμενο μερικές δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια και για την αγορά των S300). Αναρωτιέμαι που εξαφανίστηκαν αυτά τα θέατρα αφού, εδώ και λίγες ημέρες, το αρχιπέλαγος έπαψε να αποτελεί «ελληνική λίμνη», όπως χρόνια έλεγε η Άγκυρα, και μεταβλήθηκε σε νατοϊκή

Με μία απόφαση που θα ζήλευε ο Μακιαβέλι οι Τούρκοι πιλότοι που «εισέρχονται» στο ελληνικό FIR δεν θα καταθέτουν σχέδια πτήσεως στην ελληνική Πολιτική Αεροπορία, αλλά στον διοικητή των αεροπορικών δυνάμεων της νότιας πτέρυγας του ΝΑΤΟ που έχει εγκατασταθεί στο ΑΤΑ στη Λάρισα.

Αυτό σημαίνει διάφορα σοβαρότερο από τα οποία είναι ότι, επιτέλους λύθηκε (για τη Τουρκία) το πρόβλημα του Αιγαίου στο οποίο μπορεί να πετάει υποβάλλοντας σχέδια πτήσεων στον εκάστοτε διοικητή του στρατηγείου της Λάρισας

Κάποιοι θα πουν ότι αυτό μπορεί να το κάνει μόνο όταν λαβαίνουν χώρα νατοϊκές ασκήσεις και θα συμφωνήσω

Επειδή όμως νατοϊκές ασκήσεις μπορεί να γίνονται και μία φορά το μήνα σημαίνει ότι, μέσω του Μανολιού (ΝΑΤΟ), οι τούρκοι πιλότοι, στρατηγοί και πολιτικοί θα «συνηθίσουν» να πετάνε και εκτός ασκήσεων. Στη περίπτωση αυτή πιστεύω ότι κάθε άλλο παρά πολιτικά ορθό είναι η Ελλάδα να προβαίνει σε αναχαιτίσεις που, εκτός του ότι θέτουν σε κίνδυνο το περιβάλλον, και τρομάζουν τα πουλιά και τα ψάρια του αρχιπελάγους, υπάρχει ο κίνδυνος οι χειριστές να κάνουν, όπως έγραψε ένας άσχετος, «επικίνδυνους ελιγμούς» και να πέσουν επάνω σε κανένα σπίτι

Ηθικό συμπέρασμα: Η Ελλάδα, ως τμήμα της Ευρώπης, επαρχία των Βρυξελών και καπετα-νάτο δεν διεκδικεί πλέον τίποτα και δεν παραδίδει τίποτα (μια και δεν έχει μείνει τίποτα να παραδοθεί)

Μ’ αυτό δεν θέλω να υποτιμήσω τη προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας να φέρει ειρήνη στο τόπο και κάλμα στο Αιγαίο, αλλά μόνο να πω ότι, όπως η Παλιά Οικονομία έτσι και η Παλιά Εποχή παρήλθε ανεπιστρεπτί. Η χώρα έχει μπει στη Νέα Οικονομία και στη Νέα Τάξη Πραγμάτων και, απ’ εδώ και πέρα η Ζωή Μας Γελά Ευτυχισμένα. Τώρα, το γιατί μερικοί πιτσιρικάδες επιλέγουν να γίνουν χειριστές της Πολεμικής Αεροπορίας και να δώσουν και τη ζωή τους αν χρειαστεί για να υπερασπίσουν τη πατρίδα αυτό είναι μία άλλη ιστορία που δεν τολμώ πλέον να θίξω γιατί μπορεί και να με κατηγορήσουν ότι υποθάλπω την αστάθεια στο Αιγαίο και αλλού

σημείωση του 2015

Γιατί η χώρα με την “υπερήφανη και ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική” χρειάζεται ακόμα μία βάση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο; Η Σούδα τι είναι; Βάση του Βλάντιμιρ;

Μοιραστείτε το Άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

4 Comments

  1. Θανάσης Αν. Μιτσόγλου

    Αν και εφόσον ισχύει η πρόταση προς το ΝΑΤΟ (λέγε με ΗΠΑ) έχουμε δύο επιλογές:

    Κουρτίνα_1: Δεν την αποδέχονται οι ΗΠΑ…συγνώμη το ΝΑΤΟ για λόγους όχι της παρούσης.

    Κουρτίνα_2: Την αποδέχονται και μας δίνουν νέα καθρεφτ… συγνώμη ανταλλάγματα ήθελα να πω.

    Τώρα γιατί η 1η φορά αριστερά κάθετε στο ίδιο τραπέζι με τους “φονιάδες των λαών ΑΜΕ-ΡΙ-ΚΑΝΟΙ” και διαπραγματεύεται για νέες “βάσεις του ΘΑ-ΝΑ_ΤΟΥ” έχει επίσης πολλά αναγνώσματα, αλλά όχι στο παρόν.

    ΥΓ: Ο Αλέξης ταξίδεψε με Charlie!!!

  2. athadim

    Δυστυχώς, ο “Μανολιός” έχει να αλλάξει εβδομήντα χρόνια, όταν με το τέλος του πολέμου οι άνθρωποι της υψηλής εθνικής συνείδησης είτε πέθαναν, είτε πέρασαν στη μεγαλοπρέπεια της σιωπής.
    Θυμάμαι πως κάθε φορά που πήγαινα στην Αυστρία, ο πατέρας μου, που τον είχε κάνει ανήμπορο να ταξιδεύσει η νόσος του Parkinson, ζητούσε να του φέρω φωτογραφίες από το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Mauthausen, όπου είχε τη δυστυχία να φιλοξενηθεί από τον Ξένιο Λούθηρο ως πολιτικός κρατούμενος.
    Κάποτε που τον ρώτησα, γιατί ζητάει συνεχώς φωτογραφίες για ένα τόπο που δεν αλλάζει, μου απάντησε πως γι’ αυτόν κάθε φορά είναι διαφορετικός, γιατί οι άνθρωποι της γενιάς του αγωνίστηκαν για το αδύνατο, για μια Ελλάδα, που ζούσε με τις εξαιρέσεις, όπως έλεγε ο Γιάννης Τσαρούχης, ενώ σήμερα που προσπαθούν να την επιβάλουν να ζήσει με τον κανόνα “είναι ωραία ως σκηνικό, αλλά όχι ως παράσταση” (Τσαρούχης).
    Όσο για την κατηγορία της αστάθειας, το Αιγαίο ούτως ή άλλως είναι μια ασταθής παράμετρος της γεωπολιτικής μας ιστορίας, γιατί δεν είναι έγκλημα η αποκάλυψη του εγκλήματος, αλλά η υπόθαλψη και η συγκάλυψή του.

  3. athadim

    Και “πριν αλέκτορα φωνήσαι” οι οικονομικές “βάσεις” στο Αιγαίο παραδίδονται στην Τουρκία. 
    “Το κράτος έχει συνέχεια” συνηθίζουν να κομπορρημονούν και ασυνέπεια, θα συμπλήρωνα. 
    Η “παλιά οικονομία” έδωσε τη θέση της στην “νέα οικονομία”, κατά το δημοτικό στιχούργημα: 
    “καινούργια αγάπη και παλιά με βάλανε στη μέση, 
    γυρίζω βλέπω την παλιά, καινούργια δεν μ’ αρέσει”.
    Η ακτοπλοΐα παραδίδεται στους Τούρκους. 
    Τι χρείαν έχομεν μαρτύρων στρατιωτικών βάσεων του ΝΑΤΟ, όταν οι οικονομικές βάσεις προηγούνται;

    http://www.crashonline.gr/εθνικοσ-κινδυνοσ-τα-δρομολόγια-της-άγ/

    ‎Ο Ναπολέων Βοναπάρτης έλεγε πως “ο πλούτος καταστρέφει τις δημοκρατίες και φτώχεια τις μοναρχίες”. 
    Ζήσαμε την καταστροφή της δημοκρατίας και τώρα απολαμβάνουμε την καταστροφή της οικονομικής μοναρχίας.‎

Απάντηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

%d